24 Nisan 2010, Cumartesi 10:12:56

YOLUN SONUNDA GREV Mİ VAR?

Türk Hava Yolları A.O ile Hava-İş Sendikası arasındaki 22. Dönem toplu sözleşme süreci yine çıkmaza girerken, THY’de grevin ayak sesleri duyulmaya başladı.
  • guzel dostum, hep thy de cok para kazanıldıgı solenir.peki sorum su: kazanılan bu cok para nerey gidiyor.hemen soliimm. çocugun okul harclıgı,dershane parası, dışarda bi yemek boylece esnaaf ekonomiye can veriliyor.kimse aldıgı parayı amerikada yatırım yaparak harcamıyor.gelen para ekonomiye can veriyor.sonra benzine yani gene devlete gidiyor.araba vergisi.cop vergisi oluyor.ekonomiye can vermek sakız almakla olmuyor.işciler sadece devletin vatandasına para ulaştırması için aracı olmuyorlarmı . asgari ücretli 2 katı maas alsa nolur zaten kirayla vergiyle markettle almıyormusun elinden.sonra şirket dolarla kar etmiyormu ki.merak etme bu calısan zarar ederken sirketi için gerekli fedakarlıgı hep yapmıstır.
  • 20İ000 ARTI pirim eşitir YABANCI KAPTAN.
  • Yeni mesai yönergesi için merak etmeyin.Genel müdür yardımcısı PİLOT işletme başkanı pilot.Kabin başkanı Hostes.Planlama başkanı Pilot.Sizlerin yaşayacagı güçlükleri görecek ve gerekli degişikleri yaptıracaklardır.
  • bu şirket çalışanlarından ne isteniyor.aşagılayınca mutlu mu olunuyor.millet düşmüş geçim derdine.burada yorum+fesatlık yapmak sorunları çözmez.yapıcı olalım.milletin maaşı kimseyi baglamaz.hırsızlık mı yapıyorla.paşa paşa çalışıyorlar.çalış sende kazan
  • Bu issizlikte okadar para alip luks icinde yasiyosunuz hem hostesler hem pilotlar hem yer calisanlari valla milleti galeyana getirirsiniz grev olursa basbakan kesiverir o maaslari yuzde elli ona gore ozel sektor duzeyine cekilmeli thy sartlari ne yukseltilmesi.
  • Kaptanlar ve kabin ekipleri ,sivil havacılığın son hazırladığı taslak kabul edilecek sizinde işiniz bitecek artık yaşamaya bile vaktiniz olmıycak Şimdiden ailelerinizle vedalaşın, yorgunluktan yüzlerini unutabilirsiniz bilginize !
  • grevin olması şart..hem thy anlasın çalışanları mutsuz etmek neymiş diye..hem de çalışanlar lokavt kararından sonra işsiz kalınca thy nin ne kadar değerli olduğunu anlasınlar..
  • uçuşu emniyetle gerçekleştiremiyecegine inanan kokpit personeli uçuşa gitmemelidir derler hadi bir hasta ol istersen ...... yok para yok servet lüküs hayat kim anlatıyor bu masalları yahu....sosyal hayatı sorun pilotlara uçuş yada uyku dışında ne yapıyorlar ?
  • haklı olan isyanımıza çok maaş veriyorlar zaten diyenler 5000 yerine 2000 e çalışırım diyenler thy ye girmek isteyip giremeyen yada uzakatan seyredenlerdir.Milletin maaşını sorgulayacağına sen kendin bişi yap da kendi maaşını yükselt acaba sen kendi işyerinde hiç hak aramaya yada burda yazdığın gibi patronuna konuşabildin mi?işte bu hükemt ve onlar gibi düşünenler insanlara işsizlikle korkutup kendileri(milletvekilleri) 7000 8000 maaş lojman ve tüm haklardan yaralanırken böyle asalaklarda ancak emekçi thyy çalışanlarına saldırırlar.Çünkü onlar bu durumunu anlayamazlar idrak edemezler
  • madem kaptan maaşları yüksek diyosunuz sizde olun okadar kaptan açığı var oturup sağa sola boş yorum yazıcağınıza geliştirin kendinizi eğitimini alıp pilot olun sizde alın o maaşı ozamnda maaşa zam diyee en önde gidersiniz

THY yönetimi ve Hava-İş Sendikası arasındaki toplu sözleşme sürecinde resmi arabulucu da uzlaşı sağlayamadı. Hava-İş ve THY yönetimi arasındaki resmi arabulucu süreci tamamlandı ancak 13 asıl 2 geçici maddenin hiçbiri üzerinde mutabakat sağlanamadı.

Hava-İş Genel Başkanı Atilay Ayçin, resmi arabulucunun raporunu tamamlamasının ardından ikinci 6 işgünü içinde grev kararını asacaklarını belirterek, bu süreç içinde de görüşmeleri sürdürerek uzlaşı arayacaklarını ifade etti. Ayçin, görüşmelerden sonuç çıkmaması durumunda grev kararını asacaklarını dile getirdi.

Resmi arabulucuyla uzatılan görüşmelerde de sonuç alınamaması üzerine THY ile Hava-İş arasındaki toplu sözleşme süreci yine sancılı bir döneme girdi. Bir önceki toplu sözleşme sürecinde grevden dönen THY çalışanları, 22. dönemde de  grev kararını asmaya hazırlanıyor. Türk Hava Yolları’nda grev kararının panoya asılabilmesi için resmi arabulucunun raporunu tamamlaması bekleniyor. Bu zaman zarfında da sonuç alınamaması halinde grev kararı asılacak ve 60 gün yasal bekleme süresi işleyecek. Grev kararının asılmasından sonra 60 günlük yasal süre boyunca sendika ve işveren bir araya gelecek. Yine sonuç alınamaması durumunda 60 günün sonunda grev uygulamaya konulacak.

ÇALIŞANLAR GREVE GİDER Mİ?

Hassas dengelerin rol aldığı THY’de resmi arabulucu süreci yine sonuçsuz kaldı. Türk Hava Yolları A.O ile Hava-İş yetkilileri arasında 19 Ocak’ta başlayan toplu iş sözleşme görüşmeleri sonucunda 13 asıl 2 geçici maddenin hiçbirinde mutabakat sağlanamadı. Bu maddelerin içinde yıllık ücretli izinler, mazeret, hastalık izinleri ve yemek ücretlerinde artış öngörülmemesi, evlenme, sosyal yardım, kreş, emzirme, ölüm, servisten yararlanmayan personel için ulaşım yardımında artış yapılmaması gibi maddeler yer alıyor.

Bu maddelerde mütabakat sağlamamışken, "Çalışanlar haklarını alabilmek için greve gider mi?" sorusunun cevabı büyük merak konusu oldu.

YOLUN SONUNDA GREV Mİ VAR?

Yorumlar Tüm Yorumlar (43)

Misafir ~ 14 yıl önce
guzel dostum, hep thy de cok para kazanıldıgı solenir.peki sorum su: kazanılan bu cok para nerey gidiyor.hemen soliimm. çocugun okul harclıgı,dershane parası, dışarda bi yemek boylece esnaaf ekonomiye can veriliyor.kimse aldıgı parayı amerikada yatırım yaparak harcamıyor.gelen para ekonomiye can veriyor.sonra benzine yani gene devlete gidiyor.araba vergisi.cop vergisi oluyor.ekonomiye can vermek sakız almakla olmuyor.işciler sadece devletin vatandasına para ulaştırması için aracı olmuyorlarmı . asgari ücretli 2 katı maas alsa nolur zaten kirayla vergiyle markettle almıyormusun elinden.sonra şirket dolarla kar etmiyormu ki.merak etme bu calısan zarar ederken sirketi için gerekli fedakarlıgı hep yapmıstır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
20İ000 ARTI pirim eşitir YABANCI KAPTAN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yeni mesai yönergesi için merak etmeyin.Genel müdür yardımcısı PİLOT işletme başkanı pilot.Kabin başkanı Hostes.Planlama başkanı Pilot.Sizlerin yaşayacagı güçlükleri görecek ve gerekli degişikleri yaptıracaklardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu şirket çalışanlarından ne isteniyor.aşagılayınca mutlu mu olunuyor.millet düşmüş geçim derdine.burada yorum+fesatlık yapmak sorunları çözmez.yapıcı olalım.milletin maaşı kimseyi baglamaz.hırsızlık mı yapıyorla.paşa paşa çalışıyorlar.çalış sende kazan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu issizlikte okadar para alip luks icinde yasiyosunuz hem hostesler hem pilotlar hem yer calisanlari valla milleti galeyana getirirsiniz grev olursa basbakan kesiverir o maaslari yuzde elli ona gore ozel sektor duzeyine cekilmeli thy sartlari ne yukseltilmesi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kaptanlar ve kabin ekipleri ,sivil havacılığın son hazırladığı taslak kabul edilecek sizinde işiniz bitecek artık yaşamaya bile vaktiniz olmıycak Şimdiden ailelerinizle vedalaşın, yorgunluktan yüzlerini unutabilirsiniz bilginize !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
grevin olması şart..hem thy anlasın çalışanları mutsuz etmek neymiş diye..hem de çalışanlar lokavt kararından sonra işsiz kalınca thy nin ne kadar değerli olduğunu anlasınlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
uçuşu emniyetle gerçekleştiremiyecegine inanan kokpit personeli uçuşa gitmemelidir derler hadi bir hasta ol istersen ...... yok para yok servet lüküs hayat kim anlatıyor bu masalları yahu....sosyal hayatı sorun pilotlara uçuş yada uyku dışında ne yapıyorlar ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
haklı olan isyanımıza çok maaş veriyorlar zaten diyenler 5000 yerine 2000 e çalışırım diyenler thy ye girmek isteyip giremeyen yada uzakatan seyredenlerdir.Milletin maaşını sorgulayacağına sen kendin bişi yap da kendi maaşını yükselt acaba sen kendi işyerinde hiç hak aramaya yada burda yazdığın gibi patronuna konuşabildin mi?işte bu hükemt ve onlar gibi düşünenler insanlara işsizlikle korkutup kendileri(milletvekilleri) 7000 8000 maaş lojman ve tüm haklardan yaralanırken böyle asalaklarda ancak emekçi thyy çalışanlarına saldırırlar.Çünkü onlar bu durumunu anlayamazlar idrak edemezler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
madem kaptan maaşları yüksek diyosunuz sizde olun okadar kaptan açığı var oturup sağa sola boş yorum yazıcağınıza geliştirin kendinizi eğitimini alıp pilot olun sizde alın o maaşı ozamnda maaşa zam diyee en önde gidersiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000