23 Şubat 2020, Pazar 10:35:25

THY uçağındaki olayla ilgili Bakanlıktan açıklama geldi

İçişleri Bakanlığı Göz İdaresi Genel Müdürlüğü, bazı basın organlarında yer alan İstanbul Havalimanı'nda ‘bir yolcunun streç filme sarılarak sınır dışı edildiği’ iddiasına yönelik iki mülkiye müfettişi görevlendirildiğini bildirdi.
  • Avrupanında ne halt ettiğini biliyoruz biz. deporte edilen Türkler eger o gün baska ucak yoksa bi sonra ki sefere kadar nezarette atılıyor. Uçağa gelen vatandaşlarımız anlatıyor bize yaşadıklarını suçlu hırsız muamelesi gördük diyo adamlar. . Üstelik sorunsuz sakin kişiler. İnsanlık ders vermeye kalkmasınlar bize şimdi
  • Yeni 5 gelişmiş ülkeye vize kalktı haberin yok. Eminim bir Gabonluya ve bir Isveç vatandaşına farklı davranırsın.
  • Madem Her Defasında Problem Çıkarıyor. İade İçin, Ülkesinden Polis Talep Et Kendi Ülkesine Ait Uçakla Gönder. Havada Ne Yapıyorsa Yapsın. Kendileri Uğraşıp Zaptetsin. Sonuç, Kötü Olan Biz Olduk.
  • Uçakta gibi görünüyor olay. Uçuş emniyetini tehlikeye atıyorsa her türlü imkanla bağlamak sadece yasal değil mecburi. Bir Pilot
  • Yıllardır bu tür inad yolcular taşıyoruz. Bu işin ehli kesinlikle THY Uçak Emniyet birimi işlerini (aldıkları teknik ve psikolojik eğitimler ile birlikte) mükemmel yapıyorlar, hiç mi promlem olmuyor tabii ki oluyor ama ben hep günün sonunda inat yolcuların teşekkür ederek ayrıldıklarına şahit oldum. Şimdiye kadar bu tür olaylarla gündeme gelmeyen tek birim. Takdiri ve teşekkürü bence fazlası ile hak ediyorlar. Teşekkürler Uçak Emniyet.
  • Az bile yaptılar
  • Duyar kascak bir şey bulamamışsınız. Karşındaki insanca mı davranmış da insanca karşılık bekliyorsunuz. Bu halde bile zaptedemiyorlar görmüyor musunuz?
  • Yurt dışında yaşayan biri olarak soruyorum bizler burda ırkçılığa karşı mücadele ederken kendi ülkemizde böyle bir olayın yaşanması gerçekten çok üzücü yok vizesi sahteymiş şuymuş muymuş tamam böylemi muamele görmesi lazım bu yapılan tamamen gayri insani yazık günah ayıp
  • Bu adam sarıldığı için öfkeli değil öfkeli ve saldırgan olduğu için sarılmış asla doğrudur demiyorum ama başka havayolu olsa asla uçağa almazlardı Thy almış.Niye alıyorsun ki alma gitsin tekrardan bilet alsın başka hava yollarından niye başına bela alıyorsun ki??? Ya da alıp çalışanların başını derde sokuyorsun???
  • Simdi su strec filmi bir Amerikan vatandasina giydirsenize biraz yureginiz varsa ? Adamlar ertesi gun size etek mi giydirir , cuval mi giydirir bilemeyiz artik...

İçişleri Bakanlığı Göz İdaresi Genel Müdürlüğü, bazı basın organlarında yer alan İstanbul Havalimanı'nda ‘bir yolcunun streç filme sarılarak sınır dışı edildiği’ iddiasına yönelik iki mülkiye müfettişi görevlendirildiğini bildirdi.

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, söz konusu yolcunun 21 Ocak tarihinde sahte belge ile Türkiye'ye giriş yapmaya çalışırken engellendiğini belirtti.

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada,

"İlgili yabancı 21, 22 ve 27 Ocak tarihlerinde 3 kez geri gönderilmeye çalışılmış ancak direnmesi ve son denemede uçakta giysilerini çıkartması sebebiyle geri gönderilememiş ve hakkında dördüncü defa işlem tesis edilerek 30 Ocak tarihinde geri gönderilebilmiştir. Ancak, tüm bu yaşananlara rağmen böyle bir uygulama kesinlikle kabul edilemez. İddiayı soruşturmak üzere Bakanlığımızca iki mülkiye müfettişi görevlendirilmiştir. İddianın doğruluğunun tespiti halinde sorumlular ile ilgili derhal gereği yerine getirilecektir" ifadeleri yer aldı.

THY uçağındaki olayla ilgili Bakanlıktan açıklama geldi

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

Canga ~ 4 yıl önce
Avrupanında ne halt ettiğini biliyoruz biz. deporte edilen Türkler eger o gün baska ucak yoksa bi sonra ki sefere kadar nezarette atılıyor. Uçağa gelen vatandaşlarımız anlatıyor bize yaşadıklarını suçlu hırsız muamelesi gördük diyo adamlar. . Üstelik sorunsuz sakin kişiler. İnsanlık ders vermeye kalkmasınlar bize şimdi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bisimite cevap ~ 4 yıl önce
Yeni 5 gelişmiş ülkeye vize kalktı haberin yok. Eminim bir Gabonluya ve bir Isveç vatandaşına farklı davranırsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Since1905 ~ 4 yıl önce
Madem Her Defasında Problem Çıkarıyor. İade İçin, Ülkesinden Polis Talep Et Kendi Ülkesine Ait Uçakla Gönder. Havada Ne Yapıyorsa Yapsın. Kendileri Uğraşıp Zaptetsin. Sonuç, Kötü Olan Biz Olduk.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
akıllı ~ 4 yıl önce
kendi ulkesı ozel ucak mı godnerecek 10000 kmden akıllar dagıtılırken sen nerdeydin
Akıllı ~ 4 yıl önce
Akıllı Efendi, Oda Kendi Sorunları Arkadaşım... Madem Problem Çıkarıyor Bir Şekilde Aldırmak Zorundalar. İnsan Gibi Davranıp Gideydi O Zaman. Bu 4. Gönderme Girişimiymiş.
Selim Eşiktaş ~ 4 yıl önce
Uçakta gibi görünüyor olay. Uçuş emniyetini tehlikeye atıyorsa her türlü imkanla bağlamak sadece yasal değil mecburi. Bir Pilot

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot eğitimini nerde aldın ~ 4 yıl önce
Hayır.her şeyi yapamazsın.insan hakları diye bişey var.hatırlatayım.şu yapılan uygulama amerikan vatandaşına yapılsa şirketin,uygulayanların cezasını düşün istersen. Kaptan kilot seni
Kabin& fco ~ 4 yıl önce
Yıllardır bu tür inad yolcular taşıyoruz. Bu işin ehli kesinlikle THY Uçak Emniyet birimi işlerini (aldıkları teknik ve psikolojik eğitimler ile birlikte) mükemmel yapıyorlar, hiç mi promlem olmuyor tabii ki oluyor ama ben hep günün sonunda inat yolcuların teşekkür ederek ayrıldıklarına şahit oldum. Şimdiye kadar bu tür olaylarla gündeme gelmeyen tek birim. Takdiri ve teşekkürü bence fazlası ile hak ediyorlar. Teşekkürler Uçak Emniyet.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cahiller sussun ~ 4 yıl önce
Az bile yaptılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
?! ~ 4 yıl önce
Duyar kascak bir şey bulamamışsınız. Karşındaki insanca mı davranmış da insanca karşılık bekliyorsunuz. Bu halde bile zaptedemiyorlar görmüyor musunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Martı ~ 4 yıl önce
Yurt dışında yaşayan biri olarak soruyorum bizler burda ırkçılığa karşı mücadele ederken kendi ülkemizde böyle bir olayın yaşanması gerçekten çok üzücü yok vizesi sahteymiş şuymuş muymuş tamam böylemi muamele görmesi lazım bu yapılan tamamen gayri insani yazık günah ayıp

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ya sabır ~ 4 yıl önce
Bu adam sarıldığı için öfkeli değil öfkeli ve saldırgan olduğu için sarılmış asla doğrudur demiyorum ama başka havayolu olsa asla uçağa almazlardı Thy almış.Niye alıyorsun ki alma gitsin tekrardan bilet alsın başka hava yollarından niye başına bela alıyorsun ki??? Ya da alıp çalışanların başını derde sokuyorsun???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Istanbul havalimanı ~ 4 yıl önce
Sizce orada THY’den başka havayolumu var?
Yapsana Amerikaliya ?? ~ 4 yıl önce
Simdi su strec filmi bir Amerikan vatandasina giydirsenize biraz yureginiz varsa ? Adamlar ertesi gun size etek mi giydirir , cuval mi giydirir bilemeyiz artik...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.... ~ 4 yıl önce
Amerikalı bir siyahi kadın hava limanında ölmüştü. Unuttunuz sanırım.
Amerika'li!? ~ 4 yıl önce
Yanilmiyorsam senin kutsal amerikanyandan Turk hava limanlarinda bu tip muameleden olmus yolcular var! Bu kadar ezik olmayin bea!
Mustafa akgul ~ 4 yıl önce
Amerikalı ya da yaparız senide donsuz gezdiririz geri zekalı mahluk

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000