29 Mart 2022, Salı 15:03:14

THY'den borçlu pilotlarla ilgili çok önemli karar!

Türk Hava Yolları'nda bugün başlayan ve Genel Müdürlük binasında devam eden Genel Kurul'da THY Akademi'den mezun olarak THY'de pilot olarak görev yapanlara yönelik çok önemli kararlar alındı.
  • Bu borclari son kurusuna kadar öderseniz ya da sizi alacak baska bir havayolu bulursaniz oraya gidersiniz. %15 indirim yapilmasi buyuk bir haksizlik olur. Sizler kendi riskkinizi hesaplamaktan acizsiniz diye yeterince kalifiye degilsiniz diye bu milletin havayolu sirketin bazilarinizin imzalamak icin 9 takla attiginiz anlasmayi simdi cebiniz biraz para gördu de simardiniz diye ödemek zorunda degil. Simdi bazi zavalli pilotlar yine ayni görmedik edebiyatini yapmadan yaazayim. Akadamiye giris teklifini ben de aldim ve riskli gördugum icin geri cevirdim. Su anda da ayda 80.000 TL net gelirim var. Yani gözum sizin paranizda falan degil burada dogru olani neyse onu yaziyoruz. Insaf Bu kadar dansözluk olmaz ac degilsiniz acikta degilsiniz.
  • %15 in bile silinmemesi gerekir. anlasmada neyin altina imza atildiysa o olmasi gerek. Bu millet siz onunuzu goremiyorsunuz okudugunuz anlayamiyorsunuz risklerinizi hesap edemiyorsunuz diye kendi havayollarinin cebinden sizin borcunuzun %15 ini odemek zorunda degil.Ac degilsiniz acikta degilsiniz. Baska havayoluna gider begenmeyen. Atmasaydiniz imzayi biz atmadik. THY boyle bir babalik yaparsa size yatip kalkip sukredin borclu pilotlar.
  • Euro Bölgesi'nin ENFLASYONUNA GÖRE BORÇLAR DOLAR ÜZERİNDEN ARTMALI. SONUCTA KÖPRÜ OTOYOL GARANTİLERİ BU ŞEKİLDE. SİZİN BORC MADEM EURO ENDEXLİ O ZAMAN EURO BÖLGESİ ENFLASYON ORANİNDA YİLLİK EURO ÜZERİNDEN DE BORÇLAR YENİDEN GÜNCELLEMESİ GEREKİR
  • Sanki uçaklar kendi kendine uçuyor kalkıyor iniyor gust’lı havada. Bir de milli havayolu olacak. Pgs ve act bile tk’dan çok veriyor maaşlara. Utanç verici olaylar
  • Türk Parasının Değerini Koruma Kanunu. Şirkete dava açan herkes kazandı hatta şirket borçlu çıktı. Alımlar başlar başlamaz zaten biz de başvuracağız oraya buraya, şimdiye kadar zaten ödedik borcumuzu. Kur farkını ödemek zorunda değiliz biz de borcu takıp kaçacağız. Nasıl ki oradan buradan topladıkları yabancılar THY’de bedavaya type eğitimi alıp saat doldurup kaçtıysa…
  • En küçük bir eksiğinizde sizi AQD üzerinden ve kabin hizmetleri üzerindem raporlarım kabin memurları. Bakın EN KÜÇÜK BİR EKSİĞİNİZDE bile. Sonra UP app’ten de uçarsınız.
  • Ozaman akademili olmayan, binbir kredi zorluguyla lisansini alan, issizken o krediyi baska isler yaparak odeyen pilotlarin maasinada kideme gore max yuzde 15 olacak sekilde zam yapilsin. Firsat esitligi?
  • Bu sirket bu insanlara ekmek verdi, is verdi. Yaptiklari vefasizliktir, aidiyetsizliktir, acgozluluktur. Biraz sukur etmesini bilin
  • Borçlu pilotmu güldürmeyin beni zaten çuvalla para alıyolar borçlarınıda ödeyiversinler
  • Şeyi anlayamadım bir türlü bakıyorum da bütün kaptanlar bizim onları kıskandığımızı sanıyor !!! Şirketteki en yeni arkadaşın 4.yili ve herkes güzel paralar alıyor. 10 yıldır şirketteyim 2 evim 1 arabam var üstüne de param var neyi kıskanmam gerek onu anlayamadım. Ben girdiğimde dolar 2'ydi ve vurgunu yaptık zaten o yüzden kabinciler şöyle böyle demeyi bırakın bence genel müdürlüğe yuklenin ki sorununuza çare bulsunlar bizim maaşlarımizın düşmesi ya da yükselmesi size yaramaz.

Türk Hava Yolları'nda bugün başlayan ve Genel Müdürlük binasında devam eden Genel Kurul'da THY Akademi'den mezun olarak THY'de pilot olarak görev yapanlara yönelik çok önemli kararlar alındı.

AirportHaber'in edindiği bilgiye göre; Yıllık Olağan Genel Kurul'da pilot eğitimlerine ait borcu olan pilotlara ilişkin bazı düzenlemeler yapılacak. Buna göre borçların yüzde 15 ve bazı pilotlara yönelik olarak daha düşük olacak şekilde borç silme uygulanacak.

Söz konusu karara ilişkin düzenleme, üzerinde yapılacak çalışma ile detaylandırılarak resmiyet kazandırılacak.

©AirportHaber

THY'den borçlu pilotlarla ilgili çok önemli karar!

Yorumlar Tüm Yorumlar (131)

ya SEVE SEVE ~ 2 yıl önce
Bu borclari son kurusuna kadar öderseniz ya da sizi alacak baska bir havayolu bulursaniz oraya gidersiniz. %15 indirim yapilmasi buyuk bir haksizlik olur. Sizler kendi riskkinizi hesaplamaktan acizsiniz diye yeterince kalifiye degilsiniz diye bu milletin havayolu sirketin bazilarinizin imzalamak icin 9 takla attiginiz anlasmayi simdi cebiniz biraz para gördu de simardiniz diye ödemek zorunda degil. Simdi bazi zavalli pilotlar yine ayni görmedik edebiyatini yapmadan yaazayim. Akadamiye giris teklifini ben de aldim ve riskli gördugum icin geri cevirdim. Su anda da ayda 80.000 TL net gelirim var. Yani gözum sizin paranizda falan degil burada dogru olani neyse onu yaziyoruz. Insaf Bu kadar dansözluk olmaz ac degilsiniz acikta degilsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazik. Yasam stili ~ 2 yıl önce
%15 in bile silinmemesi gerekir. anlasmada neyin altina imza atildiysa o olmasi gerek. Bu millet siz onunuzu goremiyorsunuz okudugunuz anlayamiyorsunuz risklerinizi hesap edemiyorsunuz diye kendi havayollarinin cebinden sizin borcunuzun %15 ini odemek zorunda degil.Ac degilsiniz acikta degilsiniz. Baska havayoluna gider begenmeyen. Atmasaydiniz imzayi biz atmadik. THY boyle bir babalik yaparsa size yatip kalkip sukredin borclu pilotlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir fikrim var ~ 2 yıl önce
Euro Bölgesi'nin ENFLASYONUNA GÖRE BORÇLAR DOLAR ÜZERİNDEN ARTMALI. SONUCTA KÖPRÜ OTOYOL GARANTİLERİ BU ŞEKİLDE. SİZİN BORC MADEM EURO ENDEXLİ O ZAMAN EURO BÖLGESİ ENFLASYON ORANİNDA YİLLİK EURO ÜZERİNDEN DE BORÇLAR YENİDEN GÜNCELLEMESİ GEREKİR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bayrak taşıyıcısı şirket ~ 2 yıl önce
Sanki uçaklar kendi kendine uçuyor kalkıyor iniyor gust’lı havada. Bir de milli havayolu olacak. Pgs ve act bile tk’dan çok veriyor maaşlara. Utanç verici olaylar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kanun 1567 ~ 2 yıl önce
Türk Parasının Değerini Koruma Kanunu. Şirkete dava açan herkes kazandı hatta şirket borçlu çıktı. Alımlar başlar başlamaz zaten biz de başvuracağız oraya buraya, şimdiye kadar zaten ödedik borcumuzu. Kur farkını ödemek zorunda değiliz biz de borcu takıp kaçacağız. Nasıl ki oradan buradan topladıkları yabancılar THY’de bedavaya type eğitimi alıp saat doldurup kaçtıysa…

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bundan sonra ~ 2 yıl önce
En küçük bir eksiğinizde sizi AQD üzerinden ve kabin hizmetleri üzerindem raporlarım kabin memurları. Bakın EN KÜÇÜK BİR EKSİĞİNİZDE bile. Sonra UP app’ten de uçarsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cahil herif ~ 2 yıl önce
İşine bak. Sen pist ile taxi yolunu karıştırma yeter.. yapmadığınız şey değil sonuçta....
Sen ~ 2 yıl önce
Kendini dokunulmaz mı sanıyorsun? Ya da herşeyi mükemmel mi yapıyorsun? Görürüz bakalım el mi yaman bey mi yaman!
Guzel bir gelisme fakat ~ 2 yıl önce
Ozaman akademili olmayan, binbir kredi zorluguyla lisansini alan, issizken o krediyi baska isler yaparak odeyen pilotlarin maasinada kideme gore max yuzde 15 olacak sekilde zam yapilsin. Firsat esitligi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
COK GÜZEL BI FIKIR ~ 2 yıl önce
Nerde onu yapacak adeletli ve namuslu THY, yok yok hak yemeye alişkinlar, vallahi benim borcumu adeletli şekilde alsin ve hakki neyse alsin, bak ozaman zam mamda istemem.
? ~ 2 yıl önce
Ne alaka? Thy’nin bununla alakasi nedir
Alakası şudur ~ 2 yıl önce
Hem eğitimin boyunca 2 asgari ücret maaş alacaksın, yetmedi Amerika'da tüm konaklama eğitim masraflarını karşılayacak şirket. O da yetmedi Amerika'da egit aldığın kurumdan aylık 900 dolar harcırah alacaksın. Geleceksin iş garantili ise başlayacaksın. SONRADA BORCUNU ÖDERKEN KIVIRACAKSİN. SON KURUŞUNA KADAR ÖDEYECEKSİNİZ. HATTA AMERİKA ENFLASYONUNA GÖRE BORÇLAR DOLAR ÜZERİNDEN ARTMALI. SONUCTA KÖPRÜ OTOYOL GARANTİLERİ BU ŞEKİLDE. SİZİN BORC MADEM EURO ENDEXLİ O ZAMAN EURO BÖLGESİ ENFLASYON ORANİNDA YİLLİK EURO ÜZERİNDEN DE BORÇLAR YENİDEN GÜNCELLEMESİ GEREKİR
alaka açıklayana ~ 2 yıl önce
sen bu zekayla fazla yaşamazsın dostum dikkatli ol, karşıdan karşıya geçerken önce sola sonra sağa sonra tekrar sola bakmayı ihmal etme.
Alakası şudura ~ 2 yıl önce
lakırdı yapacağına sen de 100binde ilk 400e girip akademili olsaydın. Kuyruk acısı mı artık neyse…
Ganyotcu ~ 2 yıl önce
Az daha kıvran koltuğa belki oturursun 23 Nisana şunun şurasında ne kaldı sanki…
Yorumsuz ~ 2 yıl önce
Bu sirket bu insanlara ekmek verdi, is verdi. Yaptiklari vefasizliktir, aidiyetsizliktir, acgozluluktur. Biraz sukur etmesini bilin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şükret ~ 2 yıl önce
Senin hakettiğin maaş 5000 tl, hamgi garsonun 20-25 bin tl maaş aldığı görülmüş ülkede
Ekmek? ~ 2 yıl önce
Biz akademililer ekmeksiz miydik sence? Herkesi kendinle karistirma. Bizim cogumuz muhendis hatta yuksek lisansli. Siz ise bu sirket olmasa disarida garson bile olamazsiniz.
Şükret ~ 2 yıl önce
Sende şöförsün hangi şöför80-90 bandında maaş alıyor ülkede?
Arff ~ 2 yıl önce
Borçlu pilotmu güldürmeyin beni zaten çuvalla para alıyolar borçlarınıda ödeyiversinler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
trol ~ 2 yıl önce
Bu trole cevap vermeyin.
Arf ~ 2 yıl önce
Derdin nedir? Hortum tutmakla kokpitte olmak ayni seymi? Kokpit maasi duserse artanini sana mi verecekler? Sen hortumu tutmaya devam et bos yapma
Cvp ~ 2 yıl önce
Hepsi aynı kişi. Bir steward.
Q sınıfı ~ 2 yıl önce
Şeyi anlayamadım bir türlü bakıyorum da bütün kaptanlar bizim onları kıskandığımızı sanıyor !!! Şirketteki en yeni arkadaşın 4.yili ve herkes güzel paralar alıyor. 10 yıldır şirketteyim 2 evim 1 arabam var üstüne de param var neyi kıskanmam gerek onu anlayamadım. Ben girdiğimde dolar 2'ydi ve vurgunu yaptık zaten o yüzden kabinciler şöyle böyle demeyi bırakın bence genel müdürlüğe yuklenin ki sorununuza çare bulsunlar bizim maaşlarımizın düşmesi ya da yükselmesi size yaramaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İşe yarar ~ 2 yıl önce
Kabin maaşı yüksekken kimse çıkıp da kokpite zam yapmaz o kadar kaynağı yok şirketin

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000