04 Şubat 2014, Salı 09:01:25

ATLASJET'TE RÖTARLAR MİNİMUMA İNDİRİLDİ

Ankara’da geliştirilen “Elektronik Uçuş Çantası” sistemi ile uçuş sırasında ihtiyaç duyulan 50 kilogramlık dökümanın yerini elektronik sistem aldı. Atlasjet’in uygulamaya başladığı sistemle rötarların minimuma indirildiği belirtildi.
  • Hangi şirket arkadaşım. 2 senedir EFB geçemesen bu ay maaşları geç ödeyen olmasın
  • BU EFB TURKIYE DE ILK DEGILKI.. SANKI YENI BIR SEYMIS LAMSE EDILMIS. BELKI ATLAS YENI KULLANIYOR OLABILIR.. AYRICA ROTAR A ATIFTA BULUNULMASI COK MANIDAR.. JEPPSENE VE DIGER DOKUMNALAR DA GEC GELIYORSA KIMSE KUSURA BAKMASIN KAPTAN UCUSA GELINDE CHECK EDECEK.. SIRF ROTAR BU YUZDEN ISE TABI ..
  • TEKNİK PİLOT CEMAL SANCAK KAPTAN diye açıkça yazmazsanız hiç kimse haberdeki Sancak'dan hiç birşey anlamaz.
  • Birilerinin 7 sene sonra aklına yatmış demek , proje 2007 yılında Atlasjet'te vardı zaten ! Bu arada EFBII , SHGM'den onaylı olarak 3 yıldır bir şirket tarafından kullanılıyor...
  • Bazı bölümleri çıkarınca haberdeki bütünlük kaybolmuş. Sancak Kpt. bu işin baş mimarı. Patrona ve tüm emeği geçenlere teşekkür.
  • Adama günaydın derler...EFBI-II-2 için, Ankara'daki arkdaşlar FMS database bilgilerini malum kaynaklardan alıp bir yazılıma koymayı, proje yöneticisi de bunu ağırlık ve gecikme ile açıklama yapıyorsa , demek ki ADS-B (Automatic Dependant Surveillance- Broadcast ) ve CPDLC ( Controller Pilot Data Link Communications) konularını da çözmüş demekki (?) Tabi , her 1 kg'nin 0,05 kg yakıt yaktığı , yakıt fiyatının yaklaşık 1usd/kg olduğu ,50kilo dökümandan , 2,50usd/saat , 8 saat ortalama uçuş süresi ve 15 uçak ile günde 300usd yılda 109.500usd kar ettiği vs anlatılabilir.Ama acaba şirketin Yakıt tasarruf politikası (varsa tabi) ne kadar etkin ki 100bin usd'nin peşine düşmüşmüşler.
  • Gunde 10 ucakla 20 sektor ucmuyolar:) rotar yapmalari supriz .. Yapmadiklari icin tebrik mi bekliyolar?:) sunex fo kardesim siz de gunde 30 ucakla 300 sektor yapmaya calisiyorsunuz, sunex sirketi var oldugu surece bu anlayisla rotar yapmaya devam edecektir. Olan rotari kapatmaya calisan kabininden kokpitine siz ucus personeline oluyor haliyle.. Daha ucus baslamadan stres..
  • bununla rötarın ne alakası var??
  • biz de isterük. sxs f/o
  • Rötarların sebebi bu yani..

Ankara’da faaliyet gösteren Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş., TÜBİTAK’tan aldığı Ar-Ge desteği ile “Elektronik Uçuş Çantası” geliştirdi.

Proje yürütücüsü Emre Barış Aksu, 1 yıllık çalışma sonucunda Elektronik Uçuş Çantası (Electronic Flight Bag -EFB) projesini tamamladıklarını kaydetti. Aksu, “EFB pilotların uçuş sırasında ihtiyaç duydukları ve kağıt üzerinde sakladıkları bilgileri elektronik ortamda tutan, uçaktaki sistemlerle entegre olabilen, uçuş sırasında oluşturulan dokümanların elektronik ortamda oluşturulmasına ve yönetilmesine imkan veren sistem olarak tanımlanıyor. EFB, pilotların uçuşlarda taşıdıkları ve kullandıkları, içinde uçak işletim kılavuzu, kabin ekibi işletim kılavuzu, pilotların kullanabilecekleri seyir çizelgeleri gibi dokümanları da içeriyor” dedi.

Aksu, EFB’nin şu anda Atlasjet tarafından Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü onay süreci çerçevesinde kullanıldığını dile getirdi. 

ONLINE ERİŞİM

Sancak, “Uçağın operasyonel dokümanlarına, hava durumu bilgilerine yaklaşma ve alçalma planlarına, yükleme ve denge problemlerine, raporlaşma ve teknik bakım kayıtlarına uygulama üzerinden kolaylıkla erişilebiliyor. En önemli avantajlarının başında ise havayolu süreçlerine uygun olarak hazırlanan uçuş planının elektronik olarak 3G/WiFi gibi kablosuz iletişim ağları üzerinden uçağa aktarımının sağlanması geliyor. Böylece kalkış ve iniş zamanlarına uyum ile gecikmeler en aza indirilerek, müşteri memnuniyeti en üst düzeye çıkarılıyor ve yolcularımız mağdur olmuyor” dedi.

50 KİLOLUK DÖKÜMAN

Uçuşlar için kullandıkları yaklaşık 50 kilogramlık bir doküman seti bulunduğunu vurgulayan Sancak, “Bu bilgiler bizim için olmazsa olmaz. Belirli dönemlerde bu bilgilerin güncellenmesi gerekiyor ve her uçak için tek tek yapılıyor. 20 uçaklık bir filo için sadece bu doküman setinin uçakta taşınması ve baskı maliyetlerinden dolayı yıllık yaklaşık 80-100 bin dolar arası bir kayıp söz konusu. EFB sayesinde bütün bu maliyet ve ek işler ortadan kalkıyor. Bütün bilgiler sistemde bulunuyor” diye konuştu. (Milliyet)

ATLASJET'TE RÖTARLAR MİNİMUMA İNDİRİLDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Hangi şirket arkadaşım. 2 senedir EFB geçemesen bu ay maaşları geç ödeyen olmasın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EFB ~ 10 yıl önce
BU EFB TURKIYE DE ILK DEGILKI.. SANKI YENI BIR SEYMIS LAMSE EDILMIS. BELKI ATLAS YENI KULLANIYOR OLABILIR.. AYRICA ROTAR A ATIFTA BULUNULMASI COK MANIDAR.. JEPPSENE VE DIGER DOKUMNALAR DA GEC GELIYORSA KIMSE KUSURA BAKMASIN KAPTAN UCUSA GELINDE CHECK EDECEK.. SIRF ROTAR BU YUZDEN ISE TABI ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CEMAL SANCAK KAPTAN ~ 10 yıl önce
TEKNİK PİLOT CEMAL SANCAK KAPTAN diye açıkça yazmazsanız hiç kimse haberdeki Sancak'dan hiç birşey anlamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nişane ~ 10 yıl önce
Padişahım.
Günaydın ~ 10 yıl önce
Birilerinin 7 sene sonra aklına yatmış demek , proje 2007 yılında Atlasjet'te vardı zaten ! Bu arada EFBII , SHGM'den onaylı olarak 3 yıldır bir şirket tarafından kullanılıyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bazı bölümleri çıkarınca haberdeki bütünlük kaybolmuş. Sancak Kpt. bu işin baş mimarı. Patrona ve tüm emeği geçenlere teşekkür.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
avia ~ 10 yıl önce
Adama günaydın derler...EFBI-II-2 için, Ankara'daki arkdaşlar FMS database bilgilerini malum kaynaklardan alıp bir yazılıma koymayı, proje yöneticisi de bunu ağırlık ve gecikme ile açıklama yapıyorsa , demek ki ADS-B (Automatic Dependant Surveillance- Broadcast ) ve CPDLC ( Controller Pilot Data Link Communications) konularını da çözmüş demekki (?) Tabi , her 1 kg'nin 0,05 kg yakıt yaktığı , yakıt fiyatının yaklaşık 1usd/kg olduğu ,50kilo dökümandan , 2,50usd/saat , 8 saat ortalama uçuş süresi ve 15 uçak ile günde 300usd yılda 109.500usd kar ettiği vs anlatılabilir.Ama acaba şirketin Yakıt tasarruf politikası (varsa tabi) ne kadar etkin ki 100bin usd'nin peşine düşmüşmüşler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 10 yıl önce
Gunde 10 ucakla 20 sektor ucmuyolar:) rotar yapmalari supriz .. Yapmadiklari icin tebrik mi bekliyolar?:) sunex fo kardesim siz de gunde 30 ucakla 300 sektor yapmaya calisiyorsunuz, sunex sirketi var oldugu surece bu anlayisla rotar yapmaya devam edecektir. Olan rotari kapatmaya calisan kabininden kokpitine siz ucus personeline oluyor haliyle.. Daha ucus baslamadan stres..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EX SUNEX ~ 10 yıl önce
AHL'den uçmadığınız anlaşılıyor. Arada yolunuz düşerse, zamanında kalkıp inebilmek için harcanan gayreti o zaman takdir edebilirsiniz.
rötar mı ~ 10 yıl önce
bununla rötarın ne alakası var??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
biz de isterük. sxs f/o

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Rötarların sebebi bu yani..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
3110 uygulaması ~ 10 yıl önce
yok,siz anlamamışsınız.bu gecikmeleri azaltma çabasının bir ürünü,bir nevi zaman kazandırıcı diyelim.internete girmek için bir internet kafeye gitmek yerine iphone dan bağlanmak gibi düşünün.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000