08 Aralık 2009, Salı 08:48:44

'Aşırı koltuk arzı' tartışılıyor!

Almanya seyahat pazarında havayollarındaki koltuk kapasitesinin 2010 yılı için şimdiden 1 milyona yaklaştığına işaret eden sektör temsilcileri, bu rakamın gereğinden fazla olduğunu ve fiyat savaşlarının daha da kızışmasına yol açacağını belirtiyorlar...

Avrupa seyahat pazarının lokomotif ülkesi Almanya’da 2010 yılına yönelik uçak koltuğu arzının ihtiyacın üzerine çıktığı ve şimdiden 1 milyon seviyesine ulaştığı belirtiliyor. Bu durumun fiyat savaşlarını kızıştıracağına dikkat çeken sektör temsilcileri, sektörün konuya daha temkinli yaklaşması gerektiğini savunuyorlar.

Almanya’da seyahat sektörünün en büyük çatı örgütü konumundaki Alman Seyahat Birliği DRV’nin geçtiğimiz hafta Mısır’ın Port Galip bölgesinde yaptığı 59. Olağan Genel Kurulu’nda konuyu masaya yatıran sektör temsilcileri, gelişmenin önemine işaret ettiler.

DRV Genel Kurulu’nda konuşan, ülkenin Lufthansa’dan sonraki en büyük ikinci havayolu şirketi Air Berlin’in yönecisi Detlef Altmann, 2010 koltuk kapasitesinin şimdiden 1 milyona çıkmasını eleştirerek, “Kimsenin ihtiyacı olmayan bu fazla koltuklar fiyat savaşlarını tetikler” dedi. Alman tur operatörlerinin risk almak yerine Air Berlin’in uygun fiyatlı koltuklarını gözelerine kestirip bunu bir strateji haline getirdiklerini kaydeden Altmann, bu gelişmeye karşı sessiz kalamayacaklarını ifade etti.

Air Berlin yöneticisi Altmann’ın bu eleştirisine yanıt veren pazarın lider grubu TUI’nin yöneticilerinden Ingo Burmester ise konulan yeni seferlerin belirli havayollarının uyanıp yeniden pazarlık masasına oturmalarına yardımcı olduğunu belirtti. TUI’nin gelecekte de riskli koltuk kapasitelerini almaya hazır olduğuna işaret eden Burmester, bu modelin kimi güzergâhlarda mantıklı olduğunu savundu.

Bu modelin yalnızca ekonomik açıdan mantıklı olmakla kalmadığını söyleyen Burmester, kendi otellerinin doluluğunu garantilemenin yanısıra kalitenin yükselmesine de yardımcı olduğunu sözlerine ekledi.

'Aşırı koltuk arzı' tartışılıyor!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000