20 Aralık 2011, Salı 22:43:10

ONUR AIR UÇAĞINDA SERT İNİŞ KAVGASI

Diyarbakır'daki sis yüzünden Şanlıurfa'ya inen Onur Havayolları uçağının kaptan pilotu ile yolcular arasında sert iniş yüzünden tartışma çıktı, tartışma karakolda bitti.
  • Ne cahil halkız be kardeşim ne cahil.. Adamlar sanki keyfine göre indiriyor ucagı sizinki canda onların ki ne acaba ? Ucaga binince bu yurdum insanına nooluuor anlmış değilim.. O hava sartları içinde o yukseklikte yarım günlk yolu 1 saatte gelebilmesini bi kavrayabilseler zatn anlayacaklarda yazıkk ne diim a dostlar
  • eski bir kabin memuru olarak; sert indi şöyle böyle indi diyen yolcular kaç yıldır pilotlar:) lütfen bilip bilmeden değerlendirme yapılmasın değerlendirme yapmak için işi iyi bilmek gerekir.diyarbakır uçuşunda sorun çıkmasa şaşardım ismi geçen kaptanlar çok başarılı kaptanlardır ekibe saygılar
  • 1. si kendi şirketine kimse zarar vermek istemez 2.si hava çok sisli imiş keyfine değil yani bu insanları anlamak çok zor.
  • “sag salim sekilde indin mi tamamdir” “Kim senelerdir otobüsle seyahat şöförü şikayet ediyodu?” “Hem pilotlar hemde Onur Air Dava açsın ki!” “sorun çıkaranlara da uçuştan men yasağı getirilmeli.” “Pilot alkollüdür diyorlarsa alkollüdür iniş sertti diyorlarsa serttir.” “Bu gibi yaratıklar” “kara liste oluşturmak” Vayyy be, otoritelerin yorumlarına bakın. Özellikle ilk satırda ki yorum ölmediysen şanslısın diyor. Yurdun insanının kaderciliğine hayranım. Hiç bir şey kendilerinden değildir. Toplumda herkesi hala herkesi koyun görme algısı devam ediyor. YAZIK !.. Eğitimsiz diplomalılardan da ancak bu beklenir...
  • ister antalya,izmir;isterse d.bakır..neresi olursa olsun iç hat uçmak bir derttir.Allah kabin ekiplerinin yardımcısı olsun.dış hat uçuşlarda uçak saatlerce gecikmeye girer yabancıların GIK'ı çıkmaz,kaptan sert iniş yapar yine yabancı yolcular tebessüm yapar.Ama bizim insanımız kavga etmek ve deşarj olmak için hep bi bahane arar.
  • Kaptan Yunan olduğu için eleştiriyorsunuz ama maalesef Yunan da olsa yabancı kaptanların sıfır egoyla uçtukları bir gerçektir.Bizim Türk kaptanlar (özellikle TSK'dan gelenler) ellerinden gelse ekipleri esas duruşta bekletecekler.Biz egosunu yenememiş bir toplumuz.Kaptanlar bunun en güzel örneği olmakla birlikte yolcu olarak uçan insanımız da üç kuruş fazla para verdi diye burnundan kıl aldırmaz.Ki bu insanlar 20 saatlik otobüs yolculuğunda muavinden su istemeye korkarken uçakta hostese laf sokmak için birbirleriyle yarışırlar.
  • Diyarbakırlıları uçaklara bindirelim içlerinden birisinize direksiyona oturtalım Diyarbakır'a o gitsin yumuşak bir iniş yapsın ve bunu her hafta tekrarliyalim memnuniyete göre her gün yada her saate çıkarabiliriz !
  • kendı ırkının sılah zoruyla yaptırım yapabılecegını sanan yuzlerce yolcu tasınıyor dıyarbakıra.cogu ucusta suratlarında meymenet olmayan orgut uyesı dıyebılecegım kac kısı kestırmısımdır gozumde.ucus emnıyetı ıcın yolcu profılını gozlemlemek benım ısım.sorun cıkartanlarda bu tıpler yoksa ısıne gucune bakan cok ınsan var ıclerınde.yunan pılota gelınce.turk bayragını ayaklar altına alan yunan devletının davranısına ınat bayrak mıllet demektır dıyıp yunan bayragını alıp kaldıran ATATURK un varıslerı oldugunu unutan lara ders olsun ONUR AIR ın yabancı pılotları.
  • Bu gibi yaratıkları otobüse bile bindirmeyeceksin.Pilot,uçağı hava,pist vb... koşullarla çeşitli sertlik ve hızda indirebilir.Bunun derecesini ölçen cihazın varsa o ayrı yoksa bağlayacaksın kemerini oturacaksın.He tabi milyon kere kemerini bağla denip de bağlamadığın için her iniş sana sert gelebilir.İçimden neler yazmak geliyor da yasal yükümlülüğü var işte.Allah islah etsin.
  • Acilen şirketlerin kara liste oluşturmak için gerekli makamlarla görüşüp bu işi çözmesi artık FARZ olmuştur. Aksi taktirde daha vahim olaylar kapıdadır.Bu davar sürüleri otobüs bile değil,kamyon kasasında gitmeli Diyarbakır'a...layık oldukları şekilde!Bu işin Türk'ü Yunan'ı yok,kurallar ve şartlar vardır. Volkan Özseyhan da şirketimizin en sevilen,işini çok iyi yapan değerli pilotlarındandır.Kokpit ve kabin ekibine geçmiş olsun.Güvenli uçuşlar dilerim.
Onur Havayolları pilotları ile yolcuları karakolluk eden olay şöyle gelişti: İstanbul'dan dün akşam saat 18.45’de 220’nin üzerinde yolcusuyla havalanan Onur Air’e ait uçak, Diyarbakır’a hareket etti. Ancak, Diyarbakır Havalimanı'ndaki yoğun sis nedeniyle, uçak Şanlıurfa GAP Havaalanı’na yönlendirildi.

Havanın açık olduğu GAP Havaalanı’na oldukça sert iniş yapan uçaktaki yolcularla pilotlar arasında tartışma yaşandı. Yolcular, pilotlara alkol testi yapılması için Devlet Hava Meydanı İşletmeleri (DHMİ) Nöbetçi Amirliği’ne başvurdu. DHMİ Nöbetçi Amiri durumu Mülki Amir ile DHMİ Genel Müdürlüğü Nöbetçi Amirliği’ne bildirdi. Sonuç alamayan yolcular bu kez de Havaalanı Emniyet Şube Müdürlüğü’ne başvurarak alkol testi talep etti.

PİLOTLARA ALKOL TESTİ

Polis, nöbetçi savcının talimatıyla kaptan pilot ve yardımcı pilotu emniyete davet etti, ancak pilotlar uçağı terk edemeyeceğini bildirdi. Pilotlar Onur Air yetkilileri ile yaptıkları görüşmeden sonra uçakta alkol testine tabi tutuldu.

Pilot ve Onur Air hakkında şikayetçi olan yolcular, tam Diyarbakır'a dönmek üzereyken, bu kez de pilotların karşı şikayetiyle mağdur oldu. Alkol testi için uçaktan inmeyen Yunanistan uyruklu kaptan pilot Merkeouris Spanas ile ikinci pilot Volkan Özseyhan, Havaalanı Emniyet Şube Müdürlüğü’ne gelerek yolcular hakkında “uçuş güvenliğini tehlikeye soktukları” iddiasıyla şikayetçi oldu.

YOLCULAR DA ALKOL TESTİNDEN GEÇİRİLDİ

Şikayetçi yolcular savcının talimatıyla alkol testinden geçirildi. Nöbetçi emniyet amiri, uçaktaki kabin görevlisine şikayetçi yolcuları göstererek, “Uçuş güvenliğini hangisi tehlikeye soktu” diye sordu, ancak kabin memuru kimseyi teşhis edemedi.

Pilotlardan sonra, yolcularda da alkole rastlanmadı. Ancak saatlerce mağdur olan yolcular, sabaha karşı 03.30 sıralarında Diyarbakır’a dönebildi. (Gazeteport)
ONUR AIR UÇAĞINDA SERT İNİŞ KAVGASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (67)

Ne rumuzu ~ 8 yıl önce
Ne cahil halkız be kardeşim ne cahil.. Adamlar sanki keyfine göre indiriyor ucagı sizinki canda onların ki ne acaba ? Ucaga binince bu yurdum insanına nooluuor anlmış değilim.. O hava sartları içinde o yukseklikte yarım günlk yolu 1 saatte gelebilmesini bi kavrayabilseler zatn anlayacaklarda yazıkk ne diim a dostlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
eski bir kabin memuru olarak; sert indi şöyle böyle indi diyen yolcular kaç yıldır pilotlar:) lütfen bilip bilmeden değerlendirme yapılmasın değerlendirme yapmak için işi iyi bilmek gerekir.diyarbakır uçuşunda sorun çıkmasa şaşardım ismi geçen kaptanlar çok başarılı kaptanlardır ekibe saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
1. si kendi şirketine kimse zarar vermek istemez 2.si hava çok sisli imiş keyfine değil yani bu insanları anlamak çok zor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
“sag salim sekilde indin mi tamamdir” “Kim senelerdir otobüsle seyahat şöförü şikayet ediyodu?” “Hem pilotlar hemde Onur Air Dava açsın ki!” “sorun çıkaranlara da uçuştan men yasağı getirilmeli.” “Pilot alkollüdür diyorlarsa alkollüdür iniş sertti diyorlarsa serttir.” “Bu gibi yaratıklar” “kara liste oluşturmak” Vayyy be, otoritelerin yorumlarına bakın. Özellikle ilk satırda ki yorum ölmediysen şanslısın diyor. Yurdun insanının kaderciliğine hayranım. Hiç bir şey kendilerinden değildir. Toplumda herkesi hala herkesi koyun görme algısı devam ediyor. YAZIK !.. Eğitimsiz diplomalılardan da ancak bu beklenir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ister antalya,izmir;isterse d.bakır..neresi olursa olsun iç hat uçmak bir derttir.Allah kabin ekiplerinin yardımcısı olsun.dış hat uçuşlarda uçak saatlerce gecikmeye girer yabancıların GIK'ı çıkmaz,kaptan sert iniş yapar yine yabancı yolcular tebessüm yapar.Ama bizim insanımız kavga etmek ve deşarj olmak için hep bi bahane arar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Kaptan Yunan olduğu için eleştiriyorsunuz ama maalesef Yunan da olsa yabancı kaptanların sıfır egoyla uçtukları bir gerçektir.Bizim Türk kaptanlar (özellikle TSK'dan gelenler) ellerinden gelse ekipleri esas duruşta bekletecekler.Biz egosunu yenememiş bir toplumuz.Kaptanlar bunun en güzel örneği olmakla birlikte yolcu olarak uçan insanımız da üç kuruş fazla para verdi diye burnundan kıl aldırmaz.Ki bu insanlar 20 saatlik otobüs yolculuğunda muavinden su istemeye korkarken uçakta hostese laf sokmak için birbirleriyle yarışırlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Diyarbakırlıları uçaklara bindirelim içlerinden birisinize direksiyona oturtalım Diyarbakır'a o gitsin yumuşak bir iniş yapsın ve bunu her hafta tekrarliyalim memnuniyete göre her gün yada her saate çıkarabiliriz !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
kendı ırkının sılah zoruyla yaptırım yapabılecegını sanan yuzlerce yolcu tasınıyor dıyarbakıra.cogu ucusta suratlarında meymenet olmayan orgut uyesı dıyebılecegım kac kısı kestırmısımdır gozumde.ucus emnıyetı ıcın yolcu profılını gozlemlemek benım ısım.sorun cıkartanlarda bu tıpler yoksa ısıne gucune bakan cok ınsan var ıclerınde.yunan pılota gelınce.turk bayragını ayaklar altına alan yunan devletının davranısına ınat bayrak mıllet demektır dıyıp yunan bayragını alıp kaldıran ATATURK un varıslerı oldugunu unutan lara ders olsun ONUR AIR ın yabancı pılotları.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bu gibi yaratıkları otobüse bile bindirmeyeceksin.Pilot,uçağı hava,pist vb... koşullarla çeşitli sertlik ve hızda indirebilir.Bunun derecesini ölçen cihazın varsa o ayrı yoksa bağlayacaksın kemerini oturacaksın.He tabi milyon kere kemerini bağla denip de bağlamadığın için her iniş sana sert gelebilir.İçimden neler yazmak geliyor da yasal yükümlülüğü var işte.Allah islah etsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Acilen şirketlerin kara liste oluşturmak için gerekli makamlarla görüşüp bu işi çözmesi artık FARZ olmuştur. Aksi taktirde daha vahim olaylar kapıdadır.Bu davar sürüleri otobüs bile değil,kamyon kasasında gitmeli Diyarbakır'a...layık oldukları şekilde!Bu işin Türk'ü Yunan'ı yok,kurallar ve şartlar vardır. Volkan Özseyhan da şirketimizin en sevilen,işini çok iyi yapan değerli pilotlarındandır.Kokpit ve kabin ekibine geçmiş olsun.Güvenli uçuşlar dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000