26 Aralık 2010, Pazar 08:26:08

HAVACILIĞA DEV YATIRIM

Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki firmalarla devlete ait birimlerin önümüzdeki 10 yıl içinde ekonomiyi çeşitlendirme ve ülkeyi küresel ulaşım üssü haline getirme amacıyla havacılık endüstrisine 136,1 milyar dolarlık yatırım yapacağı bildirildi.
  • Katar şehir değil ülke olup arkadaş Doha demek istemiş sanırım.
  • Paranın limitsiz olduğu kesin. Dubai da turizm en büyük gelir getiren sektör ülke için bunun için uğraşıyorlar. Daha fazla turisti nasıl geitrebilirim dubai ye onun için uğraşıyorlar. Bunun için de ne kadar harcanacaksa o kadar harca..
  • Bu Araplar havacılığa niye bu kadar çok önem veriyor anlamak kolay değil. Şimdiye kadar elde ettikleri petrol parasıyla har vurup harman savurarak ve dünyada gezmedik, dolaşmadık yer bırakmayarak harcayan Araplar kimin aklıyla Havacılık sektörüne bu kadar para yatırıyor? Hem Emirates hemde Etihad aslında yabancılar tarafından yönetilmekte!
  • abu dhabi ve qatar korfezin en atraktif iki sehri. petrol geliri akilli yatirimlara donusuyor. takdir etmek gerekir.
Resmi haber ajansı WAM'ın haberine göre BAE ekonomi bakanı Sultan El Mansuri, ülkenin ulaşım ve iletişim altyapısına gereken önemi verdiklerini ifade etti. Yapılması planlanan yatırımlar arasında BAE'deki beş havayolunun alacağı yeni uçaklar, havaalanlarının kapasitesinin genişletilmesi için dev yatırımlar ve başkent Abu Dabi'nin uçak bakım, üretim ve uçuş eğitimi için bölgesel üs haline getirilmesi sayılıyor. BAE merkezli havayollarının Dubai hükümetine ait Emirates ve Abu Dabi hükümetine ait Etihad'ın yanı sıra ucuz maliyetli FlyDubai, Air Arabia ve RAK Havayolları olduğu kaydedildi.

Bunun yanı sıra El Mansuri, hava trafiğinin bu yılın ilk yarısında bir önceki döneme kıyasla yüzde 11,5 arttığına dikkat çekti. Ekonomi Bakanı, 'Önümüzdeki 10 yıl içinde BAE, bağlantıları artırmak ve küresel havacılıktaki yerini sağlamlaştırma amacıyla sektör altyapısına 136,1 milyar dolarlık yatırım yapacak.' dedi.

Genel Sivil Havacılık Otoritesi istatistiklerine göre geçen ay tüm BAE'de günlük ortalama bin 888, ay boyunca da toplam 56 bin 654 adet uçuş hareketi kaydedildi. Bu ortalamanın geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 6,9'luk artışa denk geldiği belirtildi.
HAVACILIĞA DEV YATIRIM

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Katar şehir değil ülke olup arkadaş Doha demek istemiş sanırım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Paranın limitsiz olduğu kesin. Dubai da turizm en büyük gelir getiren sektör ülke için bunun için uğraşıyorlar. Daha fazla turisti nasıl geitrebilirim dubai ye onun için uğraşıyorlar. Bunun için de ne kadar harcanacaksa o kadar harca..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu Araplar havacılığa niye bu kadar çok önem veriyor anlamak kolay değil. Şimdiye kadar elde ettikleri petrol parasıyla har vurup harman savurarak ve dünyada gezmedik, dolaşmadık yer bırakmayarak harcayan Araplar kimin aklıyla Havacılık sektörüne bu kadar para yatırıyor? Hem Emirates hemde Etihad aslında yabancılar tarafından yönetilmekte!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
abu dhabi ve qatar korfezin en atraktif iki sehri. petrol geliri akilli yatirimlara donusuyor. takdir etmek gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000