19 Mart 2013, Salı 12:25:20

THY’NİN İKİ PİLOTUNA GASP ŞOKU!

Türk Hava Yolları’nda görev yapan iki pilot Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nin başkenti Kinsaşa’da önce tartaklandı sonra da gasp edildi.
  • öyle farklı noktalara uçuyoruz ki,Türk Bayrağını buralarda dalgalandırmak,gerçekten çok güzel ve gurur verici.ancak can güvenliğimiz var mı?hayır yok.Biz bunu biliyor muyuz?evet biliyoruz.bazılarınız diyor ki,çıkmayın ozaman efendim orada dışarı.o öyle olmuyor işte,bir bayan olarak basınçtan dolayı,her ay olması gereken hastalıklarınız bir anda değişe biliyor ve otelde bulamadığınız hijyen malzemesini dışardan almanız gerekiyor.orada kaptanların başına gelmiş bu durum,çok geçmiş olsun ama bu 2 hostes kızımızın başına gelseydi,hem darp ediliceklerdi,hem kaptandan hem amirlerinden azar işiteceklerdi,hemde döndüklerinde şirketten uyarı alıcaklardı.madem ki imkan var keşke daha iyi bir otele en başından geçilseydi.sorun dışarı çıkanda değil,sorun oraya uçuş yapmakta değil.Asıl sorun yönetimin tedbirsizliğnde.
  • Tek yorumum tasaruf yapmayi dusunen ( yalaka ) kendini yonetim onunde sirketi extra giderlerden koruyan mudur sonradan daha guvenli bolgeden hotel ayarlayabilen yoneticiye daha onceden niye boyle organizasyonu yapmadigi icin sorgulamak. Pilotlarin riskli ulke olan bir ulkede (kendileri de bunu bilmektedir) sokaklarda eglence aramalarinda sakincali oldugunu ( bildiklerine ragmen ) hatirlatmalari da ucus brifing dosyalarinda yer almasi sagliklidir.
  • Daha güvenlisi vardı neden başta ayarlanmadı. 3 kuruş için ekibini riske atmaya deger mı? Yolcu görmezimi ekibine verdiğin degeri ? Ya cana zarar gelse ya kızlarımıza bişey olsa ?
  • Yahu beni ne cok dikkate aliyosunuz. Salagin tekiyim iste.
  • birde daha güvenli bir otele geçildiğini kendileri söylemişler. arkadaşım madem daha güvenlisi var neden ilk baştan oraya yerleştirmiyorsun personelini? üç kuruş lan! ölseydi o pilotlar zenciler kesseydi gırtlaklarını (zenci türkçede ırkçı bir anlam taşımaz "negro" nun anlamıyla uzaktan yakında alakası yoktur) ne olacaktı? daha güvenli otele geçilmesi için illa rezilikmi olacak? rizeli kafa ön göremiyormu olacakları?
  • Güzide bir şirketimiz Kongolarda operasyon yaptı. Deneyimli eğitmen kadrosu ile tecrübelerini diğer şirketlerle paylaşabilirler...
  • Kongo , Nijerya ile birlikte Afrika'daki en tehlikeli ülkelerden biri ve buraya seyahat edecek ekiplere bu konularda briefing veriliyor mu merak ediyorum? Ayrıca bu tip ülkelerde göreceli olarak daha güvenli bölgeler ve oteller bulunuyor buradaki otelleri seçen görevlilerin daha dikkatli olması gerekiyor. Yine de gece yürüyerek sokağa çıkmak bayağı cesaret isteyen fazla riskli bir hareket. Geçmiş olsun
  • cukulata renkli sevdasına postu deldirmeye hiç gerek yok , efendi olup otelde takılmalı , orası deliler evi gibi bi yer , bi trafik varki lunaparktaki çarpışan oto daha emniyetli ...
  • Fettullah yuzunden canindan olacak bu insanlar. Durdurulsun artik bu kepazelik. Bu cehennemden beter yerlere ne diye hat aciyorlar surekli. Suna da deginmeden edemiycem pilotlar da haketmis arkadas. Bu kabus gibi yerde sehir turuna mi cikilir? Git kendini bogazdan asagi at daha iyi.
  • Bu nasıl zihniyet? Sen ekibini koruyamayacaksan o ülkede ne işin var? Adam görevini bitirmiş boş vakti de var ama sırf sen koruyamıyorsun diye bütün ekip otelde senin esirin olacak yok ya. Bu ülkelere giden ekiplere güvenlik verilsin bu insanlar da mahkum gibi otellerde esir olmasın. Bir soru da Atilay ve adamlarına onlar ne diyor bu işe (sendika demeye dilim varmıyor da)? bizim gibi haberi buradan okuyup o doymaz göbeklerini mi ovalıyorlar

Türk Hava Yolları’nın Ağustos ayında sefer başlattığı 200’üncü uçuş noktası Kinsaşa’da THY pilotları sokak serserileri tarafından önce tartaklandı sonra da üzerlerindeki para ve değerli eşyaları gasp edildi.

THY’nin Boeing filosunda görevli kaptan ve ikinci pilot, Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nin başkenti Kinsaşa’daki şehir turunda ölümle burun buruna geldi. Kongolu bir grup sokak serserisi, otellerinden çıkarak etrafı dolaşmak isteyen iki pilotun yolunu kesti.

Polis olduklarını söyleyerek Türk pilotların pasaportlarını isteyen Kongolu grup, pilotların pasaportlarının üzerlerinde olmaması üzerine bu kez para istedi. Pilotların itiraz etmesi üzerine sokak ortasında iki Türk pilotu darp etmeye başlayan Kongolular, zorla üzerlerindeki para ve değerli eşyaları gasp ederek hızla olay yerinden uzaklaştı.

Pilotlar otele döndüklerinde olayla ilgili Türk Hava Yolları yetkililerine bilgi verdi. THY Uçuş İşletme Başkanlığı, yaşanan bu üzücü olayı bütün pilotlara duyurarak özellikle Afrika’nın güvenlik sıkıntısı yaşanan ülkelerine gerçekleştirilen uçuşlarda mecburi olmadıkça otel dışına çıkmamalarını istedi.

Öte yandan Airporthaber’e gelen bilgilere göre, Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nin başkenti Kinsaşa’da yaşanan bu olay sonrası, personelin konakladığı otelin değiştirilerek daha güvenli sayılabilecek bir bölgede ekiplerin konaklanması için bir başka otel ayarlandığı öğrenildi.

  ©Airporthaber ÖZEL  

THY’NİN İKİ PİLOTUNA GASP ŞOKU!

Yorumlar Tüm Yorumlar (50)

yönetim ~ 11 yıl önce
öyle farklı noktalara uçuyoruz ki,Türk Bayrağını buralarda dalgalandırmak,gerçekten çok güzel ve gurur verici.ancak can güvenliğimiz var mı?hayır yok.Biz bunu biliyor muyuz?evet biliyoruz.bazılarınız diyor ki,çıkmayın ozaman efendim orada dışarı.o öyle olmuyor işte,bir bayan olarak basınçtan dolayı,her ay olması gereken hastalıklarınız bir anda değişe biliyor ve otelde bulamadığınız hijyen malzemesini dışardan almanız gerekiyor.orada kaptanların başına gelmiş bu durum,çok geçmiş olsun ama bu 2 hostes kızımızın başına gelseydi,hem darp ediliceklerdi,hem kaptandan hem amirlerinden azar işiteceklerdi,hemde döndüklerinde şirketten uyarı alıcaklardı.madem ki imkan var keşke daha iyi bir otele en başından geçilseydi.sorun dışarı çıkanda değil,sorun oraya uçuş yapmakta değil.Asıl sorun yönetimin tedbirsizliğnde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tasaeuf ~ 11 yıl önce
Tek yorumum tasaruf yapmayi dusunen ( yalaka ) kendini yonetim onunde sirketi extra giderlerden koruyan mudur sonradan daha guvenli bolgeden hotel ayarlayabilen yoneticiye daha onceden niye boyle organizasyonu yapmadigi icin sorgulamak. Pilotlarin riskli ulke olan bir ulkede (kendileri de bunu bilmektedir) sokaklarda eglence aramalarinda sakincali oldugunu ( bildiklerine ragmen ) hatirlatmalari da ucus brifing dosyalarinda yer almasi sagliklidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yuh ~ 11 yıl önce
Daha güvenlisi vardı neden başta ayarlanmadı. 3 kuruş için ekibini riske atmaya deger mı? Yolcu görmezimi ekibine verdiğin degeri ? Ya cana zarar gelse ya kızlarımıza bişey olsa ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dc3 ~ 11 yıl önce
Yahu beni ne cok dikkate aliyosunuz. Salagin tekiyim iste.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FRAK ~ 11 yıl önce
onu fark ettik de , keşke sadece salak olsan ; ona üzüldük biraz..
TYLER ~ 11 yıl önce
birde daha güvenli bir otele geçildiğini kendileri söylemişler. arkadaşım madem daha güvenlisi var neden ilk baştan oraya yerleştirmiyorsun personelini? üç kuruş lan! ölseydi o pilotlar zenciler kesseydi gırtlaklarını (zenci türkçede ırkçı bir anlam taşımaz "negro" nun anlamıyla uzaktan yakında alakası yoktur) ne olacaktı? daha güvenli otele geçilmesi için illa rezilikmi olacak? rizeli kafa ön göremiyormu olacakları?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tecrübe... ~ 11 yıl önce
Güzide bir şirketimiz Kongolarda operasyon yaptı. Deneyimli eğitmen kadrosu ile tecrübelerini diğer şirketlerle paylaşabilirler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
frequent flyer ~ 11 yıl önce
Kongo , Nijerya ile birlikte Afrika'daki en tehlikeli ülkelerden biri ve buraya seyahat edecek ekiplere bu konularda briefing veriliyor mu merak ediyorum? Ayrıca bu tip ülkelerde göreceli olarak daha güvenli bölgeler ve oteller bulunuyor buradaki otelleri seçen görevlilerin daha dikkatli olması gerekiyor. Yine de gece yürüyerek sokağa çıkmak bayağı cesaret isteyen fazla riskli bir hareket. Geçmiş olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dikkatli ! ~ 11 yıl önce
cukulata renkli sevdasına postu deldirmeye hiç gerek yok , efendi olup otelde takılmalı , orası deliler evi gibi bi yer , bi trafik varki lunaparktaki çarpışan oto daha emniyetli ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Globally Tayyip's ~ 11 yıl önce
Fettullah yuzunden canindan olacak bu insanlar. Durdurulsun artik bu kepazelik. Bu cehennemden beter yerlere ne diye hat aciyorlar surekli. Suna da deginmeden edemiycem pilotlar da haketmis arkadas. Bu kabus gibi yerde sehir turuna mi cikilir? Git kendini bogazdan asagi at daha iyi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atilay ve Saz Heyeti ~ 11 yıl önce
Bu nasıl zihniyet? Sen ekibini koruyamayacaksan o ülkede ne işin var? Adam görevini bitirmiş boş vakti de var ama sırf sen koruyamıyorsun diye bütün ekip otelde senin esirin olacak yok ya. Bu ülkelere giden ekiplere güvenlik verilsin bu insanlar da mahkum gibi otellerde esir olmasın. Bir soru da Atilay ve adamlarına onlar ne diyor bu işe (sendika demeye dilim varmıyor da)? bizim gibi haberi buradan okuyup o doymaz göbeklerini mi ovalıyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000