05 Ocak 2011, Çarşamba 11:55:51

DHMİ'NİN YENİ TARİFESİ CAN YAKTI!

Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali’nde 1 Ocak itibariyle uygulanmaya başlanan 2011 ücret tarifesi hava taksi şirketlerini isyan ettirdi. Geçen yıl tonaj hesabı ile ücretlendirilen şirketler, şimdi yolcu başına 100’er euro ödeyecek.
  • Bir iş jeti için kimse havada beklemez, adı üstünde hava trafiği, C-172 de uçar A-380 de herkese sırasına göre hizmet verilir, kaldıki iş jetleri havayolunu bekletecek yavaşlıkta ve performansta değiller, dünyanın her yerinde bu bu şekilde. Hangarın yerini satıyorsun sonra oradan fahiş kira alıyorsun, bırakıp gitmeye kalksan DHMİ ye hibe ediyorsun, sonrada saçma sapan para istiyorsun. Bu ayakbastı parası istemektir başka şey değil, kaldıki GA bölgesindeki uçak patronları Türkiye ye para kazandıran insanlardır, uçakları diğer zamanlarda kiralanır hemde sizin bile tahmin edemeyeceğiniz kadar meclis içinden dışından siyasi liderler uçar. Çocuk katili apo yakalandıktan sonra Türkiye'ye getiren uçağın iş jeti olduğunu unutmayın.
  • bir iş jeti için koskoca a340 havada bekliyor. istanbul trafiği rahatlar bir nebze.
  • sen çok anladığın için klavye başından ahkam kesiyosun dimi. ankara da oturuyo diyip bide ob diye kodladığın adam bak bakalım haftanın kaç günü ankara daymış, adam hergün istanbulda anadolunun heryerinde bugün ağrı da örneğin. çamur atarken biraz daha insaflı olun, emin olun ki o kurumu yönetenler sizden karşılaştırılamayacak kadar daha iyi biliyor nerede ne iş yapılması nasıl yapılması gerektiğini. çok biliyosan git sen genel müdürlük yap, seni, yapmayıp onu yaptıklarına göre bir bildikleri var değil mi ?
  • kamu iktisadi kurumları içerisinden devlete en çok gelir toplayan kurum dhmi dir 1 milyar dolarla.bacasız işcisiz emeksiz fabrika.kaz gelen yere tavuk yumurtası bile vermeden.
  • SHGM MUDURU ARI DURUSU AZICIK PERSONELLE KALKMIS BIRDE BOLGESEL HAVACILIK VE SPORTIF HAVACILIK ALDI BASINI GIDIYOR GELISIYIOR DIYOR NERDE SEN BU VERGILERI KOYARSAN BIRAK GELISMEYI DAHA BETER OLUR baska HUKUMETLERI ARATIR .....NE DEMIS ATALARIMIZ GELEN GIDENI ARATIR DIYE SANIRIM BOLE OLDU...DEVAMI YARIN...
  • TAV yanlis yatirimlar yapti ve simdide secimler yaklasiyor cepler dolmasi lazim ...
  • Erzurumda güvenlik işi için müracaat ettik bizden 10 bin ila 8 bin tl istediler erzurum dhmi yönetimi millet vekilleri dhmi genel müdürlüğü bakıp duruyorlar( hsm ) güvenlik adamın abisi AKPdiyarbakır milletvekiliymiş kimse sesini çıkaramadı ve aldı başını gidiyor birde dhm personeli kardeşleride varmış şartları tutmayan sertkaya soyadında 4 kardeş çalışıyorlarmış berber soyadında 5 kişi çalışıyormuşlar adamı olan işe giriyor lütfen sesimizi duyura bilirmisiniz güvenlik müdürü ve şefleride ihaleyi alan adamların emrine girmişler ne diyorsa firma sahibi onu yapıyorlarmış yazık devletime yazık
  • Arkadaşlar bu ücret tarifesi DHMI tarafından yayınlanıyor ve sadece Atatürk Havalimanında değil aynı zaman SAW ve AYT Havalimanlarında da vardır. Yorumlarınızı araştırarak yapın sadece İstanbul için olduğunu yorumlamayın..
  • Genel Havacılık Termineline yeni oto park yapılıyor açılır açılmaz burasıda TAV tarafından işletilir gelsin paralar kim tutar TAV'ı yakında ortalık karışır TAV işletmelerine karşı isyan bayrakları açılır. A14 ilk hangarlar yapılırken mevcut Genel Havacılık Terminal inşatını şu anda A14 bulunan hangar işletmeleri yaptı işletmesi buradaki hangarlar tarafından yapılacaktı pastayı hangar işletmeleri yaptı yeme işini D.H.M.İ ile TAV yapıyor anlaşılır gibi değil
  • Piper seneca ve birde tek motorlu uçak için, bu kadar ücret mümkün değil kurtarmaz operasyonlarda!.Genel havacılık ruhsatının TR de halen olmaması büyük bir ayıptır.Jet sahibi olmadan Hava taksi ruhsatını binbir zorlukla alan, kişilere bir darbe daha vurulmuştur.İtiraz girişimlerinden sonuç çıkmaz ise, Tek çözüm AHL den hatta İstanbuldan taşınmak.Böylesine ilkel ve düşüncesizce bir hareket görmedim hayatım boyunca.Jet sahiplerinden para koparmak adına pervaneli uçakla iş yapanları yakıp yıkmış durumdalar şuan.

Atatürk Havalimanı’ndaki hava taksi şirketleri, bugünlerde oldukça sıkıntılı günler geçiriyor. Türkiye’de hava taksi hizmetlerinin henüz beklenen seviyede olmadığı ve şirketlerin güçlükle ayakta kaldıkları bir süreçte DHMİ tarafından açıklanan 2011 ücret tarifesi, şirketlere bir darbe daha indirdi.

Geçen yıl uçakların tonajına göre ödenen ücretler, bu yıl yolcu başına ücrete çevrilince hava taksi şirketleri isyan etti.

DHMİ 2011 ücret tarifesine göre, hava taksi şirketleri yolcu başına 100’er euro ücret ödemek durumunda kalacak.

Örneğin 8 yolcusu bulunan orta menzilli iş jeti, önceden 200 euro’ya yakın bir ücret öderken, şimdi gidiş dönüş için 1600 euro ödemek zorunda kalacak.

Yeni fiyat tarifesi bazı eşitsizlikleri de beraberinde getiriyor. Mesela, Cessna 172 tipi bir uçakla da yolcu taşımak istersen  yolcu başına 100 euro veriyorsun, 27 bin kg'nin üzerindeki  iş jetiyle uçmak istersen de aynı parayı ödemek zorunda kalıyorsun.

Hava taksi şirketleri, Genel Havacılık Terminali kullanım ücreti olarak belirlenen bu paraları ödememek için DHMİ’ye itiraz etmeye hazırlanıyor. 

Şirketler, gümrük ve polis bulunduğu için genel havacılık terminalini kullanmak zorunda kaldıklarını, onun dışında terminal ile ilgileri bulunmadığını öne sürerek, “ Gümrük ve polis o terminalde olmasa biz bu ücretleri ödemek zorunda kalmayacağız. Bize ikinci bir alternatif tanımıyorlar. Bu paraları ne olursa olsun ödemek zorunda bırakıyorlar” diyerek isyan ediyor.

DHMİ'NİN YENİ TARİFESİ CAN YAKTI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (31)

Misafir ~ 13 yıl önce
Bir iş jeti için kimse havada beklemez, adı üstünde hava trafiği, C-172 de uçar A-380 de herkese sırasına göre hizmet verilir, kaldıki iş jetleri havayolunu bekletecek yavaşlıkta ve performansta değiller, dünyanın her yerinde bu bu şekilde. Hangarın yerini satıyorsun sonra oradan fahiş kira alıyorsun, bırakıp gitmeye kalksan DHMİ ye hibe ediyorsun, sonrada saçma sapan para istiyorsun. Bu ayakbastı parası istemektir başka şey değil, kaldıki GA bölgesindeki uçak patronları Türkiye ye para kazandıran insanlardır, uçakları diğer zamanlarda kiralanır hemde sizin bile tahmin edemeyeceğiniz kadar meclis içinden dışından siyasi liderler uçar. Çocuk katili apo yakalandıktan sonra Türkiye'ye getiren uçağın iş jeti olduğunu unutmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bir iş jeti için koskoca a340 havada bekliyor. istanbul trafiği rahatlar bir nebze.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sen çok anladığın için klavye başından ahkam kesiyosun dimi. ankara da oturuyo diyip bide ob diye kodladığın adam bak bakalım haftanın kaç günü ankara daymış, adam hergün istanbulda anadolunun heryerinde bugün ağrı da örneğin. çamur atarken biraz daha insaflı olun, emin olun ki o kurumu yönetenler sizden karşılaştırılamayacak kadar daha iyi biliyor nerede ne iş yapılması nasıl yapılması gerektiğini. çok biliyosan git sen genel müdürlük yap, seni, yapmayıp onu yaptıklarına göre bir bildikleri var değil mi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kamu iktisadi kurumları içerisinden devlete en çok gelir toplayan kurum dhmi dir 1 milyar dolarla.bacasız işcisiz emeksiz fabrika.kaz gelen yere tavuk yumurtası bile vermeden.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
SHGM MUDURU ARI DURUSU AZICIK PERSONELLE KALKMIS BIRDE BOLGESEL HAVACILIK VE SPORTIF HAVACILIK ALDI BASINI GIDIYOR GELISIYIOR DIYOR NERDE SEN BU VERGILERI KOYARSAN BIRAK GELISMEYI DAHA BETER OLUR baska HUKUMETLERI ARATIR .....NE DEMIS ATALARIMIZ GELEN GIDENI ARATIR DIYE SANIRIM BOLE OLDU...DEVAMI YARIN...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
TAV yanlis yatirimlar yapti ve simdide secimler yaklasiyor cepler dolmasi lazim ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Erzurumda güvenlik işi için müracaat ettik bizden 10 bin ila 8 bin tl istediler erzurum dhmi yönetimi millet vekilleri dhmi genel müdürlüğü bakıp duruyorlar( hsm ) güvenlik adamın abisi AKPdiyarbakır milletvekiliymiş kimse sesini çıkaramadı ve aldı başını gidiyor birde dhm personeli kardeşleride varmış şartları tutmayan sertkaya soyadında 4 kardeş çalışıyorlarmış berber soyadında 5 kişi çalışıyormuşlar adamı olan işe giriyor lütfen sesimizi duyura bilirmisiniz güvenlik müdürü ve şefleride ihaleyi alan adamların emrine girmişler ne diyorsa firma sahibi onu yapıyorlarmış yazık devletime yazık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Arkadaşlar bu ücret tarifesi DHMI tarafından yayınlanıyor ve sadece Atatürk Havalimanında değil aynı zaman SAW ve AYT Havalimanlarında da vardır. Yorumlarınızı araştırarak yapın sadece İstanbul için olduğunu yorumlamayın..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Genel Havacılık Termineline yeni oto park yapılıyor açılır açılmaz burasıda TAV tarafından işletilir gelsin paralar kim tutar TAV'ı yakında ortalık karışır TAV işletmelerine karşı isyan bayrakları açılır. A14 ilk hangarlar yapılırken mevcut Genel Havacılık Terminal inşatını şu anda A14 bulunan hangar işletmeleri yaptı işletmesi buradaki hangarlar tarafından yapılacaktı pastayı hangar işletmeleri yaptı yeme işini D.H.M.İ ile TAV yapıyor anlaşılır gibi değil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Piper seneca ve birde tek motorlu uçak için, bu kadar ücret mümkün değil kurtarmaz operasyonlarda!.Genel havacılık ruhsatının TR de halen olmaması büyük bir ayıptır.Jet sahibi olmadan Hava taksi ruhsatını binbir zorlukla alan, kişilere bir darbe daha vurulmuştur.İtiraz girişimlerinden sonuç çıkmaz ise, Tek çözüm AHL den hatta İstanbuldan taşınmak.Böylesine ilkel ve düşüncesizce bir hareket görmedim hayatım boyunca.Jet sahiplerinden para koparmak adına pervaneli uçakla iş yapanları yakıp yıkmış durumdalar şuan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000