25 Mart 2020, Çarşamba 12:07:26

THY yolcu uçaklarını kargo için kullanmaya başladı

Yeni tip korona virüs nedeniyle yurt dışında sadece 5 noktaya uçuş gerçekleştiren Türk Hava Yolları (THY) yolcu uçaklarıyla kargo taşımacılığı gerçekleştiriyor. Bu planlama kargo taşımacılığında toplamda 5 bin ton kapasite artırıldı.
  • Cok karli olsa gerek....etten cok duman derler bu işe
  • Şimdi dünya bu virüsten kırılıyor biz millî havayoluyla ovunuyoruz doğru milli olmasına milli 9-5 çalışanlarda bu milli hava yolunda çalışıyor buda doğru faka vardiyalı ve taşeron çalışanların durumu nedir hastalanirlarmi hastalanmazlarmi diye soran olacakmı mesela bu getirdiğimiz kitlerden biz de faydalansaydik olmazmiyydi KARGO ÇALIŞANLARI OLARAK KENDİMİZİ TEDBİR ALARAK DAHA GÜVENLİ CALİSSAYDİK ama biz hastalanan insanların havasını solumuyiruz biz ise kapsül içinde gidip geliyoruz İşler çığrından çıkmadan para ve ikramiye hesabı yapana kadar o parayı yiyecek sağlığın olacakmı diye düşünün basit düşünüyorsunuz ortalık gerçekten iyi değil bize bişey olmaz kafasıyla gidiyorsunuz Bugün bir mail atılmış hamile kronik ve 60 yaş idari izin kaldırılmış bazı durumlardan dolayı nedir bilmiyoruz yıllık izinden düşecekler mis Bu kadar ne yaptığını bilmeyen neyin hesabuni acaba yaptılarsa bunun kararından vazgeçtiler bilemiyoruz Kargo çalışanlarının lütfen sağlık taraması yapılsın vardiyalı çalışanlar çünkü 8-5 izole oldu Kemal Sunal'ın kapıcılar kıralı filmini hatırlatın buraya yazdım usttede Yazacam
  • Kargo için kullanılan bu uçaklar neden yeni havaalanına iniyor. Bu kargoların çoğu transit ve kargo uçağı bağlantısı var. Kargo uçakları Atatürk’ten uçuşlarını yapıyor. Yolcu uçaklarının Atatürk havalimanına iniş yapması durumunda hem transit süresi kısalacak hem de iki alan arasında kamyon masrafı olmayacak.
  • Halen çoğu çıkar peşinde dua edelim işten çıkarmasınlar durum hiçde iyi görünmüyor
  • Bize vurmaz corona felan teyit geçer
  • THY dar gövde yolcu uçaklarıyla tavuk, horoz taşıyacakmış ama kemeri nasıl bağlayacaklar ahahahahahjjajaj
  • Geniş gövdeli uçağın kargo bölümleri acil ihtiyaçlar için yeterlidir.Para kazanır mı bilmem ama kargodan zarar etmez
  • Diğer personel izinde iken Kargo operasyonu yapan çalışanlarıniş yükü artıyor. Şirkete para kazandırmaya devam ediyorlar. KENDİLERİNE 1. MAAŞ ÖDÜL VERİLMELİ.
  • Yolcu ve bagajı olmadığı için bence daha fazla kargo gidecektir.simdi zararı kapatma zamanı
  • Koltukları mi sokecekler.

Yeni tip korona virüs nedeniyle yurt dışında sadece 5 noktaya uçuş gerçekleştiren Türk Hava Yolları (THY) yolcu uçaklarıyla kargo taşımacılığı gerçekleştiriyor. Bu planlama kargo taşımacılığında toplamda 5 bin ton kapasite artırıldı.

Virüs salgını nedeniyle hem tedarik zincirinde oluşabilecek aksamaların önüne geçebilmek hem de hayati önem taşıyan sağlık taşımalarını gerçekleştirmek için büyük çaba harcayan dünyanın en büyük 6’ncı kargo kapasitesine sahip olan Turkish Cargo, 25 adet yüksek kapasiteli kargo uçağıyla gerçekleştirdiği seferlere ilave olarak Türk Hava Yolları’nın yolcu uçakları ile de kargo taşıması gerçekleştirmeye başladı. Yolcu uçağı ile gerçekleşen kargo taşımalarının ilkini, 20 Mart tarihinde B777 tipi yolcu uçağıyla İstanbul-Kiev rotasında icra eden kargo şirketi, Bükreş ,Tel Aviv, Amsterdam, Londra, Paris, Amman, Beyrut ve Dubai noktalarında da kargo taşıması planlayarak toplam 5 bin ton ilave kapasite oluşturdu.

Hızlı tanı kitlerini THY taşıdı

Konuyla ilgili olarak THY Basın Müşavirliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Bu zorlu süreçte Turkish Cargo ihtiyaç duyulan ilaç ve tıbbi ekipmanların öncelikle tüm dünyadan Türkiye’ye, Türkiye’den de ihtiyaç duyulan ülkelere ulaştırılmasında köprü vazifesi görmeye devam ederek bu kapsamda Çin'den temin edilen ve 15 dakikada virüs tespiti yapabilen hızlı tanı kitlerini Türkiye'ye ulaştırmaya başladı. Bu kritik süreçte 167 adet ilave kargo seferiyle, Türkiye çıkışlı ve varışlı toplamda 14 bin 500 tonluk ek kapasite oluşturan global kargo taşıyıcısı ilave kapasite sunma noktasındaki kararlılığını koruyarak, tedarik zincirinin devamlılığına katkılarını sürdürmesinin yanında bayrak taşıyıcı havayolu olarak zorlu günlerde de milletimizin yanında yer alarak, görevini icra etmeye devam etmektedir" ifadeleri yer aldı.

THY yolcu uçaklarını kargo için kullanmaya başladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (36)

IL ~ 4 yıl önce
Cok karli olsa gerek....etten cok duman derler bu işe

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kargo yüklenici yükleniyor ~ 4 yıl önce
Şimdi dünya bu virüsten kırılıyor biz millî havayoluyla ovunuyoruz doğru milli olmasına milli 9-5 çalışanlarda bu milli hava yolunda çalışıyor buda doğru faka vardiyalı ve taşeron çalışanların durumu nedir hastalanirlarmi hastalanmazlarmi diye soran olacakmı mesela bu getirdiğimiz kitlerden biz de faydalansaydik olmazmiyydi KARGO ÇALIŞANLARI OLARAK KENDİMİZİ TEDBİR ALARAK DAHA GÜVENLİ CALİSSAYDİK ama biz hastalanan insanların havasını solumuyiruz biz ise kapsül içinde gidip geliyoruz İşler çığrından çıkmadan para ve ikramiye hesabı yapana kadar o parayı yiyecek sağlığın olacakmı diye düşünün basit düşünüyorsunuz ortalık gerçekten iyi değil bize bişey olmaz kafasıyla gidiyorsunuz Bugün bir mail atılmış hamile kronik ve 60 yaş idari izin kaldırılmış bazı durumlardan dolayı nedir bilmiyoruz yıllık izinden düşecekler mis Bu kadar ne yaptığını bilmeyen neyin hesabuni acaba yaptılarsa bunun kararından vazgeçtiler bilemiyoruz Kargo çalışanlarının lütfen sağlık taraması yapılsın vardiyalı çalışanlar çünkü 8-5 izole oldu Kemal Sunal'ın kapıcılar kıralı filmini hatırlatın buraya yazdım usttede Yazacam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arif ~ 4 yıl önce
Kargo için kullanılan bu uçaklar neden yeni havaalanına iniyor. Bu kargoların çoğu transit ve kargo uçağı bağlantısı var. Kargo uçakları Atatürk’ten uçuşlarını yapıyor. Yolcu uçaklarının Atatürk havalimanına iniş yapması durumunda hem transit süresi kısalacak hem de iki alan arasında kamyon masrafı olmayacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İst ~ 4 yıl önce
Halen çoğu çıkar peşinde dua edelim işten çıkarmasınlar durum hiçde iyi görünmüyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teyit ~ 4 yıl önce
Bize vurmaz corona felan teyit geçer

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fadime ~ 4 yıl önce
THY dar gövde yolcu uçaklarıyla tavuk, horoz taşıyacakmış ama kemeri nasıl bağlayacaklar ahahahahahjjajaj

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ömer ~ 4 yıl önce
Kafesi koltuga koyup öyle baglarlar Yani kafesi baglarlar
Apron ~ 4 yıl önce
Geniş gövdeli uçağın kargo bölümleri acil ihtiyaçlar için yeterlidir.Para kazanır mı bilmem ama kargodan zarar etmez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adalet ~ 4 yıl önce
Diğer personel izinde iken Kargo operasyonu yapan çalışanlarıniş yükü artıyor. Şirkete para kazandırmaya devam ediyorlar. KENDİLERİNE 1. MAAŞ ÖDÜL VERİLMELİ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 4 yıl önce
Bi sen çalışıyorsun
taşeron ~ 4 yıl önce
bencede bizler çalışıyoruz.
İlave maaş ~ 4 yıl önce
Bu ay görürsün ilave mi eksik mi maaş
İstemiyorsan yapma ~ 4 yıl önce
Kardeşim bir sen mi varsın dünyada? Madem çalışma o zaman fırıncılarda çalışmasın sen alacak ekmek bulama marketlerde çalışmasın sen yiyecek alama eczanelerde çalışmasın ilaç alma böyle böyle uzar gider. Sen akıllı mı sanıyosum kendini yapılan iş sadece para kazandırmak değil vazifedir. Hayatı idame ettirmek için yapman gerekir istemiyorsan yapma kaç kişi vardır yaptığın mesleği yapmak isteyen. Sen askerde olma ölürsün falan.
THY ~ 4 yıl önce
Yolcu ve bagajı olmadığı için bence daha fazla kargo gidecektir.simdi zararı kapatma zamanı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu uçağı ~ 4 yıl önce
Koltukları mi sokecekler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B777 ~ 4 yıl önce
Evet, hali hazırda yapıldı bile
mantıklı ~ 4 yıl önce
koltuklar sökülüp hafif hacimli malzeme yukarı konabilir yıllarca rus ucakları kombi adı ile taşıma yaptı bu şekil ama 777 alacagı tonajda sorun yok ama maksimum 100 metreküp alt ambarı alabilir..koltuk sökülmesi gerekir zaten kargo durmak üzere transit dışında pek bir yük yok
Bir bilen ~ 4 yıl önce
Koltuklari soktulermi bilmem ama kargo ebatlari kabin kapisina gore olacak hadi ayarladik diyelim bu kargolari kabin icerisinde hareket ettirmek pek mumkum degil. Sadece kucuk ebatli bulk yuklemelerde kullanilabilir fakat ciddi zaman alir.
Tech ~ 4 yıl önce
77 nin lower de ki 40 ton taşıyor. 330f 60 ton

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000