21 Mayıs 2020, Perşembe 17:00:19

THY'den HES kodu açıklaması

Türk Hava Yolları (THY) iç hat uçuşlarında yolcu kabulü kişiye özel Hayat Eve Sığar (HES) kodu ile sağlanacağını uçuşa elverişli olmayan yolcuların ise uçuşa alınmayacağını açıkladı.
  • Türkiye'de yaşayan veya turist olarak gelmiş çıkamayan yabancılar hes kodunu nasıl alacak?
  • HİZMET Mİ EZİYET Mİ ?
  • Thy artık bitti. Bundan sonra eski akıllı ceo lardan bulup rica edip şirketin başına geçirmesi lazım. Onlar bu işin piriydi. Ne yapar yapar şirketi kurtarırlar. Onlarda memleket ve thy sevgisi vardı makam değil
  • COVİD geçirenlerde kişiye bırakmıyorlar. Hasta olduğu halde sağlık kuruluşuna başvurmayanlar zaten topluma her türlü zarar. Sistemi çok karmasiklastirmamak gerekli.
  • Bu iş tutmaz 2 haftada vazgeçeriz.
  • Keşke hes yerine Hus olsaydı,hayat uçaga sıgar daha mantıklı olurdu
  • Neyse benden istenmiyormus...zaten oksurme aksirma ne yeri geldi mi ucaga kusuyorum afedersin sey yapiyorum...yalniz ucuslarda ilik sut ikrami istiyorum..hep yetiskinlere birseyler var.
  • bence iyi düşünülmüş bir şey herşey sağlığımız için.
  • Maaslar yatsin, is cikmasin, yormayin beni, iltimasla gelen yonetici hizmeti dusunurmu? Is cikartmayin adama
  • Evde dogup evde yasayalim oradada olelim, aptalca slogan

Türk Hava Yolları (THY) iç hat uçuşlarında yolcu kabulü kişiye özel Hayat Eve Sığar (HES) kodu ile sağlanacağını uçuşa elverişli olmayan yolcuların ise uçuşa alınmayacağını açıkladı. 

Koronavirüs önlemleri kapsamında vatandaşların seyahatlerde HES kodu zorunluluğu getirilmişti. Konuyla ilgili olarak Türk Hava Yolları resmi internet sitesinden yolcularına yönelik bir duyuru yapıldı.

Yapılan duyuruda, “Türk Hava Yolları olarak en büyük önceliğimiz sizlerin güvenliği ve sağlığıdır. Uçuşlarımızda seyahat edilebilmesi için sizlerin sağlığının uçuşa elverişli olması hayati önem taşımaktadır. Bu nedenle sağlık bakanlığı tarafından yürütülen 'Hayat eve sığar' projesine uygun olarak,  yolcularımızın iç hat uçuşlarımıza kabulü, kişiye özel üretilen 'Hayat eve Sığar (HES) kodu ile sağlanacaktır.  HES kodu zorunlu bir alan olup biletleme işlemleri sırasında yolcularımızdan talep edilecektir. HES kodu üzerinden uçuşa 24 saat kala yolcularımızın sağlık durumu kontrol edilecektir. Biletleme esnasında ve havalimanında yapılacak HES kodu sorgulamalarında uçuşa elverişli olmadığı tespit edilen yolcularımız uçuşa alınmayacaktır" denildi.

BEBEK YOLCULARDA İSTENMEYECEK

Tüm iç hat yolcu uçuşlarında zorunlu hale getirilen Hayat Eve Sığar (HES) kodu, belirli bir süre geçerli olacak. HES kodu seyahat bitiş tarihinden en az 7 gün daha geçerli olması gerekmektedir. Bu şartlara uymayan yolcuların rezarvasyonları onaylanmayacak. Bebek yolcular için HES kodu aranmayacak. 

THY'den HES kodu açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Help help ~ 4 yıl önce
Türkiye'de yaşayan veya turist olarak gelmiş çıkamayan yabancılar hes kodunu nasıl alacak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 4 yıl önce
HİZMET Mİ EZİYET Mİ ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
The end ~ 4 yıl önce
Thy artık bitti. Bundan sonra eski akıllı ceo lardan bulup rica edip şirketin başına geçirmesi lazım. Onlar bu işin piriydi. Ne yapar yapar şirketi kurtarırlar. Onlarda memleket ve thy sevgisi vardı makam değil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HES Nedir? ~ 4 yıl önce
COVİD geçirenlerde kişiye bırakmıyorlar. Hasta olduğu halde sağlık kuruluşuna başvurmayanlar zaten topluma her türlü zarar. Sistemi çok karmasiklastirmamak gerekli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Olmaz ~ 4 yıl önce
Bu iş tutmaz 2 haftada vazgeçeriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hes ~ 4 yıl önce
Keşke hes yerine Hus olsaydı,hayat uçaga sıgar daha mantıklı olurdu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Giresunlu ~ 4 yıl önce
haha guzel HES guzel seyler hatirlatmiyor zira doga katliamindan baska birsey degil
detay ~ 4 yıl önce
gereksiz detay
Bebek ~ 4 yıl önce
Neyse benden istenmiyormus...zaten oksurme aksirma ne yeri geldi mi ucaga kusuyorum afedersin sey yapiyorum...yalniz ucuslarda ilik sut ikrami istiyorum..hep yetiskinlere birseyler var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY ÇALIŞANI ~ 4 yıl önce
bence iyi düşünülmüş bir şey herşey sağlığımız için.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Buzu elle alırken amire yakalandım ~ 4 yıl önce
Bahsettiğiniz bu 'mükemmel sistem' öyle dandik ki; sağlık bilgilerinizi istiyor. Yani kişi beyanına göre çalışıyor. Kendimi iyi hissettiğimi iddia ederek yalan beyanda bulunup kodumu alıp ucusumu yapabilirim. Konum servislerini açık tutarak gittiğiniz ve covid yogunlugunun fazla oldugu bölgelere girip girmediğinizi gösteriyor. Ben bu hastalığı her yerde kapabilirim! Evet evet sistem harika pc müh. 2. Sınıf öğrencilerine alt yapısını yazdırıp 'İlgili ve bilgili' görünme çabalarının yan ürünü. Pragmastist düzlemde ise FAY DA SIZ.
Yakalayan Amire ~ 4 yıl önce
HAKLISIN KARDESIM YALANDAN KERVAN YOLDA DUZULUR ONLEMLERI “BANA BIR SEY OLMAZ” ZIHNIYETIYLE YASAYAN TOPLUMA NE YAPABILIRSIN KI
Komşular ~ 4 yıl önce
Komşular alışverişte görsün
Hehe heh ~ 4 yıl önce
Maaslar yatsin, is cikmasin, yormayin beni, iltimasla gelen yonetici hizmeti dusunurmu? Is cikartmayin adama

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aptalca ~ 4 yıl önce
Evde dogup evde yasayalim oradada olelim, aptalca slogan

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000