17 Ocak 2009, Cumartesi 08:29:00

Yine THY, yine Kevin Costner!

Vatan Gazetesi yazarlarından Elif Ergu, THY reklamında oynayan Kevin Costner'a farklı bir pencereden bakmış...
  • KEŞKE BU REKLAM GÖREVİ ORHAN PAMUK VEYA HADİSE YE VERİLSEYDİ.
  • açıkcası bu alttan almak neden anlayamadım.Sonuçta Costner beyefendi ücretsiz oynasaydı ve de bu da benden Türk milletinin ortak kuruluşu THY bir hediyem olsun denseydi,haber doğru editörasyon olurdu ama karşılığında bir hayli fazla ücret alarak oyunculuk mesleğini icra eden ve de bu aldığı ücretten ne Türkiye'ye ne Amerika'ya vergi vermeyecek olmasını düşününce bu haber biraz abartılı olmuş.(Amerikan vergi sistemi,oyunculardan yurtdışında kazanılan ücretlerinden para almıyor.O yüzden tüm kliplerini Amerikaya yakın ülkelerde çekerler.)

Hatırlarsınız 4 ay önce konser vermek için geldiğinde Cumhurbaşkanı’nın Çankaya Köşkü’nde verdiği 29 Ekim resepsiyonuna da katılmıştı. O dönemde Hollywood-Türk ortak yapımı bir Atatürk filminde oynayacağı söylentisi çıkmıştı.

Ahmet San ve Cüneyt Ortan’ın organizasyonuyla Türkiye’de konser veren Costner, bu kez yine aynı ikilinin organizasyonuyla reklam filmi için yine Türkiye’deydi. Uçaktan ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ yazılı Türk bayraklı kasketle indi.

Meğersem konser için geldiğinde Ahmet San ve Cüneyt Ortan’la reklam anlaşması yapmış, ‘Bir Türk ürününün dünyada tanıtılmasına varım’ demiş. Ahmet San ve Cüneyt Ortan da THY’nin reklamlarını hazırlayan Art Ajansı arayıp Kevin Costner’ı teklif etmişler.

THY Clooney’i istiyordu

Aslına bakarsanız THY yönetiminin aklında George Clooney ve Pierce Brosnan vardı. Onlar olmayınca Kevin Costner’da karar kılındı. Peki Kevin Costner’ın Türkiye sevgisi nereden geliyor? Cüneyt Ortan’dan öğrendim; 4’üncü çocuğuna baba olmaya hazırlanan Costner’ın son eşi Christine Türkiye ve İstanbul hayranıymış. Ailesiyle defalarca Türkiye’ye gelen Christine’in kocasının Türkiye’yi tanımasında büyük payı var. Hatta THY’nin reklam filmi teklifini de ilk Christine’ye götürmüşler, konser turnesinde olan Kevin Costner’a THY reklam filmi teklifini eşi söylemiş.

Bu arada konser için geldiğinde Cüneyt Ortan ve Ahmet San onlarca Atatürk kitabını Kevin Costner’a armağan etmişler. Ortan, Kevin Costner’a armağan ettikleri tüm kitapları Costner’ın okuduğunu söyledi.

Ve sanırım kitapların da etkisiyle ‘Ne mutlu Türküm diyene’ yazılı kasketle uçaktan indi Costner.

Costner jet-lag filan dinlemedi hızla çalıştı, reklam filmi, bilboardlarda kullanılacak fotoğrafları iki günde çekildi.

Beyti yerine McDonald’s

Danimarka’dan ödüllü görüntü yönetmeni Kasper Tuxen’in, İsveç’ten ödüllü yönetmen Fredik Callingaard’ın yönettiği Costner dışında İtalya, Almanya, Sırbistan, Rusya ve Türkiye’den 80 kişilik oyuncu kadrosunun rol aldığı filmin çekimleri A330 model uçakta gerçekleştirildi.

Hatta uçağa binmeden önce Beyti Et Lokantası’na gidecekti ama pili bitti ve oteline McDonald’s sipariş etti.

Peki Costner’ın Atatürk filmi ne oldu? Ona bu teklifi götüren Cüneyt Ortan’a sordum, “Evet ben film teklini götürmüştüm. Bir Hollywood-Türk ortak yapımı için el sıkıştık. Geçen ziyaretinde kendisi Anıtkabir’i de ziyaret etti, çok etkilendi. Ama Atatürk rolünü bir Türk oynamalı, diye düşünüyor. Biraz çekindi. Ama anlaşmamız devam ediyor, belki başka bir film olabilir” dedi.

Atatürk’ün başrolde olmadığı ama Atatürk’ün anlatıldığı, Kevin Costner’in başrolünde oynayacağı bir film olabilir mi? diye sordum Ortan’a, ‘neden olmasın?’ dedi.

Peki Costner Atatürk’ün yaverini oynayabilir mi? Ortan bu soruma ne evet ne de hayır dedi. Ezcümle Costner’in çantasında yine bir Atatürk filmi senaryosu var.

Elif ERGU
VATAN

Yine THY, yine Kevin Costner!

Yorumlar

Kangaroo ~ 15 yıl önce
KEŞKE BU REKLAM GÖREVİ ORHAN PAMUK VEYA HADİSE YE VERİLSEYDİ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alp Hakan Sarıcalıoğlu ~ 15 yıl önce
açıkcası bu alttan almak neden anlayamadım.Sonuçta Costner beyefendi ücretsiz oynasaydı ve de bu da benden Türk milletinin ortak kuruluşu THY bir hediyem olsun denseydi,haber doğru editörasyon olurdu ama karşılığında bir hayli fazla ücret alarak oyunculuk mesleğini icra eden ve de bu aldığı ücretten ne Türkiye'ye ne Amerika'ya vergi vermeyecek olmasını düşününce bu haber biraz abartılı olmuş.(Amerikan vergi sistemi,oyunculardan yurtdışında kazanılan ücretlerinden para almıyor.O yüzden tüm kliplerini Amerikaya yakın ülkelerde çekerler.)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000