24 Kasım 2011, Perşembe 13:36:40

GELECEĞİN SANATÇILARI ÖDÜLLENDİRİLDİ

Emirates Havayolu’nun sık uçan yolcularına özel ödüllü programı Skywards, düzenlediği 2011 Skywards Geleceğin sanatçıları Yarışması’nda ödül kazanan üç sanatçıyı açıkladı.
  • Araplar sanata gavur işi derler ama nedense emirates böyle bir davranışta bulunmuş.
 Genç sanatçılar tarafından yaratılan 2.250’nin üzerinde eser arasından ödül kazanan tasarımlar, Refah, İnce Zevk ve Modernizm temalarına dayanıyor. Kazanan sanatçıların eserleri Skywards 2012 üye kartlarında yer alacak.

Ürdünlü Naji Muneer, Dijital ve Fiziki Modeller kategorisindeki ve Refah temalı eseriyle Skywards Altın ödülünü kazandı. Fransız Cecile Faucheur, Tekstil ve Sulu Boya kategorisindeki ve İnce Zevk temalı eseriyle Skywards Gümüş; Avustralyalı Bryan Smith ise Dijital Betimleme kategorisindeki ve Modernizm temalı eseriyle Skywards Mavi ödülünü kazandı.
 
Çağdaş sanata katkı
 
Skywards, bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Geleceğin Sanatçıları programı aracılığıyla çağdaş sanat eserlerini dünya çapındaki seçkin izleyicilerine doğrudan ulaştırıyor. Bu, yaratıcı yetenekleri ödüllendirmek ve sanat eserlerini dünya çapında 236 ülkede ve bölgede yer alan altı milyon Skywards üyesine ulaştırmak için eşsiz bir fırsat.
 
Katılan eserler, son derece saygın sektör çalışanları, uzmanlar ve Skywards üyelerinden oluşan jüri tarafından değerlendirildi. Eserler, yaratıcı değer, teknik mükemmeliyet ve nihai kullanıma uygunluk kriterlerine göre seçildi. Jüri üyelerinin başvurular arasından yaptığı elemeden geçen eserler daha sonra Skywards Geleceğin Sanatçıları web sitesi www.ourfutureartists.com üzerinden Skywards üyelerinin oyları doğrultusunda seçildi. Kazananlarla ilgili detaylı bilgilere de bu siteden ulaşılabilir.
 
Skywards Kıdemli Başkan Yardımcısı Brian LaBelle, “Geleceğin Sanatçıları yarışmamıza tüm dünyadan sanatçıların farklı ve etkileyici eserlerle katılmalarının yanı sıra Skywards üyelerimizin de oylarıyla katkıda bulunması, bu yılki yarışmayı daha da değerli kıldı. Bu tür programlar Skywards’ın küresel müşterilerine ulaşmasını sağlıyor ve sık uçan yolcularımızı sanat dünyasının gelecek yıldızlarıyla buluşturuyor. Kazanan sanatçıların üç farklı kıtadan olması, üyelerimizin çok-kültürlü profilini de yansıtıyor” diyor.
 
Eserlerinin Skywards üye kartlarında yıl boyunca küresel olarak sergilenecek olmasının yanı sıra, kazanan üç sanatçıya 5.000 dolar ödül verilecek. Ayrıca sanatçıların ödül kazanan eserleri ve tasarım portföyleri 2012 başında Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Güney Asya’nın önde gelen çağdaş sanat fuarı Art Dubai’de sergilenecek ve sanatçıların Dubai’ye uçuşu sağlanacak.
GELECEĞİN SANATÇILARI ÖDÜLLENDİRİLDİ

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
Araplar sanata gavur işi derler ama nedense emirates böyle bir davranışta bulunmuş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000