07 Mayıs 2020, Perşembe 09:39:29

THY'den kısa çalışma ödeneği duyurusu

Türk Hava Yolları, kısa çalışma ödeneği konusunda çalışanlarına bir açıklamada bulundu.
  • Arkadaşlar bizim kısa çalışma ödeneği hala yok işkurda kaydınız bulunmamaktadır ?? nedemek oluyor şirketimizdende bir açıklama yok
  • bu ay 27 değil 21 gün, peki şirket de bu ay 3 değil 9 gün için mi ödeme yapacak, esas açıklanacak noktayı açıklamıyorlar, ayın 8'i geldi bordro da yok sistemde.
  • Geri kalan 9 günü THY mi yatıracak ?
  • bizimkiler demi 8mayisda yatacak bilgisi olan varmı
  • 980 lira para yattı 5 yıllık kabin memuruyum. Nerede o 4 5 küsürler????
  • Bu mailler kime geliyor arkadas. AO mu alıyor bu mailleri sadece?

Türk Hava Yolları, kısa çalışma ödeneği konusunda çalışanlarına bir açıklamada bulundu.

Ücretin nasıl yatacağı ve e-devlet üzerinden kontrolü konusunda bir duyuru yapan THY, şirketin de kendi yatıracağı miktarı da 8 Mayıs'ta hesaplara geçeceğini bildirdi.

THY açıklaması:

Değerli Çalışma Arkadaşlarımız,

Kısa Çalışma Ödeneğinde Nisan ayı için %10 kısa çalışma esas alınarak bildirimler İŞKUR'a yapılmış olup mevzuata göre yapılan hesaplamalar sonucunda 21 günlük ödeme planlanmaktadır.(Devam bilgilerine göre farklılık gösterebilir)

Ödenek, her bir arkadaşımızın devam (uçuş yapılmayan gün, rapor, ücretsiz izin kullanımı vs.) bilgilerine göre hesaplandığından, çalışanlar arasında gün farklılıkları görülmesi olağan olup İŞKUR tarafından işlemler tamamlandıkça ödeme bilgileri İŞKUR ekranlarına yansıyacak ve mümkün olan en kısa sürede ödemeler İŞKUR tarafından yapılacaktır.

E-devlet üzerinden “Türkiye İş Kurumu – Kayıt Bulunamadı” uyarısı alan arkadaşlarımız ekteki dokümandaki yönergeleri takip ederek İŞKUR e-şubeden giriş yaptıktan sonra kısa çalışma ödeneği bilgilerini ve detaylarını görüntüleyebilirler. Bu işlemlerin ardından bir süre sonra bilgiler E-devlet ekranlarına da yansımaktadır.

E-devlet ya da İŞKUR e-şube sistemlerinde Nisan, Mayıs ve Haziran ayları için ödeme günlerinin “0” olarak görüntülenmesi normal olup her ayın sonunda yapılacak devam bildirimlerine istinaden güncelleme İŞKUR tarafından sağlanmaktadır. (Nisan ayı için bildirim yapılmıştır, en kısa sürede İŞKUR sistemlerine yansıyacağı bilgisi İŞKUR’dan alınmıştır.)

Soyadı değişikliği ya da farklı bir nedenle ödeneği banka hesabına yansımayan arkadaşlarımız Alo 170 hattından soyadı güncellemesi vb. bilgilerini teyit ettikten / güncelledikten sonra Nisan ödeneği için PTTBank ile iletişime geçmeleri gerekmektedir.

Çalışılan günler için Ortaklığımız tarafından yapılacak Nisan ayı ücret ödemesi 8 Mayıs tarihinde banka hesaplarınıza yatırılacaktır.

Sağlıklı günler dileriz.

THY'den kısa çalışma ödeneği duyurusu

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Taşeron ~ 4 yıl önce
Arkadaşlar bizim kısa çalışma ödeneği hala yok işkurda kaydınız bulunmamaktadır ?? nedemek oluyor şirketimizdende bir açıklama yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tklı ~ 4 yıl önce
Benimde işkur kaydınız bulunamadı diyordu ama ayın5inde ceptlfnuma işkur dan mesaj geldi. Hesabıma yatmış. İşkur da görülmüyor sen e devletten bak. 15inde yatar sizinde
asdd ~ 4 yıl önce
bu ay 27 değil 21 gün, peki şirket de bu ay 3 değil 9 gün için mi ödeme yapacak, esas açıklanacak noktayı açıklamıyorlar, ayın 8'i geldi bordro da yok sistemde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HOST ~ 4 yıl önce
Geri kalan 9 günü THY mi yatıracak ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabin memuru ~ 4 yıl önce
Hayir pegasustan alicaz
Fo ~ 4 yıl önce
Trump ödeyeceğini açıkladı
taşeron memur ~ 4 yıl önce
bizimkiler demi 8mayisda yatacak bilgisi olan varmı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
taşeron ~ 4 yıl önce
hayır 15 inde yatacak.Gerçi işkur bile hala yatmadı.E devlettede işkurda da kayıt çıkmıyor.
Şaka gibi ~ 4 yıl önce
980 lira para yattı 5 yıllık kabin memuruyum. Nerede o 4 5 küsürler????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Servis ~ 4 yıl önce
Evde servis yapıyorsun oturduğun yerden çok bile
Kaptanım ~ 4 yıl önce
12 yıllık kaptanım 2000 lira yatmıs. Kusura bakmasınlar da bu sartlar altında ayda 50-60 saat uçmam ben.
Teknik ~ 4 yıl önce
Sallamayin ya push backcilere bile 3 kusur para yatmis ne 980 i
21 gün neyin nesi? ~ 4 yıl önce
21 günlük ibare var iskurun sitesinde ve edevlette? Hala neyi nerden keseceğini düşünüyor birileri?? Ayrıca muayene bekleyen 600 kişi için neden bisey yapmıyor şirket? Biz bu şirkete yıllarımızı verdik. Shgm tarafından kısıtlama yok hastanelerde, sendika ve şirket duyun sesimizi!
hendese ~ 4 yıl önce
5 yillik muhendisim, 3000 yatti. Bir yanlislik olmali sizinkinde. (Ama tabi evden calismaya devam ediyorum.)
Hocan ~ 4 yıl önce
Ucmayin hocam zorlayan mi var?
Teknik ~ 4 yıl önce
Bu mailler kime geliyor arkadas. AO mu alıyor bu mailleri sadece?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kargocu ~ 4 yıl önce
Evet maaşlar yattı çalışan insana ikramiye +maaş + İŞKUR toplam 5100 5400 arası çalışmayan insanlara da aynı maaş çalışan kerizmi hayatını riske atacak covit cenazeyle uğraş ohhhh bu devirde yatacaksın revamı helal etmiyorum
Guess ~ 4 yıl önce
Istifa et durma
Kendi adıma ~ 4 yıl önce
O kadar sıkıldım ki keşke bende uçsam. Uçmayanlarla aynı parayı almaya razıyım. Zaten ne kadar saçma bir ayırım yapmışsınız. O kadar korkuyorsanız covid den rapor var mazeret var sen yeter ki çalışmamak iste.
Kargocu ~ 4 yıl önce
Boş konuşma, çalışma imkanı olmadığından ya da görev verilmediğinden çalışamıyor insanlar, kimse üzerinde ne hakkın var ki senin ? Git bunu yönetim birimlerine söyle hadi canım, yerse...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000