08 Nisan 2013, Pazartesi 19:48:25

THY SENDİKAYI BEKLİYOR

Türk Hava Yolları ile Hava-İş Sendikası arasında sürdürülen 24. Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanmasının ardından grev kozunu elinde bulunduran sendikaya THY'den açık davet var. Airporthaber bu davetin ayrıntılarına ulaştı.
  • Boş günümde basın açıklamasını dinlameye giderek insanları nasıl bir zarara sokabilirim sorarım size?Anlamayan akılsızlar sorum size?
  • utanmak ve arlanmak duygusundan haberi olmayan, kendisi korkak, yalaka, çıkar peşinde olan, dik durmasını bilen, hakkını aramasını bilen diğer insanlardan nefret eden, böyle cesur insanları kendilerine engel olarak gören, başkalarının ekmeğinde aldığı parada sürekli gözü olan, sülük gibi bir kesim var aramızda. Ve yorumlardan okuduğum kadarıyla yine içlerindeki kimi kusmuşlar buraya. Hepiniz o 305 kişiden beter olursunuz inşallah.
  • Bence de no comment; yazmasanız da olurdu, bu eylemin yasalara aykırı olmadığı mahkeme kararına girdi mi girdi. Hangi mantıkla bunun yasa dışı olduğunu söyleyebiliyorsunuz. Devam ederek mahkeme kararını uygulanmasının işverenin tasarrufunda olduğunu yazmışsın. Buna da tamam. Sonra, TC devletinin yasaları falan diye yazmışsınız; uygula o zaman yasaları, o 305 kişi, yasa dışı eylem iddiaları ile bu durumda iseler, buradan hareketle, mahkeme kararını uygularsın, kendiniz söylüyorsunuz bunu. Yorumunuz içinde kendini zaten bitirmiş, fazla bir şey yazmaya gerek yok. Yandaş olmak, yalaka olmak, eğer bu emek mücadelesi içinde olan insanlara yakıştırılsa idi, size ne denilirdi o zaman.
  • Aynen öyle beğenemedin mi.?Bu işin yükünü çeken bizler yani uçucular çekti ve bu günlere getirdi.Senin dediğin zatlar şurda 10 senedir varlar.Onlar yokkende ben uçuyordum ..Sanmaki kalacak onlarada ..Mafiş??
  • BURDA GORUYORUMKI HERSEYI PARAYA BAĞLAMIŞ INSANALR.BOŞ VER SENDIKAYI BOŞVER THY INSAN ONURU VE EMEĞİ BIR ÖMÜRLÜKTUR BUNLAR SATILMAZ.HAYATTA HEDEFI VE UMUDU OLMAYAN SADECE PARAYLA DUNYAYA BAKAN INSANLAR NME BILIYORSUN YARINDA AYNI DURUMDAN305 İNSANGIBI SENINDE IŞINE SON VERCEKLER YADA MAAŞINI AZALTACAKLAR.
  • 305in günahsız olduğunu herkes çok iyi biliyor 305in işten çıkarıldığı gün alanda en az 2500kişi vardı göz korkutmak için bu insanlarıböyle bir duruma düşürdüler.
  • Sabah erken kalkan aklına geldiği için grev ya-pa-maz. Yaparsa sonuçlarına katlanır. İşinize gelen hukuk kuralını kabul edip işinize gelmeyeni reddedemezsiniz. Sendikanın yaptığı yasa dışıdır. Sendikanın yasadışı eylemine "katılan" (eğer katıldılarsa) 305 kişi yaptıklarının sonuçlarına katlanmak zorundadır. Şimdi gariban edebiyatı yapmanın anlamı yok. Mahkeme işe iade kararı verdi yönetim uygulamıyor deniliyor. Bunu söyleyenler kararın uygulamasının iki yolu olduğunu,işverenin tercihine bağlı olduğunu ve isterse işe aide alabileceğini isterse yasa ile belirlenen ödemeleri yaparak işe almayabileceğini bal gibi biliyorlarda neden söylemiyorlar? Türkiye cumhuriyeti bir hukuk devletidir. İsteyen her istediğini yapamaz. Sendika ağalarının ve yandaşlarının isteklerine göre değil yasalara göre yönetilir. 305 kişiye yeni hayatlarında başarılar dilerim.
  • 305 kişi candır can!!!!
  • Geçen sene hastalık raporlarından dolayı atıldım. Sendikaya üyeydim. Gittim akıl almaya "herşeye hazırlıklı ol" dediler. Yani onlar da biliyordı sonumun ne olacağını. Bu haksızlıklara niye dur demiyor sendika senelerdir? 304 gibi bizim de hakkımızı savunsun. İşe iade davasını kazananları geri alın desin mesela. Olmaz mı? Davayı kazandım yargıtaydan sonuç bekliyorum; ama sendika Thy işe geri almaz diyor başka bir şey demiyor. Bana bunu diyeceğine buna bir çözüm bulamaz mı? Bana bulamadıysa o 304 rkadaşıma nasıl bulacak? Ortada bize de yapılmış bir haksızlık var kabin amiri arkadaşın yazdığı gibi...
  • Ne 305 kişiymiş arkadaş yaa. 16000 kişi onların yüzünden kıvranıyor. Sendikanın gazına geldiniz ve atıldınız. Bizim umutlarımızla oynamayın bari. Sendika versin maaşınızı. Bundan sonrakilerde anlasınki cebine maaşı kim koyuyorsa çalışan olarak onun yanındayız. Siz nasıl olsa çok değerli kabin ekipleri ve teknisyenler olarak bir çok firmada iş bulursunuz. Neden hala diretiyorsunuz.. 16000 kişinin önünde engel olmayın artık. GİDİNNNNNN....

Hava-İş Sendikası'nın THY'nin geçen yıl 29 Mayıs'ta kanunsuz eylem yaptıkları gerekçesi ile işten çıkarttığı 305 kişinin tekrar işe alınmasını şart koşarak TİS masasına oturmasıyla başlayan gerginlik devam ediyor. Bu madde üzerinde anlaşma sağlanamaması ve sendikanın greve gitme konusunda kararlı olmasının ardından THY de boş durmuyor.

AirportHaber'in THY kaynaklarından edindiği bilgiye göre sendikaya şu çağrıyı yapacağı kaydedildi;

"305 kişinin konusu mahkemeler tarafından değerlendiriliyor. Oysa Toplu İş Sözleşmesi neticesini 16 bin çalışan merakla bekliyor. 305 kişi ile ilgili sorun mahkemelerin vereceği kararlardan sonra konuşulabilir. Gelin 16 bin kişiyi mağdur etmeyelim. Görüşme masamız sendikaya açıktır"

THY'nin bu açık çağrısına sendikanın ne cevap vereceği merak edilirken 16 bin sendikalının da bir an önce neticeye varılması için sabırsızlık gösterdiği ifade ediliyor.
Öte yandan Hava İş Sendikası, 10 Nisan tarihinde bir araya gelerek grev kararı asılması kararı alacak.

Uzlaşmazlıkla sonuçlanan görüşmeler sonrası Hava İş Sendikası'nın grev kararı asmasından sonra 6 iş günü öncesinden haber vermek koşuluyla, 60 gün içerisinde herhangi bir gün sendika grev kararı uygulayabilecek.

HAVA İŞ'TEN AÇIKLAMA

Değerli Üyelerimiz;

Sendikamızın THY A.O'daki grev kararı öncesi sağduyu ile hareket ederek yarattığı çözüm fırsatı ne yazıkki işverence değerlendirilmemiş ve sekter bir tutumla 305 işçinin işe dönüşü dahil tüm uyuşmazlıkların çözümü için görüşmelerin başlatılması teklifimizin kabul edilmediği işveren yetkililerince sendikamıza bu akşam saatlerinde sözlü olarak iletilmiştir.

Bu gelişme üzerine toplanan sendikamız yönetim kurulu yarın yapacağı yönetim kurulu toplantısında herhangi bir değerlendirme gündemi kalmadığından toplantıyı iptal etmiş ve 10 Nisan 2013 tarihinde grev kararı alınmasına karar vermiştir.

Bu kapsamda sendikamız 10 Nisan 2013 tarihinde gelişmelerle ilgili ve grev kararınn nedenlerini kapsayan bilgilendirme yapmak üzere saat 11.00'de Hava-İş Genel Merkezinde basın açıklaması yaparak aynı gün grev kararını işyerlerinde ilan edecektir.

Hava-İş'in sağduyu ve iyiniyetle uzattığı uzlaşma elinin işverence değerlendirmeye gerek görülmemesi sonucu olarak sendikamız da bu tarih itibarı ile içinde 305 işçinin işe geri dönüşü olmayan hiç bir teklifi tartışmayacaktır.
Tüm üyelerimize duyurulur.


©AirportHaber ÖZEL

THY SENDİKAYI BEKLİYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (82)

Cevap? ~ 11 yıl önce
Boş günümde basın açıklamasını dinlameye giderek insanları nasıl bir zarara sokabilirim sorarım size?Anlamayan akılsızlar sorum size?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İnsan ~ 11 yıl önce
utanmak ve arlanmak duygusundan haberi olmayan, kendisi korkak, yalaka, çıkar peşinde olan, dik durmasını bilen, hakkını aramasını bilen diğer insanlardan nefret eden, böyle cesur insanları kendilerine engel olarak gören, başkalarının ekmeğinde aldığı parada sürekli gözü olan, sülük gibi bir kesim var aramızda. Ve yorumlardan okuduğum kadarıyla yine içlerindeki kimi kusmuşlar buraya. Hepiniz o 305 kişiden beter olursunuz inşallah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
no comment ~ 11 yıl önce
Bence de no comment; yazmasanız da olurdu, bu eylemin yasalara aykırı olmadığı mahkeme kararına girdi mi girdi. Hangi mantıkla bunun yasa dışı olduğunu söyleyebiliyorsunuz. Devam ederek mahkeme kararını uygulanmasının işverenin tasarrufunda olduğunu yazmışsın. Buna da tamam. Sonra, TC devletinin yasaları falan diye yazmışsınız; uygula o zaman yasaları, o 305 kişi, yasa dışı eylem iddiaları ile bu durumda iseler, buradan hareketle, mahkeme kararını uygularsın, kendiniz söylüyorsunuz bunu. Yorumunuz içinde kendini zaten bitirmiş, fazla bir şey yazmaya gerek yok. Yandaş olmak, yalaka olmak, eğer bu emek mücadelesi içinde olan insanlara yakıştırılsa idi, size ne denilirdi o zaman.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sizinmi diyene ~ 11 yıl önce
Aynen öyle beğenemedin mi.?Bu işin yükünü çeken bizler yani uçucular çekti ve bu günlere getirdi.Senin dediğin zatlar şurda 10 senedir varlar.Onlar yokkende ben uçuyordum ..Sanmaki kalacak onlarada ..Mafiş??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vasfiye teyze ~ 11 yıl önce
ne çektiniz beee :))) mecburrrr napacaktınız yaaa
ADALET ~ 11 yıl önce
BURDA GORUYORUMKI HERSEYI PARAYA BAĞLAMIŞ INSANALR.BOŞ VER SENDIKAYI BOŞVER THY INSAN ONURU VE EMEĞİ BIR ÖMÜRLÜKTUR BUNLAR SATILMAZ.HAYATTA HEDEFI VE UMUDU OLMAYAN SADECE PARAYLA DUNYAYA BAKAN INSANLAR NME BILIYORSUN YARINDA AYNI DURUMDAN305 İNSANGIBI SENINDE IŞINE SON VERCEKLER YADA MAAŞINI AZALTACAKLAR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcu ~ 11 yıl önce
305in günahsız olduğunu herkes çok iyi biliyor 305in işten çıkarıldığı gün alanda en az 2500kişi vardı göz korkutmak için bu insanlarıböyle bir duruma düşürdüler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
günahkarlara ~ 11 yıl önce
binlerce insanı mağdur ettiler. nasıl günahsız oluyorlar???? kanun dışı eylem yapıp insanları mağdur et hem ekmek yediğin yeri zarara uğrat. sonrada biz günahsısız...oldu canım yesinler...
no comment ~ 11 yıl önce
Sabah erken kalkan aklına geldiği için grev ya-pa-maz. Yaparsa sonuçlarına katlanır. İşinize gelen hukuk kuralını kabul edip işinize gelmeyeni reddedemezsiniz. Sendikanın yaptığı yasa dışıdır. Sendikanın yasadışı eylemine "katılan" (eğer katıldılarsa) 305 kişi yaptıklarının sonuçlarına katlanmak zorundadır. Şimdi gariban edebiyatı yapmanın anlamı yok. Mahkeme işe iade kararı verdi yönetim uygulamıyor deniliyor. Bunu söyleyenler kararın uygulamasının iki yolu olduğunu,işverenin tercihine bağlı olduğunu ve isterse işe aide alabileceğini isterse yasa ile belirlenen ödemeleri yaparak işe almayabileceğini bal gibi biliyorlarda neden söylemiyorlar? Türkiye cumhuriyeti bir hukuk devletidir. İsteyen her istediğini yapamaz. Sendika ağalarının ve yandaşlarının isteklerine göre değil yasalara göre yönetilir. 305 kişiye yeni hayatlarında başarılar dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sinan ~ 11 yıl önce
305 kişi candır can!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rapordan atılanlar? ~ 11 yıl önce
Geçen sene hastalık raporlarından dolayı atıldım. Sendikaya üyeydim. Gittim akıl almaya "herşeye hazırlıklı ol" dediler. Yani onlar da biliyordı sonumun ne olacağını. Bu haksızlıklara niye dur demiyor sendika senelerdir? 304 gibi bizim de hakkımızı savunsun. İşe iade davasını kazananları geri alın desin mesela. Olmaz mı? Davayı kazandım yargıtaydan sonuç bekliyorum; ama sendika Thy işe geri almaz diyor başka bir şey demiyor. Bana bunu diyeceğine buna bir çözüm bulamaz mı? Bana bulamadıysa o 304 rkadaşıma nasıl bulacak? Ortada bize de yapılmış bir haksızlık var kabin amiri arkadaşın yazdığı gibi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
305'tir gidiyor... ~ 11 yıl önce
Ne 305 kişiymiş arkadaş yaa. 16000 kişi onların yüzünden kıvranıyor. Sendikanın gazına geldiniz ve atıldınız. Bizim umutlarımızla oynamayın bari. Sendika versin maaşınızı. Bundan sonrakilerde anlasınki cebine maaşı kim koyuyorsa çalışan olarak onun yanındayız. Siz nasıl olsa çok değerli kabin ekipleri ve teknisyenler olarak bir çok firmada iş bulursunuz. Neden hala diretiyorsunuz.. 16000 kişinin önünde engel olmayın artık. GİDİNNNNNN....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bencil ~ 11 yıl önce
ayni sey senin basina gelseydi ne dusunurdun acaba..bunu buraya yazarken 2 kere dusun..dogaclama yap...neden kivraniyorsunki sirket iyi zam verdi ve yilin ilk aylari ....
//// ~ 11 yıl önce
Insaalllah grev olmaz ipler komple thy yonetiminin eline gecer sen ve senin gibilerde parttime gibi olursunuz ... Tek guvendigin sey aldigin para insaallah ondanda yoksun kalirsin

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000