06 Aralık 2010, Pazartesi 14:06:56

KAZANIN SUÇLUSU BULUNDU

Fransız mahkemesi, Paris'te 10 yıl önce 113 kişinin öldüğü Concorde uçak kazasıyla ilgili davada, Continental Airlines'ı ve bu şirketin bir çalışanını suçlu buldu.
  • Hep derim: Bir ülke ucundan da olsa Akdeniz'e değiyorsa o ülkenin bizden bir farkı olmaz. Aynı bizim Türk mahkemeleri gibi olayı en kısa sürede kestirip atmak ve kolaycılığa kaçmak için davayı bu kadar basit bir şekilde sonlandırmışlar. Tabii Air France'ın hiç suçu yok bu arada(!)... Dava İngiltere veya ABD'de görülseydi daha farklı bir sonuç çıkacağına eminim.
  • ilgili ceza alan teknisyen takması gereken bir parcayı ucaga takmamıstı bakm cıkısında .takılmayan parcada ucagın saga cekmesine neden olmustu.saga gidincede düşen uçaktaki parçaya carpmıştı. sonucta herkes işini en iyi şekilde yapmaya çalışmalı.
  • Uçaktan küçük bir metal parça düşmesi ve başka bir uçağın kalkış sırasında buna çarpması sadece kazadır.
  • her kalkıştan önce pist kontrolü gerekli mi diyorsunuz? kalkıştan önce kritik bir durum yok ki? talihsiz bir olay sadece suçlu falan da yok.
  • Bence havalimanı operasyonu da sorumlu olmalı. Böyle kritik bir kalkıştan önce (Concorde herhangi başka bir uçak olarak değerlendirilemez bence) pistin kontrolu gerekirdi.
Paris mahkemesi, ABD'li şirketi, “istemeden ölüm ve yaralanmaya yol açmak” suçundan 200 bin euro para cezasına çarptırdı.

Mahkeme, şirketin Air France'a ayrıca toplam 1 milyon euro ödemesine hükmetti. Air France, duruşmalarda şirketin imajına yönelik uğradığı zarardan dolayı 15 milyon euro talep etmişti.

Continental Airlines'da çalışan teknisyen John Taylor da, 15 ay tecilli hapis cezasına çarptırılırken diğer sanıkların beraatına karar verdi.

Havayolu şirketi Continental Airlines, karara itiraz ederek üst mahkemeye gideceğini açıkladı.

CONTINENTAL AIRLINES UÇAĞINDAN DÜŞEN PARÇA SEBEP OLDU

Mahkeme, Concorde uçağından önce kalkan Continental Airlines uçağından piste düşen metal parçanın kazaya yol açtığı sonucuna vardı. Mahkeme, metal parçanın, Concorde uçağının lastiğinin yarılmasına ardından da yakıt deposunun alev almasına neden olduğunu belirtti.

Paris'teki duruşmalarda, 25 Haziran 2000 tarihinde meydana gelen ve Air France'ın Concorde tipi uçaklarını 2003 yılında tamamen seferden kaldırmasına yol açan kazada ihmali ve sorumluluğu olanlarla ilgili şikayet görüşülmüştü.

KALKIŞTAN KISA SÜRE SONRA ÇAKILDI

Charles de Gaulle havaalanından kalkan Air France uçağı, kalkıştan çok kısa bir süre sonra alev almış ve bir otele çarpmıştı. Kazada uçaktaki 109 kişi ve yerdeki 4 kişi hayatını kaybetmişti.

Merkezi Houston'ta bulunan Continental Airlines ve bu şirketin iki çalışanı, “istemeden adam öldürmeye neden olmak” suçundan yargılanmıştı.

Continental Airlines şirketinin avukatları, iddiaların aksine, Concorde uçağının, diğer uçaktan düşen metal parçaya çarpmadan önce alev almaya başladığını öne sürmüştü.

Savcılık ayrıca, Fransız yetkilileri, Concorde uçağındaki tasarımla ilgili sorunları gidermemekle suçlamıştı.

Airbus'ı üreten Aerospatiale şirketinin iki tasarımcısı ve Fransız sivil havacılık teşkilatından bir görevli de duruşmalarda zanlı olarak yargılanmıştı.

(Hürriyet)
KAZANIN SUÇLUSU BULUNDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 13 yıl önce
Hep derim: Bir ülke ucundan da olsa Akdeniz'e değiyorsa o ülkenin bizden bir farkı olmaz. Aynı bizim Türk mahkemeleri gibi olayı en kısa sürede kestirip atmak ve kolaycılığa kaçmak için davayı bu kadar basit bir şekilde sonlandırmışlar. Tabii Air France'ın hiç suçu yok bu arada(!)... Dava İngiltere veya ABD'de görülseydi daha farklı bir sonuç çıkacağına eminim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ilgili ceza alan teknisyen takması gereken bir parcayı ucaga takmamıstı bakm cıkısında .takılmayan parcada ucagın saga cekmesine neden olmustu.saga gidincede düşen uçaktaki parçaya carpmıştı. sonucta herkes işini en iyi şekilde yapmaya çalışmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Uçaktan küçük bir metal parça düşmesi ve başka bir uçağın kalkış sırasında buna çarpması sadece kazadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
her kalkıştan önce pist kontrolü gerekli mi diyorsunuz? kalkıştan önce kritik bir durum yok ki? talihsiz bir olay sadece suçlu falan da yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bence havalimanı operasyonu da sorumlu olmalı. Böyle kritik bir kalkıştan önce (Concorde herhangi başka bir uçak olarak değerlendirilemez bence) pistin kontrolu gerekirdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000