23 Kasım 2008, Pazar 08:27:14

Ece Haktanır, Emirates'e hostes almak için Türkiye'de

Dünyanın en büyük 20 uluslararası havayolu şirketi arasında yer alan Emirates'in hosteslerini, 28 yaşındaki Türk kızı Ece Haktanır seçiyor.
  • arkadasım arap ya da degil ne farkeder insan degil mi niye ayrım yapıyorsun sen kim oluyorsun ki o insanları kücümsüyorsun.keske oraya girebilsekte hizmet edebilsek bosu bosuna dünyanın 3.sü degil zaten o sirket..
  • Para harcamakla, uçaklara yolcular için her türlü eğlence aracını doğan görünümlü şahin veya minibüs misali doldurmakla en iyi havayolu mu olunuyor. Tam arab(esk)bir zihniyet.
  • Aynı Sunexpress gibi onların da alacağı adamlar belli milleti figüran yapıp adil seçim yapıldığına inandırmaya çalışıyorlar. İnşallah Sunexpress gibi haraç kesmiyolardır.
  • Eğer bir tanıdığınız yoksa, boşuna başvurmayın. Kesinlikle daha önceden belirledikleri, kendi tanıdıklarını alıyorlar. Sizi de figüran olarak kullanıyorlar. Dikkat edin bütün gününüzü otelde boşu boşuna heba etmeyin. Sonra da "benim neyim eksik" diye üzülmeyin. Danışıklı dövüş bu..
  • Düunyanın 20 büyük uluslararası hava yollarından biri. Sorun ne Arap olup olmadığı mı? O da açık ortada Arap. Nesini yereceğiz? Gücünün paradan kaynaklandığını mı? O da ortada petrol varsılları. O zaman neyi tartışıyorsunuz ki? Kimseyi zorla işe almıyorlar ki. İsteyen gider çalışır.
  • Kafanızın içindeki din düşmanlığını dışarı vurmayın kardeşim. Ne diyor Hz. Peygamber: "Arap olanın aceme (arap olmayan), aceminde araba bir üstünlüğü yoktur, üstünlük ancak takvadadır" İnsan insandır ve her milletin iyisi kötüsü vardır. Hem dünya artık globalleşti, ayak uydurun artık. Değiştirin bu kafaları.
  • Sayın bulut,emirates havayollarının nasıl ve ne kadar büyük bir havayolu olduğunu bilmemenizden dolayı komik bir yorum yapmışsınız.Dünya'nın en büyükleri içindeki bir havayoluna yaptığınız yorum'araplara hizmet etmeye değer mi'' Size gülüyorum,ve biraz emirates i tanımaya davet ediyorum :))
  • Bugün Arap şirketi, yarın Türk şirketi. Ön yargıları bırakalım artık.Emirates de sadece Araplar uçacak diye bir kayıt mı var? Dünyanın her yerinden yolcu taşıyorlar. Keşke bizimde böyle güçlü özel havayollarımız olsa.
  • Arap şirketi olunca 5 dakika durup düşüneceksin. Araplara uçakta hizmet etmeye değer mi ?

Türk hosteslerin görevlerinde çok başarılı olduğunu ifade eden Haktanır, Dubai'de sık sık biraya gelip Türk gecesi düzenleyerek Türkiye'nin tanıtımına katkıda bulunduklarını söylüyor.  
 
Dubai merkezli 5 yıldızlı havayolu şirketi Emirates'e hostes alımı yapan Ece Haktanır, İstanbul ve İzmir'deki 5 bin hostes adayı ile görüşme yapmak için bugünlerde Türkiye'de. Dünyanın en iyi havayollarından birinde çalışma hayaliyle Emirates'e başvurduğunu ve işe kabul edildiğinde çok mutlu olduğunu anlatan Haktanır, 5 haftalık eğitim sonrası 4 yıl boyunca kabin memurluğu (hostes) yapmış. Haktanır, dünyanın hemen hemen tüm merkezlerine seyahat etme imkanı yakaladığına dikkat çekerek, "Emirates'teki standartları ve prosedürleri çok iyi öğrendiğime ve bizim için çalışabilecek kişileri seçebileceğime inandığım için insan kaynaklarında göreve devam etme kararı aldım. Başvurum uygun görülünce yeni görevime başladım." diyor.

Haktanır, Emirates'te 1 yıldır, 'hostes işe alım uzmanı' olarak görev yaptığını ifade ederek, '5 yıldızlı havayoluna 5 yıldızlı hostes' bulmak' için çok titiz bir çalışma yürüttüklerini söylüyor. Türkiye'ye hostes alımlarıyla ilgili daha önce iki kez geldiğini anlatan Haktanır, Türk kızlarının Emirates'te hosteslik yapmak konusunda çok istekli olduklarını anlatıyor. İşe girmek amacıyla 15 bin kişi ilanlarına bakmış, bu yıl 2 binin üzerinde aday başvuruda bulunmuş. Ece Haktanır, eleman alımı yapacağı şirkette 63 Türk hostesin halihazırda çalıştığı bilgisini veriyor. Türk personelin Dubai'de müthiş bir kenetlenme oluşturduğunu söylüyor. Arkadaşlıkların geliştirilmesi amacıyla çalışanların çeşitli etkinlik ve geziler düzenlediğini de belirtiyor.

Emirates'in Türkiye, Romanya ve Bulgaristan Müdürü Bahar Ahmet Birinci ise Türkiye pazarına olan güven nedeniyle küresel krizi dikkate almadan kış döneminde sefer sayılarını haftada 7'den 11'e çıkaracaklarını söylüyor. 1987'de başlayan İstanbul uçuşlarının başarılı bir yükseliş grafiği çizdiğini ifade eden Birinci, Türk yolcularını daha çok Uzak Doğu, Hint Okyanusu, Avustralya ve Afrika noktasına uçurduklarını dile getiriyor. Birinci, Emirates'in ek uçuşlarında İstanbul Atatürk Hava Limanı'na, business class'ta 42 koltuk ve ekonomi sınıfında geniş alanlı 400 koltuk kapasitesine sahip Boeing 777 tipi uçakla gerçekleştireceğine dikkat çekerek, şöyle konuşuyor: "Türkiye'de 21. yılını tamamladığımız 2008'de, yüzde 87 doluluk oranı yakaladık. Nisan 2007-Mart 2008 finansal yılında İstanbul'dan farklı uçuş noktalarına 90 bin yolcu taşıdık."

Dünyanın en büyük 20 uluslararası havayolu şirketi arasında yer alan Emirates, tümü geniş gövdeli 121 uçağı ile aynı zamanda gökyüzünün en genç havayolu şirketleri arasında yer alıyor. 2012'ye kadar filosundaki uçak sayısını iki katına çıkarmayı hedefleyen şirket, halen 61 ülkede 101 noktaya uçuş düzenliyor. Şirket, Türkiye'ye verdiği önemi, web sitesinin Türkçe hizmet sunması için başlattığı çalışmayla da gösterdi. Kısa süre sonra hizmete girecek Türkçe web sitesi, yabancı havayolları arasında ilk defa Emirates tarafından gerçekleştirilmiş olacak.

Şifre

Zaman

Ece Haktanır, Emirates'e hostes almak için Türkiye'de

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

eda ~ 15 yıl önce
arkadasım arap ya da degil ne farkeder insan degil mi niye ayrım yapıyorsun sen kim oluyorsun ki o insanları kücümsüyorsun.keske oraya girebilsekte hizmet edebilsek bosu bosuna dünyanın 3.sü degil zaten o sirket..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DTM ~ 15 yıl önce
Para harcamakla, uçaklara yolcular için her türlü eğlence aracını doğan görünümlü şahin veya minibüs misali doldurmakla en iyi havayolu mu olunuyor. Tam arab(esk)bir zihniyet.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali ~ 15 yıl önce
Aynı Sunexpress gibi onların da alacağı adamlar belli milleti figüran yapıp adil seçim yapıldığına inandırmaya çalışıyorlar. İnşallah Sunexpress gibi haraç kesmiyolardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Remzi ~ 15 yıl önce
Eğer bir tanıdığınız yoksa, boşuna başvurmayın. Kesinlikle daha önceden belirledikleri, kendi tanıdıklarını alıyorlar. Sizi de figüran olarak kullanıyorlar. Dikkat edin bütün gününüzü otelde boşu boşuna heba etmeyin. Sonra da "benim neyim eksik" diye üzülmeyin. Danışıklı dövüş bu..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
Düunyanın 20 büyük uluslararası hava yollarından biri. Sorun ne Arap olup olmadığı mı? O da açık ortada Arap. Nesini yereceğiz? Gücünün paradan kaynaklandığını mı? O da ortada petrol varsılları. O zaman neyi tartışıyorsunuz ki? Kimseyi zorla işe almıyorlar ki. İsteyen gider çalışır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ağa ~ 15 yıl önce
Kafanızın içindeki din düşmanlığını dışarı vurmayın kardeşim. Ne diyor Hz. Peygamber: "Arap olanın aceme (arap olmayan), aceminde araba bir üstünlüğü yoktur, üstünlük ancak takvadadır" İnsan insandır ve her milletin iyisi kötüsü vardır. Hem dünya artık globalleşti, ayak uydurun artık. Değiştirin bu kafaları.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rzptor ~ 15 yıl önce
Sayın bulut,emirates havayollarının nasıl ve ne kadar büyük bir havayolu olduğunu bilmemenizden dolayı komik bir yorum yapmışsınız.Dünya'nın en büyükleri içindeki bir havayoluna yaptığınız yorum'araplara hizmet etmeye değer mi'' Size gülüyorum,ve biraz emirates i tanımaya davet ediyorum :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ırkçılık ~ 15 yıl önce
Bugün Arap şirketi, yarın Türk şirketi. Ön yargıları bırakalım artık.Emirates de sadece Araplar uçacak diye bir kayıt mı var? Dünyanın her yerinden yolcu taşıyorlar. Keşke bizimde böyle güçlü özel havayollarımız olsa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bulut ~ 15 yıl önce
Arap şirketi olunca 5 dakika durup düşüneceksin. Araplara uçakta hizmet etmeye değer mi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000