27 Mayıs 2010, Perşembe 11:12:02

Emirates, Bağdat uçuşlarına başlıyor

Dubai merkezli havayolu şirketi Emirates’in 103. uçuş noktası Irak’ın Başkenti Bağdat oluyor.

Dubai merkezli havayolu şirketi Emirates, 28 Mart’tan itibaren başladığı Tokyo, Amsterdam, Prag, Madrid ve Dakar uçuşlarından sonra 1 Temmuz’da altıncı yeni uçuş noktası Bağdat’a seferlerine başlıyor. Emirates, Ortadoğu bölgesinde uçmadığı tek ülke Irak’ı da uçuş ağına katarak, Ortadoğu’ya haftada 10 ülkeye olmak üzere 197 sefer gerçekleştirecek.

Emirates Havayolu ve Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Sheikh Ahmed bin Saeed Al-Maktoum “yeni başlayacak Bağdat seferlerimiz, “Arap ülkeleri” ve dünyanın geri kalanı arasında bağ kurma konusuna gösterdiğimiz özeni kanıtlıyor. Irak’a da hizmet etmeye başlayarak, Ortadoğu bölgesinin tümünü kapsıyor hale geleceğiz ve bundan büyük mutluluk duyuyorum” dedi.

Emirates Bağdat’a Salı, Perşembe ve Cumartesi günleri olmak üzere haftanın 3 günü Airbus A330 tipi yolcu uçağı ile hizmet verecek. Uçaklarda 12 adet first class, 42 adet business class ve 183 adet ekonomi class koltuğu bulunacak.

Özellikle iş ve devlet adamları tarafından ilgi görmesi beklenen uçuşlarda yolcu çoğunluğunun inşaat, telekomünikasyon ve petrol sektörü yetkililerinden oluşacağı düşünülüyor.

Emirates Havayolu Irak uçuşlarını gerçekleştirecek geniş gövdeli uçağın 10-12 tonluk kargo taşıma kapasitesini de kullanmayı planlıyor. Ülkeye bu yolla özellikle yiyecek, elektronik aletler ve petrol kuyusu çalışmalarından kullanılacak aletlerin ithal edileceği ön görülüyor.
 

Emirates, Bağdat uçuşlarına başlıyor

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000