10 Mart 2017, Cuma 10:11:40

Özel jet A380'in kuyruk türbülansına girdi

Emirates’in Dubai-Sydney uçuşunu yapan Airbus A380-800 tipi yolcu uçağı Maldivler semalarında uçuşuna devam ederken az kalsın bir faciaya neden oluyordu.
  • "Merhaba Tgsye alım nezaman". Arkadaşım ben senin için sordum yorulma sen.
  • Merhaba. Tgs
  • Burada bir ulema. Ucak 2. Kez. Ters donmus bu ucak hava kuvetlerin ucagimidirki , Bir yolcu ucaginin ters donmesi. En az. 500 tonluk ucak Nasil ters donop tekrar normale doner, Bu kosede Aciklayin bakalim, Ben itimal vermiyorum. Boyle durumlarda ucak kanat stoluna girer Tas gibi yere cakilir, Allah hava yolumuzu korusun,
  • sorun şurda her iki uçakta neden birbirlerini radar görmemiş veya bu hadise yaşinmiştir. gökyuzu çok geniştir herkese yer var sadece dikkat edeceksin altindan ustunden solunda sağindan kim geçiyor diye...kuçuk uçaklara gelince de guvenlidir merak etmeyin..
  • Eski ceo emirates'e 2,5 milyar $ zarar ettirmişti. Batan Avrupalı havayolu şirketlerine ortak olarak. Emirates'i yakından takip edelim ne olacak görücez.
  • Sivrisinek gibi küçücük olan iş jetlerinin güvensiz olduğunu hep söylüyordum ama inanmıyordunuz. İşte ispati. Bu uçurtma misali uçaklar zengin işadamlarının parasını hortumlamak için yapılmış tuzaklardır.
  • Kara yolunda tirbulans mirbulans yok kucuk arabalar benim arkama saklanirlar ki gunesten pismesinler ben onlara sahip cikarim sizin gibi tehlikeli degil yani..
  • 305 m. nedir yaa,915 m. olmalı.
  • Pilotlar Alman galiba, gutte job ve gecmis olsun.
  • Yetti artık a380ler piyasadan çekilsin!..

A380 normal seyrinde uçarken, aynı anda karşı istikametten gelen  MHS Aviation’a ait Canadair Challenger 604 tipi D-AMSC kuyruk tescilli iş jeti Emirates uçağının altından geçince güçlü bir kuyruk türbülansına girdi.

Geçiş anında Challenger’ın 1000 feet üstünde olan dev uçağın türbülansına kapılan iş jetinin pilotlarının kontrolü kaybettiği ve yaklaşık 10 bin feet düşüş yaşadığı öğrenilldi.

Kontrolsüz düşüşün ardından uçağı normal hale getirmeyi başaran pilotlar Umman-Maskat’a acil iniş yaptı.

Sert türbülans sonucu özel uçaktaki yolcular yaralanırken, bir yolcunun ağır yaralı bir şekilde hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

D-AMSC tescilli Challenger’ında 10 bin feetlik düşüş anında uçağın en az iki kez ters döndüğü, G-kuvveti nedeniyle gövdesinde ciddi hasarlar meydana geldiği, bir motorunun durduğu, flapların çalışmadığı ve pilotların yaklaşma ve inişi tamamen manuel yaptığı açıklandı.

A380 geçişlerinde daha öncede çeşitli kuyruk türbülansları (Wake türbülans) rapor edilmişti.

Özel jet A380'in kuyruk türbülansına girdi

Yorumlar Tüm Yorumlar (30)

Tgs ~ 7 yıl önce
"Merhaba Tgsye alım nezaman". Arkadaşım ben senin için sordum yorulma sen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TGS ~ 7 yıl önce
Merhaba. Tgs

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Filojof ~ 7 yıl önce
Burada bir ulema. Ucak 2. Kez. Ters donmus bu ucak hava kuvetlerin ucagimidirki , Bir yolcu ucaginin ters donmesi. En az. 500 tonluk ucak Nasil ters donop tekrar normale doner, Bu kosede Aciklayin bakalim, Ben itimal vermiyorum. Boyle durumlarda ucak kanat stoluna girer Tas gibi yere cakilir, Allah hava yolumuzu korusun,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camarothy ~ 7 yıl önce
sorun şurda her iki uçakta neden birbirlerini radar görmemiş veya bu hadise yaşinmiştir. gökyuzu çok geniştir herkese yer var sadece dikkat edeceksin altindan ustunden solunda sağindan kim geçiyor diye...kuçuk uçaklara gelince de guvenlidir merak etmeyin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ceo ~ 7 yıl önce
Eski ceo emirates'e 2,5 milyar $ zarar ettirmişti. Batan Avrupalı havayolu şirketlerine ortak olarak. Emirates'i yakından takip edelim ne olacak görücez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Güvensiz Jetler ~ 7 yıl önce
Sivrisinek gibi küçücük olan iş jetlerinin güvensiz olduğunu hep söylüyordum ama inanmıyordunuz. İşte ispati. Bu uçurtma misali uçaklar zengin işadamlarının parasını hortumlamak için yapılmış tuzaklardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TC ~ 7 yıl önce
Sinek beyinle adam,wake turbulence de ucagin buyuklugu fakm etmez, her ucak etkilenir.
Ben otobus soforu selami ~ 7 yıl önce
Kara yolunda tirbulans mirbulans yok kucuk arabalar benim arkama saklanirlar ki gunesten pismesinler ben onlara sahip cikarim sizin gibi tehlikeli degil yani..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turbulence ~ 7 yıl önce
305 m. nedir yaa,915 m. olmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TC ~ 7 yıl önce
Pilotlar Alman galiba, gutte job ve gecmis olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Geten morgen ~ 7 yıl önce
Guten arbeit.
? ~ 7 yıl önce
Senin türk olmadığın kesin..
Almanca ~ 7 yıl önce
Almancan berbat
TC ~ 7 yıl önce
Anlasilan Almani kiskandiniz.
TC ~ 7 yıl önce
Pilot skills,can prevent crash
Yasaklansın ~ 7 yıl önce
Yetti artık a380ler piyasadan çekilsin!..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cahil ~ 7 yıl önce
Havacılıkla uzaktan yakından haberi olayan birisin yada TGSci

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000