12 Mayıs 2011, Perşembe 18:28:31

THY TEKNİK '5 BİN FİDAN'A HAYAT VERDİ

Milli Ağaçlandırma Seferberliği’ne destek veren THY Teknik A.Ş. , Kurtköy’de 5.000 fidana hayat verdi.
  • nilüfer devravut
  • Bence sosyal faaliyetlerine daha çok önem verilmeli yinede tebrik ediyorum.

THY Teknik A.Ş. kurduğu tesisleri, mevcut bakım kabiliyetleri ve kapasitesi ile bulunduğu coğrafyada ilk ve tek olma özelliğini sürdürürken, modern işletme anlayışı ve bu anlayışın gerektirdiği kalite yönetim sistemleri ile de verdiği hizmetlerin kalitesini belgelendiren, Türkiye‘deki ilk bakım merkezi olmuştur. THY Teknik A.Ş. bu sorumlulukla gelecek nesillere iyi bir çevre bırakmak, tabiatın korunarak tahribatını engellemek, yeşil alanları korumak ve artırmak için önemli adımlar attı.

THY Teknik A.Ş. 2006 yılından beri devam etmekte olan Çevre Yönetim Kalite Sistemi ISO14001 çerçevesinde yaptığı uygulamaların yanında, 2009 yılında SHGM tarafından başlatılan Yeşil Havaalanı projesi kapsamında çevre konusunda yaptığı çalışmalar ile “Yeşil Havaalanı Kuruluşu” belgesini aldı.

2010 yılı Ocak ayında faaliyete geçen THY Teknik A.Ş. iştiraki Türk Motor Merkezi (TEC), ABD merkezli Yeşil Bina Konseyi’nin Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik (U.S. Green Building Council – Leadership in Energy Environmental Design) standartlarına göre çevreye duyarlı konseptte tasarlanmış ve inşa edilmiş olup, bu süre zarfında yapılan değerlendirme çalışmaları sonucunda, 29 Temmuz 2010 tarihinde Türkiye’de “Altın Çevre Dostu Bina (Leed Gold)” sertifikasını almaya hak kazanan ikinci şirket oldu.

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nda yer alan dev proje HABOM tesisleri ise enerji tasarrufu odaklı planlanıp, tesislerde güneş enerjisi, yağmur suyu hatta toprak altındaki ısıdan faydalanılacak. Tüm ısıtma, soğutma ve elektrik sistemleri çevreyi koruma ana hedefinden hareketle tasarlandı.

Ulusal ve uluslararası alanda iklim değişikliği ile mücadelede karbon salınımlarının azaltılmasına yönelik politikaların belirlenmesi önemli rol oynuyor. Sera gazı emisyonlarının azaltılmasına yönelik stratejilerden bir tanesi de yutak alanlar olarak bilinen ormanlardır, THY Teknik A.Ş. ‘’HABOM HATIRA ORMANI’’ ile atmosferdeki karbondioksit emisyonlarını belli miktarda azaltarak, küresel iklim değişikliği mücadelesinde sadece Türkiye’ye değil Dünya’ya da katkı sağlamış olacak.





THY TEKNİK '5 BİN FİDAN'A HAYAT VERDİ

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
nilüfer devravut

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bence sosyal faaliyetlerine daha çok önem verilmeli yinede tebrik ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000