02 Ocak 2021, Cumartesi 12:02:07

THY uçağında sigara içti cezayı yedi!

Şanlıurfa-İstanbul seferini yapan THY uçağının tuvaletinde sigara içen yolcuya ceza kesildi.
  • Bir çok kaptan ve amir prosedürle uğraşmayalım diye polis bile çağırmıyor, kuralı uygulatmıyor vakitlerinden gitmesin diye.. Uçuşun kaptanının herkese örnek olmasını diliyorum!
  • Bizim kaptanların çoğu içiyor püfür püfür. Airbus ta koku kabine basıyor birçok kezde yolcu uyarısı ile başbaşa kalıyoruz. Ekipler de içiyor. Tuvalette envayi çeşit akıl almaz hareketlerde bulunup dumansız hava sahası yaratıyorlar. Yazık günah yolcuya, Tk da da senelerce uçtum Purser içiyorsa ekipte içer babacım. Kaptan içerse bende içerim. Önce havayolu olarak ekiplerini kurala uydurt sonra yolcuların uymasını bekle.!
  • Kaptan olarak şunu söylemek istiyorum öncelikle kokpitte sigara içen varsa bile %10 u geçmez. Tüm kaptanları böyle genelleyemezsiniz. İkinci olarak blacklist uygulaması kesinlikle gerekli tek çözüm budur. Türkiye'de tüm yolcu problemlerinde karakol,savcılık kaptan ve ekibin ifadesini istediğinden ve bu süreçte şirketin uçuş ekibini yanlız birakmasindan dolayı tr gelişlerinde genelde sorunlu yolcular için polis çağırmaz. Yurt dışında yazdığınız raporu harekatçıya verirsiniz birdaha da o konu ile ilgili size dönüş olmaz.
  • Kaptanlar gibi Iqos içseymiş ya. Koca uçakta sigara içme hakkı tanınmış tek kişi, kokpiti o b.k kokusunu kaplatmayanı kaptan yapmıyorlar.
  • don t forgive
  • Bildiğim kadarıyla havayolu tutanağı SHGM'ye yollar..sonrası idari para cezası uygulanır.Havalimaninda ancak 4207 sayılı kanuna aykırılıktan ceza yazılabilir. Ama kural değişti ise harika olur. Bu tür mallarla uğraşmaktan bıktık....
  • pipo, puro içerse cezası var mı?
  • Sadece komik para cezası yetmez yoksa bu tip olaylar bitmez bitmiyor da. Bu ülkenin en büyük sorunlarından biri de caydırıcı cezaların olmaması olsa bile uygulanmaması,adamına göre muamele yapılması.
  • sürekli yolculuk yapıyorum bu tarz olaylar yüzünden bağlantılı uçuşumu kaçırdığım bile oldu artık Türkiyedeki şirketlerin kara liste uygulaması gerekiyor Kaptana yetkiyi verin kabin ekibi tanıklığında kara liste girişi yapılsın bir daha bu yolcu o şirkette yolcu olarak uçamasın bu kadar basit ikibin küsür tl ceza ile çözüm olmaz çözüm kalıcı olmalı
  • Taa san Francisco dan gelene kadar içerdim 2603 lira 300 USD bile değil. Birim olarak hicbir şey bana. Türkiye de 1 ay çalışsan da vermiyorlar

Şanlıurfa-İstanbul seferini yapan THY uçağının tuvaletinde sigara içen yolcuya ceza kesildi.

Edinilen bilgiye göre; THY'nin TK2249 sefer sayılı Şanlıurfa-İstanbul seferini yapan yolcu uçağında H.A. adındaki bir yolcu uçağn tuvaletinde sigara içti. Sigara içtiği tespit edilen yolcu, uçağın İstanbul Havalimanı'na inmesiyle polis tarafından karakola götürüldü.

Burada işlem yapılan yolcuya 2603 Lira para cezası kesildi.

THY uçağında sigara içti cezayı yedi!

Yorumlar Tüm Yorumlar (28)

Kaptan a helal! ~ 3 yıl önce
Bir çok kaptan ve amir prosedürle uğraşmayalım diye polis bile çağırmıyor, kuralı uygulatmıyor vakitlerinden gitmesin diye.. Uçuşun kaptanının herkese örnek olmasını diliyorum!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pgs K/A ~ 3 yıl önce
Bizim kaptanların çoğu içiyor püfür püfür. Airbus ta koku kabine basıyor birçok kezde yolcu uyarısı ile başbaşa kalıyoruz. Ekipler de içiyor. Tuvalette envayi çeşit akıl almaz hareketlerde bulunup dumansız hava sahası yaratıyorlar. Yazık günah yolcuya, Tk da da senelerce uçtum Purser içiyorsa ekipte içer babacım. Kaptan içerse bende içerim. Önce havayolu olarak ekiplerini kurala uydurt sonra yolcuların uymasını bekle.!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptan ~ 3 yıl önce
Kaptan olarak şunu söylemek istiyorum öncelikle kokpitte sigara içen varsa bile %10 u geçmez. Tüm kaptanları böyle genelleyemezsiniz. İkinci olarak blacklist uygulaması kesinlikle gerekli tek çözüm budur. Türkiye'de tüm yolcu problemlerinde karakol,savcılık kaptan ve ekibin ifadesini istediğinden ve bu süreçte şirketin uçuş ekibini yanlız birakmasindan dolayı tr gelişlerinde genelde sorunlu yolcular için polis çağırmaz. Yurt dışında yazdığınız raporu harekatçıya verirsiniz birdaha da o konu ile ilgili size dönüş olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bahtsız FO ~ 3 yıl önce
Kaptanlar gibi Iqos içseymiş ya. Koca uçakta sigara içme hakkı tanınmış tek kişi, kokpiti o b.k kokusunu kaplatmayanı kaptan yapmıyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Artik biktik ~ 3 yıl önce
Crm bozan, yanindaki adama kokpiti dar eden bagiran cagiran asagilayan dinazor devrinden kalma hareket eden kaptanda fo da istemiyoruz!!!
FO-1 ~ 3 yıl önce
Artık FO ları da görün, biz köle değiliz bize kölemen davranan Cpt istemiyoruz!
330fo ~ 3 yıl önce
Sigara olayı hoş değil, donuma kadar koktuğumu bilirim. Yanlız adam elektronik sigara içiyosa ve ben rahatsız oluyosam bi zahmet beş dakika dışarı çıkarım. O kadar da birbirimizin nazını çekelim
Nafile ~ 3 yıl önce
O kadar soyledik şu f o ları alırken kişilik testi yapın diye ama nafile yoldan geceni aldılar.
Adam ~ 3 yıl önce
Ya bi git,bahsettiğin h/p e kadar cam açıktır sonrasında içecek babayiğit nerede?
captain ~ 3 yıl önce
don t forgive

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 3 yıl önce
Bildiğim kadarıyla havayolu tutanağı SHGM'ye yollar..sonrası idari para cezası uygulanır.Havalimaninda ancak 4207 sayılı kanuna aykırılıktan ceza yazılabilir. Ama kural değişti ise harika olur. Bu tür mallarla uğraşmaktan bıktık....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sigara değilse? ~ 3 yıl önce
pipo, puro içerse cezası var mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yetmez ~ 3 yıl önce
Sadece komik para cezası yetmez yoksa bu tip olaylar bitmez bitmiyor da. Bu ülkenin en büyük sorunlarından biri de caydırıcı cezaların olmaması olsa bile uygulanmaması,adamına göre muamele yapılması.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sıkucanyolcu ~ 3 yıl önce
sürekli yolculuk yapıyorum bu tarz olaylar yüzünden bağlantılı uçuşumu kaçırdığım bile oldu artık Türkiyedeki şirketlerin kara liste uygulaması gerekiyor Kaptana yetkiyi verin kabin ekibi tanıklığında kara liste girişi yapılsın bir daha bu yolcu o şirkette yolcu olarak uçamasın bu kadar basit ikibin küsür tl ceza ile çözüm olmaz çözüm kalıcı olmalı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
2603 lira olduğunu bilseydim ~ 3 yıl önce
Taa san Francisco dan gelene kadar içerdim 2603 lira 300 USD bile değil. Birim olarak hicbir şey bana. Türkiye de 1 ay çalışsan da vermiyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000