09 Kasım 2023, Perşembe 11:13:15

Emirates rakamları açıkladı

Dubai'nin önde gelen havayolu şirketi Emirates, 2023-24 mali yılının ilk yarısında, güçlü talebe bağlı olarak net kârında önemli bir artış bildirdi.
  • Arap kar etse ne olur etmese ne olur.

Dubai'nin önde gelen havayolu şirketi Emirates, 2023-24 mali yılının ilk yarısında, güçlü talebe bağlı olarak net kârında önemli bir artış bildirdi. Havayolunun kârı mali yılın ilk altı ayında bir önceki yıla göre %134 artarak 9,4 milyar dirheme (2,56 milyar dolar) ulaştı. Gelir de %19 artışla 59,5 milyar dirheme ulaştı.

Doğrudan işletme maliyetlerindeki %9'luk artış, genişleyen operasyonların bir sonucu. Havayolunun giderlerinin en önemli bölümünü oluşturan yakıt maliyetleri, geçen yılın aynı dönemine göre hafif bir düşüşle maliyetlerin %34'ünü oluşturdu.

Emirates havayolu, ilk yarıda ortalama koltuk doluluk oranını %81,5 olarak bildirerek bir önceki yılın %78,5'ine göre artış kaydetti. Bu artış, COVID-19 salgınının hizmet ağırlıklı ekonomisini neredeyse durma noktasına getirmesinin ardından Körfez'in iş ve turizm merkezi Dubai'nin toparlanmasını yansıtıyor.

Emirates Havayolu ve Grup Başkanı ve CEO'su Şeyh Ahmed bin Saeed Al Maktoum'a göre, şirketin pandeminin etkisinden kurtulması önemli oldu. Seyahat ve turizmdeki toparlanma bu canlanmada çok önemli bir rol oynadı.

Emirates Havayolu'nu da bünyesinde barındıran Emirates Grubu, bir önceki yıla göre %138'lik bir artışla 10.1 milyar dirhemlik rekor bir yarı yıl kârı elde etti. Grubun geliri de büyük ölçüde uluslararası seyahatlere yönelik güçlü talep nedeniyle %20 artarak 67.3 milyar dirheme ulaştı.

Şeyh Ahmed mali yılın ikinci yarısında da müşteri talebinin güçlü seyretmeye devam edeceğini öngörüyor. Ancak şirket, artan yakıt fiyatları, güçlenen ABD doları, enflasyonist maliyetler ve jeopolitik meseleler gibi potansiyel zorlukları yakından takip ediyor.

Grubun küresel havalimanı ve seyahat hizmetleri şirketi dnata, bir önceki yıla göre %200'lük bir artışla 709 milyon dirhem kâr elde etti. Gelirleri de %27 artışla 9,3 milyar dirheme ulaşarak önemli bir sıçrama kaydetti. (investing)

Emirates rakamları açıkladı

Yorumlar

Korsan pilot ~ 6 ay önce
Arap kar etse ne olur etmese ne olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kar payı ~ 6 ay önce
verirler o olur gerçek 6 maaş
Ukala ~ 6 ay önce
Allah akıl fikir versin sana
Korsana ~ 6 ay önce
Arapseverler yazdığını beğenmemiş. Türkiyeyi kötülesen hepsi beğenirdi

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000