04 Nisan 2019, Perşembe 12:44:09

Türk Hava Yolları vedaya hazırlanıyor

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, Türk Hava Yolları Teknik Hangarı’nda THY yöneticileri ile birlikte Atatürk Havalimanı’na bir veda toplantısı gerçekleştirdi.
  • o resim çekilirken masanın önünde duran taşeronları ve işçi kardeşlerimi niye koymadınız. ..
  • Hostes maaşları yüzünden THY engelli çalışanı işten çıkardı. F/O Asil Kaptan
  • kendi thy'de yönetici kardeşi de pegasus'ta. doğuştan yöneticiler vesselam.
  • Torpil olmasa resimdekiler thy'ye yine girip de makam sahibi olabilirler miydi? Bu ülke bu zihniyetle hiçbir zaman istenilen yere gelemeyecek acı ama gerçek.
  • ekiplere servis verin önce. helikopterle mi gidecek uçuşa o kadar ekip!
  • thy teknik ENGELLİ HASTA calışanını işten attı
  • Su masadakilerden kac tanesi Bilal ERdoganin okul arkadasi bi bakin bakalim. 3 gunder bir toplanip aciklama yapiyorlar. Birakin bu isleride isinize calisin
  • resimde poz verenlerin hepsi doğuştan havacı,yönetici,karar alıcı,vericiler,thy'ye bileklerinin hakkıyla en alttan girip uzun yıllar sonra makam sahibi oldular hey maşallahhhh...
  • Aykut alpa kaptan siz önce edebi adabıyla şirkette görev yapıp saçma sapan senyorite listenize inanmayıp başka şirketlere gitmesine göz yumduğunuz pilotlarınıza kapattığınız kapıların açıklamasını yapın. Sizlerin meslektaşlarınıza yaptığınızı tarih altın harflerle yazacak unutmadık unutmayacağız. Oturduğunuz koltuklar ömürlük değil geldiğiniz gibi bir gün gideceksiniz bu hep böyle oldu böyle de olacak
  • Abdülkerim Çay'ın konuyla ne alakası varda orada bulunur. Gösteriş hava ama hepsi cıva hakkını yediğiniz tüm insanlar size bir gün hesap soracak yasal olarak. İşe yaramazlar ordusu geçmiş yönetimlerin ekmeğini yiyorsunuz bilesiniz

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, Türk Hava Yolları Teknik Hangarı’nda THY yöneticileri ile birlikte Atatürk Havalimanı’na bir veda toplantısı gerçekleştirdi.

Taşınmaya ilişkin detayların verildiği toplantıya İlker Aycı'nın yanı sıra THY Özel Büro Başkanı Kemal Öztürk, THY Kargo Genel Müdür Yardımcısı Turhan Özen, THY Mali Genel Müdür Yardımcısı Murat Şeker, THY İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Abdülkerim Çay, THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, THY Uçuş İşletme Genel Müdür Yardımcısı Aykut Alpa, THY Ticari Genel Müdür Yardımcısı Akif Konar, THY Pazarlama ve Satış Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Olmuştur ve THY Yatırım ve Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Bolat katıldı.

Şu ana kadar taşınmanın yüzde 25’inin gerçekleştiğini ifade eden İlker Aycı; ‘Atatürk Havalimanı tarihi anlar ve başarılar yaşamış bir meydan. Çok önemli günlere şahitlik etti. 1933’te Ankara’ya yaptığı ilk seferle başlayan havalimanının serüveni sürekli büyütülerek bugünlere kadar geldi. 1983’te kargo terminalinin büyütülmesi ve 2000 yılında uluslar arası terminalin geliştirilip büyütülmesi ile havalimanı çok daha büyük bir kapasiteye ulaştı.

Zamanla 65-70 milyon kapasiteye ulaşıldı ama artık bu da yetmez duruma geldi. Özellikle yaz yoğunluklarında kapasite artık bizi zorlamaya başlamıştı.

Buradan taşınmak hüzünlü anlara neden olacak ama bu hüzün taşınmayla büyük bir gurura dönüşecek. Bu sabaha karşı 03:00’te başlayacak taşınmayı 45 saatte tamamlayacağız. Burada büyük bir başarılar elde ettik ama bu başarılar çalışanlarımız ve iştiraklerimizin büyük katkısı ile oldu’ dedi.

‘5 AYRI İSTASYON KURDUK’

Taşınma sırasında yaşanabilecek aksaklıklar için de anında müdahale edeceklerini vurgulayn Aycı; ‘Özgüvenimiz yerinde. Taşınma sırasında bazı aksalıkların yaşanması ihtimaller arasında ama bunun için gerekli tedbirleri de aldık. Yol boyunca 5 ayrı istasyon kurduk. Araçlarımızda yaşanacak bir olumsuzluk, arıza gibi durumlarda anında müdahale edebileceğiz. 5 istasyon demek her 4 KM’de bir istasyon anlamına geliyor. Bu nedenle taşınmayı aksatacak herhangi bir olumsuzluğa imkan vermeyeceğiz.

Basın Express yolu taşınma için hayati önem taşıyor. Özellikle hafta sonu fuara gelecek olanlara ve sınava girecek olanlara mutlak alternatif yolları kullanmalarını öneriyorum ve o yolları önceden öğrenmelerini rica ediyorum.

İstanbul Havalimanı’nda şu an için 2 pist aktif durumda. Bu haliyle de Atatürk Havalimanı’ndan yüzde 10 daha fazla kapasite ile hizmet vereceği anlamına geliyor. 3. Pistin de açılması 1 yıl içerisinde olacak.

Biz de yeni havalimanında filomuza katacağımız uçaklarla yeni noktalara seferler başlatacağız. Ayrıca kapasite darlığı nedeniyle buraya uçamayan ülkelerden de yen gelişler olacak. Kendileri uçamadığı için bize de HUB’larını kapatan ülkelerle olan bu durum da ortadan kalkacaktır’ ifadelerini kullandı.

TOPLAM 1386 ARAÇ KULLANILACAK

İstanbul Havalimanı’na taşınma sürecine ilişkin araç detaylarını ise Havalimanı Yatırım ve Transfer Planlama Müdürü Serap Okçu aktardı. Okçu; ‘Bizim toplam 1000 tırdan oluşan bir taşınma planımız var. Bunlardan şu ana kadar 247 tanesi 1 Nisan itibariyle yeni havalimanına intikal etti. Bu gece başlayacak operasyon için ise 686 tır kullanılacak. 21 aracımız ise taşınma sonrasında operasyonun dışındaki malzemeleri taşıyacak. Yani toplamda taşınma için 1386 araç kullanılacak’ dedi.

Toplantı sonrasında toplu fotoğraf çekimi ile Atatürk Havalimanı’na veda edildi.



©AirportHaber / Fatih Akdeniz

Türk Hava Yolları vedaya hazırlanıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (38)

taşeron ~ 5 yıl önce
o resim çekilirken masanın önünde duran taşeronları ve işçi kardeşlerimi niye koymadınız. ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dikkat ~ 5 yıl önce
Hostes maaşları yüzünden THY engelli çalışanı işten çıkardı. F/O Asil Kaptan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
torpil brothers ~ 5 yıl önce
kendi thy'de yönetici kardeşi de pegasus'ta. doğuştan yöneticiler vesselam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tehaye ~ 5 yıl önce
Torpil olmasa resimdekiler thy'ye yine girip de makam sahibi olabilirler miydi? Bu ülke bu zihniyetle hiçbir zaman istenilen yere gelemeyecek acı ama gerçek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ekiplere servis ~ 5 yıl önce
ekiplere servis verin önce. helikopterle mi gidecek uçuşa o kadar ekip!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eren ~ 5 yıl önce
ekipler zengin taksi tutar kafası
tk ~ 5 yıl önce
thy teknik ENGELLİ HASTA calışanını işten attı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kodamanlar a bak ~ 5 yıl önce
Su masadakilerden kac tanesi Bilal ERdoganin okul arkadasi bi bakin bakalim. 3 gunder bir toplanip aciklama yapiyorlar. Birakin bu isleride isinize calisin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
trajikomedi ~ 5 yıl önce
resimde poz verenlerin hepsi doğuştan havacı,yönetici,karar alıcı,vericiler,thy'ye bileklerinin hakkıyla en alttan girip uzun yıllar sonra makam sahibi oldular hey maşallahhhh...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cevap ? ~ 5 yıl önce
Aykut alpa kaptan siz önce edebi adabıyla şirkette görev yapıp saçma sapan senyorite listenize inanmayıp başka şirketlere gitmesine göz yumduğunuz pilotlarınıza kapattığınız kapıların açıklamasını yapın. Sizlerin meslektaşlarınıza yaptığınızı tarih altın harflerle yazacak unutmadık unutmayacağız. Oturduğunuz koltuklar ömürlük değil geldiğiniz gibi bir gün gideceksiniz bu hep böyle oldu böyle de olacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çay ~ 5 yıl önce
Abdülkerim Çay'ın konuyla ne alakası varda orada bulunur. Gösteriş hava ama hepsi cıva hakkını yediğiniz tüm insanlar size bir gün hesap soracak yasal olarak. İşe yaramazlar ordusu geçmiş yönetimlerin ekmeğini yiyorsunuz bilesiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000