14 Nisan 2021, Çarşamba 13:56:12

THY MAX ile iki yıl sonra ilk tarifeli seferini yapıyor

İki yılı aşkın bir süredir yerde olan Boeing 737 MAX uçakları yavaş yavaş gökyüzüne dönerken, Türk Hava Yolları da 2 yıllık aranın ardından MAX uçağıyla ilk tarifeli uçuşunu yapmaya hazırlanıyor.
  • Bu uçağın adı çıkmış artık olası bir kazasında yine yere indireleceği belli
  • daha bi kac gun once elektrik arizasi cikti, boeing sirketlere yazi gonderdi kontrol edilmesi icin, amerikada (ya da kanadada) bir sirket tekrar ucustan cekti diye haberler dolaniyordu. ne cabuk kontrol edildi de ucusa verildi bu ucak?

İki yılı aşkın bir süredir yerde olan Boeing 737 MAX uçakları yavaş yavaş gökyüzüne dönerken, Türk Hava Yolları da 2 yıllık aranın ardından MAX uçağıyla ilk tarifeli uçuşunu yapmaya hazırlanıyor.

Türk Hava Yolları'na ait TC-LCE kuyruk tescilli MAX uçağı geçtiğimiz hafta Atatürk Havalimanı'ndan kalkış yaparak bir test uçuşu icra etmişti.

Test uçuşunu ardından yarın da TC-LCA kuyruk tescilli MAX'in ilk tarifeli seferini yapacağı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre; 2 yıldır uçurulmayan MAX uçağı, yarın TK2138 sefer sayısıyla İstanbul-Ankara seferini icra edecek.

NE OLMUŞTU?

Boeing, 737 Max tipi yolcu uçaklarının uçuş kontrol sistemindeki üretim hatasının yol açtığı uçak kazaları nedeniyle eleştirilere hedef olmuştu.

Endonezya'da Lion Hava Yolları'na ait "JT 610" sefer sayılı Boeing 737 Max 8 tipi uçak, 29 Ekim 2018'de, Cakarta'dan Sumatra Adası'ndaki Pangkal Pinang şehrine gitmek üzere havalandıktan kısa süre sonra denize çakılmıştı. 189 kişinin yaşamını yitirdiği kaza, bu tip uçakların ilk kazası olarak tarihe geçmişti.

Etiyopya Hava Yolları'na ait Boeing 737 Max 8 tipi yolcu uçağı da 10 Mart 2019'da Addis Ababa'dan Kenya'nın başkenti Nairobi'ye gitmek için havalandıktan kısa süre sonra düşmüş, uçaktaki 157 kişi hayatını kaybetmişti.

Etiyopya'daki kazanın ardından Türkiye, Çin, Etiyopya, İngiltere, Almanya, Fransa, Hollanda ve Avusturya'nın da aralarında bulunduğu birçok ülke, "Boeing 737 Max" tipi uçakların operasyonlarını geçici olarak durdurmuş ve hava sahalarını bu uçuşlara kapatmıştı.

Her iki kazaya da uçaklardaki yükseliş açısını ayarlayan sensörler arasındaki veri uyuşmazlığının yol açtığı tespit edilmişti.

THY MAX ile iki yıl sonra ilk tarifeli seferini yapıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

XXX ~ 3 yıl önce
Bu uçağın adı çıkmış artık olası bir kazasında yine yere indireleceği belli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
elektrik arizasi? ~ 3 yıl önce
daha bi kac gun once elektrik arizasi cikti, boeing sirketlere yazi gonderdi kontrol edilmesi icin, amerikada (ya da kanadada) bir sirket tekrar ucustan cekti diye haberler dolaniyordu. ne cabuk kontrol edildi de ucusa verildi bu ucak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
2138 ~ 3 yıl önce
2138'te biletin mi var da dertlendin. internetten her gördüğünüze atlıyorsunuz hemen bilmeden etmeden
Baska ~ 3 yıl önce
Aciklanmayan baska sorunlari varmis Boeing Acikladi
Hikaye ~ 3 yıl önce
Boeing in milletin gazını almak için yaptığı uydurma arızalar bence. Bu konuda çok hassasiz çok dikkatliyiz. En ufak bir tespitte uçakları yere indiriyoruz şeklinde haberler yapıp ne kadar ciddi olduklarını ispatlamaya çalışıyorlar. Iki üç aylık lion Air uçağı bakımsızliktan düştü diye açıklama yapıp bile bile her şeyi sümen altı eden bir şirketin de bu tarz hikayelerine kim inanır merak ediyorum.
Yavv ~ 3 yıl önce
Aramizda arizanin lafimi olur, ayip ediyorsun
Emniyet ~ 3 yıl önce
Haberin devamında sadece belli seri numaralı MAX uçaklarının etkilendiği belirtilmiş olup. Ülkemiz havayollarındaki MAX uçakları etkilenmediği bilinyor

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000