31 Mart 2010, Çarşamba 12:31:28

Emirates, Dakar'a uçuyor

Dünyanın en hızlı büyüyen uluslararası havayolu şirketleri arasında yer alan Emirates Havayolu, 1 Eylül 2010 tarihinden itibaren Batı Afrika’da yer alan Senegal’in başkenti Dakar’a uçuş düzenliyor.
  • Ne önemli bir haber ama ??? Sivil havacılığın bu kadar problemi dururken arap reklamı yapmanın sebebini biri anlatabilir mi ?
  • emirates havayollari ile uctum frankfurt dubai gercekten muhtesem ucaklari var.

Misafirperver  ve sıcakkanlı insalarıyla meşhur Teranga konuk evini bilen Emirates yolcuları,  Senegal’e düzenlenecek aktarmasız uçuşları heyecanla bekliyor.

Batı Afrika bölgesi Emirates’in 106. uçuş noktası olacaktır. Bunun yanında Emirates 2010 yılında Amsterdam, Tokyo,Prag ve Madrid’e günlük uçuşlar düzenliyor. 2009 yılında gerçekleşen Güney Afrika’nın ikinci büyük şehri Durban ve Angola’nın en büyük şehri  Luanda uçuşlarından sonra Dakar, Emirates Havayolu’nun Afrika’da yer alan üçüncü uçuş noktasıdır.

1 Eylül 2010’dan itibaren Emirates Havayolu, haftanın beş günü  her Salı,Çarşamba,Cuma, Cumartesi ve Pazar Dubai’den Dakar’a günlük aktarmasız uçuşlar düzenliyor. 12 First Class, 42 Business ve 213 ekonomi class koltuk kapasitesine sahip Airbus uçağı A340-300  ile uçuşlar gerçekleşecek.

Emirates Havayolu’nun  kurucusu Şeyh Ahmet Bin Said Al Maktum; “ Dakar’a düzenlenen uçuşla birlikte Emirates olarak Afrika’da 19. uçuş noktasına sahip olduğumuz için çok mutluyuz. Bu yeni rota, Afrika kıtasındaki sürekli hizmetlerimizin daha da güçlenmekte olduğunu gösteriyor ve Afrika’ya ne kadar önem verdiğimizin altını çiziyor.” Dedi.

Şeyh Ahmet sözlerini  “ Dakar’a düzenlenen uçuş Emirates’in 6 kıtada 100 ün üstündeki uçuş noktasına bir yenisi olarak ekleniyor. Emirates ile Dakar’a iş ve eğlence gezginleri için pürüzsüz bir kargo taşımacılığı yapılıyor. Bu hizmet,Arap Emirlikleri ve Senegal arasında gerçekleşen öenmli bir adımdır. İki ülke önemli projelerde yapmaya devam edecek.” diyerek tamamladı.

Senegal’e düzenlenen uçuş hizmetiyle birlikte iki ülkenin de ekonomisinin gelişmesine katkı sağlanmıştır.  Senegal’le Dubai arasındaki ticaret, 2005 yılındaki 61.9 milyon dolarlık karın yanında  2008 yılında 130.2 milyon dolar olarak % 28’lik artış göstermiştir.

2009 yılında Emirates Grup, Senegal Hükümeti ile olan anlaşmada, Senegal Havayolu’na uzun vadede destek vereceğini açıkladı. Emirates Grup bu yıl genç ve deneyimsiz havayolu Senegal Havayolu’na ticari destek, teknik uzmanlık, eğitim ve havacılıkla alakalı ürün ve hizmetler hakkında destek sağlayacaktır.

Emirates, Dakar'a uçuyor

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Ne önemli bir haber ama ??? Sivil havacılığın bu kadar problemi dururken arap reklamı yapmanın sebebini biri anlatabilir mi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
emirates havayollari ile uctum frankfurt dubai gercekten muhtesem ucaklari var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000