12 Haziran 2011, Pazar 09:20:27

THY MAYIS SONUÇLARINI AÇIKLADI

Türk Hava Yolları Ocak-Mayıs dönemine ilişkin verileri açıkladı...
  • Hava harp okulundan olan pılot personelın yuzde 98 ı ataturkcudur keza bırebır bılırım hosteslerın de hanı su secımlerde havalımanında oy kullandırtmadıgınız..o akp karsıtı pılotlar olmasa bakalım ne yapar akp lı thy..???????
  • 2 AY AKSAT BAKALIM O LEASINGI AKSAT HADI AKSATSANA GORELIM SENI..
  • uzulmeyin yine akp kazandi thy yi yine akpliler yonetecek
  • Evet bir cok birimde oldugu gibi, havacilikta da AKP zihniyetli akilli, uslu, yemeyen insanlar var. Yillardir bu sirketi ve devleti arka bahcesi olarak kullanan ve heryerde develeti milleti zarara ugratan alcaklardan kurtuldu, kurtulacak da daha bu millet, bu sirket!
  • leasing borc degildir kardesim!!! Ögren de gel! Artik bir is yapma sekli haline gelmistir leasing...
  • THY NIN TOPLAM BORCUNU YAZ LEASING KREDI VS....TOPLAM BORC KAC SENELIK BORCLANDI THY..????????????
  • açıklamada yazıyor, her alanda; uçuş sayısı, sunulan koltuk, ucretli yolcu vs. hepsinde artış var. sadece en önemli kalem olan doluluk oranında düşüş var:)) 2,9 puan düşmüş, 68.8 olmuş. senin en önemli bakman gereken yer zaten orası. madem arz ettiğin kadar talep toplayamıyorsun, ne halt etmeye habire abuk sabuk hatlar açıp duruyorsun. sonuçta bu hatlardaki düşük doluluk oranı yüzünden fiyatlarını düşürmek zorunda kalıyorsun, o da karlılığını etkiliyor. bir arkadaş yazmış geniş gövde olayını. tk nın yapması gereken butun abuk sabuk afrika hatlarında 739 lar alarak uçması ya da kapatması, 340 ları yollyıp elindeki buyuk govdeli uçaklarla 340 ların açığını kapaması, ve sadece dar govde uçaklar ile kar edeceğini artık anlamasıdır.
  • yani thy yönetimi akp li o yuzden mi bu başarı demek istiyorsun ?
  • emiratesi örnek göstereceğiz tabiki. onlar full geniş gövde ile uçuyorlar ise demek ki uygun yönetim anlayışıyla kar edilebiliyor. THY de bu yönetimin doğru yapıldığını düşünüyorum ki sabah 10da gelen new york uçağı geri 11 11 30 arası new yorka gidiyor ve yüzde 80 den fazla doluluk oranı ile. mümkünse bir kabin memuru arkadaşa doluluk oranlarını sorun (çin kore japonya tayland amerika ) yani 330 ve 777 ile gidilen yeleri uçaların alımı doğrumu yanlışmı anlarsınız. adamlar çalışmaktan yemek yiyemiyor 10 12 msaatlik uçuş boyunca. burdan yazması kolay.
  • birakin lutfen chp yi akp yi..thy yolcu sayısını arttirmasına ragmen buyuk zarar içerisinde.. bu arpaliğin bir an once duzenlenmesi gerekli bunu tartişalim. ucak alimi vs bunlar bahane olamaz.thy duzelmezse bir kaç yil içerisinde batma durumuna gelecek. lutfen bunu gorun artik.
Türk Hava Yolları Ocak-Mayıs dönemine ilişkin verileri açıkladı. Açıklamada gözle görülür artış dikkat çekti.

İşte THY'nin verdiği rakamlar:

*  Yolcu Sayısı Ocak-Mayıs 2010 döneminde 10.9 milyon iken,  2011 yılının aynı döneminde  %10,4 artışla 12 milyon'a  ulaşmış olup, Dış Hatlarda  Business/Comfort  Class ve Dıştan Dışa  Transfer Yolcu sayılarında da Ocak-Mayıs 2010 dönemine kıyasla sırasıyla %22 ve %9,7 artış sağlanmıştır.
*  Yolcu Doluluk oranı 2,9 puan azalışla %68,8 olarak gerçekleşmiştir.

Ayrıca;

*  Arz edilen Koltuk Km (AKK), Ocak-Mayıs 2010 döneminde 24.9 milyar  iken, 2011 yılının aynı döneminde %23,1  artarak 30.7  milyar'a,
*  Ücretli Yolcu Km (ÜYK), Ocak-Mayıs 2010 döneminde 17.9 milyar  iken, 2011 yılının aynı döneminde %18,2 artarak 21.1 milyar'a,
*  Konma Sayısı, Ocak-Mayıs 2010 döneminde 92.535 iken, 2011 yılının aynı döneminde %10,5 artışla 102.268'e,
*  Kargo-Posta, Ocak-Mayıs 2010 döneminde  126.116  ton iken, 2011 yılının aynı döneminde %21,9 artışla 153.694 ton'a, yükselmiştir.
THY MAYIS SONUÇLARINI AÇIKLADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Misafir ~ 13 yıl önce
Hava harp okulundan olan pılot personelın yuzde 98 ı ataturkcudur keza bırebır bılırım hosteslerın de hanı su secımlerde havalımanında oy kullandırtmadıgınız..o akp karsıtı pılotlar olmasa bakalım ne yapar akp lı thy..???????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
2 AY AKSAT BAKALIM O LEASINGI AKSAT HADI AKSATSANA GORELIM SENI..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
uzulmeyin yine akp kazandi thy yi yine akpliler yonetecek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Evet bir cok birimde oldugu gibi, havacilikta da AKP zihniyetli akilli, uslu, yemeyen insanlar var. Yillardir bu sirketi ve devleti arka bahcesi olarak kullanan ve heryerde develeti milleti zarara ugratan alcaklardan kurtuldu, kurtulacak da daha bu millet, bu sirket!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
leasing borc degildir kardesim!!! Ögren de gel! Artik bir is yapma sekli haline gelmistir leasing...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
THY NIN TOPLAM BORCUNU YAZ LEASING KREDI VS....TOPLAM BORC KAC SENELIK BORCLANDI THY..????????????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
açıklamada yazıyor, her alanda; uçuş sayısı, sunulan koltuk, ucretli yolcu vs. hepsinde artış var. sadece en önemli kalem olan doluluk oranında düşüş var:)) 2,9 puan düşmüş, 68.8 olmuş. senin en önemli bakman gereken yer zaten orası. madem arz ettiğin kadar talep toplayamıyorsun, ne halt etmeye habire abuk sabuk hatlar açıp duruyorsun. sonuçta bu hatlardaki düşük doluluk oranı yüzünden fiyatlarını düşürmek zorunda kalıyorsun, o da karlılığını etkiliyor. bir arkadaş yazmış geniş gövde olayını. tk nın yapması gereken butun abuk sabuk afrika hatlarında 739 lar alarak uçması ya da kapatması, 340 ları yollyıp elindeki buyuk govdeli uçaklarla 340 ların açığını kapaması, ve sadece dar govde uçaklar ile kar edeceğini artık anlamasıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yani thy yönetimi akp li o yuzden mi bu başarı demek istiyorsun ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
emiratesi örnek göstereceğiz tabiki. onlar full geniş gövde ile uçuyorlar ise demek ki uygun yönetim anlayışıyla kar edilebiliyor. THY de bu yönetimin doğru yapıldığını düşünüyorum ki sabah 10da gelen new york uçağı geri 11 11 30 arası new yorka gidiyor ve yüzde 80 den fazla doluluk oranı ile. mümkünse bir kabin memuru arkadaşa doluluk oranlarını sorun (çin kore japonya tayland amerika ) yani 330 ve 777 ile gidilen yeleri uçaların alımı doğrumu yanlışmı anlarsınız. adamlar çalışmaktan yemek yiyemiyor 10 12 msaatlik uçuş boyunca. burdan yazması kolay.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
birakin lutfen chp yi akp yi..thy yolcu sayısını arttirmasına ragmen buyuk zarar içerisinde.. bu arpaliğin bir an once duzenlenmesi gerekli bunu tartişalim. ucak alimi vs bunlar bahane olamaz.thy duzelmezse bir kaç yil içerisinde batma durumuna gelecek. lutfen bunu gorun artik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000