12 Nisan 2020, Pazar 20:48:59

THY maaş kesintisini THY'ye sordu

Türk Hava Yolları, yapacağı maaş kesintisini yurt dışı personeline sordu.
  • Pilotlardan kabin memurlarından sorgusuz sualsiz tüm maaşı kesti. İş kurun vereceği parayla yetinin dedi. Şimdi bunun adalet neresinde? Ben maaşımın %55 ine razıyım.
  • THY Yurtdisi personeline hiç para vermiyorum desede, ağlarlar ama geri dönmezler Cunki yıllardır birikimleri yaptılar onlara birey olmaz bence aldıkları paralar kadar bunların bazilarinin nasıl olurda 20 yıl yurtdisinda kalabiliyorlar birazda ona bakmak lazım.
  • Siz burada THY personelinin maaşlarını mı yoksa zavallı asgari ücretlileri mi konuşuyorsunuz? Önce bunu bir idrak edin. Yabancı ülkelerin ayrım yaptığını söyleyen yalancı. Yalan yazmak hem ayıptır hem günah. Bütün dinlerde. Bırakın artık işkembeden sallamayı.
  • İşkembeden sallamışsın sivri zeka. Sebebini açıklayayım. Diğer devletler devlet olmanın gereğini yapıp eve gönderdikleri insanların maaşlarının en az yüzde 55 ini ödüyorlar. Kalan 45 i de THY paşa paşa ödemek zorunda kalıyor. Sonuç olarak yurt dışı personeli maaşının yüzde 45 ini değil yüzde yüzünü alıyor. Türkiye'de ise devlet hem vatandaşına yüzde 55 vermekten aciz, hem de şirketler insanları işten atmasınlar diye kısa çalışma ödeneği diye bir aldatmaca uydurdu. Böylece çalışanlara maaşlarının çüzi bir kısmını ödüyor. THY de bu tezgah çakılmasın diye ödenen rakama gerçek maaşın yüzde 5 i civarında bir iyileştirme yapıyor. Umarım anlamışsınızdır.
  • Mahalli personelle de aynı yazı yollanabilmişmi?
  • adam domatesin kg şu kadar demiş yahu arkadaş her yer de domates mi arar oldun ???? gitme o zaman gel yer değiştirelim
  • arkadaş gel geri,zorla gitmedin ya yurtdışına,domates burada ucuz gel,hesabın da iyiymiş,24 saat telefon beklersin tabi,normal zamanda alana bile gitmeyenler var
  • tabiki yurtdışında çalışan arkadaşlarımızın kazancında gözümüz yok ama şikayet eden varsa oralara zorla mı gönderildiler,yurdışına tayin için hiç mi kapı kapı gezmediler,yer beğenmeyip araya birilerini sokmadılar,kafamda deli sorular.
  • Avrupa, tum sinirlarini AB üyesi olmayan ülkelere eylül sonuna kadar kapatma kararı aldi kısacası THY ucuslari eylül sonuna kadar yok gurbetten gelecek vatandaslarimiz da olmayacak bu durumda tum personelin yurtdisi bürolarında kalmasının mantigi nedir.
  • Hic para vemesenizde kalırlar.Yıllardır, dünya kadar para biriktirdiler ve dünyanın dort bir yanından evler aldilar bununlada kalmayıp şirketten kira yardilarini da alıyorlar boyle çiftlik görülmemiştir.

Türk Hava Yolları, yapacağı maaş kesintisini yurt dışı personeline sordu.

Geçtiğimiz günlerde AirportHaber'in özel haber olarak duyurduğu ve yurt dışı personelin izne çıkarılacağını yanı sıra maaşlarının yüzde 45'inin verileceğini duyurduğu konuya ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı.

Yurt dışında görev yapan personeline bir bilgilendirme e-postası gönderen THY, maaş kesintisini kabul edip etmeyeceğini sordı.

THY'dan tarafından gönderilen e posta'da:

Yurt dışı ücretinizin %55 oranında azaltılması ile 1 Mart 2020 tarihinden geçerli olacak şekilde yeniden belirlenen bu yeni ücret teklifini, bu elektronik postanın tarafınıza ulaştığı tarihten itibaren 6 işgünü yasal süre içerisinde (18.04.2020 Cumartesi günü mesai bitimine kadar) kabul veya reddettiğinize ilişkin [email protected] elektronik posta adresine dönüş yapmanız beklenmektedir.

Şahsıma yukarıda tebliğ edilen 1.03.2020 tarihinden geçerli yeni yurt dışı ücreti kabul ediyorum.

Şahsıma yukarıda tebliğ edilen 1.03.2020 tarihinden geçerli yeni yurt dışı ücreti kabul etmiyorum.

THY maaş kesintisini THY'ye sordu

Yorumlar Tüm Yorumlar (156)

Yorumcu ~ 4 yıl önce
Pilotlardan kabin memurlarından sorgusuz sualsiz tüm maaşı kesti. İş kurun vereceği parayla yetinin dedi. Şimdi bunun adalet neresinde? Ben maaşımın %55 ine razıyım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bitti ~ 4 yıl önce
THY Yurtdisi personeline hiç para vermiyorum desede, ağlarlar ama geri dönmezler Cunki yıllardır birikimleri yaptılar onlara birey olmaz bence aldıkları paralar kadar bunların bazilarinin nasıl olurda 20 yıl yurtdisinda kalabiliyorlar birazda ona bakmak lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ezbere konuşanlara ~ 4 yıl önce
Siz burada THY personelinin maaşlarını mı yoksa zavallı asgari ücretlileri mi konuşuyorsunuz? Önce bunu bir idrak edin. Yabancı ülkelerin ayrım yaptığını söyleyen yalancı. Yalan yazmak hem ayıptır hem günah. Bütün dinlerde. Bırakın artık işkembeden sallamayı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zeka sorunlular.cvp ~ 4 yıl önce
İşkembeden sallamışsın sivri zeka. Sebebini açıklayayım. Diğer devletler devlet olmanın gereğini yapıp eve gönderdikleri insanların maaşlarının en az yüzde 55 ini ödüyorlar. Kalan 45 i de THY paşa paşa ödemek zorunda kalıyor. Sonuç olarak yurt dışı personeli maaşının yüzde 45 ini değil yüzde yüzünü alıyor. Türkiye'de ise devlet hem vatandaşına yüzde 55 vermekten aciz, hem de şirketler insanları işten atmasınlar diye kısa çalışma ödeneği diye bir aldatmaca uydurdu. Böylece çalışanlara maaşlarının çüzi bir kısmını ödüyor. THY de bu tezgah çakılmasın diye ödenen rakama gerçek maaşın yüzde 5 i civarında bir iyileştirme yapıyor. Umarım anlamışsınızdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
O zaman ~ 4 yıl önce
Neden hala buradasın. Çok sevdiğin o ülkelere gitsene.
Ezbere konuşma ~ 4 yıl önce
Bizim ülkemiz şuan da brüt maaşın %60 kısmını vatandaşına İŞKUR üzerinden veriyor. Senin yaptığın bu analiz, muz cumhuriyetine bağlı herhangi bir kent olabilir. Nankörlük etmeyin sebat edin
Bir soru ~ 4 yıl önce
Merkez tayinliler Türkiye iş kanunlarına tabii o yüzden de özellikle avrupada olanlar o yardımlardan faydalanamıyorlar diye biliyorum acaba yanlış mı biliyorum? Mesela Fransa'da bir şef,burada 5 sene kalırsan merkez tayinli bile olsan buranın kanunlarına tabi oluyorsun böylece birçok sosyal hakkın oluyor,bunu da thy işine gelmediği için istemiyor diyordu.
o zaman.cvp ~ 4 yıl önce
Fırsatını bulsan, herkesten önce gidersin. Kendine bari dürüst ol. Bırakın bu zavallı goygoyu.
Cevap ~ 4 yıl önce
Ben Tk Yurtdisindayim.Oranin Hukumeti sadéce kendi vatandaşlarina yardim ediyor.Bize bir faydasi yok.Sen işkemden sallamissin belli.
M.Fatih ~ 4 yıl önce
Mahalli personelle de aynı yazı yollanabilmişmi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Osman ~ 4 yıl önce
adam domatesin kg şu kadar demiş yahu arkadaş her yer de domates mi arar oldun ???? gitme o zaman gel yer değiştirelim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çünküye cevap ~ 4 yıl önce
arkadaş gel geri,zorla gitmedin ya yurtdışına,domates burada ucuz gel,hesabın da iyiymiş,24 saat telefon beklersin tabi,normal zamanda alana bile gitmeyenler var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cevap ~ 4 yıl önce
Dostum , zorla gittim diyen oldu mu ? Biz bu şartlar yüzünden bu kadar alıyoruz diyorum. He ama sen kendine güveniyorsan seni de piste alalım. Bütün bşk yardımcıları istasyon şefi arıyor, buyur gel.
Pahali domates ~ 4 yıl önce
Avrupada altlarina luks araba cekip, asyada, afrikada villada yasayan burda domates pahali diyen bunlari da bilmem napmali...pahali domates olan yere atanmak icin niye kapi kapi torpil aradiniz o zaman...ben anlamadim...neyse gidip ucuz domatesimi yiyim..sende ekstralarla beraber haksiz 6000 euronu
yurtiçi ~ 4 yıl önce
tabiki yurtdışında çalışan arkadaşlarımızın kazancında gözümüz yok ama şikayet eden varsa oralara zorla mı gönderildiler,yurdışına tayin için hiç mi kapı kapı gezmediler,yer beğenmeyip araya birilerini sokmadılar,kafamda deli sorular.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tasarruf ~ 4 yıl önce
Avrupa, tum sinirlarini AB üyesi olmayan ülkelere eylül sonuna kadar kapatma kararı aldi kısacası THY ucuslari eylül sonuna kadar yok gurbetten gelecek vatandaslarimiz da olmayacak bu durumda tum personelin yurtdisi bürolarında kalmasının mantigi nedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neden sence? ~ 4 yıl önce
Bir aileleri, bir düzenleri olması olabilir mi, herkes giderken para için gitmiyor bir anlayabiseniz keşke..
Hadii ordan ~ 4 yıl önce
Hadi ordan yalaka, ailelermişşş
Haram ~ 4 yıl önce
Hic para vemesenizde kalırlar.Yıllardır, dünya kadar para biriktirdiler ve dünyanın dort bir yanından evler aldilar bununlada kalmayıp şirketten kira yardilarini da alıyorlar boyle çiftlik görülmemiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haram'a ~ 4 yıl önce
Müdürler belki alabilir de şef olan kaç kişi dünyanın dört bir yanında ev almış ya da alabilir?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000