27 Nisan 2009, Pazartesi 16:00:43

"Uçak alımı neden gizlendi, iade etmeyi düşünüyor musunuz?"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Cevdet Selvi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, Başbakanlığa uçak alımının, TBMM'den ve kamuoyundan neden saklandığını sordu.
  • Senin gibi Kafası örümcek ağı ile kaplanmış kör zihniyetin buralarda Recep ivedik ve yandaşları na destek yazısı yazması normal.Havacılık konu sunda da bir halt bilmediğin aşikar.Maydanoz gi bi herşeye zıplıyosun hele hükümet aleyhine ol dumu.Sen bunları bırak ta USA de yan gelip ya tan (senelerdir) fırdöndünün paraları nerden bulduğunu bir söyle.Ağlak ve fırdöndü efendinin neden CIA ye calıştığını bir söyle. papa ile nasıl kanki oldular.Kanada da ki haham güney sizin ışık evlerinden ,okulunuzdan mezun oldu sonra da haham oldu bi araştırıver sonuçlarınıda bize söyle. ha bide Fırdöndünüz ün yumuşakçalığı var gerçi onun tercihi boşver .Hv.Ord.Prof.Doç.Dr
  • Madem öyle, peki neden haberde "TBMM'den ve kamuoyundan gizlendi" diye yazıyor? Şimdi bu düpedüz "gundi"lik değil mi? Bizi temsil etmesi için gazete okumayan, gündemi takip etmeyen organizmaları neden seçiyoruz? Yukarıdakileri de kendi gibi yolsuzluk peşinde koşup yolunu bulmaya çalışan uyanıklardan zannedenlerden kurtulmanın zamanı ne zaman gelecek? Ülkemizin talihi, birkaç okuma özürlü "gundi"ye mi emanet olacak?
  • ... LALESİ YİNE SAVUNMADA... ADAMIN HERŞEYE SÖYLEYECEK , UYDURACAK , YALAKALIK YAPACAK BİR SÖZÜ VAR! BU NE ENERJİ BÖYLE, NEYLE BESLİYORLAR BU ... LALESİNİ ACABA?
  • Ben "gundi Kemal"den bahsetmiştim, öylesi de varsa bilemem tabi...
  • Arkadaşlar burada bu alım işinin meclisten saklanması söz konusu. Ortalıkta konuşulanlarla konunun mecliste konuşulması aynı şey mi? Partizanlık yapmayalım hemen. Yok gandi kemal miş. Yolsuzlukları örtbas edin aman geri durmayın.
  • Uçağın alımı kamuoyundan mı saklanmış? Bunu diyen arkadaş kaç yıldır gazete okumuyor acaba? Daha ihaley çıkıldığı gün bütün camia G550'nin gelişini konuşuyordu. Tabi bu arkadaş da "gundi Kemal" gibi hadiseleri anlayamama çabası içerisinde gibi görünüyor. Bence Başbakanlığa alınan uçağın fiyatını öğreneceğine, vekili olduğu Kocaeli'ne rekor maliyetle yapılan Yuvacık barajının ne kadara yapıldığını öğrense daha iyi olur. Failleri yargıda olan o baraj yüzünden kaç G550 parası çıktı milletin cebinden! Heheyytt...
  • THy uçak alımında uzman bir kuruluş olduğu için, başbakanlık bana aracı ol demiştir. THY uçağı almış, üstüne masraflarını koymuş çıkan rakama da %1 kar ekleyip başbakanlığa satmıştır.,yatırımcısına kar da ettirmiştir. Gizli kapaklı bir iş yapmamıştır. Eğer siz de uçak almak için THY na müracaat ederseniz size de alır. Önemli olan aracılık komisyonunda anlaşmaktır. %1 mi %2 mi olsun gibi. Bilemiyorum açıklayabildim mi?
  • thy borsada islem goren ozel tuzugu olan bir sirket olarak nasil basbakanliga ucak alabiliyor? THY'nin hisse senetlerini ellerinde bulunduran yatirimcilarin bu konuda soz soylemeye haklari yok mu? yanlis anlamayin. durumu elestirmek icin degil, ogrenmek icin soruyorum? bilenler cevap verirse sevinirim.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Cevdet Selvi, TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, ''Başbakanlığın, Komuta Kontrol Uçağı Projesi kapsamında Hava Kuvvetlerine alınacak 2 uçakla birlikte Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık için de 3 uçak alınmasını önermesi üzerine Savunma Sanayii İcra Komitesi toplantısı öncesi 'VIP uçak krizi' yaşandığına ilişkin haberlerin basında yer aldığını, bunun doğru olup olmadığını önergeyle Meclis gündemine getirdiğini'' belirtti.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in, soru önergesine verdiği yanıtta, ''Başbakanlığın demirbaşına kayıtlı 2 uçağın bulunduğu, helikoptere ihtiyaç olduğunda 1 adet VIP helikopterin Emniyet Genel Müdürlüğünce tahsis edildiğini, Başbakanlık için VIP uçak ile helikopter alımının planlanmadığını'' bildirdiğini kaydeden Selvi, ancak Başbakan Erdoğan'ın kullanmaya başladığı 60 milyon değerinde Gulfstream G550 tipi uçağın THY'ye aldırıldığının ortaya çıkmasının, verilen cevabın gerçeği yansıtmadığını gösterdiğini ileri sürdü.

Selvi, soru önergesine doğru yanıt verilmemesinin milletvekillerinin denetim faaliyetlerini engelleme olup olmadığını; iki uçak olduğu halde neden Başbakanlığa 60 milyon dolarlık yeni uçak alındığını öğrenmek istedi. Selvi, ''Söz konusu uçak alımı, TBMM'den ve kamuoyundan neden saklanmıştır? Söz konusu uçağı, iade etmeyi düşünüyor musunuz?'' diye sordu.

"Uçak alımı neden gizlendi, iade etmeyi düşünüyor musunuz?"

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 15 yıl önce
Senin gibi Kafası örümcek ağı ile kaplanmış kör zihniyetin buralarda Recep ivedik ve yandaşları na destek yazısı yazması normal.Havacılık konu sunda da bir halt bilmediğin aşikar.Maydanoz gi bi herşeye zıplıyosun hele hükümet aleyhine ol dumu.Sen bunları bırak ta USA de yan gelip ya tan (senelerdir) fırdöndünün paraları nerden bulduğunu bir söyle.Ağlak ve fırdöndü efendinin neden CIA ye calıştığını bir söyle. papa ile nasıl kanki oldular.Kanada da ki haham güney sizin ışık evlerinden ,okulunuzdan mezun oldu sonra da haham oldu bi araştırıver sonuçlarınıda bize söyle. ha bide Fırdöndünüz ün yumuşakçalığı var gerçi onun tercihi boşver .Hv.Ord.Prof.Doç.Dr

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Madem öyle, peki neden haberde "TBMM'den ve kamuoyundan gizlendi" diye yazıyor? Şimdi bu düpedüz "gundi"lik değil mi? Bizi temsil etmesi için gazete okumayan, gündemi takip etmeyen organizmaları neden seçiyoruz? Yukarıdakileri de kendi gibi yolsuzluk peşinde koşup yolunu bulmaya çalışan uyanıklardan zannedenlerden kurtulmanın zamanı ne zaman gelecek? Ülkemizin talihi, birkaç okuma özürlü "gundi"ye mi emanet olacak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
... LALESİ YİNE SAVUNMADA... ADAMIN HERŞEYE SÖYLEYECEK , UYDURACAK , YALAKALIK YAPACAK BİR SÖZÜ VAR! BU NE ENERJİ BÖYLE, NEYLE BESLİYORLAR BU ... LALESİNİ ACABA?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ben "gundi Kemal"den bahsetmiştim, öylesi de varsa bilemem tabi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Arkadaşlar burada bu alım işinin meclisten saklanması söz konusu. Ortalıkta konuşulanlarla konunun mecliste konuşulması aynı şey mi? Partizanlık yapmayalım hemen. Yok gandi kemal miş. Yolsuzlukları örtbas edin aman geri durmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Uçağın alımı kamuoyundan mı saklanmış? Bunu diyen arkadaş kaç yıldır gazete okumuyor acaba? Daha ihaley çıkıldığı gün bütün camia G550'nin gelişini konuşuyordu. Tabi bu arkadaş da "gundi Kemal" gibi hadiseleri anlayamama çabası içerisinde gibi görünüyor. Bence Başbakanlığa alınan uçağın fiyatını öğreneceğine, vekili olduğu Kocaeli'ne rekor maliyetle yapılan Yuvacık barajının ne kadara yapıldığını öğrense daha iyi olur. Failleri yargıda olan o baraj yüzünden kaç G550 parası çıktı milletin cebinden! Heheyytt...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
THy uçak alımında uzman bir kuruluş olduğu için, başbakanlık bana aracı ol demiştir. THY uçağı almış, üstüne masraflarını koymuş çıkan rakama da %1 kar ekleyip başbakanlığa satmıştır.,yatırımcısına kar da ettirmiştir. Gizli kapaklı bir iş yapmamıştır. Eğer siz de uçak almak için THY na müracaat ederseniz size de alır. Önemli olan aracılık komisyonunda anlaşmaktır. %1 mi %2 mi olsun gibi. Bilemiyorum açıklayabildim mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
thy borsada islem goren ozel tuzugu olan bir sirket olarak nasil basbakanliga ucak alabiliyor? THY'nin hisse senetlerini ellerinde bulunduran yatirimcilarin bu konuda soz soylemeye haklari yok mu? yanlis anlamayin. durumu elestirmek icin degil, ogrenmek icin soruyorum? bilenler cevap verirse sevinirim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000