21 Mart 2012, Çarşamba 17:34:45

27 YOLCU UÇMAKTAN VAZGEÇTİ

Moskova’da kalkışa hazırlanan Boeing 737 tipi yolcu uçağının kanatlarından birinde delik tespit edilmesi, uçaktaki yolcular arasında paniğe neden oldu, ancak uçak yoluna devam etti...
  • dostum bir pilotun yaptigini begenmemen icin onun kadar egitim almis olman gerekiyor bence.. yazmamissin ama flapları pist basinda koydugunuza gore ve kanat uzerinde gordugun buzlanmalara gore siz de-icing almissiniz, daha ne istiyorsun yahu, rusyaya gidiim ucakta buzlanma olmasin mi? kanatlari buzlandi diye ground mu olsun ucak? ucma kardesim o zaman, madem bilgisiz yorumcu olucaksin git havacilik forumlarinda sanal pilotlar var katil onlara atin tutun sabaha kadar..
  • CDL = Configuration Deviation List. AFM'in parçasıdır. MEL gibi kullanılır. Eksik bir yapısal eleman ile uçuş kısıtlarını belirler. Operasyonel kısıtlamalara gidebilir. Mesela eğer sürükleme arttırıcı bir etki varsa eksik parça yüzünden ekstra yakıt alınması gerekebilir.
  • Ucustan vazgecen 27 kişiyi tebrik ederim,gerekli tepkiyi gösterdikleri için
  • Flap ball screw yağlama ve kontrol kapakcığı. Olmasada uçuşa engel değil. Uçuşa elverişliğine Teknik Karar verir, kaptan onaylar!
  • Bana yorum yapanin Cem Yilmaz 2.olma yolunda en buyuk aday oldugu belli oldu ama..
  • ANLAŞILAN O Kİ VARSINIZ , YANİ UÇUP İNMİŞSİNİZ , NE MUTLU . MAÇ'I DA İZLEYEBİLMİŞSİNİZ Kİ HALA VARMIŞSINIZ NE MUTLU. 757-200 İLE UÇMUŞSUNUZ NE MUTLU. İSTANBUL'A DÖNMÜŞ VE YORUM YAZMIŞSINIZ NE MUTLU. ANLADIM Kİ UÇUŞ VE ŞARTLARI +HAZIRLIĞI + ZAMANLAMASI KONUSUNDA Bİ HABERSİNİZ NE UMUTSUZ . HOSTES BİLE ES GEÇMİŞ BİLGİLİ BİLGİSİZ . SİZ UÇAĞINIZDAKİ KAPTANIN NEYE GÖRE KİM OLDUĞUNU SANDINIZ VE YORUMUNUZU BÖYLE YAPTINIZ . SİZ BUNLARI YORUM OLARAK YAZARKEN KİMDİNİZ ? PİLOTMU ?TEKNİSYENMİ ? METEOEROLOJİST Mİ ? SAYKATRİST Mİ? SAYGILAR .( ANTALYA )
  • Kominist rejime gerek yok ....Farklı değiliz.
  • CDL (critical design list) 'e bakılır ve uçulup uçulamayacağına karar verilir.inen yolcular paranoyaklıktan inmiş.O kapak pylon access kapağıdır ve CDL referansına göre uçak o kapaksız uçabilir.
  • VIM AVIA Havayollarinin Boeing 757-200 tipi ucagi ile 02.02.2012 tarihinde Moskovada oynanan basketbol macina Cska-Galatasaray ucarken Rus havacilik birimlerinin bir cok kural disi etkenler ile hareket ettigini gordum..Soguk Rusya gecelerinde - 19 derece sogukta ve kar yagarken ucaga bindik.Kanadin uzerinde kar ve buz birikintisi hakimdi.Hostese durumu anlattigimda,umursamaz bir tavirla bir sorun yok dedi..O sekilde kalkisi yaptik ve ucak pist basina geldiginde flaplari pist basinda acti.Bir suru havacilik kurallarina aykiri hareket yasandi o gun.
  • O uçağın sorumlu kaptanı, emin olun binlerce saat uçuş tecrübesine sahip ve nerede ne yapması gerektiğini gayet iyi biliyordur, ayrıca her hangi bir arıza durumunda uçağın manuelleri, el kitabı vs bakılır uçağın uçuşuna engel teşkil edecek bir durum taşımıyorsa uçak no go olmaz ve uçuşuna devam eder. ve o kaptanda buna dayanarak uçuşa devam etmiştir.
Transaero havayolu şirketinin sözcüsü, Moskova’dan Sibirya’daki Krasnoyarsk’a gitmek üzere kalkışa hazırlanan uçağın kanatlarından birinde delik tespit edildiğini, bunun üzerine paniğe kapılan 70 yolcudan 27’sinin kendi istekleriyle uçaktan indiğini belirtti.
 
Sözcü, uçak kalkışa hazırlandığı sırada bir yolcunun uçaktaki kanatlardan birinde bir parçanın eksik olduğunu fark ettiği ve pilotun bu sorundan haberdar edildiği, ancak pilotun yine de yola devam edileceğini açıklamasının yolcular arasında paniğe neden olduğunu söyledi. Eksik olan parçanın motorlara girişi sağlayan bir kapak olduğu belirtildi.

Sözcü, Boeing’in teknik belgelerine göre, bunun teknik bir unsur olduğunu, bu eksikliğin uçağın kalkışına engel teşkil edecek bir eksiklik olmadığını kaydederek, bu durumun uçuş güvenliğine hiçbir etkisinin olmadığını söyledi.
 
Sözcü, uçağı terk eden yolcuların bilet paralarının kısmen geri ödendiğini belirtti.
 
Komsomolskaya Pravda gazetesi, bu sorun fark edilmeden önce uçağın iki kez kalkmaya çalıştığını, ancak başarısız olduğu haberini verirken, şirket sözcüsü, bu haberi yalanladı ve havalandırma sistemindeki bir sorunu bildiren uyarı ışığının yanması nedeniyle kalkışta gecikme meydana geldiğini söyledi. (Milliyet)

27 YOLCU UÇMAKTAN VAZGEÇTİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Misafir ~ 12 yıl önce
dostum bir pilotun yaptigini begenmemen icin onun kadar egitim almis olman gerekiyor bence.. yazmamissin ama flapları pist basinda koydugunuza gore ve kanat uzerinde gordugun buzlanmalara gore siz de-icing almissiniz, daha ne istiyorsun yahu, rusyaya gidiim ucakta buzlanma olmasin mi? kanatlari buzlandi diye ground mu olsun ucak? ucma kardesim o zaman, madem bilgisiz yorumcu olucaksin git havacilik forumlarinda sanal pilotlar var katil onlara atin tutun sabaha kadar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
CDL = Configuration Deviation List. AFM'in parçasıdır. MEL gibi kullanılır. Eksik bir yapısal eleman ile uçuş kısıtlarını belirler. Operasyonel kısıtlamalara gidebilir. Mesela eğer sürükleme arttırıcı bir etki varsa eksik parça yüzünden ekstra yakıt alınması gerekebilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Ucustan vazgecen 27 kişiyi tebrik ederim,gerekli tepkiyi gösterdikleri için

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Flap ball screw yağlama ve kontrol kapakcığı. Olmasada uçuşa engel değil. Uçuşa elverişliğine Teknik Karar verir, kaptan onaylar!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bana yorum yapanin Cem Yilmaz 2.olma yolunda en buyuk aday oldugu belli oldu ama..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ANLAŞILAN O Kİ VARSINIZ , YANİ UÇUP İNMİŞSİNİZ , NE MUTLU . MAÇ'I DA İZLEYEBİLMİŞSİNİZ Kİ HALA VARMIŞSINIZ NE MUTLU. 757-200 İLE UÇMUŞSUNUZ NE MUTLU. İSTANBUL'A DÖNMÜŞ VE YORUM YAZMIŞSINIZ NE MUTLU. ANLADIM Kİ UÇUŞ VE ŞARTLARI +HAZIRLIĞI + ZAMANLAMASI KONUSUNDA Bİ HABERSİNİZ NE UMUTSUZ . HOSTES BİLE ES GEÇMİŞ BİLGİLİ BİLGİSİZ . SİZ UÇAĞINIZDAKİ KAPTANIN NEYE GÖRE KİM OLDUĞUNU SANDINIZ VE YORUMUNUZU BÖYLE YAPTINIZ . SİZ BUNLARI YORUM OLARAK YAZARKEN KİMDİNİZ ? PİLOTMU ?TEKNİSYENMİ ? METEOEROLOJİST Mİ ? SAYKATRİST Mİ? SAYGILAR .( ANTALYA )

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Kominist rejime gerek yok ....Farklı değiliz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
CDL (critical design list) 'e bakılır ve uçulup uçulamayacağına karar verilir.inen yolcular paranoyaklıktan inmiş.O kapak pylon access kapağıdır ve CDL referansına göre uçak o kapaksız uçabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
VIM AVIA Havayollarinin Boeing 757-200 tipi ucagi ile 02.02.2012 tarihinde Moskovada oynanan basketbol macina Cska-Galatasaray ucarken Rus havacilik birimlerinin bir cok kural disi etkenler ile hareket ettigini gordum..Soguk Rusya gecelerinde - 19 derece sogukta ve kar yagarken ucaga bindik.Kanadin uzerinde kar ve buz birikintisi hakimdi.Hostese durumu anlattigimda,umursamaz bir tavirla bir sorun yok dedi..O sekilde kalkisi yaptik ve ucak pist basina geldiginde flaplari pist basinda acti.Bir suru havacilik kurallarina aykiri hareket yasandi o gun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
O uçağın sorumlu kaptanı, emin olun binlerce saat uçuş tecrübesine sahip ve nerede ne yapması gerektiğini gayet iyi biliyordur, ayrıca her hangi bir arıza durumunda uçağın manuelleri, el kitabı vs bakılır uçağın uçuşuna engel teşkil edecek bir durum taşımıyorsa uçak no go olmaz ve uçuşuna devam eder. ve o kaptanda buna dayanarak uçuşa devam etmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000