06 Temmuz 2019, Cumartesi 17:53:39

THY uçağında yolcunun kolu yandı

Türk Hava Yolları uçağında yaşanan bir skandal Ekşisözlük’te bir yazarın açtığı başlıkla ortaya çıktı. Hosteslerin yiyecek ve içecek servisi yaptığı sırada kaynar çay dolu bir termosun patlaması sonucu bir yolcunun kolunda ikinci derece yanık oluştu.
  • Ambulans yardımını redd etmesinin sebebi Türk hava yollarından yüklü miktarda para koparmak istemesi. Para tatlı şey bazen insan oğlu canından bile çok sever. Belki de geleceğini bunun üzerine kuracak))
  • Türkiye deki tazminat davalarında sebepsiz zenginleşme diye bir engel var. Yani kişiye verilecek tazminata bakarken onun gelirine bakılır ve tazminat kişiyi zengin etmemeli diyen bir anlayış. Örneğin adam 20 yaşında. Ve birdaha çalışamayacak kadar hasar aldı. Aylık kazancı ne ise kalan çalışabilir yılları çarpılarak maksimum tazminat verilir.
  • Geçmiş olsun. Kantaron yağı sürsün gece yatmadan önce, iyi gelir
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Olayı yaşayan arkadaşa geçmiş olsun fakat hemen thy düşmanlığına çevrilmesin şu olay thy zarar görünce elinize ne geçecek ama arkadaş ambulansı kabul etimiyo direk evine ordan hastahaneye binersin ambulansa gereğini yapmazlarsa o zaman haklısınız
  • Ambulans teklif etmişler yani daha ne istiyorsunuz kabin ekibinden anlayamadım insanlar yardımcı olmak istemişler git seni ekşisözlük kurtarsın Babbbaaaa :)
  • Bu tür yanıklar ilk başta ciltte çok belirgin gözükmez ve şiddetli acı vermez. Ancak bir kaç saatten sonra deride su toplamasıyla beraber kötü görünüm artar ve acı hissi şiddetlenir. Bu kadar kötü bir yanık daha önce başına gelmemiş olan durumun ciddiyetini hemen anlamayabilir. Bu yüzden ambulans teklifini reddetmiş olabilir. Eğer yanığın vücütta yol açacağı zararı başıma geldiği için bilmeseydim bende ambulans çağırmayabilir, bir an önce evime gideyim isteyebilirdim.
  • normal ilgi göstermemeleri , dünya onların etrafında dönūyor sanıyorlar çunkü
  • Çok fena olmuş, gereken destek olunmalı ve tazminat ödenmeli
  • Oncelikle cok buyuk gecmis olsun bu Yolcumuza, hatirliyorum Amerika'da Mc Donald'a kahve isisinin olmasi gerektiginden daha fazla sicak oldugundan dolayi yanan Musteri, Mc Donald'a dava acmisti ve yuksek rakamlarda tazminat davasini kazanmisti, elbette bu bir kaza ama lutfen biraz daha duyarli olunsun ..Insan hayati bu kadar ucuz ve degersiz degil....

Olay 4 Temmuz günü sabah 05.20’de TK2630 numaralı İstanbul Malatya uçağında meydana geldi. İddiaya göre hosteslerin yiyecek ve içecek servisi yaptığı sırada kaynar çay dolu termosun patlaması sonucu bir yolcunun kolu yandı.

Kolunda ikinci derece yanık oluşan yolcuya ilk müdahaleyi kabin ekibi yaptı. Olayın yaşandığı anda uçağın seyir halinde olması nedeniyle diğer yolcuları rahatsız etmemek adına olaya aşırı tepki göstermediğini ifade eden F.T. kabin ekibinin ambulansla hastaneye kaldırma talebini de reddetti.

Olayın yaşandığı andan itibaren sıcak havanın da etkisiyle kolundaki acı dayanılmaz hale gelen F.T. Türk Hava Yolları yetkililerin ilgisizliğinden şikayetçi. Havayolu şirketinin henüz geri dönüş yapmadığını ifade eden F.T. yetkililere ulaşamadığını ifade etti.

Konunun Ekşisözlük’te yer almasının ardından birçok kullanıcı olaya tepki gösterdi.

Uçakta koluna kaynar su dökülmesi sonucu kolunda ikinci dereceden yanık oluşan yolcu, yetkililerin kendisine ulaşmasını ve vücudunda oluşan hasar için THY'nin desteğini bekliyor.

THY uçağında yolcunun kolu yandı

Yorumlar Tüm Yorumlar (38)

Yabancı ~ 5 yıl önce
Ambulans yardımını redd etmesinin sebebi Türk hava yollarından yüklü miktarda para koparmak istemesi. Para tatlı şey bazen insan oğlu canından bile çok sever. Belki de geleceğini bunun üzerine kuracak))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ESBLi ~ 5 yıl önce
Burası ABD değil insanımız o an bu kadar ufak hesapla yüklü miktarda para alabileceği kıyasını yapamaz ülkemizdeki Hukuk sistemi ABD ile farklı yasalar olması sonucu marka davalarında marka üstünden milyoner olan kişi örnekleri yoktur. Zaten gitsede gitmesede tazminat davası açabilir ancak bende olsam bu durumda Ambulans çağırtıp gitmeye gerek görmeyebilirim ancak ambulans dışında seçenek sunarsa araba vs gidebilirim ama kurallar gereği Ambulans dışıda götüremediğinden inince kendisi gitmiştir eğer uçak içinde tutanak vs var ise yetkililerin araması gerekmektedir.
Sebepsiz zenginleşme engeli ~ 5 yıl önce
Türkiye deki tazminat davalarında sebepsiz zenginleşme diye bir engel var. Yani kişiye verilecek tazminata bakarken onun gelirine bakılır ve tazminat kişiyi zengin etmemeli diyen bir anlayış. Örneğin adam 20 yaşında. Ve birdaha çalışamayacak kadar hasar aldı. Aylık kazancı ne ise kalan çalışabilir yılları çarpılarak maksimum tazminat verilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcuya ~ 5 yıl önce
Geçmiş olsun. Kantaron yağı sürsün gece yatmadan önce, iyi gelir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kevser ~ 5 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Geçmiş olsun ~ 5 yıl önce
Olayı yaşayan arkadaşa geçmiş olsun fakat hemen thy düşmanlığına çevrilmesin şu olay thy zarar görünce elinize ne geçecek ama arkadaş ambulansı kabul etimiyo direk evine ordan hastahaneye binersin ambulansa gereğini yapmazlarsa o zaman haklısınız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anlamadım ~ 5 yıl önce
Ambulans teklif etmişler yani daha ne istiyorsunuz kabin ekibinden anlayamadım insanlar yardımcı olmak istemişler git seni ekşisözlük kurtarsın Babbbaaaa :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ambulans ~ 5 yıl önce
Bu tür yanıklar ilk başta ciltte çok belirgin gözükmez ve şiddetli acı vermez. Ancak bir kaç saatten sonra deride su toplamasıyla beraber kötü görünüm artar ve acı hissi şiddetlenir. Bu kadar kötü bir yanık daha önce başına gelmemiş olan durumun ciddiyetini hemen anlamayabilir. Bu yüzden ambulans teklifini reddetmiş olabilir. Eğer yanığın vücütta yol açacağı zararı başıma geldiği için bilmeseydim bende ambulans çağırmayabilir, bir an önce evime gideyim isteyebilirdim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dede ~ 5 yıl önce
normal ilgi göstermemeleri , dünya onların etrafında dönūyor sanıyorlar çunkü

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yaw ~ 5 yıl önce
Dostum 1 saatlik ucusta 180 kisiye servis yapip boslari topluyorlar yani anca yetistiriyorlar islerini birde sirtinizi kasimalarinidami bekliyorsunuz.
Llll ~ 5 yıl önce
Çok fena olmuş, gereken destek olunmalı ve tazminat ödenmeli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilip bilmeden konuşanlar ~ 5 yıl önce
Oldu hemen tazminat verilsin. Varmı öyle birşey. Belki kendisi döktü veya kendi hatasıydı. Bilip bilmeden konuşmamak lazım.
Tazminat ~ 5 yıl önce
En az 15,000 TL
Kendisi? ~ 5 yıl önce
Yahu termos patlamış yazıyor. Bilip bilmeden demeden önce okumayı / okuduğunuzu anlamayı öğrenin. Sonuç: Ne olursa olsun THY ekipmanı, yolcuya zarar verdiyse tazminatı öder. Tekrar yaşanmaması için ekipman değişimi / personel eğitimi vs yapılabilir.
Amerika'da... ~ 5 yıl önce
Oncelikle cok buyuk gecmis olsun bu Yolcumuza, hatirliyorum Amerika'da Mc Donald'a kahve isisinin olmasi gerektiginden daha fazla sicak oldugundan dolayi yanan Musteri, Mc Donald'a dava acmisti ve yuksek rakamlarda tazminat davasini kazanmisti, elbette bu bir kaza ama lutfen biraz daha duyarli olunsun ..Insan hayati bu kadar ucuz ve degersiz degil....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sky ~ 5 yıl önce
Ya ne meraklisiniz hemen paraya adamin cani yanmis gecmis olsun diyin gecin

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000