29 Mart 2016, Salı 21:36:56

Hava İş'ten TİS açıklaması

Türk Hava Yolları ile Hava İş Sendikası arasında dün imzalanan Toplu İş Sözleşmesi'nin ardından sendika tarafından bugün bir açıklama yayınlandı.
  • TİS "TAT" vermedi,sendikalıların ağzına biraz "BAL"verdi.Sonuç TATLIBAL
  • Arkadaş zaten 3 yılda sendikaya verdiğiniz para 5000 lira yapıyor. Adam hala gelmiş bana sendikayi savunuyor. Azıcık çalıştırın saksıyı! Çıkın şu sendikadan!
  • Senelerdir sendikaya aidat ödeyip 2015 te ücretsiz izin kullandığım için bu 5000 tl ilk prim Hakkı'ndan yararlanamamak cok kötü. Suanda çalışan tüm personel bu haktan ayrım yapılmadan yararlanmalı bence
  • Siz ne doymaz insanlarsınız ya. Adamlar ne yapsın daha. Enflasyon üstü zammı aldı. bir önceki tise göre geri giden bi hakkınız mı var. Bi de adam 5000 net aldı. Daha ne yapsınlar. İnşallah çelik işi tadarsınız da anlarsınız en azından hava işin değerini. Bakın bize iki kelimeyi bir araya getiremeyenler bizim sendikada yönetici
  • Sayın Tatlıbal; Tabi ki bol keseden atarsın.Bu bir başlangıç dersin.Çünkü sen yönetimin isteği ile oraya gelmiş bir başkansın.Çünkü sen onların adamısın. Bu HAVA-İŞ sendikasın da bir başlangıç.
  • İşveren emriyle daha önce önünden geçmediğiniz sendikanın yönetimine gelip tarihin en işveren yanlısı ve başarısız sendikası yönetimi oldunuz. İmzaladığınız son iki TİS ile de işçileri satıp işverenin lehine hareket ettiniz! Giderken de sakın helallik istemeyein seneye.
  • Şuraya gelip de hava-işi savunmak adına yazan ey troller. Sizin de yatacak yeriniz yok. Hava-işin ne yaptığını cümle alem gördü. Kalkıp bi de milletin gazını almaya çalışıyorlar. Ama suç hava-iş'de veya bıyıklıda değil. Suç çalışanlarda. Böyle koyun olunursa daha çok güderler..
  • şu 5 bin tele'yi ve diğer sosyal imkanları beğenmeyenlere daha güzel sürprizler yapın anlasınlar türkiye gerçeklerini...
  • Ben yarin sendikadan cikar
  • Sendikanın adını havadan iş olarak değiştirseniz daha uygun olur sizin için. Binlerce havacılık çalışanı sendikasızken, gücü ancak Nevşehir'deki 80 tane balon işçisini sendikalı yapmaya yeten Hava-İş. 7. oturum yapılması beklenirken bir anda vahiy gelmiş gibi İlker Aycı ile buluşup şube başkanlarının ve temsilcilerinin bile haberi olmadan işverenle el sıkışıp, tükürdüğünü yalayarak bir kez daha 3 senelik TİS'e imza atan Ali Kemal Tatlıbal. Rekor kar yapan THY'nin Ocak'taki zirvede çalışanlarına temettü sözü veren İlker Aycı, TİS görüşmelerinde her yıl yemettü sözü vermişmiş. Söz uçar yazı kalır. Hani TİS veya ek protokolde bununla ilgili madde? Yok! Yarın İlker Aycı gitse ne olacak? Böyle saftorik ve histerik sendikacılık mı olur? Madem başarılıyız diyorsunuz, hodri meydan! Ofisleri dolaşmaya devam edin de görelim. Uçuşa, kabine, alana bir gelin bakalım ne oluyor!

Türk Hava Yolları ile Hava İş Sendikası arasında dün imzalanan Toplu İş Sözleşmesi'nin ardından sendika tarafından bugün bir açıklama yayınlandı.

Hava İş'in açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

Değerli Üyelerimiz;

28.03.2016 Pazartesi günü 25.Dönem Toplu İş Sözleşmesini imzaladığımız müjdesini, sizlerle paylaşıp, yeni dönem Toplu İş Sözleşmemizi ve ek protokolleri web sitemizden sizlere yayımlamıştık. Kazanımlarımız sizlere yayımladığımız Toplu İş Sözleşmesi ile de sınırlı değildir. Çok yakın süreçte karşılıklı mutabakata varılan diğer konular, kurulan komisyonlarda görüşülecektir. Scalalar/tablolar, Şef maaşları, A0 (%55) ve A1 kademeleri, kıdem ve intibaklar komisyonlarda görüşülecek konuların başında gelmektedir. Komisyonlar neticesinde burada elde edilecek kazanımlarla ilgili ek protokoller imzalanacaktır.

Otel nöbetlerinin 01.06.2016 tarihinden itibaren kaldırılacağına ilişin imza attığımızı dün sizlerle paylaşmıştık, uçuş komisyonu da diğer konuları görüşmek amacıyla 15 Nisanda TİS sonrası ilk oturumunu gerçekleştirecektir. Önümüzdeki günlerde gerçekleşecek komisyon görüşmelerindeki tüm kazanımlarımızı sizlerle ivedilikle paylaşacağız.

THY A.O. ile imzaladığımız, 2016 yılında diğer şirketlerde imzalanan toplu iş sözleşmeleri ile kıyaslandığında, sendika çevrelerince Altın Başarı olarak nitelendirilen bu sözleşme de bizlerden desteğini esirgemeyen delegelerimize, temsilcilerimize, yönetim kurulu üyelerimize ve üyelerimize çok teşekkür ederiz.

Genel Başkanımız Ali Kemal Tatlıbal’ın dün gerçekleşen imza töreninin ardından yaptığı açıklama aşağıda yer almaktadır.

Uzlaşma yolu ile tüm üyelerimizin taleplerini müzakere sürecine dahil ettik. 53 yıllık sendikamız tarihinde imzalanan en iyi sözleşmelerden birine bugün sizlerinde desteği ile imza atmış bulunmaktayız. Çalışanların beklentilerini karşıladığımız, iş barışı ve huzurunu koruduğumuz yeni dönem toplu iş sözleşmesinin tüm üyelerimize hayırlı olmasını dileriz. Elde ettiğimiz bu kazanımlarla yetinmeyeceğiz, şirketleri baltalamadan, havacılık sektöründe emekçiden yana hak arama davamız meşru ve hukuki mücadeleyle, çalışmalarımızla tam hız devam edecektir. Biz bugün emekçinin yanında olduğumuzu kanıtladık, ilerleyen dönemlerde de her daim emekçiden yana olacağız. 25.Dönem TİS ile elde ettiğimiz başarılar sadece bir başlangıçtır.

Hava İş'ten TİS açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (48)

Tatlı ~ 8 yıl önce
TİS "TAT" vermedi,sendikalıların ağzına biraz "BAL"verdi.Sonuç TATLIBAL

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayni hesap ~ 8 yıl önce
Arkadaş zaten 3 yılda sendikaya verdiğiniz para 5000 lira yapıyor. Adam hala gelmiş bana sendikayi savunuyor. Azıcık çalıştırın saksıyı! Çıkın şu sendikadan!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zeki ~ 8 yıl önce
Bi zeki sensin dimi? Sendikadan çıksanda o kesintiyi şirket yapiyor bu sefer.
Kabin ~ 8 yıl önce
Senelerdir sendikaya aidat ödeyip 2015 te ücretsiz izin kullandığım için bu 5000 tl ilk prim Hakkı'ndan yararlanamamak cok kötü. Suanda çalışan tüm personel bu haktan ayrım yapılmadan yararlanmalı bence

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AO çalışanlarına Teknik den ~ 8 yıl önce
Siz ne doymaz insanlarsınız ya. Adamlar ne yapsın daha. Enflasyon üstü zammı aldı. bir önceki tise göre geri giden bi hakkınız mı var. Bi de adam 5000 net aldı. Daha ne yapsınlar. İnşallah çelik işi tadarsınız da anlarsınız en azından hava işin değerini. Bakın bize iki kelimeyi bir araya getiremeyenler bizim sendikada yönetici

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aynen ~ 8 yıl önce
Adam haklı beyler.
Teknik'e ~ 8 yıl önce
Senin Teknik'ten olduğuna inanmıyorum. Zira seni bizden ayıran bu sendika yönetiminin basiretsizliği iken bu yönetime başarılı demen için ciddi bir beyin sarsıntısı geçiriyor olman lazım. İlk sene alınan zam %10, diğer iki sene için de yıllık %6. Gerçek enflasyon %15-20 arasında. Sen nasıl bir hesap yapıyorsan artık. Ayrıva üyelere ve temsilcilere söz verilmesine rağmen yine işverenin işine gelen 3 senelik TİS'e imza tamak nedir? 6 seneyi 2 TİS ile geçirmek, bir TİS'i yapmadan çöpe atmaktır. Çelik-İş'i gösterip Hava-İş'i övmek, ölümü gösterip sıtmaya razı etmekten başka bir şey değildir.
TATLIBAL ~ 8 yıl önce
Sayın Tatlıbal; Tabi ki bol keseden atarsın.Bu bir başlangıç dersin.Çünkü sen yönetimin isteği ile oraya gelmiş bir başkansın.Çünkü sen onların adamısın. Bu HAVA-İŞ sendikasın da bir başlangıç.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Personel ~ 8 yıl önce
İşveren emriyle daha önce önünden geçmediğiniz sendikanın yönetimine gelip tarihin en işveren yanlısı ve başarısız sendikası yönetimi oldunuz. İmzaladığınız son iki TİS ile de işçileri satıp işverenin lehine hareket ettiniz! Giderken de sakın helallik istemeyein seneye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yandaşlar ~ 8 yıl önce
Şuraya gelip de hava-işi savunmak adına yazan ey troller. Sizin de yatacak yeriniz yok. Hava-işin ne yaptığını cümle alem gördü. Kalkıp bi de milletin gazını almaya çalışıyorlar. Ama suç hava-iş'de veya bıyıklıda değil. Suç çalışanlarda. Böyle koyun olunursa daha çok güderler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 8 yıl önce
şu 5 bin tele'yi ve diğer sosyal imkanları beğenmeyenlere daha güzel sürprizler yapın anlasınlar türkiye gerçeklerini...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
barzo ~ 8 yıl önce
seni bu sisteme mahkum edip, türkiye şartı bunlar diyerek şükür etmeni sağlayanlar kimse... tebrik ederim.
iPhone Uygulaması ~ 8 yıl önce
Ben yarin sendikadan cikar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 8 yıl önce
güle güle derler adama
Hava-iş mi?! ~ 8 yıl önce
Sendikanın adını havadan iş olarak değiştirseniz daha uygun olur sizin için. Binlerce havacılık çalışanı sendikasızken, gücü ancak Nevşehir'deki 80 tane balon işçisini sendikalı yapmaya yeten Hava-İş. 7. oturum yapılması beklenirken bir anda vahiy gelmiş gibi İlker Aycı ile buluşup şube başkanlarının ve temsilcilerinin bile haberi olmadan işverenle el sıkışıp, tükürdüğünü yalayarak bir kez daha 3 senelik TİS'e imza atan Ali Kemal Tatlıbal. Rekor kar yapan THY'nin Ocak'taki zirvede çalışanlarına temettü sözü veren İlker Aycı, TİS görüşmelerinde her yıl yemettü sözü vermişmiş. Söz uçar yazı kalır. Hani TİS veya ek protokolde bununla ilgili madde? Yok! Yarın İlker Aycı gitse ne olacak? Böyle saftorik ve histerik sendikacılık mı olur? Madem başarılıyız diyorsunuz, hodri meydan! Ofisleri dolaşmaya devam edin de görelim. Uçuşa, kabine, alana bir gelin bakalım ne oluyor!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000