14 Mayıs 2013, Salı 18:53:01

THY'DEN GREV FORMÜLÜ

Türk Hava Yolları, grevin başlamasına saatler kala uçuşların aksamaması için önlemlerini almaya başladı. THY uçakları nasıl kaldırmayı planlıyor?
  • işi yavaşlatan işi aksatan sonra da şirketin zarar etmesine neden olan 305 kişi işden çıkarıldı sırf bu iş için sen grev yapacaksın yok ya bekleyeceksin yargı son sözü söyleyecek ondan sonra ne olacaksa olur o kadar.. sizin yaptığınız thy zarara uğratmaktan başka bir şey değildir greve karşıyım, kesinlikle dünya markası olmuş thy zarar verdirmek için canla başla çalışan sendika ağalarına sormak lazım işçiyi sömürmekle bir şey elde edilmez maaşlarından kesinti yapıyorsunuz nereye gidiyor bun paralar sorarım size ev araba arsa alırsınız yersiniz içersiniz ey sendika ağaları sizi..
  • Yazmayım yazmayım diyorum ama tutamıyorum kendimi.. Ya sizin neyin grevindesiniz hala? Neyin kimin hakkını savunuyorsunuz ya? Kimler var şuan grev alanında? Hangi çalışan size destek veriyor. O 305 kişinin atıldığı zaman da milleti galeyana getirdiniz işlerinden ettiniz kenara çekildiniz şimdi de sanki onları umursuyormuş yada haklarınız yedirmeyiz diye savunuyormuş gibi görünmeye çalışıyorsunuz ama artık yemezler bence.. Kimse size destekçi değil.. Bu arada THY'nin de bu kadar soğukkanlı ve kendinde emin olması biraz korkutucu umarım bu kadar güvenin ardından bir HAVA FACİASI yaşanmaz...
  • 305 için yaygara koparan Sendika 3 yıl önce kapanan hatlarda(Çanakkale,Uşak v.s) işten çıkarılan 19 kişi için ne yaptı? Son 2 yıl içinde halihazırda sendika üyesi iken vefat eden K.Maraş ve Merzifon personellerinin cenazelerine bir çiçek bile göndermedi.Nedenmi? Çünkü onlar Yer personeliyid!Onlar Ötekilerdi! Al işte çok güvendiği Kokpitciler! TALPA açıkladı ''Katılmıyoruz'' Kabinde gerekli desteği vermezse,görürüm sendikayı! Sendika önce tarafsız olacak! Eşitlikci olacak!
  • 2 kuzenin de sendikalı olsun 3 kuruşa çalışmasın. Patrona yalvarma kendi hakkını pazarlıkla al derim.
  • Ulke menfaatleri goz onune alan duzenleme cikartilmali. Havayolu calisanlarinin grev hakki yerine hakem veta ombudsman ile calisanlarin hakki ulke ekonomisine gore duzenleme yapilmalidir. Eski sovyet donemi bitti, yetmislerde kalan nara ve pala biyik zamani bitti. Disardan objectif bakinca bu sendikanin thy yerine su anki hukumetle derdi oldugu cok acik belli oluyor.
  • Grev çalışanların hakkıdır. Sonuna değin kullanma kararlarının yanındayım. Bir lafım olacak sadece. Kendini mağdur taraf gibi göstermeye çalışan şark kurnazı(!) akıllılara. Ağıza pelesenk lafları var. "Hastası, cenazesi, tarağı küreği olanı niye mağdur ediyorsunuz" şeklinde. Bakın güzel insanlar, HAVA-İŞ -----ki sendikal yapılara hiç sevgim yoktur ama işlevlerine inanırım halen----- yamulmuyorsam 6 ya da 10 Nisan tarihinde THY GM binasına gidip biz grev kararı aldık dedi. THY de Mayıs ayının ilk haftası bitene kadar bu haberleri hep sümenaltı ettirdi medyada. Umursamadı. Halkı grevin gerçekleşme ihtimali konusunda bilgilendirmedi. 3-5 gündür ancak konuşuluyor medyada grev haberleri. Bu sebeple mağdur olanların muhatabı greve katılanlar değil THY Yönetimidir. Uçuşunuz olmazsa, ertelenirse gidin şef, amir, müdür kim varsa hesap sorun. Hakkınızı doğru yerde arayın. Hakkını arayanlara boş yere zulüm etmeyin. Son olarak, Hak verilmez alınır. Grev ANAYASAL HAK'tır. Çatır çatır kullanın.
  • ben yanlışmı okudum? 1250 kişi? 1250+1000+500 = 2750 eder... eee? biz kaç kişiyiz kabinde? 6000-7000 arası değil mi? nasıl yani? şoktayım şuanda...
  • Biri çok zavallı bir yorum yapmış? 300 kişi için binlerce kişi riske atılırmıymış... Yazık sen ve senin gibi düşünenlerin AKİL'liğine.... Nasıl olsa gün gelir hesap döner , belki o 300'lük grubun içine girersin(iz). Kaldıki nasıl hepimiz potansiyel engelli olmaya aday isek;bu da o kadar bir gerçek. Uyanın,uyanın! Bu mesleği severek yapmayan sizin gibiler sadece birilerinin adamı yada siyasal görüşün saz ekibi diye bu kadar haysiyetli bir sektörde adam olduğunu zannetmesin! Birlik olmayı bilmeyen birey kalır ve yokolur.
  • yok canım artı, bi sıfır da benden 555.000 TL diyelim de milletvekilleri için de pilot olmayı cazip hale getirelim :)))
  • 20 günde memur,15 günde amir çıkarıyorlar .benım merak ettıgım yarın uçuşa gelecek kaptanlar bunca çalışanın vebalini nasıl ödeyeceksiniz.çok sevdiğiniz aileleriniz için uçuşa gidiyorsunuz ya bu veballi para size uzun vadede kar mı zarar mı olarak gerı dönecek bakalım?zaman gösterecek!!!!

Türk Hava Yolları, saat 03.00’te başlayacak grev öncesinde uçucu ekiplerle ilgili olası sıkıntıyı aşmak için formülü buldu. THY’nin mevcut kabin ekiplerinden bin 250’sinin uçuşa katılacağı belirtilirken bunlara ek olarak sayıları 1000’i bulan part time kabin memurlarının da sendika üyesi olmadıkları için sorunsuz şekilde uçuşlara katılması planlandı.

Grevin başladığı saatlerdeki uçuşları, rezerv kadrolarla gerçekleştirerek grevi kırmaya çalışacak olan THY, bu şekilde çözüm yolu üreterek domino etkisiyle grevin dalga dalga yayılmasını engellemeye çalışacak.

THY’nin bugün mezun olan 500 yeni part time kabin memurunu da apar topar uçuşlara yazdığı kaydedilirken bu şekilde yaklaşık 3 bin kabin memurunun greve katılmadan sorunsuz şekilde uçuşları gerçekleştirmesi planlandı.

- THY BAZI UÇUŞLARI ÖTELEYECEK -
THY’nin kokpit konusunda da ilk saatlerde sıkıntı yaşaması beklenmezken önlem olarak yolcu sayısı az olan bazı uçuşları iptal etmesi, bazı uçuşları ise ileri saatlere ötelemesi alternatif taktiklerden biri olarak değerlendiriliyor.

Bu kapsamda THY’nin ilk olarak öğlen saatlerindeki İstanbul-Toronto uçuşunu 7 saat ötelemesi ise bu formülün başka uçuşlarda da uygulanabileceği anlamına geliyor.

©AirportHaber ÖZEL

THY'DEN GREV FORMÜLÜ

Yorumlar Tüm Yorumlar (155)

camaroth ~ 11 yıl önce
işi yavaşlatan işi aksatan sonra da şirketin zarar etmesine neden olan 305 kişi işden çıkarıldı sırf bu iş için sen grev yapacaksın yok ya bekleyeceksin yargı son sözü söyleyecek ondan sonra ne olacaksa olur o kadar.. sizin yaptığınız thy zarara uğratmaktan başka bir şey değildir greve karşıyım, kesinlikle dünya markası olmuş thy zarar verdirmek için canla başla çalışan sendika ağalarına sormak lazım işçiyi sömürmekle bir şey elde edilmez maaşlarından kesinti yapıyorsunuz nereye gidiyor bun paralar sorarım size ev araba arsa alırsınız yersiniz içersiniz ey sendika ağaları sizi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neredeler??? ~ 11 yıl önce
Yazmayım yazmayım diyorum ama tutamıyorum kendimi.. Ya sizin neyin grevindesiniz hala? Neyin kimin hakkını savunuyorsunuz ya? Kimler var şuan grev alanında? Hangi çalışan size destek veriyor. O 305 kişinin atıldığı zaman da milleti galeyana getirdiniz işlerinden ettiniz kenara çekildiniz şimdi de sanki onları umursuyormuş yada haklarınız yedirmeyiz diye savunuyormuş gibi görünmeye çalışıyorsunuz ama artık yemezler bence.. Kimse size destekçi değil.. Bu arada THY'nin de bu kadar soğukkanlı ve kendinde emin olması biraz korkutucu umarım bu kadar güvenin ardından bir HAVA FACİASI yaşanmaz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kalfa ~ 11 yıl önce
305 için yaygara koparan Sendika 3 yıl önce kapanan hatlarda(Çanakkale,Uşak v.s) işten çıkarılan 19 kişi için ne yaptı? Son 2 yıl içinde halihazırda sendika üyesi iken vefat eden K.Maraş ve Merzifon personellerinin cenazelerine bir çiçek bile göndermedi.Nedenmi? Çünkü onlar Yer personeliyid!Onlar Ötekilerdi! Al işte çok güvendiği Kokpitciler! TALPA açıkladı ''Katılmıyoruz'' Kabinde gerekli desteği vermezse,görürüm sendikayı! Sendika önce tarafsız olacak! Eşitlikci olacak!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cenk Saysel Ajjans'a ~ 11 yıl önce
2 kuzenin de sendikalı olsun 3 kuruşa çalışmasın. Patrona yalvarma kendi hakkını pazarlıkla al derim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 11 yıl önce
Ulke menfaatleri goz onune alan duzenleme cikartilmali. Havayolu calisanlarinin grev hakki yerine hakem veta ombudsman ile calisanlarin hakki ulke ekonomisine gore duzenleme yapilmalidir. Eski sovyet donemi bitti, yetmislerde kalan nara ve pala biyik zamani bitti. Disardan objectif bakinca bu sendikanin thy yerine su anki hukumetle derdi oldugu cok acik belli oluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
whereismywings ~ 11 yıl önce
Grev çalışanların hakkıdır. Sonuna değin kullanma kararlarının yanındayım. Bir lafım olacak sadece. Kendini mağdur taraf gibi göstermeye çalışan şark kurnazı(!) akıllılara. Ağıza pelesenk lafları var. "Hastası, cenazesi, tarağı küreği olanı niye mağdur ediyorsunuz" şeklinde. Bakın güzel insanlar, HAVA-İŞ -----ki sendikal yapılara hiç sevgim yoktur ama işlevlerine inanırım halen----- yamulmuyorsam 6 ya da 10 Nisan tarihinde THY GM binasına gidip biz grev kararı aldık dedi. THY de Mayıs ayının ilk haftası bitene kadar bu haberleri hep sümenaltı ettirdi medyada. Umursamadı. Halkı grevin gerçekleşme ihtimali konusunda bilgilendirmedi. 3-5 gündür ancak konuşuluyor medyada grev haberleri. Bu sebeple mağdur olanların muhatabı greve katılanlar değil THY Yönetimidir. Uçuşunuz olmazsa, ertelenirse gidin şef, amir, müdür kim varsa hesap sorun. Hakkınızı doğru yerde arayın. Hakkını arayanlara boş yere zulüm etmeyin. Son olarak, Hak verilmez alınır. Grev ANAYASAL HAK'tır. Çatır çatır kullanın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:))) ~ 11 yıl önce
ben yanlışmı okudum? 1250 kişi? 1250+1000+500 = 2750 eder... eee? biz kaç kişiyiz kabinde? 6000-7000 arası değil mi? nasıl yani? şoktayım şuanda...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uyanın! ~ 11 yıl önce
Biri çok zavallı bir yorum yapmış? 300 kişi için binlerce kişi riske atılırmıymış... Yazık sen ve senin gibi düşünenlerin AKİL'liğine.... Nasıl olsa gün gelir hesap döner , belki o 300'lük grubun içine girersin(iz). Kaldıki nasıl hepimiz potansiyel engelli olmaya aday isek;bu da o kadar bir gerçek. Uyanın,uyanın! Bu mesleği severek yapmayan sizin gibiler sadece birilerinin adamı yada siyasal görüşün saz ekibi diye bu kadar haysiyetli bir sektörde adam olduğunu zannetmesin! Birlik olmayı bilmeyen birey kalır ve yokolur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yuuuhhh 55.000 tl ~ 11 yıl önce
yok canım artı, bi sıfır da benden 555.000 TL diyelim de milletvekilleri için de pilot olmayı cazip hale getirelim :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorumcu ~ 11 yıl önce
20 günde memur,15 günde amir çıkarıyorlar .benım merak ettıgım yarın uçuşa gelecek kaptanlar bunca çalışanın vebalini nasıl ödeyeceksiniz.çok sevdiğiniz aileleriniz için uçuşa gidiyorsunuz ya bu veballi para size uzun vadede kar mı zarar mı olarak gerı dönecek bakalım?zaman gösterecek!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000