08 Nisan 2020, Çarşamba 20:39:45

THY'de işten çıkarılanlar geri dönebilir

Yeni hazırlanan kanun tasarısına göre 15 Mart'tan sonra işten çıkarılanlar da devletten ödeme alabilecek.
  • Allah yar ve yardımcınız olsun işten atılmak zor başına gelmeyen bilmez acımasız zalim dünya Allah büyüktür hesap soran tek odur sadece zaman meselesi elbette kimsenin hakkı kimsede kalmaz - kula kulluk edenlerin arttığı azdığı bu dönemde Allah yanımızda olsun yeter
  • bu zamana dek mahkeme kararıyla kim geri dönmüş ?
  • Öncelikle reisimizi kutlarız , Fakat bu kanun küçük ölçekli yerleri korur , şöyleki Tk büyük bir şirket çıkarır sen işe iade davası açarsın kazanırsın , şirkete başvurursun fakat Tk ki Yargıtay kararı vardır bu konuda Eğer güven ilişkisi zedelendiyse geri almak zorunda değil veyahut kıdem tazminatını öder yollar bunun için Herkes bu süreçte diyorki efendim yıllardır çalışanları çıkarsın vs aksine benim düşüncem yeni girmiş olanlar hedeftedir çünkü işe iade açsa da kıdemi yüksek çıkmaz saygılarımla
  • Hayatımda kokpit ekibi kadar dönek millet görmedim!!Hepsi gereksiz hava,civa yüklenmiş tiplerdir..Havalarından yanına varılmaz ama gel kardeş şurada haksızlık var,birlik olup düzeni değiştirelim dersin ""vızzzzz""diye kaybolur..arkadan konuşmakta hepsi ustadır,yüzüne gelince ""devrem devrem"";)))dua edin yine thy ye,sizi emirates yada qatar kapısının önünden geçirmez beyler!!!(istisnalar kusuruma bakmasın,zaten haklı olduğumu onlarda bilir)
  • İktidara sürekli söven ve kıymet bilmeyen uçucular,şimdi bir günde REİS sevdalısı oluverirler;))))))O hep şikayet ettiğiniz reis olmasa kapının önündeydiniz!!!
  • Abbas donmez elbet acilacak piyasa, Tk calisilacak yer olma ozelligini kaybetti
  • yalan dolan inamayın!
  • İşten çıkarmaya 3 ay yasak, işsiz kalanlara günlük 39 TL ödeme. Devletimiz nasıl çalışıyor bir görün! Toplanan zorunlu paralardan ancak bu kadar olabiliyor demekki.
  • Yani artık uçuş okullarına gönderdiği cadetleri atamazlar değil mi? Doğru mu anladım
  • Biz ne dedik, bu hukumet, bu thy yonetimi yalancının önde gideni. Hani işten çıkartma yoktu. Bari yalan söylemeyin. Ama bunların doğasında yalancılık var zaten. Yeterki algı yönetimi iyi olsun. Kendi koltukları sağlam olsun. Yazıklar olsun!

Yeni hazırlanan kanun tasarısı ile THY'de işten çıkarılanlara geri dönüş yolunu açabilir. 

Torba kanun tasarısında yer alan maddeye göre şirketler 3 ay süre ile işten çıkarma yapamayacak. 15 Mart tarihinden sonra işten çıkarılanlara da nakit desteği verileceği belirtildi. 

İşten çıkarmaya 3 ay yasak getirecek kanunda Cumhurbaşkanı isterse bu süreyi 6 aya kadar da uzatabilecek.

İşte o maddeler;

“GEÇİCİ MADDE 24- 22/5/2003 tarihli ve 4857 sayılı İş Kanunu’nun geçici onuncu maddesi çerçevesinde ücretsiz izne ayrılan işçilere ve 15/3/2020 tarihinden sonra işten çıkarılmış olup, Kanunun diğer hükümlerine göre işsizlik ödeneğinden istifade edemeyen işçilere, 4857 sayılı İş Kanununun geçici 10 uncu maddesi çerçevesinde belirlenen fesih yasağı süresince Fondan her gün için 39,24 Türk Lirası nakdi ücret desteği verilir.

Birinci fıkra çerçevesinde ücretsiz izne ayrılarak ücret desteğinden yararlanan işçinin işveren tarafından fiilen çalıştırılmaya devam ettiğinin tespiti halinde 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 102nci maddesinde belirlenen idari para cezaları dört katı olarak uygulanır.

Bu madde kapsamında verilecek nakdi ücret desteğinden yararlanma süresini altı ay süreyle uzatmaya Cumhurbaşkanı yetkilidir.”

 MADDE 5 -  22/5/2003 tarihli ve 4857 sayılı İş Kanununa aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

“Geçici İstihdam Güvencesi

GEÇİCİ MADDE 10
- Bu Kanunun kapsamında olan veya olmayan her türlü işçinin iş sözleşmesi, COVİD-19 salgın hastalık neticesinde kamu yararının gerektirmesi nedeni ile bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren üç ay süreyle 25 inci maddenin birinci fıkrasının ikinci bendinde gösterilen sebepler dışında işveren tarafından feshedilemez.

Birinci fıkra çerçevesinde fesih yasağı uygulanan hallerde işveren işçiyi ücretsiz izne ayırabilir.

Bu madde kapsamında belirlenen fesih yasağı süresini altı aya kadar uzatmaya Cumhurbaşkanı yetkilidir.”

THY'de işten çıkarılanlar geri dönebilir

Yorumlar Tüm Yorumlar (37)

engelli ~ 4 yıl önce
Allah yar ve yardımcınız olsun işten atılmak zor başına gelmeyen bilmez acımasız zalim dünya Allah büyüktür hesap soran tek odur sadece zaman meselesi elbette kimsenin hakkı kimsede kalmaz - kula kulluk edenlerin arttığı azdığı bu dönemde Allah yanımızda olsun yeter

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahmet ~ 4 yıl önce
bu zamana dek mahkeme kararıyla kim geri dönmüş ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tyu ~ 3 yıl önce
Ne geri dönmesi! personele tasaaruf sağlamaya çalışıyorlar kalkıyorlar personeli zorla ikale imzalatmaya çalışıyorlar neymis tassaruftaymus şirket mademki tassarufta kocası filo mdr yapmış olmuş kişinin karısını neden alıp direkt şef yapıyorsunuz kadının yaşı 45 nerden bakılacak olsa 25 yıllık sigortası var Nasıl arkamda üstler var diye şımarıyor geldiği bölümde kendi yaşıtlarına yaşlı muamelesi yapıyor ayaklarını kaydırmaya çalışıyor belli süre çalışanı tassaruf olsun diye işten atıyorsunuz neden böyle kişiyide zorla erken emekli etmiyorsunuz görsün genci yaşlıyı (ekip iletisimun şefi)muhteşem icra kurulu :neyini kaybedecek kocasının yüksek maaşıyla yaşamış tazminatını almus çalıştığı yerden ayrılmış ordan da tazminatını almus işine lüks ciplere geliyor ve halen çalışıyor personelin başına bela olmaya geliyor bölüme gelenlere bile burda 3 sene ömrünüz daha sonra burda yoksunuz diye sataşıyor ekip iletişimin mdr evlere şenlik işine sadece cuma namazı kılmak için geliyor dunyanin hangi şirketinde işine insanlar cuma namazı kılmak için geliyor şirketi pazara döndürmüş tassaruf tassaruf hep gecesini gündüzüne katan personel mi tassarufu sağlayacak neden bu kişilerde sağlamıyor herşeyden böyle kişilerle başlayın tabiki hakkı hukuku biliyorsanız
Reisimiz ~ 4 yıl önce
Öncelikle reisimizi kutlarız , Fakat bu kanun küçük ölçekli yerleri korur , şöyleki Tk büyük bir şirket çıkarır sen işe iade davası açarsın kazanırsın , şirkete başvurursun fakat Tk ki Yargıtay kararı vardır bu konuda Eğer güven ilişkisi zedelendiyse geri almak zorunda değil veyahut kıdem tazminatını öder yollar bunun için Herkes bu süreçte diyorki efendim yıllardır çalışanları çıkarsın vs aksine benim düşüncem yeni girmiş olanlar hedeftedir çünkü işe iade açsa da kıdemi yüksek çıkmaz saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Capitan ~ 4 yıl önce
Hayatımda kokpit ekibi kadar dönek millet görmedim!!Hepsi gereksiz hava,civa yüklenmiş tiplerdir..Havalarından yanına varılmaz ama gel kardeş şurada haksızlık var,birlik olup düzeni değiştirelim dersin ""vızzzzz""diye kaybolur..arkadan konuşmakta hepsi ustadır,yüzüne gelince ""devrem devrem"";)))dua edin yine thy ye,sizi emirates yada qatar kapısının önünden geçirmez beyler!!!(istisnalar kusuruma bakmasın,zaten haklı olduğumu onlarda bilir)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Plt ~ 4 yıl önce
İktidara sürekli söven ve kıymet bilmeyen uçucular,şimdi bir günde REİS sevdalısı oluverirler;))))))O hep şikayet ettiğiniz reis olmasa kapının önündeydiniz!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kusbeyin ~ 4 yıl önce
Halk olarak biz olmasak "reis" zordaydi... Kendisine gucu, koltugu, makami, ozel ucaklari, sarayini ve herseyini veren biziz! Kaptan isine bak, tabi isin buysa..
Kaptandan bozma ~ 4 yıl önce
Ya bir sus evinde karantina da otur..eline klavye yerine başka şey vermek lazım oyalanman İçin
Plt ye ~ 4 yıl önce
Bakıyorum yalama fırsatını hiç kaçırmıyorsun ahlaksız Trol. Bu insanları işten atan kimdi?
Tgs çalısanı ~ 4 yıl önce
Neden sürekli thy den bahsediyorsunuz birazda tgs den bahsedin 1 ay dır haber yapmıyorsunuz tgs le ilgili,13 bin çalısanı var bazı şeyleri sizden öğrenmek istiyoruz
Donmez ~ 4 yıl önce
Abbas donmez elbet acilacak piyasa, Tk calisilacak yer olma ozelligini kaybetti

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dönmeze ~ 4 yıl önce
Dönersin anam dönersin,ne yaparsa yapsın yine dönersin tk ya;))
yalan ~ 4 yıl önce
yalan dolan inamayın!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bakın bakın ~ 4 yıl önce
İşten çıkarmaya 3 ay yasak, işsiz kalanlara günlük 39 TL ödeme. Devletimiz nasıl çalışıyor bir görün! Toplanan zorunlu paralardan ancak bu kadar olabiliyor demekki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Asıl sen bak ~ 4 yıl önce
Dünyanın en pahalı benzini kullanan sen bir araca parası kadar vergi ödeyen sen daha sayamadığım bir sürü şey var. Neden sarayda özel bardaklar altın kaşıklar ve sayamadığım bir sürü luks gereksiz masraflar sen günde 39 tl al üçyüz yıl yaşarsın ekmek ve soğanla
Müjde ~ 4 yıl önce
Yani artık uçuş okullarına gönderdiği cadetleri atamazlar değil mi? Doğru mu anladım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Evet ~ 4 yıl önce
Artık hiçbir şey yapamazlar. Biz yine eğitimimize devam ederiz.
Yaw ~ 4 yıl önce
Arkadaş bir bitmediniz, sisteme dahil bile olmadan yok atarlar mi atamazlar mi, yılların pilotları düşünsün bunlari, eğitime borcun yok harcın yok, işin basinda bu korku niye? Ayrıca sizin anlaşmalar pamuk ipligine bağlı, size ihtiyaç yok, eskisi gibi kaliteli de değilsiniz bunu herkes biliyor,THY de kimsenin yeri garanti değildir ağa baban yoksa, hadi var git yoluna
3 ay ~ 4 yıl önce
SOnra kapıdasın yavru kurt
;( ~ 4 yıl önce
Malesef hayır!!!Cadetleri istediği gb atar!!!
Kpt787 ~ 4 yıl önce
Biz ne dedik, bu hukumet, bu thy yonetimi yalancının önde gideni. Hani işten çıkartma yoktu. Bari yalan söylemeyin. Ama bunların doğasında yalancılık var zaten. Yeterki algı yönetimi iyi olsun. Kendi koltukları sağlam olsun. Yazıklar olsun!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000