24 Kasım 2014, Pazartesi 10:37:39

A380'İN BAKIMINI NASIL YAPILIYOR?

Yeni yayınlanan bir video Emirates Havayolları'na ait dünyanın en büyük yolcu uçağının bakımı nasıl yapılıyor?
  • 3C check 3. C bakim ya da c3 bakimi demek degil arkadaslar. Farkli bir algoritma secmisler belli ki. En eski 380 kac senelik ki 3 tane c check gorsun? Bizim ucaklarda 2 kat highsolid topcoat standart halen. Yeni yeni basecoat clearcoata geciliyor. Bu adamlar 2 kat highsolid topcoat + 2 kat clearcoat + extreme uvr clearcoat kullaniyorlar. bir de surekli dry washing yapiyorlar basede. Boyayi cok canli tutuyor. Bizde anca a bakima c bakima geldikce yapiliyor bu islem. Adamlar her alanda oldugu gibi goruntuye de hakkiyla onem veriyor. Bu heriflerin ozel boya ve dis bakim hangari var. Adina da aircraft appearance center demisler. Yani basari tesaduf degil adamlarda. İnsallah biz de bu standartlara yaklasiriz.
  • dev ucagin bakimi sadece 2 dakika sürüyormus....!!!
  • Araplar bile fransiz mali dev a380 ucagini bile sokup takabiliyor butun sistemlerini biliyor herseyi ogrenmisler biz daha kendi ucagimizi yapma hayalleriyle yasayalim
  • Türk ucaklari fazla günese maruz kaliyor. Avrupa ucaklar öyle degil
  • Bu video çok detaylı ve güzel olmuş
  • Güzel olmuş
  • 3-C bakımına giren uçağın boyası pırıl pırıl. Bu daha önce de bazı havayollarında dikkatimi çekmişti (Lufthansa uçakları gibi). Boyalar pırıl pırıl kalıyor, ama THY uçaklarında boya hızla matlaşıp, uçağın dışı kirli görünüyor. (Pegasus da öyle). Parlak kalması için üzerine koruyucu bir madde mi sürülüyor yoksa sadece uçağın dış temizliği ile ilgili bir konu mu ? Teknik olarak bilgisi olan varsa aydınlatabilir mi ?
  • Çok iyi

Emirates Havayolları'na ait olan Airbus A380 model uçağın tam olarak 55 gün süren bakım videosu yayınlandı. Airbus A380, için günler süren bakım sonrasında uçak tekrar uçuşa hazır hale getirildi.

Emirates'e ait A380'in bakımı sırasında 1600 adet komponentin sökülüp takıldığı bu süreçte personelin hummalı çalışması dikkatlerden kaçmıyor.

Avrupalı uçak üreticisi Airbus'ın ürettiği en büyük yolcu uçağı olma unvanını elinde bulunduran A380, rakibi olan bir başka geniş gövdeli uçak Boeing 747'ye göre %49 daha geniş kabin alanı sunuyor. A380 bu sayede standart konfigürasyonda 525, tamamı ekonomi sınıfı olarak düzenlenmesi durumunda ise 853 yolcu taşıma kapasitesine ulaşabiliyor.

Emirates filosunda 55 adet A380 aktif olarak hizmet veriyor.

A380'İN BAKIMINI NASIL YAPILIYOR?

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

... ~ 9 yıl önce
3C check 3. C bakim ya da c3 bakimi demek degil arkadaslar. Farkli bir algoritma secmisler belli ki. En eski 380 kac senelik ki 3 tane c check gorsun? Bizim ucaklarda 2 kat highsolid topcoat standart halen. Yeni yeni basecoat clearcoata geciliyor. Bu adamlar 2 kat highsolid topcoat + 2 kat clearcoat + extreme uvr clearcoat kullaniyorlar. bir de surekli dry washing yapiyorlar basede. Boyayi cok canli tutuyor. Bizde anca a bakima c bakima geldikce yapiliyor bu islem. Adamlar her alanda oldugu gibi goruntuye de hakkiyla onem veriyor. Bu heriflerin ozel boya ve dis bakim hangari var. Adina da aircraft appearance center demisler. Yani basari tesaduf degil adamlarda. İnsallah biz de bu standartlara yaklasiriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
VAY BEEEE ~ 9 yıl önce
dev ucagin bakimi sadece 2 dakika sürüyormus....!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Araplar bile fransiz mali dev a380 ucagini bile sokup takabiliyor butun sistemlerini biliyor herseyi ogrenmisler biz daha kendi ucagimizi yapma hayalleriyle yasayalim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thy teknisyeni ~ 9 yıl önce
bizde sokup takiyoruz kendini neden bu kadar kucuk goruyorsun?Ha diyelim ben kucugum diyorsun anladim ama bizleri kucuk gorme bizler onlarin yaptigindan daha iyi isler yapiyoruz.Kendi ucagimiza gelince dogru zaman da o da olacaktir.Ucakciliktan bizlerin neler yapabildiginden biraz habersiz oldugundan bu sana hayal gibi gelebilir ama bizler icin oyle degil.Biz teknisyenler ucakciligi severek yapan bir topluluguz yeter ki sizler gibi insanlar bizleri kusturmesin bu meslege.Bilip bilmeden yorum yapmasin oraya buraya.Amacim seni kirmak degil ama lutfen sende yaptigin yorumlarla bizi kirma.oZeL
Kadir ~ 9 yıl önce
Türk ucaklari fazla günese maruz kaliyor. Avrupa ucaklar öyle degil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nasıl Yani ? ~ 9 yıl önce
Hadi Lufthansa'yı böyle açıkladınız da Dubai merkezli Emirates için ne diyeceksiniz merak ediyorum. Dünya üzerinde buradan daha fazla güneş alan bir yer yok. Buna rağmen bakıma giren uçağın boyası hala parlıyor.
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bu video çok detaylı ve güzel olmuş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Güzel olmuş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boya ~ 9 yıl önce
3-C bakımına giren uçağın boyası pırıl pırıl. Bu daha önce de bazı havayollarında dikkatimi çekmişti (Lufthansa uçakları gibi). Boyalar pırıl pırıl kalıyor, ama THY uçaklarında boya hızla matlaşıp, uçağın dışı kirli görünüyor. (Pegasus da öyle). Parlak kalması için üzerine koruyucu bir madde mi sürülüyor yoksa sadece uçağın dış temizliği ile ilgili bir konu mu ? Teknik olarak bilgisi olan varsa aydınlatabilir mi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
because ~ 9 yıl önce
Thy de ki uçaklara typli kardeşlerimiz bakım yapıyor gayet normal bence. Sen uçtuğuna dua et be ! boya diyo bide
TYPli Değilim ~ 9 yıl önce
O TYPliler seni dürtsün, onlar olmasa ne yapacaksınız acaba her ameleliği o adamlara yaptırıyorsunuz.
thy teknisyeni ~ 9 yıl önce
because diyen arkadas sadece bildigin ingilizcenin because ile sinirli oldugunu dusunuyorum.Insanlari habom ya da thy diye degerlendirmen kesinlikle yanlis bende thy hat bakimda ucak teknisyeniyim o kadar iyi biliyorsan habomcu arkadaslarimiza yardimci ol ogret unutma ki sende bende onlarin suan gectikleri yoldan gectik.Ogrenerek yetkili ucak teknisyeni olduk abilerimizden ogrendiklerimizle simdi sira bizde .Onlari bizler iyi teknisyen yapacagiz.Ha bu meslegin icinde yetkili bir teknisyen degil isen senin buraya yorum yapmaya hakkin yok.Bizler nasil daha iyi gidebiliriz diye tartisiriz birilerini karalayarak degil.oZeL
uçakçı ~ 9 yıl önce
Typ derken uçak görmemiş makineciyle uçak bakım okumuş buna dirsek çürütmüş adamları bir tutma... sözün onlara değil hiç uçak görmemiş biriyle bunu meslek olarak okumuşları aynı kursta hala eğitim vermeye çalışan zihniyete olsun...
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Çok iyi

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000