02 Ekim 2010, Cumartesi 21:27:55

CORENDON HAVAYOLLARI PİSTTEN ÇIKTI

Corendon Havayolları'na ait bir yolcu uçağı Amsterdam Havalimanı'na iniş yaptığı sırada pistten çıktı.
  • Bu AMS'da hep Turk sirketlerin basina birsey geliyor, Onur, THY, Fly. Corendon? Allah beterinden saklasin.
  • allahtan cana gelen birşey yok...yakında AMS ye iniş izni vermeyecekler türk firmalarını böyle giderse..
  • sevgili corendon ailesine büyük gecmis olsun. selim atas
  • Corendon ailesine ve ekip arkadaslarima gecmis olsun dileklerimi sunuyorum... herkese emniyetli ucuslar dilerim..
  • sadece ucagin (teker koydugu) indigi noktanın pistin baslangicindan ne kadar uzaga oldugunu sormustum. Bilen olur yanitlarsa sevinirim.
  • Corendon ailesine geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum .iyi insanlardan oluşan çalışanları var. Böyle haberleri almak beni üzüyor umarım son olur. yinede herkese emniyetli uçuşlar diliyorum.
  • iniş satindeki meterolojik rasatlar çok kötü değil ama..!!! .yinede koca meydanda bu piste yaklaşma yapmayı kabul etmek bana göre donkişotluk olmuş..!!! geçmiş olsun ucuz atlatılmış bir hadise.!!!
  • Corendon ailesine geçmiş olsun dileklerimizi gönderiyoruz. CAS.
  • İneceği pisti seçme hakkı YALNIZCA Kaptan'nınıza aittir. Schipol ATC'ye değil. O overcast şartlarda kısa piste inmeyi kabul etmeyecekti. Ders olur herhalde. Yaz başında AA'nın 767-200 Kaptan'ı JFK'de ATC'nin önerdiği RWY22'ye inmeyi crosswind şartları nedeniyle kabul etmemişti. RWY31L'ye izin vermezsen Emergency ilan ederim demişti. Sizin Kaptan'nınız da aynen bunu yapacaktı. Schipol'deki bir sürü pist bu tür hava ve rüzgar şartları için yapılmış. Uygun olanını kullanacaktı.
  • İşini gerçekten layığı ile yapan tüm Corendon ailesine geçmiş olsun dilerim.
Corendon Havayolları'na ait TC-TJF kuyruk tescilli uçağı Amsterdam Havalimanı'na iniş yaptığı sırada pistten çıktı. Amsterdam'da aşırı yağış olduğu şeklinde bilgiler geliyor. Yaralı olup-olmadığı henüz belli olmadı.

AirportHaber'in az önce Corendon kaynaklarından edindiği bilgiye göre uçakta şu dakika itibari ile herhangi bir hasar yok. Yolcular uçağa yanaştırılan merdivenler vasıtasıyla normal bir şekilde tahliye edildi. Uçağın ön dikmesinin 20 cm toprağa saplantığı ifade edilirken kurtarma çalışmalarının hemen başlatıldığı da gelen bilgiler arasında.

Uçağın Dalaman-Amsterdam seferi yaptığı belirtildi.

Amsterdam'da pistten çıkan uçakla ilgili Corendon Havayolları şu açıklamayı gönderdi:

CAI 603 uçuş numarası ile Dalaman-Amsterdam uçuşumuzu gerçekleştiren TC-TJF kuyruk tescilli uçağımız saat 17:05 GMT'de (Türkiye saati ile 20:05'te ) emniyetli bir şekilde inişini tamamladıktan sonra kuvvetli yağışa bağlı oluşan su birikintisi (hydroplaning) nedeniyle pistin yaklaşık 4 metre kadar dışında durmuştur. Herhangi bir sorun yaşanmadan, yolcularımız merdivenle uçaktan indirilerek terminal binasına intikalleri tamamlanmıştır. Uçuş sonrasında uçakta herhangi bir hasar meydana gelmemiştir. Kamuoyuna saygıyla bildiririz.

CORENDON HAVAYOLLARI PİSTTEN ÇIKTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (47)

Misafir ~ 14 yıl önce
Bu AMS'da hep Turk sirketlerin basina birsey geliyor, Onur, THY, Fly. Corendon? Allah beterinden saklasin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
allahtan cana gelen birşey yok...yakında AMS ye iniş izni vermeyecekler türk firmalarını böyle giderse..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sevgili corendon ailesine büyük gecmis olsun. selim atas

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Corendon ailesine ve ekip arkadaslarima gecmis olsun dileklerimi sunuyorum... herkese emniyetli ucuslar dilerim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sadece ucagin (teker koydugu) indigi noktanın pistin baslangicindan ne kadar uzaga oldugunu sormustum. Bilen olur yanitlarsa sevinirim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Corendon ailesine geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum .iyi insanlardan oluşan çalışanları var. Böyle haberleri almak beni üzüyor umarım son olur. yinede herkese emniyetli uçuşlar diliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
iniş satindeki meterolojik rasatlar çok kötü değil ama..!!! .yinede koca meydanda bu piste yaklaşma yapmayı kabul etmek bana göre donkişotluk olmuş..!!! geçmiş olsun ucuz atlatılmış bir hadise.!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Corendon ailesine geçmiş olsun dileklerimizi gönderiyoruz. CAS.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
İneceği pisti seçme hakkı YALNIZCA Kaptan'nınıza aittir. Schipol ATC'ye değil. O overcast şartlarda kısa piste inmeyi kabul etmeyecekti. Ders olur herhalde. Yaz başında AA'nın 767-200 Kaptan'ı JFK'de ATC'nin önerdiği RWY22'ye inmeyi crosswind şartları nedeniyle kabul etmemişti. RWY31L'ye izin vermezsen Emergency ilan ederim demişti. Sizin Kaptan'nınız da aynen bunu yapacaktı. Schipol'deki bir sürü pist bu tür hava ve rüzgar şartları için yapılmış. Uygun olanını kullanacaktı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
İşini gerçekten layığı ile yapan tüm Corendon ailesine geçmiş olsun dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000