01 Aralık 2010, Çarşamba 08:42:50

ATAKÖYLÜLER UÇAK SESİNDEN ŞİKAYETÇİ!

Uçaklar, lodos yüzünden bir süredir Atatürk Havaalanı’nın 05-23 pistine iniyor. Bu piste inmek için de Ataköy’ün üzerinden alçaktan geçiyor. 2-3 dakikada bir geçen uçaklar yüzünden Ataköylüler yüksek gürültüden şikayetçi... Bazı Ataköylüler de “Ya uçak düşerse” korkusu yaşadığını iddia edildi.
  • Merhaba, Sabah 6'da kalkıp işe geliyorum ve bir dakika uyku uyuyamıyorum. Misafir olarak yakınlarımızın evinde kalıyorum.U çaklar inanılmaz bir ses yapıyor ve evler titriyor. Pist tabi ki önceden de vardı ama bu kadar yakın değildi ve bu kadar rahatsız edici değildi.Lütden duyarlı olun! Bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyorsunuz ama ben sizin gibi düşünmüyorum.Her zaman böyle olaylara karşı halka destek olmak en iyisidir.En mantıklısıdır,en çok fayda getirendir.Ben öyle yapıyorum.Öyle bilmeden konuşmayın.Eminim böyle atıp tutanlar orada nasıl bir eziyet olduğunu anlayamayanlardır. Bu pisti oraya koyan devlet O evleri yapan da DEVLET! Bilinçli OLUN
  • Ataköy bir sosyal konut projesidir ve ses ve ısı yalıtımı da bu bağlamda düşük tutulmuştur. Üst düzeyde ses ve ısı yalıtımı sağlamak adına çift camlara ekstra çift cam sistemi yerleştirilmesi gürültü problemini pencereler açılmadığı sürece bitirecektir. Frankfurt Havalimanında, Havaalanı Oteli var ve bu otelde çevredeki otoyolun ve kalkan ve inen uçakların seslerini duyamıyorsunuz. Çünkü, ses yalıtımı mühendislik teknikleri kullanılarak ve doğru şekilde yapılmış. Ataköy'de de aynı uygulamaların yapılması dileklerimle!
  • Siz hep Ataköyden bahs ediyorsunuz ama bu uçaklar Merter, Bahçelievler ve Bakırköy üzerinden de geçiyor, sanırım bunun farkında değilsiniz herhalde. Biz buradan da mı taşınalım? ben Bakırköyde oturuyorum ve sabah 6 da uçak sesleri ile uyanıyorum.
  • karşı görüşlülerin hepsi fakir edebiyatı yapıp resmen çekememezliklerini kusmuş.. aslında olayla alakaları yok onların kafa etilerde yumuşaklar kafası. milletin parası size mi dert oldu beyler? boğazda oturanların evine şilep girse ölsünler zaten zenginler diyecek bir zeka parıltısı aferim. şimdi pist dediğin şehrin dışında olur ki birçok yerde böyledir. artı avrupada 24:00 - 06:00 arası uçuş yapılmaz. şimdi sefaköyü bilmem de bizim millet vur sırtına al ağzından ekmeği olduğu için ona buna ses çıkarmaz tabi diye iş yapanlara hesabı aihm sorar.
  • Ataköy yokiken havaalanı ve pist vardı.Ataköy kurulurken ilgili kişiler rahmetli Meden Berk bey ilgili devlet kuruluşlarının bilgisi ni alarak projeyi hazırlamıştır. (DHMİ dahil) Bu kurulumu devlet bankası yaparak satmıştır. Kimse kafasına göre bir çivi dahi çakmamıştır. ve İstanbul'un ilk yapılan planlı yerleşim birimlerindendir. Buraya yorum yazan kişilerin Bilgilerine.
  • ev alırken dusunecektınız...sonradan mı yapıldı o pıst otaya...
  • YAHU INSANDA BIRAZ UTANMA OLUR.. BU ZENGIN TAYFASI NE KADAR YUZSUZMUS.. HEM ORADA HAVAALANI OLDUGUNU BILE BILE EV AL HEMDE GURULTUDEN SIKAYET ET.. TEPENIZE UCAKDA DUSSE SIKAYET ETMEYE HAKKINIZ YOK !!
  • atakoyluler insaf yıllardır kullanılan pistler bu gun mu problem oldu tabii pist onarımdayken bol bol uyudunuz uyanma vakti geldi degilmi yıllardır bu gurultuyu ceken sefaköylüler ve florya ne yapsın sefaköy fakir sesi cıkmaz florya aptal zengin susar atakoyluler mi en akıllısı katlanın kardesım katlanın madem 2 oda 1 salon 350 milyar ediyorsa katlanın
  • Türban konakları.... Güzel isim. Hakikaten de içerisi suudi arabistan gibi
  • Dünyanın her yerinde havalimanı yakınları degersiz yerleşim alanı sayılır ve oradaki yapılar ucuzdur gürültü ve kirlenmeden dolayı. 05 pisti iniş için kullanıldığı zamanlarda bile doğuya giden uçaklar için kalkış yoğun zamanlarda kalkışlara kullandırılmalı trafiği hafifletmek için.(euro kont önerisi)

Türkiye’nin ilk uydukenti Ataköy’ün sakinleri bugünlerde gürültü ve korkudan uyuyamıyor. Bunun nedeni İstanbul’u bir süredir etkisi altına alan ve bir hafta daha sürmesi beklenen şiddetli lodos nedeniyle Atatürk Havaalanı’na gelen uçakların Ataköy tarafındaki Temmuz’da yenilenerek açılan 05-23 pistine inmesi. Semt sakinlerinin “pist” mücadelesi ise eskiye dayanıyor. 2007’de dava açan Ataköylüler hem pistin uzatılmasına hem de deniz tarafı yerine Ataköy’den uçakların inmesine karşı suç duyurusunda bulunmuş. Ankara 11. İdare Mahkemesi’nde görülen dava hala devam ediyor. İşte Ataköylüler’in pist tepkileri:

UYKU HARAM OLDU: Ev hanımı Fatma Emre (55) “Gürültüden uyumak mümkün değil. Normal yaşantımızı sürdüremiyoruz. Uçak geçerken telefonla bile konuşamıyoruz. Kafamızı yukarı kaldırınca evlere değecek gibi geçen uçak görüntüsü çok korkutucu. Hepimizin içinde ya buraya bir uçak düşerse korkusu var” diyor.

EVİ SATIP GİDECEĞİM: 8. Kısım’da oturan esnaf Nizam Çaltaştan (58) “17 yıldır burada yaşıyorum. Bir çok Ataköylü gibi ben de uçaklar yüzünden evi satıp buradan gitmeyi düşünüyorum. Uçaklar binalara o kadar yakın geçiyor ki çatılardan kiremitler uçuyor. Bazen binayla uçak arasındaki mesafe 10-15 metreye kadar düşüyor. Allah korusun bir gün kafamıza uçak inecek diye ödümüz kopuyor. Yattığımızda ise sabaha kadar uyku yok. Sabaha kadar 2-3 dakikada bir uçak geçiyor. Ataköy’e yapılamış en büyük eziyet bu” diye yakınıyor.

AİHM’E BAŞVURACAĞIZ: Ataköy 7, 8, 9 ve 10’uncu kısımların muhtarı Aylin Keserkaya ise şunları söyledi: “2006 Kasım’ına kadar tek tük kullanılan “sabıkalı” pistin yoğunluğu birden artınca DHMİ’ye başvurduk ama bize ‘sSz buraya bunu bile bile geldiniz’ demekten başka cevap vermediler. Birçok Ataköylü dava açtı. Davamızda kararlıyız. Londra’da bulunan Heatrow Havalimanı yakınında benzer bir durum yaşanmış ve orada dava açan yerleşim yeri sakinleri davayı kazanmış. Biz de Türkiye’de bir sonuç çıkmadığı taktirde bu kararı emsal göstererek hakkımızı AİHM’de arayacağız.”

DHMİ: LODOS SONRASI DİĞER PİST KULLANILACAK

Devlet Hava Meydanları İşletmesi yetkilileri ise kuzeyden güçlü esen lodos nedeniyle 05-23 pistinin kullanıldığını söylüyor. Yetkililer “Bu pistin kullanımı geçici. Korulacak bir şey de yok. Hafta sonuna doğru lodosun etkisinin azılması bekleniyor. Sonra uçaklar tekrar Sefaköy-Florya yönündeki 17-35 pistine inecek” diyor.

(Vatan)
 

ATAKÖYLÜLER UÇAK SESİNDEN ŞİKAYETÇİ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (66)

Misafir ~ 13 yıl önce
Merhaba, Sabah 6'da kalkıp işe geliyorum ve bir dakika uyku uyuyamıyorum. Misafir olarak yakınlarımızın evinde kalıyorum.U çaklar inanılmaz bir ses yapıyor ve evler titriyor. Pist tabi ki önceden de vardı ama bu kadar yakın değildi ve bu kadar rahatsız edici değildi.Lütden duyarlı olun! Bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyorsunuz ama ben sizin gibi düşünmüyorum.Her zaman böyle olaylara karşı halka destek olmak en iyisidir.En mantıklısıdır,en çok fayda getirendir.Ben öyle yapıyorum.Öyle bilmeden konuşmayın.Eminim böyle atıp tutanlar orada nasıl bir eziyet olduğunu anlayamayanlardır. Bu pisti oraya koyan devlet O evleri yapan da DEVLET! Bilinçli OLUN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ataköy bir sosyal konut projesidir ve ses ve ısı yalıtımı da bu bağlamda düşük tutulmuştur. Üst düzeyde ses ve ısı yalıtımı sağlamak adına çift camlara ekstra çift cam sistemi yerleştirilmesi gürültü problemini pencereler açılmadığı sürece bitirecektir. Frankfurt Havalimanında, Havaalanı Oteli var ve bu otelde çevredeki otoyolun ve kalkan ve inen uçakların seslerini duyamıyorsunuz. Çünkü, ses yalıtımı mühendislik teknikleri kullanılarak ve doğru şekilde yapılmış. Ataköy'de de aynı uygulamaların yapılması dileklerimle!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Siz hep Ataköyden bahs ediyorsunuz ama bu uçaklar Merter, Bahçelievler ve Bakırköy üzerinden de geçiyor, sanırım bunun farkında değilsiniz herhalde. Biz buradan da mı taşınalım? ben Bakırköyde oturuyorum ve sabah 6 da uçak sesleri ile uyanıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
karşı görüşlülerin hepsi fakir edebiyatı yapıp resmen çekememezliklerini kusmuş.. aslında olayla alakaları yok onların kafa etilerde yumuşaklar kafası. milletin parası size mi dert oldu beyler? boğazda oturanların evine şilep girse ölsünler zaten zenginler diyecek bir zeka parıltısı aferim. şimdi pist dediğin şehrin dışında olur ki birçok yerde böyledir. artı avrupada 24:00 - 06:00 arası uçuş yapılmaz. şimdi sefaköyü bilmem de bizim millet vur sırtına al ağzından ekmeği olduğu için ona buna ses çıkarmaz tabi diye iş yapanlara hesabı aihm sorar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ataköy yokiken havaalanı ve pist vardı.Ataköy kurulurken ilgili kişiler rahmetli Meden Berk bey ilgili devlet kuruluşlarının bilgisi ni alarak projeyi hazırlamıştır. (DHMİ dahil) Bu kurulumu devlet bankası yaparak satmıştır. Kimse kafasına göre bir çivi dahi çakmamıştır. ve İstanbul'un ilk yapılan planlı yerleşim birimlerindendir. Buraya yorum yazan kişilerin Bilgilerine.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ev alırken dusunecektınız...sonradan mı yapıldı o pıst otaya...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
YAHU INSANDA BIRAZ UTANMA OLUR.. BU ZENGIN TAYFASI NE KADAR YUZSUZMUS.. HEM ORADA HAVAALANI OLDUGUNU BILE BILE EV AL HEMDE GURULTUDEN SIKAYET ET.. TEPENIZE UCAKDA DUSSE SIKAYET ETMEYE HAKKINIZ YOK !!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
atakoyluler insaf yıllardır kullanılan pistler bu gun mu problem oldu tabii pist onarımdayken bol bol uyudunuz uyanma vakti geldi degilmi yıllardır bu gurultuyu ceken sefaköylüler ve florya ne yapsın sefaköy fakir sesi cıkmaz florya aptal zengin susar atakoyluler mi en akıllısı katlanın kardesım katlanın madem 2 oda 1 salon 350 milyar ediyorsa katlanın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Türban konakları.... Güzel isim. Hakikaten de içerisi suudi arabistan gibi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Dünyanın her yerinde havalimanı yakınları degersiz yerleşim alanı sayılır ve oradaki yapılar ucuzdur gürültü ve kirlenmeden dolayı. 05 pisti iniş için kullanıldığı zamanlarda bile doğuya giden uçaklar için kalkış yoğun zamanlarda kalkışlara kullandırılmalı trafiği hafifletmek için.(euro kont önerisi)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000