19 Ocak 2014, Pazar 11:30:03

THY UÇAĞINDA ALKOLLÜ PİLOT SKANDALI!

Türk Hava Yolları'na ait yolcu uçağında alkol kontrolü yapıldı. Alkollü olduğu tespit edilen kaptan pilot uçuştan alındı! İşte ayrıntılar...
  • şok şok çok kötü atsınlar işten
  • Kaptanımız salı sabahı itibari ile istifa etmiştir. Hatasının bedelini de ödeyecektir. Lütfen kişilik ve aile haklarına saygı gösterelim diyorum.
  • şu meşhur sosyal paylaşım sitesinde astronotların nasıl alkol aldığını görün bakalım sonrada o uçaklara binermisiniz?çoğunluğu küp gibi içiyor maşşallah
  • Ucaga gecisten once yapilan bu testin sonucu zaman aldigi icin muhtemelen kaptan ucaga gecmistir. Sonuc pozitif cikinca da yetismisler ucaga. Bu konuyu daha fazla normal bir durummus gibi gostermeye calismayin. Alkollu cikmissa cikmistir dogru bir tanedir. Simdiii alkol kac saat once ictigi bilmem kac yudum alkolden mi kefirde bulunan alkolden mi likorlu cikolatadan mi onu kendi aciklar hakli bulunursa bulunur zaten burdan cok yersiz savunmalsr yapiyorsunuz inan8n komik duruyor cani yanmis kuyruguna basilmia kedi gibi..
  • Dış mihrakların oyunu bu
  • Yok ya adam o kadar uçacak sigara içki içmicek bal gibide içecek şartlar neyi gösteroyorsa ona göre gidiliyor
  • Bedellerin kanla ödendiği dünyadaki en şerefli mesleklerden biri ve bu meslekteki onurlu insanlar hakkında genelleme yaparak, onları; sapık, alkolik, uyuşturucu bağımlısı ve neredeyse ırz düşmanı yerine koyan bazı yorum sahiplerine sormak lâzım. Hangi meslek gurubundandırlar kiiii bu kadar net yorum yapabiliyorlar?
  • Alkol kontrolu yapılacağı bir gün önceden bildirilmeliydi. Pilotun psikolojisini düşünebiliyor musunuz şimdi. Hatta ne o ta uçağa kadar gidip kontrol etmeler, ayıp. Söylense idi Pilot kendisi doktorun odasına kadar gidip kendisi kontrol yaptırabilirdi. Bu durumda muhtemelen şu sıralar bu kontrola karar veren amir, kontrolu yapan doktor ve diğer ilgililerin başka yerlere tayini çıkmıştır ve de bunu haber yapanlar mutemelen thy na darbeden, paralel yapılanmadan soruşturmaya tabi tutulacaklardır. Herkese kolay gelsin.
  • Sorun Emniyetin riske atılması ise, dikkat ve konsantrasyon dağınıklığı ise: Alkole de bak-Ekip görev sürelerine de bak...
  • Evet, hiçkimse cocpitteki yabancı kaptanın varlığından bahsetmiyor.Devlet hava yolu şirketinde yabancı kaptan nasıl oluyor? bir bilen varsa lütfen açıklasın.Kurallar mı değişti? ne oldu?

Türk Hava Yolları'nın bu sabah TK1353 sefer sayılı İstanbul-Lüksemburg seferini yapmaya hazırlanan yolcu uçağında bir skandal yaşandı.

AirportHaber'in edindiği bilgiye göre; Atatürk Havalimanı'nda kalkış için hazırlanan TC-JYI kuyruk tescilli uçak, yolcu alımını tamamladıktan sonra THY'ye ait sağlık ekipleri ambulansla 222 numaralı körükte bulunan  uçağa geldi. Türk Hava Yolları tarafından rutin olarak uygulanan alkol muayenesini gerçekletiren sağlık ekibi, uçağın kaptan pilotunun alkolü olduğunu tespit etti.

B737-900ER tipi uçağın kaptan pilotunun alkollü olduğunun tespit edilmesinden sonra 132 yolcusu bulunan uçağın kaptan pilotu değiştirildi. Değişim sonrası uçağın kokpit ekibine atanan isimler Çağlar Başar Günerdem ile Gyorgy Miko oldu.

Yaşanan olayla ilgili gerekli raporların tutulduğu öğrenilirken, alkollü olduğu belirlenen kaptan pilotun uçaktan moralsiz bir şekilde ayrıldığı belirtildi.

Türk Hava Yolları'nın tarifeli olarak 09:20'de İstanbul'dan havalanarak Lüksemburg'a gidecek yolcu uçağının kaptan pilotun alkollü olmasından dolayı yaşanan gelişmeler sonrası yaklaşık 1 saat rötarlı olarak kalkış yaptığı öğrenildi.

Türk Hava Yolları'nın konuyla ilgili soruşturma başlatacağı belirtildi.

©AirportHaber.com ÖZEL

THY UÇAĞINDA ALKOLLÜ PİLOT SKANDALI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (162)

bayan meli ~ 9 yıl önce
şok şok çok kötü atsınlar işten

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Insanlık ~ 10 yıl önce
Kaptanımız salı sabahı itibari ile istifa etmiştir. Hatasının bedelini de ödeyecektir. Lütfen kişilik ve aile haklarına saygı gösterelim diyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zlad ~ 10 yıl önce
şu meşhur sosyal paylaşım sitesinde astronotların nasıl alkol aldığını görün bakalım sonrada o uçaklara binermisiniz?çoğunluğu küp gibi içiyor maşşallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
maşallahh!! ~ 10 yıl önce
İÇMEYENLERİ DE BİLİYORUZ MAŞŞALLLAHHH!!!
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ucaga gecisten once yapilan bu testin sonucu zaman aldigi icin muhtemelen kaptan ucaga gecmistir. Sonuc pozitif cikinca da yetismisler ucaga. Bu konuyu daha fazla normal bir durummus gibi gostermeye calismayin. Alkollu cikmissa cikmistir dogru bir tanedir. Simdiii alkol kac saat once ictigi bilmem kac yudum alkolden mi kefirde bulunan alkolden mi likorlu cikolatadan mi onu kendi aciklar hakli bulunursa bulunur zaten burdan cok yersiz savunmalsr yapiyorsunuz inan8n komik duruyor cani yanmis kuyruguna basilmia kedi gibi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arkadaşlar ~ 10 yıl önce
Dış mihrakların oyunu bu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Yok ya adam o kadar uçacak sigara içki içmicek bal gibide içecek şartlar neyi gösteroyorsa ona göre gidiliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 10 yıl önce
Bedellerin kanla ödendiği dünyadaki en şerefli mesleklerden biri ve bu meslekteki onurlu insanlar hakkında genelleme yaparak, onları; sapık, alkolik, uyuşturucu bağımlısı ve neredeyse ırz düşmanı yerine koyan bazı yorum sahiplerine sormak lâzım. Hangi meslek gurubundandırlar kiiii bu kadar net yorum yapabiliyorlar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Alkol kontrolu yapılacağı bir gün önceden bildirilmeliydi. Pilotun psikolojisini düşünebiliyor musunuz şimdi. Hatta ne o ta uçağa kadar gidip kontrol etmeler, ayıp. Söylense idi Pilot kendisi doktorun odasına kadar gidip kendisi kontrol yaptırabilirdi. Bu durumda muhtemelen şu sıralar bu kontrola karar veren amir, kontrolu yapan doktor ve diğer ilgililerin başka yerlere tayini çıkmıştır ve de bunu haber yapanlar mutemelen thy na darbeden, paralel yapılanmadan soruşturmaya tabi tutulacaklardır. Herkese kolay gelsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Sorun Emniyetin riske atılması ise, dikkat ve konsantrasyon dağınıklığı ise: Alkole de bak-Ekip görev sürelerine de bak...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YABANCI ~ 10 yıl önce
Evet, hiçkimse cocpitteki yabancı kaptanın varlığından bahsetmiyor.Devlet hava yolu şirketinde yabancı kaptan nasıl oluyor? bir bilen varsa lütfen açıklasın.Kurallar mı değişti? ne oldu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000