01 Aralık 2023, Cuma 10:33:00

Emirates vites yükseltiyor

Emirates havayolları, Dubai Airshow’daki haftasına filosunu 90 Boeing 777X uçak için yaptığı 47 milyar € tutarlı siparişiyle güçlendirdiğini duyurarak başladı.
  • Hedefimiz arapların lideri olmaktır.

Emirates havayolları, Dubai Airshow’daki haftasına filosunu 90 Boeing 777X uçak için yaptığı 47 milyar € tutarlı siparişiyle güçlendirdiğini duyurarak başladı.

Euronews’e konuşan Emirates Başkanı Sör Tim Clarke, şöyle söyledi: “Siparişini verdiğimiz toplamda 245 Boeing uçağımız var, ayrıca 50 A350 de önümüzdeki yıl teslim edilmeye başlanacak. Bu, önümüzdeki 10 veya 15 yıl boyunca ağımızda yapılacak genişletmenin ayrılmaz bir parçası.”

COVID sonrası ihtiyatla geçen birkaç senenin ardından Clarke havacılık sektörü için “talep hala gücünü sürdürüyor” yorumunu yaptı ve “Ekonomik etkinlik olarak Orta Doğu şu anda çok güçlü, Suudi Arabistan’da ve çevredeki ülkelerde büyük miktarda iç yatırım, büyük miktarda servet oluşturma yapılıyor.” diye belirtti.

Endüstrinin sürdürülebilirlik hedefleri 2050’ye kadar sıfıra inmek. Emirates’in emisyonları düşürme kararlılığı hakkında da şunları söyledi: “Kendimize bir görev belirledik. “Biz bir yola çıktık. Şu anda, mümkün mertebe doğru şeyi yapıp tüm çabayı sarf edersek, nihayetinde bu ileri veya geri kayabilecek bir tarihten ibaret kalıyor. Ancak [hadi] bu yönde ilerleyelim.”

“Sıfır emisyonlu yakıtla uçacak uçaklardan hala çok uzağız.” diye de ekledi. “SAF’tan faydalanabiliriz. Bunların tümünü yapabiliriz ve zaten yapıyoruz da.”

Havayolu şirketlerinin gelecek birkaç yıl içinde karşılaşabileceği zorluklara değindiğinde, Emirates’in en çok zorlanacağı alanın istedikleri hızda genişlemek olacağını söylüyor. Gelecek için tavsiyesi de şu şekilde: “Bu endüstri kalıcı bir endüstri. Önemli olan doğru şeyi yapıp ürünün doğru noktasına ulaşmaya odaklanmak. Paydaşlarımıza katma değer katacağını düşündüğümüz şeyleri yapma hedefini kaçırmamak.” (euronews)

Emirates vites yükseltiyor

Yorumlar

Hedefimiz ~ 5 ay önce
Hedefimiz arapların lideri olmaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000