04 Mart 2013, Pazartesi 14:28:37

THY'YE AĞIR SUÇLAMALAR

Hava İş Sendikası, apronda yaşanan kaza sonrası hayatını kaybeden Şentürk Çavuş’ün ölümünden THY’yi sorumlu tuttu.
  • Yanlış zamanda, Doğru cümleler... Sonuç: Nötr... NOT: Sendikacı dediğiniz insanlar cenazedeydi İnsanlar alınlarına sendikacıyız yazmaları mı gerekiyor ?
  • şirket tam bir emek hırsızı, sendika ise çıkar yuvasıdır.
  • Arkadaslar siz sendikanın arkasına takılmayın onlar kendilerini dusunuyorlar ne kadar uye o kadar para ekmek yediginiz yere pislemeyin sadece calisin is veren sizin hakkinizi verir kimsenin hakki thy de kalmaz gaza gelmeyin
  • HABOM un ŞU DURUMDA OLMASININ EN BÜYÜK NEDENİ BU BECERİ YOKSUNU SENDİKA TAMAMEN MUHALEFET MANTIĞIYLA YAZILMIŞ Bİ YAZI SUÇU BİRAZDA KENDİNİZDE ARAYIN BÖYLE ACILI Bİ GÜNÜMÜZÜ KENDİNİZE FIRSAT BİLİP ŞU YAZIYI YAZIP YÖNETİMİ KARALAYABİLİYOSUNUZ HAKLI OLABİLİRSİNZ AMA YERİ ZMANI DEĞİL BİRAZ İNANDIRICI OLMAK İSTESEYDİNİZ O CENAZEYE GELİP ARKAMIZDA OLDUĞUNUZU GÖSTERİRDİNİZ AMA SİZİN GİBİLERLE BU İŞ OLMAZ
  • BU SENDİKA YÖNETİMİ OLDUGU SÜRECE HİC BİR ŞEY OLMAZ.ARKADAŞLAR 24 YILDIR İKTİDARDA OLAN BİR YÖNETİM VAR İCİ DIŞI KOKUŞMUŞ,İŞVEREN BUNLARIN İPİNİ ELİNE ALMIŞ.SENDİKA YA EVET BU YÖNETİME HAYIR.DAHA ÖNCEDE APRONDA İŞCİ ARKADAŞLARIMIZ HAYATINI KAYBETTİ DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK AYNI NAKARAT DEVAM EDİYOR.YAPTIKLARI ACIKLAMAYA BAKARMISINZ.BU RESMEN BİR İŞ CİNAYETİ BUNU SÖYLEMEYE BİLE KORKUYOR ADAMLAR İŞVERENİ KIZDIRMAYALIM DİYE.BU SENDİKA GİDECEK.THY,TEKNİK,HABOM VE TEC OLMAK ÜZERE HERŞEY YENİDEN BAŞLAYACAK.
  • hava ıs madem suclama yapıyor neden cenaze törenınde sadece celenk gondermekle kaldı neden torene katılmadı kagıt uzerınden suclama yapmak laf soylemek kolay sendıka kabıne de gaz verdı mılletı ısınden ettı sımdıde bu sekılde destek oldugunu zannedıyor ama yanılıyo bu mllet saf degıl neyın ne oldugunu er yada gec anlar .. iş kazası her yerde hepımızın basına gelebılır ama ortada bısey varsa arastırılıp gereklı ceza zaten verılecektır .. Senturk abiye ise ALLAH rahmet ailesine bas saglıgı dılıyorum servisimizde sevilen birisiydi cok uzgunuz ..
  • EY Hava-İŞ ; 2 YILDIR HABOM TEKNİSYENLERİ ÇİLEYİ ÇEKERKEN NERDEYDİN , ŞİMDİ Mİ AKLIN BAŞINA GELDİDE , BÜTÜN YAPILAN BU HAKSIZLIKLARI KAMUOYUNA AÇIKLADIN ? HERŞEYİNİZ ÇIKAR OLMUŞ , HEM SİZİN HEM DE THY YÖNETİMİNİN , HERŞEY PARA YÜZÜNDEN , PARANIZ VE GÜCÜNÜZ YERİN DİBİNE BATSIN .
  • ey sendika sorarım size, cenaze de neden yoktunuz?? cenaze üzerinden şirkete yüklenmek, siyaset yapmakta neyin nesidir?? hiçbir şey yapmıyorsunuz, herşeyi mahvediyorsunuz bari pislik yapmayın bee
  • thy taşeron şirket çalıstırmaktan acilen vazgeçmelidir thyde taşeron şirket sadece temizlik elemanlarıyla olmalı başka birimlerde bence çok yanlış taşeron şirketlerine verdiğin paraları personellerine versen hepsi kabul eder korkun ne thy bütün herkezi personelin yap tgs gibi az maaş ver ne kaybedersin bu kadar cana yazık değilmiiii
  • tecnik hangarda veya test için foseptiği tgs ye devredilmeden tk personeli yapardı şimdi başkaları yapıyorsa kazaların olması normaldir tıpkı tgs nin yaptığı kazalar gibi çünkü aç insan ne iş yaptığını bilemez .tıpkı uykusuz insanın kaza yapması gibi.yorum yapanlar neden kayıkçı kavgası yapıyolar ve de thy yönetiminin ekmeğine yağ sürüyolar .

İşte Hava İş’in THY’ye ağır suçlamalar yönelttiği o açıklama:

“03 Mart 2013 tarihinde HABOM işçisi Şentürk Çavuş, THY Teknik A.Ş işyerinde geçici iş sözleşmesi ile “kiralanmış işçi” olarak çalışırken hayatının baharında iş kazasında vefat etmiştir. Merhuma Allah'tan rahmet, kederli ailesine, yakınlarına, arkadaşlarına baş sağlığı dileriz.

Kuralsızlıklar, yorgunluk ve denetimsizlik, atipik çalışma biçimleri insan hayatının önüne geçiyor. Sorunların çözümlenmesi için insanların ölümü mü beklenmeli?

THY Teknik A.Ş ve THY A.O Yönetimince kangren hale getirilen HABOM’daki sorun ile ilgili tamda sendika olarak resmi açıklama yapmaya karar verdiğimiz esnada gerçekleşen bu elim kaza, bizim aylardır işverenleri uyarmaktan yorulduğumuz “inanılması güç biçimde risk alınarak” yürütülen bu sakat işlemlerdeki gerçekleri ortaya çıkarmaktadır. Bu yanlışlardan dönülmesi için bir insanın yitirilmesi mi gerekmektedir?

HABOM projesi yasal ve ticari olarak %100’ü THY A.O’na ait bir yatırımdır. Bir anlamda THY Teknik A.Ş ile tüzel hukuki hiçbir bağı bulunmamaktadır. HABOM işçileri, THY Teknik A.Ş işyerinde, HABOM ile THY Teknik A.Ş arasında yapılan geçici iş ilişkisi ile çalışıyor GÖSTERİLMEKTEDİR!

İş Kanunun 7. Maddesi kapsamında yasal gibi görünen bu işlem işin içine Sivil Havacılık Mevzuatı girince her şey değişmektedir. Çünkü THY Teknik A.Ş’de yapılan işler ulusal ve uluslararası Uçak Bakım mevzuat hükümlerine uygun olarak yapılmak zorundadır.

Ancak bu istihdam biçimi uygulamada risk alınarak taşeron sisteminin bir başka modeli haline getirilmiştir. Yasal kılıf olarak da işe alınan HABOM işçileri birbirini takip eden 3 altı ay için THY Teknik A.Ş’de UÇAK BAŞI PRATİK EĞİTİM MUVAFAKATNAMESİ ile bir anlamda işçilere bu belge zorunlu imzalatılarak çalıştırılmaktadır. Yani işçiler fiili çalışan değil eğitim gören kişiler konumunda gösterilmektedir.

Peki SHGM ve EASA kurallarına uygun UÇAK BAKIM YETKİSİ olmayan bir firmanın işçileri nasıl oluyor da UÇAK BAKIM işlerinde pratik eğitim alırken tüzel olarak farklı bir firma olan THY Teknik A.Ş’nin işlerini yapabiliyor. Teknik A.Ş bu işçileri yetkilendirmiş midir ki fiili bakım işlemlerinde görev yapabiliyorlar?

Kaybettiğimiz işçimiz Şentürk Çavuş, uçağın başında hangi görevle işlem yapmaktaydı? Kimin denetiminde işbaşı eğitimi yapıyordu?

Biliyoruz ki bu iş kazası yarın bir başka işçinin kusuru diye örtülmeye çalışılacak. Kurallara uyun dediğimizde bizlere kulak asmayan, yöneticisinin baskısına boyun eğerek işleri yetiştirmek için koşuşturan işçinin arkasında hiç kimse olmayacak, asıl sorumlular ortalıktan sıvışacak.

Biz Hava-İş sendikası olarak acılar üzerinden politika yapılmasını doğru bulmuyoruz. Aylardır THY Teknik A.Ş ve HABOM belirsizliğinin ortadan kaldırılması için, iş barışı huzurunu hiçe sayan ve sürekli işçilerin haklarını hukuksuzca ve dayatmalarla yok etmeye çalışan Teknik A.Ş ve THY A.O yönetimine, tüm bunlara rağmen sendika olarak elimizi uzattığımız halde çözümden kaçınılmaktadır. Vebali onların boyunlarına..

Çağrımızı bir kez daha yineliyoruz. Kuraldışı ve zorlama, bilimsellikten uzak, yorgunluk yaratan iş süreçlerine son verin. İnsanlarımızı kaybetmeyelim. Saygılarımızla.”

THY'YE AĞIR SUÇLAMALAR

Yorumlar Tüm Yorumlar (41)

7 Aylık "HABOMCU" ~ 11 yıl önce
Yanlış zamanda, Doğru cümleler... Sonuç: Nötr... NOT: Sendikacı dediğiniz insanlar cenazedeydi İnsanlar alınlarına sendikacıyız yazmaları mı gerekiyor ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Habomcu gözünde ~ 11 yıl önce
şirket tam bir emek hırsızı, sendika ise çıkar yuvasıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy teknik ~ 11 yıl önce
Arkadaslar siz sendikanın arkasına takılmayın onlar kendilerini dusunuyorlar ne kadar uye o kadar para ekmek yediginiz yere pislemeyin sadece calisin is veren sizin hakkinizi verir kimsenin hakki thy de kalmaz gaza gelmeyin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HABOMCU ~ 11 yıl önce
HABOM un ŞU DURUMDA OLMASININ EN BÜYÜK NEDENİ BU BECERİ YOKSUNU SENDİKA TAMAMEN MUHALEFET MANTIĞIYLA YAZILMIŞ Bİ YAZI SUÇU BİRAZDA KENDİNİZDE ARAYIN BÖYLE ACILI Bİ GÜNÜMÜZÜ KENDİNİZE FIRSAT BİLİP ŞU YAZIYI YAZIP YÖNETİMİ KARALAYABİLİYOSUNUZ HAKLI OLABİLİRSİNZ AMA YERİ ZMANI DEĞİL BİRAZ İNANDIRICI OLMAK İSTESEYDİNİZ O CENAZEYE GELİP ARKAMIZDA OLDUĞUNUZU GÖSTERİRDİNİZ AMA SİZİN GİBİLERLE BU İŞ OLMAZ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DİKKAT ~ 11 yıl önce
BU SENDİKA YÖNETİMİ OLDUGU SÜRECE HİC BİR ŞEY OLMAZ.ARKADAŞLAR 24 YILDIR İKTİDARDA OLAN BİR YÖNETİM VAR İCİ DIŞI KOKUŞMUŞ,İŞVEREN BUNLARIN İPİNİ ELİNE ALMIŞ.SENDİKA YA EVET BU YÖNETİME HAYIR.DAHA ÖNCEDE APRONDA İŞCİ ARKADAŞLARIMIZ HAYATINI KAYBETTİ DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK AYNI NAKARAT DEVAM EDİYOR.YAPTIKLARI ACIKLAMAYA BAKARMISINZ.BU RESMEN BİR İŞ CİNAYETİ BUNU SÖYLEMEYE BİLE KORKUYOR ADAMLAR İŞVERENİ KIZDIRMAYALIM DİYE.BU SENDİKA GİDECEK.THY,TEKNİK,HABOM VE TEC OLMAK ÜZERE HERŞEY YENİDEN BAŞLAYACAK.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hava ıs ~ 11 yıl önce
hava ıs madem suclama yapıyor neden cenaze törenınde sadece celenk gondermekle kaldı neden torene katılmadı kagıt uzerınden suclama yapmak laf soylemek kolay sendıka kabıne de gaz verdı mılletı ısınden ettı sımdıde bu sekılde destek oldugunu zannedıyor ama yanılıyo bu mllet saf degıl neyın ne oldugunu er yada gec anlar .. iş kazası her yerde hepımızın basına gelebılır ama ortada bısey varsa arastırılıp gereklı ceza zaten verılecektır .. Senturk abiye ise ALLAH rahmet ailesine bas saglıgı dılıyorum servisimizde sevilen birisiydi cok uzgunuz ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
evet saf degil ~ 11 yıl önce
olaya nereden baktigina bagli..isveren tarafindan baktigin icin bu sekilde goruyorsun..hersey cenazeye gelmekle cozumlenmiyor..orda gorunmekle olmuyor..cozum icin neler yapilabilir..bunlari cozecek olan isverendir..sendika takipcisi olur..ayrica cenaze siyaset yeri degildir..sendikadan temsilci gormek isterdik.
eeey zat i muhterem ~ 11 yıl önce
Habom teknisyeni mucadele yolunda ne yapmis..... kaciniz sendikaya uye de hesap soruyorsunuz. Sen ilkonce sendikaya hakkini aramasi icin yetki verebilme cesaretini goster ondan sonra gel salla burada.... ha havaisi suclamisin ha ayakkabicilar sendikasini.... siz yetki vermedikce havaisin bu konuyla sizin sorunlarinizla uzaktan yakindan bir ilgisi olamazzzzzzz
kara kedi ~ 11 yıl önce
sendika yönetim kurulu üyeleri cenezedeydi..araştırıp yazarsanız daha iyi olur..
HABOM ~ 11 yıl önce
EY Hava-İŞ ; 2 YILDIR HABOM TEKNİSYENLERİ ÇİLEYİ ÇEKERKEN NERDEYDİN , ŞİMDİ Mİ AKLIN BAŞINA GELDİDE , BÜTÜN YAPILAN BU HAKSIZLIKLARI KAMUOYUNA AÇIKLADIN ? HERŞEYİNİZ ÇIKAR OLMUŞ , HEM SİZİN HEM DE THY YÖNETİMİNİN , HERŞEY PARA YÜZÜNDEN , PARANIZ VE GÜCÜNÜZ YERİN DİBİNE BATSIN .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
habom ~ 11 yıl önce
ey sendika sorarım size, cenaze de neden yoktunuz?? cenaze üzerinden şirkete yüklenmek, siyaset yapmakta neyin nesidir?? hiçbir şey yapmıyorsunuz, herşeyi mahvediyorsunuz bari pislik yapmayın bee

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thy ~ 11 yıl önce
thy taşeron şirket çalıstırmaktan acilen vazgeçmelidir thyde taşeron şirket sadece temizlik elemanlarıyla olmalı başka birimlerde bence çok yanlış taşeron şirketlerine verdiğin paraları personellerine versen hepsi kabul eder korkun ne thy bütün herkezi personelin yap tgs gibi az maaş ver ne kaybedersin bu kadar cana yazık değilmiiii

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 11 yıl önce
tecnik hangarda veya test için foseptiği tgs ye devredilmeden tk personeli yapardı şimdi başkaları yapıyorsa kazaların olması normaldir tıpkı tgs nin yaptığı kazalar gibi çünkü aç insan ne iş yaptığını bilemez .tıpkı uykusuz insanın kaza yapması gibi.yorum yapanlar neden kayıkçı kavgası yapıyolar ve de thy yönetiminin ekmeğine yağ sürüyolar .

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000