12 Nisan 2011, Salı 13:09:22

THY NE ZAMAN A380 ALACAK?

Dünyanın en büyük uçak üreticilerinden Airbus, gelecek hedeflerini ve havayolu şirketlerinin siparişlerini tanıtmak amacıyla İstanbul Hilton Otel'de bir basın toplantısı düzenledi.
  • fransa nin degil heralde?
  • Şu Fransızların yaptığı yüzsüzlüğe baksanıza. Avrupa Birliğine katılmada Türkiye'nin dimdik karşısında, uçak satmaya gelince de Türkiye'nin yanında. Boşuna dememişler "Paranın kokusu yoktur" diye.
  • olayi siyasete cekip ulasilmis basariyi gözardi etmeye kalkma!!bugün THY icin A380 ve 747-800 sözkonusu ise cok büyük bir basari!!
  • Şu an ki atatürk havalimanı, full cargo ve de full yolcu alarak a 380 nin hem iniş hem kalkış, hem taksi, hem de körüğe yanaşma uygun değil.. Gösteri amaçlı olarak 3 kez değil tam 200 kez iner a 380 ve de kalkar bolca fotoğraf çeker millet.. Geçmiş de a 380 minumum yakıt, ve 20 kişi ile ataturke iniş yaptı ve kalktı hesap kitap ortada. Ayrıca bu uçağı nereye nasıl pakr edeceksin baktığınızda ataturk te her yer dolu, yer yetmiyor.Ataturk havalimanın yeni pist yapılması 380 e göre, taksi yollarının yapılması ve ayrı bir geniş körük yapılması şartıyla olabilir.. Ayrıca thy nin a 380 alması için zaman var aceleye gerek yok..
  • bu uçağın tam kapasite inebileceği bir pist türkiyede yok boşuna nefes tüketmeyin neden gelen 3 tane a380 ni teknik açıdan bakmıyorsunuz gelenlerin hepsi yarım yakıt ve yolcu neredeyse olmadan geldi ha tabi size göre indi mi indi gerisi bahanedir ama sözde herkezin fikri egosu varya bayılıyorum sizlere :))) son olarak eğer üçüncü havalimanı 2015 e kadar tamamlanırsa tabi tam kapasite full yakıtlı bir şekilde mutlaka inebilir buda kesin birşeydir
  • Kalkar kardeşim kalkar! bilmiş bilmiş konuşma..Ne demiş Afrodit Banu abla, ''Kaldıramazsan kaldırırlar gülüm..'' .Sen hala çıkmışın bir sürü ıvır zıvır bilgi.Tamam anladık çok biliyosun...
  • A380'nin inişi için 2800 - 2900 m yeterli ama kalkışta ISA şartlarında bile 3000-3100 m gibi bir piste ihtiyaç var ISA +15 dediğinizde bu değer 3250 oluyor ya da 3000 m'de regulated TOW'e göre kalkmanız gerekir ki bu da ya yakıt ya da payload'tan feragat etmeniz demektir. Airbus firması 3000 X 45'lik pistler için bir çalışma yaptı belirli şartların sağlanması (pist kenarında 15 m'lik banketler, iniş kalkış öncesi FOD kontrolü gibi) şartıyla bu tür pistler emergency ya da en fazla alternate meydan olarak kullanılabiliyor
  • AB ye şirin görünme mevsimi geçti dostum, sen nefesini yorma, şimdi ABD ye yaranma sezonu açıldı, 747-8i nin şansı daha yüksek... Bu işler bizde böyle. Nasıl şov yapılacak o önemli, gerisi hikaye.
  • yabancilarin yonettigi bir ukede yabanci pilotun milli havayolumda calismasi kadar dogal birsey olamaz,ucak uretemedigimiz ulkede,pilotta yetistiremeyelim,yetistirmeyelim,uretkenligi son bulmus tarim sanayi vs gibi konulara bir yenisini ekleyelim,sonra gunun birinde F16 ucaklarini izinleri olcusunde kullanabildigimiz devletlerin pilotlarida havayollarimizi istedikleri gibi yonlendirme gucune erissinler,hatta Turkler sadece first officer olarak ucsun kaptanlar sadece yabancilardan olussun,bu yonetimle bunlarin hepsi olacak insaallah,Turkiye Cumhuriyetinde bu isi hakkiyla yapacak bir suru insan varken hatta yetismis insan varken ozellikle THY'nin bu durumunu anlamak cidden guc,muhtemelen yabanci ortaklardandir,sattik ya!!
  • umarım uygun altyapı sağlanır ve bu uçaklar tk'ya gelir ve en önemlisi umarım içi yabancı kaptanla dolar. yabancıları kötüleyeceğinize, dönün önce bir aynaya bakın siz.
Türkiye’nin başarılı havacılık stratejisinin yolcu trafiğini önemli ölçüde arttığını ifade eden Avrupa, Asya ve Pasifik'ten Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Chris Buckley, Airbus’ın en son Küresel Pazar Tahmini’ne göre 2010 ile 2029 yılları arasında Türkiye’deki havayollarının 50.5 milyar dolar değerinde 480 yeni uçağa ihtiyacı olacağını belirtti.

Buckley “Türkiye’nin, İstanbul’u havacılığın merkezi haline getirme stratejisi çok başarılı oldu ve böylece iç ve dış hat yolcularının yanı sıra transit yolcu sayısında da büyük bir artış gösterdi. Bunun yanı sıra her gün daha fazla insan Türk Hava Yolları ile uçmayı tercih ediyor ki payları bugün uluslararası uçuşlarda yüzde 70’e yaklaştı. Bütün bunlar da daha fazla uçağa ihtiyaç olacak anlamına geliyor ki Airbus modern ve eko-verimli ürünleri ile her türlü uçak ihtiyacını karşılamaya hazırdır” dedi.

Buckley, şirket tahminlerine göre 2029 yılına kadar Türkiye’de; en çok satan A320 ailesi uçakları gibi 382 tek koridorlu ve A330, A350 XWB ve A380 gibi uzun menzilli 98 uçağa ihtiyaç duyulacağını, özellikle Orta Doğu ve Asya-Pasifik bölgesinden Avrupa’ya transit yolcu sayısındaki artış ile Türkiye’nin yüksek yoğunluktaki rotalarda en az 8 tane Airbus’ın bayrak taşıyıcı uçağı A380’e ihtiyacı olabileceğini ifade etti.

Buckley konuşmasına şöyle devam etti: “A380 dünyanın önde gelen havayollarının gizli silahı olmaya devam ediyor. Geniş ve konforlu kabini diğer havayollarından yolcu çalmaya devam ederken en yakın rakibinden yüzde 20 daha az yakıt kullanıyor. En son teknoloji sayesinde A380 düşük operasyon maliyetleri, daha düşük emisyon, daha uzun menzil ve yüksek performansı ile dunyanin onde gelen yoğun yolculu rotalarinda en iyi tercih olmaya devam ediyor" diye konuştu.

Şu ana kadar 5 farklı şirkete 45 adet A380 sattıklarını ifade eden Buckley, 1 Mayıs itibariyle Kore Havayolları'na, yaz aylarında da Chinese Southern şirketine A380 vereceklerini ifade etti.

Her yarım dakikada bir dünyanın herhangi bir yerinde Airbus'ın iniş yapıp kalktığını ifade eden Buckley, dün AirportHaber'in de manşete taşıdığı Cezire Havayolları'nın iptal ettiği 25 uçaklık sipariş nedenini ise, Ortadoğu'da pazarı elinde bulunduran, Emirates, Etihad, Katar ve Asiana gibi şirketlerin ufak şirketlere etkilerinden biri olduğunu belirtti.

Christopher Buckley, Türk şirketlerinin Airbus ile ortaklığından duyduğu mutluluğu dile getirirken, Türk Hava Yolları'nın A330’a olan ilgisini artık A380’e yöneltmesi gerektiğinide ifade etti. Buckley“Atatürk Havalimanı’na A380 ile üç kez iniş yaptık ve bir sorun çıkmadı. Bence artık Türk Hava Yolları’nın da bir A380’i olması gerek. Yeni yapılacak olan havaalanı ile ilgili beklentilerimiz tabi ki var. Yaptığımız araştırmalara göre 2015 yılında ya yeni havaalanı için ya da Atatürk Havalimanı için bir A380 göndereceğimize inanıyoruz“ diye konuştu.

Havacılık sektörünün dünyada her tür felakete rağmen %45 büyüdüğünü ifade eden Buckley, gelecekte en büyük pazarın Ortadoğu olacağınıda sözlerine ekledi. Buckley sözlerini şöyle noktaladı; “Türkiye’nin yaşadığı büyük ekonomik büyüme, turizm gelişmeleri (Kuzey Afrika’da yaşanan karışıklıklar) ülkenizin daha önemli bir destinasyon olmasını sağladı. Türk Hava Yolları’nın bu büyümeye etkisi yadsınamaz. Ayrıca aktarma trafiği 2000’li yıllardaki rakamların 5 katına çıktı. Bugün Toulese’dan uçağa binerek, İstanbul aktarmalı Bangkok, Singapur gibi yerlere çok kısa sürede ulaşmak mümkün. Bu yüzden Türkiye’nin gelişimi bizimde değer verdiğimiz bir gelişmedir."



©AirportHaber.com

THY NE ZAMAN A380 ALACAK?

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Misafir ~ 13 yıl önce
fransa nin degil heralde?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Şu Fransızların yaptığı yüzsüzlüğe baksanıza. Avrupa Birliğine katılmada Türkiye'nin dimdik karşısında, uçak satmaya gelince de Türkiye'nin yanında. Boşuna dememişler "Paranın kokusu yoktur" diye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
olayi siyasete cekip ulasilmis basariyi gözardi etmeye kalkma!!bugün THY icin A380 ve 747-800 sözkonusu ise cok büyük bir basari!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Şu an ki atatürk havalimanı, full cargo ve de full yolcu alarak a 380 nin hem iniş hem kalkış, hem taksi, hem de körüğe yanaşma uygun değil.. Gösteri amaçlı olarak 3 kez değil tam 200 kez iner a 380 ve de kalkar bolca fotoğraf çeker millet.. Geçmiş de a 380 minumum yakıt, ve 20 kişi ile ataturke iniş yaptı ve kalktı hesap kitap ortada. Ayrıca bu uçağı nereye nasıl pakr edeceksin baktığınızda ataturk te her yer dolu, yer yetmiyor.Ataturk havalimanın yeni pist yapılması 380 e göre, taksi yollarının yapılması ve ayrı bir geniş körük yapılması şartıyla olabilir.. Ayrıca thy nin a 380 alması için zaman var aceleye gerek yok..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu uçağın tam kapasite inebileceği bir pist türkiyede yok boşuna nefes tüketmeyin neden gelen 3 tane a380 ni teknik açıdan bakmıyorsunuz gelenlerin hepsi yarım yakıt ve yolcu neredeyse olmadan geldi ha tabi size göre indi mi indi gerisi bahanedir ama sözde herkezin fikri egosu varya bayılıyorum sizlere :))) son olarak eğer üçüncü havalimanı 2015 e kadar tamamlanırsa tabi tam kapasite full yakıtlı bir şekilde mutlaka inebilir buda kesin birşeydir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kalkar kardeşim kalkar! bilmiş bilmiş konuşma..Ne demiş Afrodit Banu abla, ''Kaldıramazsan kaldırırlar gülüm..'' .Sen hala çıkmışın bir sürü ıvır zıvır bilgi.Tamam anladık çok biliyosun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
A380'nin inişi için 2800 - 2900 m yeterli ama kalkışta ISA şartlarında bile 3000-3100 m gibi bir piste ihtiyaç var ISA +15 dediğinizde bu değer 3250 oluyor ya da 3000 m'de regulated TOW'e göre kalkmanız gerekir ki bu da ya yakıt ya da payload'tan feragat etmeniz demektir. Airbus firması 3000 X 45'lik pistler için bir çalışma yaptı belirli şartların sağlanması (pist kenarında 15 m'lik banketler, iniş kalkış öncesi FOD kontrolü gibi) şartıyla bu tür pistler emergency ya da en fazla alternate meydan olarak kullanılabiliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
AB ye şirin görünme mevsimi geçti dostum, sen nefesini yorma, şimdi ABD ye yaranma sezonu açıldı, 747-8i nin şansı daha yüksek... Bu işler bizde böyle. Nasıl şov yapılacak o önemli, gerisi hikaye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yabancilarin yonettigi bir ukede yabanci pilotun milli havayolumda calismasi kadar dogal birsey olamaz,ucak uretemedigimiz ulkede,pilotta yetistiremeyelim,yetistirmeyelim,uretkenligi son bulmus tarim sanayi vs gibi konulara bir yenisini ekleyelim,sonra gunun birinde F16 ucaklarini izinleri olcusunde kullanabildigimiz devletlerin pilotlarida havayollarimizi istedikleri gibi yonlendirme gucune erissinler,hatta Turkler sadece first officer olarak ucsun kaptanlar sadece yabancilardan olussun,bu yonetimle bunlarin hepsi olacak insaallah,Turkiye Cumhuriyetinde bu isi hakkiyla yapacak bir suru insan varken hatta yetismis insan varken ozellikle THY'nin bu durumunu anlamak cidden guc,muhtemelen yabanci ortaklardandir,sattik ya!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
umarım uygun altyapı sağlanır ve bu uçaklar tk'ya gelir ve en önemlisi umarım içi yabancı kaptanla dolar. yabancıları kötüleyeceğinize, dönün önce bir aynaya bakın siz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000