02 Kasım 2010, Salı 08:39:43

EMIRATES'İN DUDAK UÇUKLATAN KÂRI!

Dubai merkezli havayolu şirketi Emirates, yılın ilk 6 ayında 925 milyon dolar net kar elde ettiğini açıkladı. Emirates'in rekor şeklinde tanımlanan açıklamasında şu başlıklar yer aldı.
  • ya TK da uçan hint li kaptanlara ne oldu ha pardon onları türk yapmışlardı dimi harbi doğru eşşek hep eşşek....
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • Deveye altin semerde vursan deve ayni deve...isterlerse 2 tane A380 üstüste koyup ucsunlar...ucus ekipleri 77,5 milletten....yöneticileri ayni ..... yani disinda EMIRATES yaziyor am ici namalum.... gecelim bunlari. Kendi bayragini kendi ülkenin insanina tasitmak, yani disi TÜRK ici TÜRK esas olan bu !!!!! THY ....-disi TÜRK ici TÜRK- her ne kadar elestirsekde yine de her TÜRK´ün göz bebegidir.
  • dünyanın en büyük havayolu olacak 2015'te..
  • adamlar iyi hizmet veriyor,bolca uçak alıyor vs vs ama hala deli kar ediyorlar.yakıtı mı çok ucuz alıyorlar,ne yapıyorlar bilmiyorum. maktoum yine çoşuyor. orta doğu havayollarını başka kategoride tutmak gerekir.
  • Emırates airlines 777-300 cargo olarak uçuruyor. yakında A380 cargo da göreceksiniz havalarda. verdiği A380 siparişleri teslim edilmeye başlandı.330 ları bir saatlik uçuşlara yolluyolar. tüm uçuşları Full'e yakın. paran varsa imkansız diye bir şey yok.
  • Nasıl yapıyorlar ediyorlar bilemem ama helal olsun. Bu adamlar bir başka. Süper hizmet süper kalite.her şende emirates ,
  • THY ile Emirates'in JFK-Iran seferlerini karsilastirdim. Arada 500 dolar gibi bir fark mevcut.THY icin buyuk potansiyel Iran, ambargo THY'nin isine geliyor.

• Geçen sene aynı döneme oranla yüzde 351 artışla 925 Milyon Dolar net kar açıklandı
• Şirket güçlü büyüme oranını sürdürdü ve 15.5 milyon yolcu ile yüzde 17.3 daha fazla yolcu taşıdı
• Yüzde 81.2 ile ilk altı aylık dönemin en yüksek doluluk oranına ulaşıldı
• 62 yeni uçak siparişi ile şirketin büyümesi ateşlendi

Emirates Havayolu, 2010-2011 finansal yılının 30 Eylül 2010"da sonlanan ilk 6 ayında, geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 351.2"lik büyüme elde etti ve net karını 205 milyon dolardan 925 milyon dolara çıkardı.

Emirates Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO"su Şeyh Ahmed bin Saeed Al-Maktoum altı aylık sonuçları değerlendirerek “2010-11 finansal yılının ilk yarısının kuvvetli sonuçları yeni uçaklara, ürünlere ve müşteri hizmetlerine yapılan yatırımlar ile Emirates"in müşteri talebini arttırma konusundaki başarısını gösteriyor. Elde ettiğimiz karı, şirketimizi büyütmek için kullanırken, sahip olduğumuz sağlıklı finansal yapı sayesinde verdiğimiz tüm finansal taahhütleri de yerine getiriyoruz. Var olan güçlü konumumuz şirketimizin kuvvetli büyüme sürecine geri döndüğünü gösteriyor. İlk altı aylık süreçte sipariş ettiğimiz yeni teknoloji 62 uçak ile büyümemizi sürdüreceğiz” dedi.

Emirates ilk altı aylık dönemde 15.5 milyon yolcu taşıyarak, doluluk oranını yüzde 81.2"ye çıkardı ve yeni bir rekora imza attı. Emirates"in gösterdiği bu artış havacılık sektöründe olumlu bir değişimin de göstergesi. Premium Class koltuklarda ise doluluk oranı %2.6 artış gösterdi.

Emirates SkyCargo ise yüzde 48.4 artış ile 1,2 milyar Dolar ciroya ulaşarak, yüzde 23.7 daha fazla yük taşıdı ve geçen senenin bu döneminde taşınan 725 bin ton kargoyu 897 bin tona çıkardı.

Emirates"in Eylül ayı sonu itibariyle nakit durumu ise sipariş edilmiş yeni uçaklar için teslim öncesi ödemelerin yapılmasından ve mevcut filoda yer alan uçakların geliştirilmesinin fonlanmasının ardından 31 Mart"ta sona eren geçtiğimiz finansal yıl sonucuna oranla yüzde 18.5 artarak 2,4 milyar dolardan 3.4 milyar dolara çıktı.

Şeyh Ahmed açıklamasına“ geleceğe yatırım yapmak ve de gerekli olduğu durumlarda operasyonlarımızı mevcut duruma göre uyarlayabilmek kurumsal stratejimizin önemli bir parçası. Sahip olduğumuz bu esneklik yolcu ve kargo sayılarımızı ciddi talep olan noktalarda arttırmamızı sağladı. Bölgesel ekonomik gelişmeleri takip ederek filomuzu bu gelişmelere uygun olarak yönlendirebildik dolayısıyla ciromuzu arttırabildik” sözleriyle devam etti.

Havacılık ve turizm sektöründe büyümeyi körükleyen Emirates Nisan 2010"dan itibaren altı yeni noktaya (Amsterdam, Prag, Madrid, Dakar (yolcu uçuşları), Almata ve Bagram (kargo uçuşları) uçuş düzenlemeye başladı. Var olan bazı uçuş noktalarında ise uçuş sayıları ve daha büyük uçakların kullanılması sayesinde uçuş yolcu kapasiteleri arttırıldı.

A380 uçuş ağına ise iki yeni uçuş noktası, Manchester ve Pekin eklendi. A380 servis verdiği tüm hatlarda ciddi ilgi görmeye devam ederken, havayolunun yolcu konforu, inovasyon, işletme verimliliği, çevrecilik ve gelir getirisi açısından amiral gemisi haline geldi.

Emirates yatırımlarını sürdürerek, senenin ilk altı aylık döneminde filosunda beş tane A380 bir tane ise Boeing 777 olmak üzere filosuna altı adet geniş gövdeli uçak ve Şangay Pudong Havalimanı"nda yepyeni bir bekleme salonu ekledi. Mali yıl 31 Mart 2011"de sona ermeden iki uçağın daha filoya katılması bekleniyor.

EMIRATES'İN DUDAK UÇUKLATAN KÂRI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 13 yıl önce
ya TK da uçan hint li kaptanlara ne oldu ha pardon onları türk yapmışlardı dimi harbi doğru eşşek hep eşşek....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Deveye altin semerde vursan deve ayni deve...isterlerse 2 tane A380 üstüste koyup ucsunlar...ucus ekipleri 77,5 milletten....yöneticileri ayni ..... yani disinda EMIRATES yaziyor am ici namalum.... gecelim bunlari. Kendi bayragini kendi ülkenin insanina tasitmak, yani disi TÜRK ici TÜRK esas olan bu !!!!! THY ....-disi TÜRK ici TÜRK- her ne kadar elestirsekde yine de her TÜRK´ün göz bebegidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
dünyanın en büyük havayolu olacak 2015'te..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
adamlar iyi hizmet veriyor,bolca uçak alıyor vs vs ama hala deli kar ediyorlar.yakıtı mı çok ucuz alıyorlar,ne yapıyorlar bilmiyorum. maktoum yine çoşuyor. orta doğu havayollarını başka kategoride tutmak gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Emırates airlines 777-300 cargo olarak uçuruyor. yakında A380 cargo da göreceksiniz havalarda. verdiği A380 siparişleri teslim edilmeye başlandı.330 ları bir saatlik uçuşlara yolluyolar. tüm uçuşları Full'e yakın. paran varsa imkansız diye bir şey yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Nasıl yapıyorlar ediyorlar bilemem ama helal olsun. Bu adamlar bir başka. Süper hizmet süper kalite.her şende emirates ,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
THY ile Emirates'in JFK-Iran seferlerini karsilastirdim. Arada 500 dolar gibi bir fark mevcut.THY icin buyuk potansiyel Iran, ambargo THY'nin isine geliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000