03 Ocak 2015, Cumartesi 13:20:39

ÇİN İLK YOLCU UÇAĞINI ÜRETTİ

Çin tarafından milenyum başında geliştirilmeye başlayan ARJ21 bölgesel yolcu uçağının yolcu taşınabilmesine Çin otoroitesi onay verdi; ilk teslimat bahar aylarında.
  • Adamlar yapmış… siz de boyle konusun. Yok ucuz is gucu yok zulmediyor. Amerikada zulmediyorda citiniz cikmiyor. Cin ucak yapinca, uygur turklerine zulmediyor. Bu is boyle milliyetcilikle yuruyorsa yapinda yaptiginiza binelim. Herifler uzayda cirit atiyor, sizde cirit yarisi yapadurun [ bu mesaj çin de uretilen amerikan menşeli tabletten gonderilmistir :)))) ]
  • Arkadaslar ARJ- ileri bölgesel yolcu uçagi, çinlililerin yaklasik 10 yildir calistiklari bir projedir. Çin Havacilik sanayisi Airbus, Boeing gibi sirketlerin ucaklarinda hem tasarim hemde üretim is paketlerini almistir. Çin havacilik sanayisi Turkiye ile karsilastirilamayacak derecede son 10 yilda atak yapmis ve çok ilerlemis bir sanayidir. Çalisanlar kendi irklarindan ve yabanci danismanlardan olusmaktadir. Kendi irkina 100 dolar aylik veren çinli isverenler yabanci danismanlara kalifikasyonlarina gore saatte 100-300 dolar arasinda danismanlik hizmeti verdirmislerdir. Yabanci danismanlar çinlilerin aldiklari paralarin hakkini alincaya kadar bilgi aldiklarini soylemektedir. Ve dunyada danismanligi en zor millet statüsündedir. Yaptiklari işleri takip eden biri olarak "yazik" rumuzlu bir arkadasimizin maalesef soylediklerine katiliyorum. Bizim durumumuz bahsi gecen sirket yuzunden içler acisi durumdadir. Ve bu durumun sanki desteklenircesine reklami yapilmasini izliyoruz. Uzgunum.
  • Bundan bir kac yil önce Alman piyasasinda Cin kendi üretmis otomobil satmak istedi. Bu arabalar ilk Crash Test'te darma duman oldular ve piyasadan cekilmek zorunda kaldi. Hakli siniz, Cin'de cok marka ürün üretiliyor, mesela Apple'in Iphone'u. Ama söz konusu "Know How". Bir cinli/yerli akil telefonunu asla bir Iphone ile kiyaslayamazsiniz. Otomobil üretimde taninmis bati sirketlerden teknisyen, dizayner, mühendis calistirarak; yani know how ithalat ederek baya ilerlemisler. Mesela elektrikli otomobil üretimde basarili. Ama ucak üretimi icin yeterli know how oldugunu sanmiyorum ve ben bu ilk üretilmis ucaklara kesinlikle binmem.
  • TAI gibi vakif sirketlerinin yoneticileri TR havacilik sanayisinde tutuldugu, kuklasi SSM herseye imza attigi surece biz bu sektorde ancak Çin gibi devletleri izler onlari alkislar, sonrada kendi basarisizlik belgeselimizi ceker Oscar a aday oluruz.
  • Bir tutturulmuş çin kalitesiz diye. Bunu yazan kişinin yazdığı klavye, akıllı telefon, tablet, laptop çin malı yada anakart ve işlemcileri çin malı. Dünyada ki neredeyse tüm lityum piller çin malı. İzlediğiniz led yada lcd tvler panelleri çin malı. arkadaşlar çin sizin alım gücünüze göre en kaliteli ürünüde en dandik ürünüde üretiyor. Sen dandik mal talep ediyorsan adamın suçu ne:) kısa bir süre çinde bir fabrikada gözlem yapma fırsatı bulmuş bir mühendis olarak söyleyim adamlar her ürün grubunda her kaliteden ürün geliştirebiliyorlar. Bugün elektrikli otomobiller geleceğin teknlojisi olarak sunuluyor avrupa amerika kaportayı yaparken asıl mesele olan devasa bataryayı yine çin üretiyor. Ayrıca FAA eğer onay verirse tartışma bitmiştir. Brezilya üretimi uçak sizin için sorun olmazken çin üretimi uçak mı sıkıntı yarattı :)
  • Adamlar yıllardır uygur türklerine zulmediyor, yapmadıkları halt kalmamış, başka olaylarda vatan millet sakarya atıp tutan memleketin vatanseverleri buraya dadanmış, gelmiş bol keseden soydaşına vatandaşına bu zulmü yapanları övüyor, sen hiç düşündün mü hiç araştırdın mı bu Çin denilen ülke kendisine gereken kaynağı,gereken işgücünü,hammaddeyi sağlamak için kimlerin üzerine basıp ta tepelere çıkıyor en zenginlerin olduğu ülkeler listesinde, bilmezsin, sonra burada yapsın bana mı yapıyor kardeşim deyip adamı översin, zihniyet bu...
  • Ulan O zamanlar Nuri Demirağ yapmıştı, şimdi bizim daha yerli otomobilimiz yok.. adam o zamandaki tarihteki azmi takdire layıktır. devam etseydi boeing , airbus , gibi bir şirketimiz vardı yazık oldu .. o zaman ki vatan hainleri şimdilerde de var.. helal olsun Çin e tam bagımsız ülke böyle olur ..
  • Bu uçağın bir farki var .motoru emergency cikislarinda.
  • Merhaba arkadaslar, Ben uzun yillarini havacilik sektorunde geciren biri olarak bu ucagi begendim. Adamlar boeing in a319 ucagini kopyalamis. amaotor ise rus Cessna ucaklarinin kopyasi. kokpit donanimi ise ingiliz mig23 tipi. Helal olsun. bizimde biran once a737 tipi ucak uretmemiz lazim rekabet icin. Bu arada yakinda bilgilerimi paylasacagim bir havacilik bligu hazirlayacagim. sorulariniz olursa cevaplarim malum 20 yila yakin bilgim var
  • livery mi deniyor, havacı olmadığım için bu özel terimlere çok hakimmiş gibi konuşmak istemiyorum ancak uçağın boyaması çok dandik yapılmış, uçağın formuna ve füzelaja uymuyor ve 70lerden kalma gibi duruyor. uçağın algısı açısından hiç iyi olmamış. Japonların mrj si mesela prototip boyamada çok iyi ve güven ve teknoloji hissi uyandırıyor. çinlilerin biraz da ambalajlama dersi alması lazım. bu arada bizim yeni alınan başbakanlık mı cumhurbaskanlıgı ucagı mıdır nedir onun da liverysi berbat. hiç bu işten anlayan adam ok mu memlekette, akıl fikir veren yok mudur? abd başkanının uçağındaki asalet nerde, bizimkisi nerde, uçak aynı uçak, bıraktığı etki ise taban tabana zıt..

Çin tarafından milenyum başında geliştirilmeye başlayan ARJ21 bölgesel yolcu uçağının yolcu taşınabilmesine Çin otoroitesi onay verdi; ilk teslimat bahar aylarında. FAA onayının da 2015 Nisan içinde alınması planlanıyor.

Çin’in COMmmercial Aircraft Corporation (COMAC) tarafından üretilen ARJ21-700 bölgesel uçağının 90 yolcu kapasiteli olduğu ve bu konfigürasyona ilave olarak gelecek yıllarda 105 yolcu kapasiteli 900 konfigürasyonunun da üretilmesinin planlandığı ifade edildi.

Yaklaşık 2000 mil (3704 km) menzile sahip olması beklenen ARJ21-700 uçağı Honeywell fly-by-wire control teknolojisine sahip gelişmiş glass cockpitli, kuyruk yanlarına takılı iki adet General Electric CF34 turbofan motora, kanat ucu wingletlere sahip

ARJ21-700 uçağının bu konfigürsayonun pazardaki rakipleri Bombardier üretimi CRJ-900 ve Embraer üretimi E175 uçakları olacak.

Boeing'in gelecek 20 yıla yönelik pazar tahminlerini yayınladığı 'Current Market Outlook, 2014-2034'de Çin’in gelecek 20 yılda 780 milyar dolarlık yolcu uçağına ihtiyacı olacağı belirtiliyordu. COMAC’ın ARJ21 uçaklarının satışında ulusal ihtiyacın karşılanmasına öncelik vereceği tahmin ediliyor. Şirket daha şimdiden 252 adet uçak siparişi aldığını da duyurdu.

COMAC’ın halen tek koridorlu Boeing 737 & Airbus A320 rakip olacak 3000 mil (5556 km) menzile sahip 168 yolcu kapasiteli C919 adını taşıyan daha büyük bir yolcu uçağı üzerinde de çalışmakta olduğu ve şirketin bu uçak için 16 farklı şirketten 400'den fazla sipariş aldığı da belirtiliyor.

ÇİN İLK YOLCU UÇAĞINI ÜRETTİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (40)

Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Adamlar yapmış… siz de boyle konusun. Yok ucuz is gucu yok zulmediyor. Amerikada zulmediyorda citiniz cikmiyor. Cin ucak yapinca, uygur turklerine zulmediyor. Bu is boyle milliyetcilikle yuruyorsa yapinda yaptiginiza binelim. Herifler uzayda cirit atiyor, sizde cirit yarisi yapadurun [ bu mesaj çin de uretilen amerikan menşeli tabletten gonderilmistir :)))) ]

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcu ucagi ~ 9 yıl önce
Arkadaslar ARJ- ileri bölgesel yolcu uçagi, çinlililerin yaklasik 10 yildir calistiklari bir projedir. Çin Havacilik sanayisi Airbus, Boeing gibi sirketlerin ucaklarinda hem tasarim hemde üretim is paketlerini almistir. Çin havacilik sanayisi Turkiye ile karsilastirilamayacak derecede son 10 yilda atak yapmis ve çok ilerlemis bir sanayidir. Çalisanlar kendi irklarindan ve yabanci danismanlardan olusmaktadir. Kendi irkina 100 dolar aylik veren çinli isverenler yabanci danismanlara kalifikasyonlarina gore saatte 100-300 dolar arasinda danismanlik hizmeti verdirmislerdir. Yabanci danismanlar çinlilerin aldiklari paralarin hakkini alincaya kadar bilgi aldiklarini soylemektedir. Ve dunyada danismanligi en zor millet statüsündedir. Yaptiklari işleri takip eden biri olarak "yazik" rumuzlu bir arkadasimizin maalesef soylediklerine katiliyorum. Bizim durumumuz bahsi gecen sirket yuzunden içler acisi durumdadir. Ve bu durumun sanki desteklenircesine reklami yapilmasini izliyoruz. Uzgunum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cologne ~ 9 yıl önce
Bundan bir kac yil önce Alman piyasasinda Cin kendi üretmis otomobil satmak istedi. Bu arabalar ilk Crash Test'te darma duman oldular ve piyasadan cekilmek zorunda kaldi. Hakli siniz, Cin'de cok marka ürün üretiliyor, mesela Apple'in Iphone'u. Ama söz konusu "Know How". Bir cinli/yerli akil telefonunu asla bir Iphone ile kiyaslayamazsiniz. Otomobil üretimde taninmis bati sirketlerden teknisyen, dizayner, mühendis calistirarak; yani know how ithalat ederek baya ilerlemisler. Mesela elektrikli otomobil üretimde basarili. Ama ucak üretimi icin yeterli know how oldugunu sanmiyorum ve ben bu ilk üretilmis ucaklara kesinlikle binmem.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yazik ~ 9 yıl önce
TAI gibi vakif sirketlerinin yoneticileri TR havacilik sanayisinde tutuldugu, kuklasi SSM herseye imza attigi surece biz bu sektorde ancak Çin gibi devletleri izler onlari alkislar, sonrada kendi basarisizlik belgeselimizi ceker Oscar a aday oluruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çin kalitesiz mi? ~ 9 yıl önce
Bir tutturulmuş çin kalitesiz diye. Bunu yazan kişinin yazdığı klavye, akıllı telefon, tablet, laptop çin malı yada anakart ve işlemcileri çin malı. Dünyada ki neredeyse tüm lityum piller çin malı. İzlediğiniz led yada lcd tvler panelleri çin malı. arkadaşlar çin sizin alım gücünüze göre en kaliteli ürünüde en dandik ürünüde üretiyor. Sen dandik mal talep ediyorsan adamın suçu ne:) kısa bir süre çinde bir fabrikada gözlem yapma fırsatı bulmuş bir mühendis olarak söyleyim adamlar her ürün grubunda her kaliteden ürün geliştirebiliyorlar. Bugün elektrikli otomobiller geleceğin teknlojisi olarak sunuluyor avrupa amerika kaportayı yaparken asıl mesele olan devasa bataryayı yine çin üretiyor. Ayrıca FAA eğer onay verirse tartışma bitmiştir. Brezilya üretimi uçak sizin için sorun olmazken çin üretimi uçak mı sıkıntı yarattı :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
evet kalitesiz ~ 9 yıl önce
arkadas niye israrla bu adamlari savunuyorsunuzki. yoksa kendi ulkenize ve insaniniza laf sokmak icin bir firsatmi buldunuz
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Adamlar yıllardır uygur türklerine zulmediyor, yapmadıkları halt kalmamış, başka olaylarda vatan millet sakarya atıp tutan memleketin vatanseverleri buraya dadanmış, gelmiş bol keseden soydaşına vatandaşına bu zulmü yapanları övüyor, sen hiç düşündün mü hiç araştırdın mı bu Çin denilen ülke kendisine gereken kaynağı,gereken işgücünü,hammaddeyi sağlamak için kimlerin üzerine basıp ta tepelere çıkıyor en zenginlerin olduğu ülkeler listesinde, bilmezsin, sonra burada yapsın bana mı yapıyor kardeşim deyip adamı översin, zihniyet bu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
777 ~ 9 yıl önce
Ulan O zamanlar Nuri Demirağ yapmıştı, şimdi bizim daha yerli otomobilimiz yok.. adam o zamandaki tarihteki azmi takdire layıktır. devam etseydi boeing , airbus , gibi bir şirketimiz vardı yazık oldu .. o zaman ki vatan hainleri şimdilerde de var.. helal olsun Çin e tam bagımsız ülke böyle olur ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bu uçağın bir farki var .motoru emergency cikislarinda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
recai sahin ~ 9 yıl önce
Merhaba arkadaslar, Ben uzun yillarini havacilik sektorunde geciren biri olarak bu ucagi begendim. Adamlar boeing in a319 ucagini kopyalamis. amaotor ise rus Cessna ucaklarinin kopyasi. kokpit donanimi ise ingiliz mig23 tipi. Helal olsun. bizimde biran once a737 tipi ucak uretmemiz lazim rekabet icin. Bu arada yakinda bilgilerimi paylasacagim bir havacilik bligu hazirlayacagim. sorulariniz olursa cevaplarim malum 20 yila yakin bilgim var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
livery ~ 9 yıl önce
livery mi deniyor, havacı olmadığım için bu özel terimlere çok hakimmiş gibi konuşmak istemiyorum ancak uçağın boyaması çok dandik yapılmış, uçağın formuna ve füzelaja uymuyor ve 70lerden kalma gibi duruyor. uçağın algısı açısından hiç iyi olmamış. Japonların mrj si mesela prototip boyamada çok iyi ve güven ve teknoloji hissi uyandırıyor. çinlilerin biraz da ambalajlama dersi alması lazım. bu arada bizim yeni alınan başbakanlık mı cumhurbaskanlıgı ucagı mıdır nedir onun da liverysi berbat. hiç bu işten anlayan adam ok mu memlekette, akıl fikir veren yok mudur? abd başkanının uçağındaki asalet nerde, bizimkisi nerde, uçak aynı uçak, bıraktığı etki ise taban tabana zıt..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000