26 Ocak 2009, Pazartesi 09:14:57

Emirates'ten müthiş tasarruf!

Emirates, AirServices Avustralya (ASA) ile çalışmaya başladığı beş yıl içinde yaklaşık 10 milyon litre jet yakıtı ve 772 saatlik uçuş süresinden tasarruf eden yenilikçi rota planlama ve hava sahası yönetim programı Flex Tracks sayesinde havacılıkta çığır açtı.
  • Sevgili Arkadaşım, Ortadoğudaki neredeyse bütün bilinen havayollarını arapların değil ingilizlerin yönettiğini bilmediğin için böyle konuşuyorsun diye düşünüyorum. Bri yorum yazmadan önce biraz araştırmakta fayda var.
  • Her fırsatta, sırf Müslüman oldukları için Arapları eleştirenlere kapak olsun...

Dubai merkezli uluslararası havayolu şirketi Emirates, AirServices Avustralya (ASA) ile çalışmaya başladığı beş yıl içinde yaklaşık 10 milyon litre jet yakıtı ve 772 saatlik uçuş süresinden tasarruf eden yenilikçi rota planlama ve hava sahası yönetim programı Flex Tracks sayesinde havacılıkta çığır açtı.

ASA ve Emirates tarafından Aralık 2003’de geliştirilen Flex Tracks programı; kuyruk rüzgarları ve elverişli hava koşulları gibi hava izlerinin takibi için çok yönlü yer ve kokpit teknolojisinin kullanımını içeriyor.

Flex Tracks’in beşinci yıldönümünde Emirates, bu zaman dilimi içindeki tüm sonuçları tam olarak analiz etmiş ve bu ortak çalışmayla akaryakıt tüketiminin, uçuş zamanının ve emisyonların azalmasını sağlayarak toplam 9.6 milyon litre yakıttan (yaklaşık olarak 351 tanker kamyona eşit) ve 772 saat 21 dakika uçuş süresinden tasarruf etti.

Azalan akaryakıt tüketimi sayesinde Emirates toplam karbondioksit salımını 26,644-ton Nitrojenoksit salımını ise163-ton azaltmış oldu.

Flex Tracks; pilotlar ve Emirates uçuş operasyon sorumlularının geçerli hava koşullarından ve kuyruk rüzgarlarından maksimum derecede faydalanmalarına imkan sağlıyor. Flex Tracks programı, özellikle ultra uzun mesafeli uçuşlarda önem kazanıyor. Bu uçuşlar sırasında yükselen ve alçalan rüzgarları düzenli olarak rapor ederek önemli ölçüde akaryakıt ve zaman tasarrufu sağlıyor.

Havayolu endüstrisinde bir çok havayolu şirketi Flex Tracks programının faydalarını deneyim etmeye başlayarak programın avantajlarından faydalanıyorlar

Emirates'ten müthiş tasarruf!

Yorumlar

Propilot ~ 15 yıl önce
Sevgili Arkadaşım, Ortadoğudaki neredeyse bütün bilinen havayollarını arapların değil ingilizlerin yönettiğini bilmediğin için böyle konuşuyorsun diye düşünüyorum. Bri yorum yazmadan önce biraz araştırmakta fayda var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rosenbauer ~ 15 yıl önce
Her fırsatta, sırf Müslüman oldukları için Arapları eleştirenlere kapak olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000