29 Şubat 2012, Çarşamba 15:09:50

UÇAK BİLETLERİNE PETROL ZAMMI!

Dubai merkezli Emirates havayollarının artan petrol fiyatlarından dolayı yarından itibaren tüm biletlerden ek ücret alacağı bildirildi...
  • sanilanin aksine emirates icin yakit maliyetleri dusuk degil, dunya olculerinde bir maliyetleme politikasi mevut ki dunyadaki diger sirketlerle karsilastirildiginda yakit maliyetlerinin digerlerinin altinda olmadigi gorulecektir. 380 lerin doluluguna gelince tum 380 ler %90 ortalama doluluk orani ile operasyon yurutuyor zira altina dusmesi durumunda aninda ucak tipi degistiriliyor. petrol zamminin kime yaradigi ise malum, zenginin parasi zugurdun cenesi durumu
  • ilginçtir neden her petrol fiatları artarsa dubainin gelirleri artıyor petrol ihraç ediyor doğal gaz ihraç ediyor daha fazla gelir elde ediyor.. ayrıca emirates uçak benzinini sudan daha ucuza alıyor petrol onlar için çok ama çok ucuz. ayrıca 2 saatlik uçuşa beoing 777- model uçağını koyan bir şirket nesi ekonomi anlamadım zam yapsan ne yazar yapmasan nasılsa maktum parayı veriyor 380 ler uçuyor mancestara, londoraya dolu mu hayır orta derece neyle karşılayıp kar edecek 500 kişilik uçağın masrafını dubai emiri maktum sağolsun..
  • bu havayoluna en çok 777-3 er yakışıyor.
  • araplar bile bu artışı yaparsa bizimkileri allah korusun.
Kaynaklara göre Birleşik Arap Emirlikleri'nden Ortadoğu ve Hint alt kıtasına giden rotalarda ekonomi sınıfı biletlerden yaklaşık 16,5 dolarlık ek ücret alınacak. Aynı rotalardaki iş (business) ve birinci (first) sınıf biletlerdeki artış ise 107 doları bulacak.
 
Afrika, Avrupa, Uzakdoğu ve Avustralasya'ya uzanan rotalarda ekonomi biletleri 33 dolar, iş ve birinci sınıf biletleri de 137 dolar pahalıya satılacak. Kuzey ve Güney Amerika biletlerinde ekonomi sınıfı için 46,5 dolar, üst sınıf biletler için de 167 dolar ek ücret kesilecek.
 
Brent tipi ham petrolün fiyatının son 10 aydaki en son seviyesine çıkarak bu hafta 125 doları bulmasının ardından havayolunun biletlere ek ücret uygulamasına karar verdiği ifade edildi. Uzmanlar, petrolün fiyatının bir ay içerisinde yüzde 11,3 yükseldiğine dikkat çekti.
 
Emirates havayolları yaptığı açıklamada 'artan petrol masrafları neticesinde böyle bir karar aldıklarını ve ek ücret ile piyasadaki değişikliklere daha hızlı cevap verebileceklerini' söyledi. Havayolu, ek ücretin ne kadar geçerli olacağı konusunda açıklama yapmadı. Emirates daha önce Nisan ayında petrol fiyat artışı dolayısıyla ek ücret uygulama kararı almış fakat üç hafta sonra bunu yürürlükten kaldırmıştı.
 
Benzer şekilde başkent Abu Dabi merkezli Etihad havayolları tüm Avrupa uçuşlarında her yolcu için ek 3 dolar, her bir kilo kargo için de 3 sentlik (ABD doları) ek ücret alacağını açıklamıştı. Fakat bu ücretin Avrupa Birliği'nde 1 Ocak'tan itibaren uygulamaya koyulan emisyon vergilerinden dolayı uygulanacağı öğrenildi. (Zaman)
UÇAK BİLETLERİNE PETROL ZAMMI!

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
sanilanin aksine emirates icin yakit maliyetleri dusuk degil, dunya olculerinde bir maliyetleme politikasi mevut ki dunyadaki diger sirketlerle karsilastirildiginda yakit maliyetlerinin digerlerinin altinda olmadigi gorulecektir. 380 lerin doluluguna gelince tum 380 ler %90 ortalama doluluk orani ile operasyon yurutuyor zira altina dusmesi durumunda aninda ucak tipi degistiriliyor. petrol zamminin kime yaradigi ise malum, zenginin parasi zugurdun cenesi durumu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ilginçtir neden her petrol fiatları artarsa dubainin gelirleri artıyor petrol ihraç ediyor doğal gaz ihraç ediyor daha fazla gelir elde ediyor.. ayrıca emirates uçak benzinini sudan daha ucuza alıyor petrol onlar için çok ama çok ucuz. ayrıca 2 saatlik uçuşa beoing 777- model uçağını koyan bir şirket nesi ekonomi anlamadım zam yapsan ne yazar yapmasan nasılsa maktum parayı veriyor 380 ler uçuyor mancestara, londoraya dolu mu hayır orta derece neyle karşılayıp kar edecek 500 kişilik uçağın masrafını dubai emiri maktum sağolsun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bu havayoluna en çok 777-3 er yakışıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
araplar bile bu artışı yaparsa bizimkileri allah korusun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000