26 Aralık 2020, Cumartesi 03:33:49

THY'den "PCR Negatif" açıklaması

Türk Hava Yolları (THY) Türkiye varışlı uçuşlarda PCR testi zorunluluğunun ardından yolculara yönelik duyuru yaptı.
  • bu pandemi doneminde her bir seyi kontrollu goturen tr. zamansiz aldiklari bu karar yine tr.yi haksiz duruma dusurdu sadece ingiltere degil avrupanin geneli pazartesine kadar kapali ve pazartesinden sonrada kismen acik ta 4. ocaga kadar bu kararlari alan kurum acaba neyi hesaplayarak bu karari almistir. bir seferde cikin deyinki ozur dileriz yanliz zamanlama yapildi yilbasindan sonra uygulanacak diye korkmayin insanliginizdan bir sey gitmez
  • Dalga mı geciyorsunuz? Şu ana kadsr PCR testsiz mi alındı yolcular eyvah ki eyvah . Eyvah ki o kadar önlem diye yorulan sağlık çalışanı, liman çalışanı. Pandemi ne zaman başladı? Aralık'ta mi? Heryer PCR isterken, bız ekonomiyi sahlandirmak için PCR yapmadık.
  • 29.12.2020 2100 UTC itibariyle Güncelleme geldi NOTAM A6703/20 30.12.2020 0001 local itibariyle başlanacak.
  • Geç kaldınız!!!
  • Ruslar Rusya ya gittiklerinde 3 gün içinde test yaptırmak zorundalar. Biz Rusya ya gitmeden uçaktan 72 saat öncesine ait test bildirmek zorundayız. Aynı sistem bizde de uygulanabilir yani Türk vatandaşları geldiklerinde 3 gün içinde test yapmak ya da Havalimanı da test yapmadan içeri girmeyecek denilebilir.
  • Yazıklar olsun... Diyecek birşey bulamıyorum. USA de Rapid Test dedikleri uygulamanın fiyatı 350 dolar. Çok iyi para yapıyorlar. Neymiş 30 dakika da neticeni alıyorsun.

Türk Hava Yolları (THY) Türkiye varışlı uçuşlarda PCR testi zorunluluğunun ardından yolculara yönelik duyuru yaptı. 

Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile Türkiye varışlı uçuşlar için PCR negatif testinin zorunlu olduğunu AirportHaber okuyucularına özel haber olarak duyurmuştu.

THY ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile PCR negatif ibraz zorunluluğu için yolcularını bilgilendirdi.

THY'den yapılan açıklamada 28 Aralık 2020 ve 28 Şubat tarihleri arasındaki Türkiye varışlı uçuşlara PCR negatif testini ibraz edemeyen yolcuların parkur değişikliği ve iade haklarından yararlanabileceğini, seyahat çeki ve mil olarak da hesaplarına yükleme yaptırabileceklerini belirtti. 

THY'den yapılan açıklama şöyle;
Türkiye’de uygulanan PCR testi ibraz gerekliliği uygulaması nedeniyle 28 Aralık 2020 (dahil) - 28 Şubat 2021 (dahil) tarihleri arasındaki Türkiye varışlı planlanan uçuşlara negatif PCR testini ibraz edemeyen misafirlerimizin, yeni rezervasyonlarını 20 Mart 2021 (dahil) tarihine kadar gerçekleştirilecek aynı parkurda veya aynı IATA bölgesi içinde başka bir sefere ücretsiz aldırabilir veya iade hakkından yaralanabilirler.

 
Talep eden yolcularımız, bilet tutarının %15 fazlası değerinde seyahat çeki alabilir veya Miles&Smiles üyelik hesaplarına bilet tutarı üzerinden her 1 Euro karşılığı 100 mil yüklemesi yaptırabilirler. 
 
İşlemlerinizi 444 0 849 numaralı çağrı merkezimizden, satış ofislerimizden veya biletinizi satın aldığınız acenteye başvurarak gerçekleştirebilirsiniz.

YOLCULAR TEPKİLİ
THY'nin kararı yolcuları ile paylaşmasının ardından yurtdışında bulunan Türk yolcular tepki gösterdi. Kararın yurt dışında noel dönemine gelmesinin PCR testi alımında sorun çıkardığı ve tarihin revize edilmesi gerektiği görüşü bildirildi. 

Bir kişi ise THY paylaşımını alıntılayarak şunları paylaştı; 25-26-27-28 İngilterede resmi tatildir. PCR(-) testi alınacak kurum bulunamamaktır. Türkiye içerisinde PCR testi zaten yapılacaktır. Uçak binişlerinde PCR(-) zorunluluğu 28 Aralık tarihi en erken 1 Ocak olarak değiştirilmelidir.
THY'den "PCR Negatif" açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

acenta ~ 3 yıl önce
bu pandemi doneminde her bir seyi kontrollu goturen tr. zamansiz aldiklari bu karar yine tr.yi haksiz duruma dusurdu sadece ingiltere degil avrupanin geneli pazartesine kadar kapali ve pazartesinden sonrada kismen acik ta 4. ocaga kadar bu kararlari alan kurum acaba neyi hesaplayarak bu karari almistir. bir seferde cikin deyinki ozur dileriz yanliz zamanlama yapildi yilbasindan sonra uygulanacak diye korkmayin insanliginizdan bir sey gitmez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Açık ~ 3 yıl önce
Aslında durum açıkça ortada gelmeyin gitmeyin deniyor. Ama insanlar normal hayatlarını sürdürmeye inatla devam etmek istediği için tabi kimsenin işine gelmiyor. Ortada bi salgın var arkadaşlar kimse kimsenin ordan oraya nasıl gidip gidemeyeceğini düşünmek zorunda değil yasaklar kısıtlamalar yolculuk yapılmasın insanlar ordan oraya gitmeyi azaltsın diye yapılıyor. Noelde yılbaşında sevdiklerinizi görmeniz için alınmıyo bu kararlar.
Acik denilen arkadasa ~ 3 yıl önce
Açıkcası herkes keyfi için gelmiyor. Ben öreneğin birkaç yasal işlem için gelecektim. Son anda böyle yersiz bir karar boşu boşuna işleri zorlaştırdı
oturun gitmeyin ~ 3 yıl önce
ne tatili. Tatilin zamanı mı şimdi. gitmeyin bu sene de. Farkında olun artık . Bu hareketlilik biraz durmalı ülkeler arasında. Evinizde kalın. Keyfi seyahatlerden vazgeçin artık. Biraz sabır yahu.
Yersiz derken? ~ 3 yıl önce
Tüm avrupa hatta neredeyse tüm ülkeler mecburi negatif testi isterken Türkiye’ye giriş için geç alınan bu karar neye göre yersiz sizin için?
28 Aralık mi nasıl yani??? ~ 3 yıl önce
Dalga mı geciyorsunuz? Şu ana kadsr PCR testsiz mi alındı yolcular eyvah ki eyvah . Eyvah ki o kadar önlem diye yorulan sağlık çalışanı, liman çalışanı. Pandemi ne zaman başladı? Aralık'ta mi? Heryer PCR isterken, bız ekonomiyi sahlandirmak için PCR yapmadık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aziz Millet ~ 3 yıl önce
Fahrettin Koca 'Ulusal Çıkarlarımızı da düşünmek zorundayız'demişti ya.Diktatörlükler de böyle Naparsın...
ÇLŞ ~ 3 yıl önce
29.12.2020 2100 UTC itibariyle Güncelleme geldi NOTAM A6703/20 30.12.2020 0001 local itibariyle başlanacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
!!! ~ 3 yıl önce
Geç kaldınız!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bora yakan ~ 3 yıl önce
Ruslar Rusya ya gittiklerinde 3 gün içinde test yaptırmak zorundalar. Biz Rusya ya gitmeden uçaktan 72 saat öncesine ait test bildirmek zorundayız. Aynı sistem bizde de uygulanabilir yani Türk vatandaşları geldiklerinde 3 gün içinde test yapmak ya da Havalimanı da test yapmadan içeri girmeyecek denilebilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bence hatalı düşünüyorsunuz ~ 3 yıl önce
Test sonuçları en erken 3 saat içerisinde çıkıyor. Havalimanında gelen yolcuların test için bekletilmesi demek büyük bir izdihamın oluşmasına sebebiyet verir. Ayrıca oraya kadar gelen yolcuda pozitif çıkması halinde onu nasıl geri yollayacaksınız ? Sağlık ve karantina masraflarını nasıl tahsil edeceksiniz ? Muhtemel pozitif vakalar ile 3-4 saatlik bir bekleme süreci içerisinde aynı ortamda bulunmak istermisiniz ? Testin çıkış noktasından yapılması en uygunudur ? Ayrıca kabul ediyorum ki insanlar yeni yılda tatillerini aileleriyle, sevdikleri ile geçirmek isteyecektir. Bu çok doğal. Dolayısıyla böyle bir süreçte gelecek olan yolcuların yanı sıra onların Türkiye’deki yakınlarınında yaşayabileceği olası riskler önlenmeye çalışılmış. Bence tek olumsuz durum kararın biraz geç alınmış olmasıdır ve buda havayolu şirketlerinin hatası değildir. Sevgi ve saygılar. İyi seneler
ALP ~ 3 yıl önce
Yazıklar olsun... Diyecek birşey bulamıyorum. USA de Rapid Test dedikleri uygulamanın fiyatı 350 dolar. Çok iyi para yapıyorlar. Neymiş 30 dakika da neticeni alıyorsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rapid test ~ 3 yıl önce
Avrupada bedava Türkiye geç bile kaldı pcr istemede.
Sedat ~ 3 yıl önce
Bu kliniklerle katakulli yapıp anlaşıyorlar mı düşünmüyor değilim artık iyi niyetli değiller noel tatili zamanı avrupa da açık yer bulamazsın millete gerilim stres vermekten başka bir şeye yaradıkları yok
Free test ~ 3 yıl önce
Amerika da bedava covid -19 test yapan yerler var. Iki gun oncesine randevu alirsin, ertesi gunu sonucunu alir eger sonuc negative olursa ucagina binersin.
Alp ~ 3 yıl önce
Söylediğiniz şey her eyalet için geçerli değil. En son yaptırdığım testin sonucu 6 günde geldi. İster istemez bir yoğunluk var
Freeteste cevap ~ 3 yıl önce
Amerikayi Turkiye gibi zannetmeyin Istanbulda olan sey Konyada olacak diye sartlanmayin burasi ayri bir yer her eyaletin durumu kurali farklidir o dedigin sey cokta accurate degil zaten guvenilmez minimum 200$ ayir saglam klinik ara benden soylemesi
Şart mı ~ 3 yıl önce
Gelme tatilde gelme yaa

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000