10 Haziran 2010, Perşembe 08:09:50

Esenboğa Havalimanı bunu da gördü...

Avustralya'dan 1.600 adet Angus cinsi büyükbaş hayvan uçakla Türkiye'ye geliyor. Austock Exports Türkiye (AET) firması yetkililerince yapılan açıklamaya göre, ilk grup hayvan dün saat 22.00'de Ankara Esenboğa Havalimanı'na getirildi.
  • Çok net olarak söylüyorum daha 1 ay önce etin veya kıymanın kilosu 40 milyona dayanınca besiciler neden tepki vermediler bu fiatlar çok yüksektir indirim yapılsın diye.. Vatandaş bu fiatla nasıl et satın alsın ne oluyor dayan at eti dayan eşşek eti.. Dolayısıyla devletin kontrollü olarak canlı hayvan ithalatı yapması son derece normal ve olması gereken budur.. 40 milyondan sonra eğer ithalat olmasaydı 50 ye 60 doğru çıkardı.. Besicilerde paranın altında kalırlardı zaten kadılarda..
  • kargodan mi vip ten mi girmisler?
  • bu hayvanlar damızlık getirldi. Amaç tarımı geliştirmek
  • sen yerli malina bakma sag soldan mal getir demeki kim bilir kimin cepleri yine doluyor aynaya baksinlar utansinlar
  • ülkemde yerli tarım ve hayvancılığı bitiren ve bizim avustralya etine meksika domatesine mecbur eden yöneticilere selamlar.

Avustralya'nın Melbourne şehrinden yola çıkan 1.600 adet Angus besi ırkı (çoğu gebe), 250 adet Holstein süt ırkı ve 400 adet Saanen keçisi (süt keçileri) ilk defa havayoluyla Türkiye'ye getirilmiş olacak.

Hayvanlar Konya, Afyon, Artvin, Salihli, Gelibolu gibi farklı yerlerdeki müşteriler tarafından satın alındı. En büyük alımı 1.200 adetle Konya Şeker (Anadolu Birlik Holding) gerçekleştirdi. Ankara Esenboğa Havalimanı'nı takiben İzmir ve İstanbul havalimanlarına toplam 10 sefer (uçak başına 200 büyükbaş hayvan düşüyor) olmak üzere tüm hayvanlar getirilecek. Avustralya'dan her uçuş yaklaşık 24 saat sürüyor ve haftada üç sefer yapılması planlanıyor.

Bu arada Et ve Balık Kurumu (EBK)'nun et fiyatlarını düşürmek için yaptığı 8 bin tonluk ihale çerçevesinde yurtdışından getirilen canlı hayvanların kesimine başlandı. Kesimi yapılan ithal hayvanların eti kilosu 12 liradan kasap, marketler ve özel sektöre satılacak. 13 ülkeden getirilen ithal hayvanlardan bir bölümü EBK Sakarya Et Kombinası'nda kesilmeye başlandı. Sabah saatlerinden itibaren 88 ithal hayvandan yarısından fazlasının kesildiği öğrenildi. EBK Genel Müdürü Bekir Ulubaş, Sakarya Et Kombinası'na gelerek kesimleri yerinde inceledi.

Esenboğa Havalimanı bunu da gördü...

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 14 yıl önce
Çok net olarak söylüyorum daha 1 ay önce etin veya kıymanın kilosu 40 milyona dayanınca besiciler neden tepki vermediler bu fiatlar çok yüksektir indirim yapılsın diye.. Vatandaş bu fiatla nasıl et satın alsın ne oluyor dayan at eti dayan eşşek eti.. Dolayısıyla devletin kontrollü olarak canlı hayvan ithalatı yapması son derece normal ve olması gereken budur.. 40 milyondan sonra eğer ithalat olmasaydı 50 ye 60 doğru çıkardı.. Besicilerde paranın altında kalırlardı zaten kadılarda..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
kargodan mi vip ten mi girmisler?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu hayvanlar damızlık getirldi. Amaç tarımı geliştirmek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sen yerli malina bakma sag soldan mal getir demeki kim bilir kimin cepleri yine doluyor aynaya baksinlar utansinlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ülkemde yerli tarım ve hayvancılığı bitiren ve bizim avustralya etine meksika domatesine mecbur eden yöneticilere selamlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000