16 Temmuz 2021, Cuma 11:21:40

THY pandemi öncesindeki rakamlara yaklaşıyor

Türk Hava Yolları, yaz sezonun başlaması ve kısıtlama kararlarının esnetilmesiyle birlikte pandemi öncesindeki rakamlarına epey yaklaştı.
  • bunlar güzel haberler ama keske hak olsa hukuk olsa da, bizden çok daha kötü durumda olan şirketlerin yaptığı gibi emekçinin hakkı artık iade edilse. ülkecek kapana sıkışmış gibiyiz, hak arayamıyoruz, olanları tepkisizce takip ediyoruz, ülkenin kimyası bozuldu, sanki herkes felç geçirmiş gibi. haberlerin aksine pandemi basından beri uçuşu ve isi hic azalmadan devam eden çalışanlar var. kim ne zaman ödeyecek bunlarin hakkını!? adamlar yüzde 30-50 kesinti yapmış, yanı eski maaşa donmek icin yüzde yüz zam gerekiyor, o da eriyen Türk Lirası üzerinden. alırken dünyanın en cömerti olanlar sıra vermeye geldiğinde, sadaka dağıtıyorlar, hepiniz hak yiyorsunuz, biliyorum umurunuzda degil ama HAKKIM HARAM ZİKKİM OLSUN !!!
  • Milletle resmen dalga geçiyorsunuz, ekstra uzatılmış mesailer yaptırıp ne para var ne doğru düzgün istirahat. Bazı şeylerin düzelmesi için toplanılsa birlik beraberlik olsa bir gün de değişebilir halbuki bazı şeyler. Sadece bir gün grev yapılsa, operasyon işlemese ben o zaman görürürüm zirveyi.. birlik beraberlik olmadığı için bu insanlar bu rezillikleri yaşamaya devam edecek.
  • Senin ikramiyeni 1 tl dezenfekteyi 17 tl aldıkları için buhar oldu bunlarda utanma yok utanma çocuklarından çıkar inşallah alın terimiz
  • İlk seçimde gidiciler
  • yolcu sayısı mı? uçuş sayısı mı? yoksa sadece reklam amaçlı mı? nasıl olsa varlık fonundayım diyerek hesabını kimse soramaz diye düşünüyorlar.
  • Ama hâlâ ikramiyelerimiz yok malesef her yerde birinciyiz ne anladım ben bu işten
  • Bi %25 daha lütfen eskiye geri dönsün
  • Bakıyorum da çalışan arkadaşlarımızın çoğu adaletsizlikten geçim sıkıntısından yenilenen haklarından şikayet ediyor arkadaşlar şikayet etmeyin vardiya bittikten sonra hemen millet bahçesine gidin kekinizi yiyin çayınızı için yatıp yuvarlanının hadi arkadaşlar birde çok şanslı bir milletiz en azından millet bahçelerimiz var
  • Sendika sirtimizda kenedir, Sana faydasi olmayan bu sendikadan cik, sen kazanmiyorsam o hic kazanamasin
  • Ya bi kere de tgs ile iligi haber paylaşın hakkımızı gasp ettiler ikramiyemiz elimizden aldı okadar yogunuz ki izin gunlerimizde bile mesailer var sirket surekli kar açıklıyor ama maaşa gelince ikramiyeye gelince ses yok hakkımızı verinnnnnnn!

Türk Hava Yolları, yaz sezonun başlaması ve kısıtlama kararlarının esnetilmesiyle birlikte pandemi öncesindeki rakamlarına epey yaklaştı.

Şu anda uzun hat uçuşlarda pandemi öncesi sefer sayısının %85'ine ulaşmış duruma gelen THY, Avrupalı network taşıyıcıları arasında en iyi toparlanan şirket oldu.

Konuyla ilgili detaylar Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi'den geldi:


 

THY pandemi öncesindeki rakamlara yaklaşıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (76)

uçucu madde ~ 3 yıl önce
bunlar güzel haberler ama keske hak olsa hukuk olsa da, bizden çok daha kötü durumda olan şirketlerin yaptığı gibi emekçinin hakkı artık iade edilse. ülkecek kapana sıkışmış gibiyiz, hak arayamıyoruz, olanları tepkisizce takip ediyoruz, ülkenin kimyası bozuldu, sanki herkes felç geçirmiş gibi. haberlerin aksine pandemi basından beri uçuşu ve isi hic azalmadan devam eden çalışanlar var. kim ne zaman ödeyecek bunlarin hakkını!? adamlar yüzde 30-50 kesinti yapmış, yanı eski maaşa donmek icin yüzde yüz zam gerekiyor, o da eriyen Türk Lirası üzerinden. alırken dünyanın en cömerti olanlar sıra vermeye geldiğinde, sadaka dağıtıyorlar, hepiniz hak yiyorsunuz, biliyorum umurunuzda degil ama HAKKIM HARAM ZİKKİM OLSUN !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dalga dalga ~ 3 yıl önce
Milletle resmen dalga geçiyorsunuz, ekstra uzatılmış mesailer yaptırıp ne para var ne doğru düzgün istirahat. Bazı şeylerin düzelmesi için toplanılsa birlik beraberlik olsa bir gün de değişebilir halbuki bazı şeyler. Sadece bir gün grev yapılsa, operasyon işlemese ben o zaman görürürüm zirveyi.. birlik beraberlik olmadığı için bu insanlar bu rezillikleri yaşamaya devam edecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
harekat ~ 3 yıl önce
Senin ikramiyeni 1 tl dezenfekteyi 17 tl aldıkları için buhar oldu bunlarda utanma yok utanma çocuklarından çıkar inşallah alın terimiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Seçimler loadinggg... ~ 3 yıl önce
İlk seçimde gidiciler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hangi rakamlar? ~ 3 yıl önce
yolcu sayısı mı? uçuş sayısı mı? yoksa sadece reklam amaçlı mı? nasıl olsa varlık fonundayım diyerek hesabını kimse soramaz diye düşünüyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Otobüscü ~ 3 yıl önce
Ama hâlâ ikramiyelerimiz yok malesef her yerde birinciyiz ne anladım ben bu işten

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabin için ~ 3 yıl önce
Bi %25 daha lütfen eskiye geri dönsün

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bence ~ 3 yıl önce
Kabin kesinti orani %40 olmali
Daha ~ 3 yıl önce
hesaplamayı bile bilmiyorsun. Hesapla bakalım yüzde 25 zam yapaalar eskiye dönüyor mu maaşın
Matematik ~ 3 yıl önce
%25 ile eskiye donemezsin, 100 liradan 35.indirim.yaparsa 65 lira olur maasin, Yekrar yuz olmasi icin %53 zam yapmasi lazim sana
Ka ~ 3 yıl önce
Eskiye donmemiz için %25 yetmez güzel kardeşim.suan eski maaşın %71.5 alıyoruz azıcık matematik.
Kabin ~ 3 yıl önce
Uçağı purserlar uçurur pilota gerek yok.. zam istiyoruz zaaammmm
Millet bahçesine ~ 3 yıl önce
Bakıyorum da çalışan arkadaşlarımızın çoğu adaletsizlikten geçim sıkıntısından yenilenen haklarından şikayet ediyor arkadaşlar şikayet etmeyin vardiya bittikten sonra hemen millet bahçesine gidin kekinizi yiyin çayınızı için yatıp yuvarlanının hadi arkadaşlar birde çok şanslı bir milletiz en azından millet bahçelerimiz var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F/o ~ 3 yıl önce
Millet bahçesi olmasa çay içecek kek yiyecek yer bulamazsın dua et ki bunları goruyon
Sune, Kene ~ 3 yıl önce
Sendika sirtimizda kenedir, Sana faydasi olmayan bu sendikadan cik, sen kazanmiyorsam o hic kazanamasin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zerre anlamıyorsun ~ 3 yıl önce
Eğer sendika olmazsa Pegasus hostesleri ile aynı maaşı alırsın. Evet yandaş, evet sarı, ama unutma ki en kötü sendika bile sendikasızlıktan iyidir. Şimdi otur kendine şu soruyu sor. Pegasus hosteslerinden ne artın var ki onlardan 3 dört kat daha fazla maaş alıyorsun? Neden onlar iki kişi tek odada kalırken sen tek başına kalıyorsun otellerde? Ben söyleyeyim mi? BİR TİS'İNİZ VAR. SENDİKA OLMAZSA TİS OLMAZ, TİS OLMAZSA MEMUR 4BİN, AMİRİNİZ 5BİN E CALİSİRSİNİZ. HE ÇALIŞMAMA HAKKINIZ DA VAR, YERİNİZİ GELECEK 100BİN KİSİ BULUR SİRKET 3 AYDA. SORUN SENDİKADA DEĞİL. SORUN SİSTEMDE. ÇALIŞANIN GREV HAKKININ OLMADIĞI BU SİSTEMDE HİC BİR SENDİKA İSVERENE DİRENEMEZ.
TGS ~ 3 yıl önce
Ya bi kere de tgs ile iligi haber paylaşın hakkımızı gasp ettiler ikramiyemiz elimizden aldı okadar yogunuz ki izin gunlerimizde bile mesailer var sirket surekli kar açıklıyor ama maaşa gelince ikramiyeye gelince ses yok hakkımızı verinnnnnnn!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
3 maymunu oynamak ~ 3 yıl önce
Bu konu da herkez cok iyi rolünü yapiyor
3500 TL ~ 3 yıl önce
3500 TL maaşa mahkum edenler utansın işsizlik ödeneğini fırsat bilip 2 gün izine çıkarıp 12 gün işsizlik ödeneği odettiren kan emiciler utansın bir yıllık sigortamzi hiç edenler utansın her yerde kar açıklayıp emekçinin hakkına çökenler utansın mesai yaptiracak kadar işi olup ikramiyeyi vermeyenler utansın 8 saat çalışıp 12 saate evde olan insanların hakkını yiyenler utansın yatacak yeriniz yok milletin ahını aldınız .

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000