26 Temmuz 2015, Pazar 10:45:34

THY'de bir sıtma paniği daha

Türk Hava Yolları kabin memurlarından Yağmur Sevde Yazıcı, sıtma şüphesiyle tedavi altına alındı.
  • Tertemiz bir insandır. Merttir, merhametlidir, vefa nedir bilir, iyi insandır. Benim dostumdur. Şurda saçma sapan konuşanlara inanamıyorum. Yazıklar olsun hepinize. Umarım en kısa zamanda iyileşirsinde geldiğimde seni sağlıklı görürüm sevde...
  • captain in that case please you go home imediately.
  • kimse afrikada onlarca gün kalan teknisyenlerden bahsetmiyor, onlara bisey olmuyor sanirim..
  • arkadaslar sevgili meslektaslar abiler ablalar kardesler, Her ay 50 tl ye yakın aidatımız sendika uyeliği için kesiliyor ve karsılıgında ne görüyoruz? - arnavutköyde insaat işleri, - ramazanda lüks otelde iftar organizasyonları cevrelerine, - lüks arabası ve korumalarıyla gezen bşk. Calışanın arkasında duracak gercek sendika istiyoruz böyle şarlatanlık olmaz! Sıtma konusunda önlemler alınabilir. Ama nerede o hakkıyla masada işçisini savunacak sendika yönetimi? Hepsi ocak delilanlısı maasallah! Külhanbeyleri..
  • Daha kac kisi ölcek bakalim bu afrika ucuslarindan. Cok sakat yerler. Para kolay kazanilmiyo iste, yanibasinda ölüm duruyo bu havaciligin.
  • Sitma paraziti ne virus ne de bakteridir. Adi ustunde zaten tek hucreli bir parazittir. Isi daha da karmasik hale getirmek icin virus de aslinda paraziter bir hayat yasamaktadir. Ancak virusler ayri bir kategoride ayrilmislardir. Sitma hastaligina yolacan mikro organizma kesinlikle virus degildir. Sitma paraziti hastanenin parasitoloji bolumunde, virus hastaliklari ise viroloji bolunde tedavi edilmektedir. Mesela sitma hastalari viroloji bolumune gitmezler. Viral hastaliklarda direk viruse degil virusten dolayi olusabilecek opportunist bakteri ve mantar mikro organizmalari tedavi edilir. Zira direk virusa karsi etkin tedavi bicimleri henuz yoktur. Ote yandan parazitlere karsi direk etkin tedavi bicimleri mevcuttur. Zaman kaybetmeden yapilan tedavi hayat kurtarir.
  • Arkadaslar ben 747 test pinotuyum,kaptan ve ogretmenim,bu operasyonlar cok zordur,lutfen yorumlara dikkat edelim,zor sartlar altinda gorev yapiyoruz,ozellikle biz selcuk efes havaalaninda gorev yapan tum ekibime tesekkur ederim..yarin efes-yuksekova ucusumuz var lutfen dualariniz esirgemeyin ben ve ekibim adina..captain instructor abdurrahman uzunkavaklaraltindayataruyumazoglu
  • Gecmis olsun
  • Hay sizin kavganıza. Ortada belki de ölümcül bir hastalık var millet burda ingilizcesiyle s.... yarıştırıyor...yazık. Şekilciler sizi.
  • Ha virus ha parazit öldürüyo mu evet eeeeee başlıcam virüsüne şimdi . Kılmısın yahuuuuu çok bilmişşşşş. Virüsssssss işte sende virüssün.

Türk Hava Yolları kabin memurlarından Yağmur Sevde Yazıcı, sıtma şüphesiyle tedavi altına alındı. 

Son 1 ay içerisinde Lagos ve Dakka uçuşları yaptığı öğrenilen Yazıcı, yüksek ateş, halsizlik ve mide bulantısı şikayetiyle başvurduğu Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sıtma şüphesiyle tedavi altına alındı.

Hastane tarafından yaptığı uçuşlar ve belirtiler nedeniyle sıtma riskinde görülen genç kabin memurunda, yapılan incelemeler sonucu Sıtma virüsüne rastlanmadığı, ve korkulacak bir durumun olmadığı öğrenildi.

©AirportHaber

THY'de bir sıtma paniği daha

Yorumlar Tüm Yorumlar (47)

b.çekmece lisesi ~ 9 yıl önce
Tertemiz bir insandır. Merttir, merhametlidir, vefa nedir bilir, iyi insandır. Benim dostumdur. Şurda saçma sapan konuşanlara inanamıyorum. Yazıklar olsun hepinize. Umarım en kısa zamanda iyileşirsinde geldiğimde seni sağlıklı görürüm sevde...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
captain in that case please you go home imediately.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
kimse afrikada onlarca gün kalan teknisyenlerden bahsetmiyor, onlara bisey olmuyor sanirim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tüm Sendikalılara. ~ 9 yıl önce
arkadaslar sevgili meslektaslar abiler ablalar kardesler, Her ay 50 tl ye yakın aidatımız sendika uyeliği için kesiliyor ve karsılıgında ne görüyoruz? - arnavutköyde insaat işleri, - ramazanda lüks otelde iftar organizasyonları cevrelerine, - lüks arabası ve korumalarıyla gezen bşk. Calışanın arkasında duracak gercek sendika istiyoruz böyle şarlatanlık olmaz! Sıtma konusunda önlemler alınabilir. Ama nerede o hakkıyla masada işçisini savunacak sendika yönetimi? Hepsi ocak delilanlısı maasallah! Külhanbeyleri..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Afrika ~ 9 yıl önce
Daha kac kisi ölcek bakalim bu afrika ucuslarindan. Cok sakat yerler. Para kolay kazanilmiyo iste, yanibasinda ölüm duruyo bu havaciligin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dersler ~ 9 yıl önce
Sitma paraziti ne virus ne de bakteridir. Adi ustunde zaten tek hucreli bir parazittir. Isi daha da karmasik hale getirmek icin virus de aslinda paraziter bir hayat yasamaktadir. Ancak virusler ayri bir kategoride ayrilmislardir. Sitma hastaligina yolacan mikro organizma kesinlikle virus degildir. Sitma paraziti hastanenin parasitoloji bolumunde, virus hastaliklari ise viroloji bolunde tedavi edilmektedir. Mesela sitma hastalari viroloji bolumune gitmezler. Viral hastaliklarda direk viruse degil virusten dolayi olusabilecek opportunist bakteri ve mantar mikro organizmalari tedavi edilir. Zira direk virusa karsi etkin tedavi bicimleri henuz yoktur. Ote yandan parazitlere karsi direk etkin tedavi bicimleri mevcuttur. Zaman kaybetmeden yapilan tedavi hayat kurtarir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Arkadaslar ben 747 test pinotuyum,kaptan ve ogretmenim,bu operasyonlar cok zordur,lutfen yorumlara dikkat edelim,zor sartlar altinda gorev yapiyoruz,ozellikle biz selcuk efes havaalaninda gorev yapan tum ekibime tesekkur ederim..yarin efes-yuksekova ucusumuz var lutfen dualariniz esirgemeyin ben ve ekibim adina..captain instructor abdurrahman uzunkavaklaraltindayataruyumazoglu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 9 yıl önce
Gecmis olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gaptanlara gel:/ ~ 9 yıl önce
Hay sizin kavganıza. Ortada belki de ölümcül bir hastalık var millet burda ingilizcesiyle s.... yarıştırıyor...yazık. Şekilciler sizi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cehalet kardeşim ~ 9 yıl önce
malesef ortalık cahil kaynıyor
Sıtma virüsü ~ 9 yıl önce
Ha virus ha parazit öldürüyo mu evet eeeeee başlıcam virüsüne şimdi . Kılmısın yahuuuuu çok bilmişşşşş. Virüsssssss işte sende virüssün.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Farkeder kardesim! ~ 9 yıl önce
Senin icin belki farketmez. Buyuk bir olasilikla riskli bolgeye gitmiyorsun, unun kuru tuzun kuru. Bircok kisi icin farkeder. Zira bir cogumuz bilir ki virus hastaliklarinda doktora bile gitmeye gerek yoktur. Hastalarimiz dinlenerek kendi immun(bagisiklik) sistemini harekete gecirerek hastaligi kontrol altina alirlar(bir kac istisna haric hiv gibi). Hastaliga yolacan parazit ise durum cok farklidir. Acilen hastalikta ihtisas yapmis uzman doktora ve tam tesekkullu hastaneye basvurmamiz gerekir. Senin icin farketmeyecegini biliyorum ancak Turkiyemizde iyi ki dogru bilgi edinmek isteyen insanlarimiz var. Ozellikle Afrikaya giden riskli grup icin virus mu parazitmi cok farkediyor. Senin bu cahilce yorumunu belki de anlasilabilir ancak bu site niye israrla hatasini tekrarliyor anlayabilmek guc. Yoksa o editor sen misin? Hatalarini duzeltmediklerine gore insan hayatina verdikleri onem timsah gozyaslarindsn ibaret olmali.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000