05 Ağustos 2011, Cuma 10:15:23

THY KENDİ HİKAYESİNİ YAZDI: 'AVRUPA'NIN EN İYİSİ OLMAK'

Türk Hava Yolları, bu ayki Skylife sayısında kendi hikayesini yazdı...
  • Kabin memuru arkadaslar aldiginiz maasi burda soyleyerek yok pilotlar pesimde diye magazin gulu kizlar gibi konusarak bu kutsal gorevi rezil ediyorsunuz ve bu kendini bilmez hadsiz adamlarla ayni seviyeye dusuyorsunuz tabiki sonr torpille hostes alindi derler aylarca egitim aliyorsunuz tazeleme aliyosunuz cok degerli kontrol kabin amirleri gozetiminde kaliyosunuz ama bu yorumlarla insani dehsete dusuruyosunuz yazik nasil bir beyindir keske garson olarak anilsak sizin gibi gormemis seviyesiz mesleginin ne oldugunu anlamamis insanlar gibi anilmasak garsonluk namusuyla yapilan hozmet sekterunun en onemli baslangic meslegidir Abd de herkes garson olmak icin cabalar bunun nesi ayip evet yeri geldimi garsonuz,itfiayeci,ilkyardimci vs vs
  • Yaa arkadasım sana yetiyor mü bilmem ama bana 5500 yetmiyor. aldığım audinin kredisi yeni bitti tam rahatladım derken soyakta park apartsta eve girdim yine başladı geçimsizlik. inşallah yeni Donemde iyi bir zam alırız. hepimiz icin hayirlisi
  • Cok komik ya bu adamlarin hakkaten isi gucu yok ya da bazi sirketler mi saliyo bunlari buraya da assagilayin bu insanlari belki sogurlar islerindende bizde yandaslarimizi toplariz aliriz diye:)ben cok mutlu bir garsonum:)
  • dostum, iş değiştirirsin garson olarak anılmazsın ama eşeklik bakidir :) ne yaparsa yapsın, eşek yine eşektir.. bilmem anlatabiliyor muyum?
  • garson diyen eğitimsiz kişi, sen ne işle meşgulsün acaba? boş işler müdürü olmalısın ki vaktinin büyük kısmını burada bir meslek grubunu aşağılamaya çalışmakla tüketiyorsun. istersen son nefesine kadar 'garson' demeye devam et, o işi yapan insanlar ve yakın çevreleri neyin ne olduğunu gayet iyi biliyor. normal bi insan hayatta şu siteye girip de böyle kendini ispatlamaya çalışmaz. hayır yani garson olsak ne olur ki? garsonluğun nesi kötü? garson diyerek bizleri aşağıladığını ve üzdüğünü mü sanıyorsun? :) burada yaptığın, sadece kendi eğitim seviyeni ve görgüden yoksun kaldığını göstermek. başkalarını aşağılamaya çalışırken aslında kendini aşağılıyorsun, farkında değilsin.
  • ne alırsan al naparsan yap garsonsun işte! bu kadar...10.000 al meslegın ne hostessin ..hostes nedir??? eğitimsizlikle suclamayın işte insanları...herkes ne oldugunu biliyor...naparsan sen yine de bana çay kahve yemek getirensin BOŞLARIMI DA TOPLAYANSIN...buralara maaşını yazmakla olmuyor yani...
  • burada örgusuzce maaşını yazmıs bir de...işte seviyeniz bu kadar...ama şunu soyleyelim o maaşı arayacaksınız yakında....sizin gibi garsonların maaşı azalınca gorucez
  • hakkımızı aradığımız ve doğru söylediğimiz için biz TÜRKÜZ sen ve senin zihniyetindekiler de yalaka,yağcı ve hangi kanı taşıdıkları ve hangi bayrağa,devlete bağlı oldukları belli olmayanlardır...
  • Gercekten anlam veremiyorum neden yorumlarda hep kabin memuru arkadaslarimi cekistiren ve hakaret eden insanlar var?yok ozellessin bilmemne olsun; e sizin bundan ne cikariniz var?:)kimisi surekli assagilayici ve pilotlarla kiyaslayici sozler soyluyor.Cok kabin memuru arkadasimiz su an pilot sonucta hepimiz universite mezunuyuz ve pilotaj egitimi icin 70bin dolarimiz var hemde bilmem kac yilda odeyebiliyosun:)Ha bunada sozunuz varsa kardesim esek gibi calisiyorum coluguma cocuguma ekmek goturuyorum bari buna sayginiz olsun.Saygilar
  • Kardeşim kabin memuru olduktan sonra havacılığa merak saldım. Hemen hemen hergün siteyi ziyaret ediyorum. Mimarım ve 6 yıl Amerika'da yaşadım. Ortalama üstü bir eğitimim var. Kabin memurlarına garson diyen şahıslara da 2 çift sözüm var. 1.)Eğitimsiz insanlarsınız. Nedenini açıklamama gerek yok. Eğitimli kişiler olsanız, garsonluk da dahil olmak üzere hiçbir mesleği aşağılama aracı olarak kullanmazsınız ve kabin memurluğunun dünyada saygın bir meslek olduğunu bilirsiniz. 2.)Hazımsızsınız. Kazandıkları paraya ve gezip-gördükleri yerlere içiniz gidiyor. *Bir de yaptıkları işin zorluğunu bilseniz. Günde size benzer onlarca niteliksiz insanın kahrını çekiyorlar. Ama olsun değiyor, kardeşim benden çok yer gördü dünyada.
Türk Hava Yolları'nın dergisi Skylife, bu ayki sayısında geçmişten bugüne Türk Hava Yolları'nı yazdı. THY'nin nasıl büyüdüğünü anlatan dergi, yazıda adeta bir belgesel havası estirdi.

İşte o yazı:


Avrupa’nın En İyi Havayolu… Premium Ekonomi Sınıfında En İyi Koltuk… Güney Avrupa’nın En İyi Havayolu…. Bunlar, dünyanın önde gelen havayolu değerlendirme organizasyonu Skytrax’in 2011 ödüllerinde Türk Hava Yolları’nın layık görüldüğü ödüller… Dünyanın dört bir yanından 18,8 milyon yolcunun verdiği geri bildirimlerle oluşan bu ödüller hepimizin gurur kaynağı oldu.
 
Farklılaşmak... Havayolu işletmeciliği gibi rekabetin çok yoğun ve küresel bazda yaşandığı bir alanda büyük önem taşıyor. Bu sürece öncelikle vizyonumuzu genişleterek başladık. Türk Hava Yolları dünyanın en iyi havayolu olmalıydı.
 
Bu amacı gerçekleştirmek için öncelikle müşterilerimizin isteklerini değerlendirdik. Sizlerin her geçen gün daha da yükselen ve çeşitlenen beklentilerini karşılayacak, sizleri şaşırtacak uygulamaları araştırmaya, düşünmeye ve hayata geçirmeye başladık. Bir yandan da rakiplerimizi mercek altına aldık.
 
Güçlü yönlerimizi daha da güçlendirmek, rakiplerimizin eksik kaldığı alanlara odaklanarak bütünsel hizmet kalitemizi artırmak için girişimler ortaya koyduk. 
 
Küresel bir oyuncu olma vizyonumuzda ulaşım ağımızın kapsamı son derece önemlidir. Bu nedenle ağımızı güçlendirecek, çeşitlendirecek adımları birer birer attık. 
 
Uçak filomuzu her geçen gün daha da geliştiriyoruz. Son eklenen uçaklarla birlikte Türk Hava Yolları’nın filosu 175 adet uçağa ulaştı. Dünyanın dört bir yanından farklı beklentilere sahip olan yolcuları istedikleri noktalara ulaştırmak için destinasyon portföyümüze her geçen gün yenilerini ekliyoruz.
 
Bugün Türk Hava Yolları dünyanın 186 destinasyonuna yaptığı uçuşlar ile bir iş adamını toplantısına, bir aileyi tatiline, bir öğrenciyi okuluna ulaştırıyor. Bu süreçte İstanbul en büyük avantajlarımızdan biri… 
 
Coğrafi konumu nedeniyle doğal ve eşsiz bir bağlantı merkezi olan İstanbul’dan dünyanın dört bir yanına en uygun koşullarla aktarma imkanı sunarak transit yolcuların gönlünü kazandık.
 
Aktarma sürelerine bağlı olarak şehir turlarından konaklamaya, rehber desteğinden bilgi hizmetlerine dek birçok katma değerli hizmeti bağlantı yolcularımıza sunarak onların yolculuğunun her anını keyfe dönüştürmeyi amaçladık.
 
Bu çabalarımız sonuç verdi. Türk Hava Yolları, 2005 yılına kıyasla 2010 yılında transfer yolcu sayısını yüzde 300’den fazla artırmayı başardı.
 
Markamızın algısını küresel boyutta hep daha ileriye taşımayı amaçladık. Bu süreçte FC Barcelona, Manchester United, Kobe Bryant, Caroline Wozniacki gibi dünya yıldızlarıyla etkili sponsorluk işbirlikleri gerçekleştirdik.
 
Yurt içinde ve dışında yüzlerce etkinliğin, organizasyonun destekçisi olduk. Spordan sanata, hayata keyif katan birçok alanda Türk Hava Yolları imzasını görmeniz mümkün.  
 
Uçuş deneyiminizin her anının keyif ve mutluluk içinde geçmesi gerektiğine inanıyoruz. Kabin içinin her zaman evinizin sıcaklığında ve konforunda olması en büyük önceliğimiz. Bu nedenle ikrama büyük önem verdik. 
 
Dünyanın önde gelen ikram şirketlerinden Do&CO ile yaptığımız ortaklık sayesinde kabin içi yeme-içme deneyimini adeta bir şölene dönüştürdük. Bu çabalarımızı ilk meyvesini geçen yıl verdi ve Skytrax 2010’da ekonomi sınıfında en iyi ikram ödülüne layık görüldük.
 
2011’de business, premium ekonomi ve ekonomi sınıflarının tümünde dünya devlerini geride bırakarak kabin içi ikramda ikinciliği elde ettik. Comfort Class ile sizlere yepyeni bir sınıfın avantajlarını sunduk ve bu sınıfımızın koltuk kalitesi daha ilk yılında en iyi olduğunu tescilledi.
 
Uçuşunuzun her aşamasında güler yüzlü hizmet sunmak, işimizin ve tüm ilişkilerimizin odak noktasını oluşturuyor. Bunu başarmanın ve kalıcı kılmanın yolunun sürekli eğitimden ve öğrenmeden geçtiğini çok iyi biliyoruz. 
 
Bu nedenle kabin içinden uçuş ekiplerine yer hizmetlerinden müşteri hizmetlerine dek her alanda çalışma arkadaşlarımızın sürekli ve kapsamlı eğitimler almasını sağladık ve bu eğitim sürecinin momentumunu sürekli artırdık. İşte ekiplerimizin sürekli gülen yüzünün ardındaki sır bu.
 
Türk Hava Yolları olarak siz değerli yolcularımızın her anına değer katmak, sizleri her noktada özel hissettirmek için çabalıyoruz. Ne mutlu ki sizlerin teveccühüne layık oluyoruz. Hep birlikte nice ödüllü uçuşlara... 
 
Skytrax 2011 Ödülleri’nde Türk Hava Yolları
 
BİRİNCİLİK
• Avrupa’nın En İyi Havayolu
• Güney Avrupa’nın En İyi Havayolu
• Premium Ekonomi Sınıfında En İyi Koltuk
 
İKİNCİLİK
• Ekonomi Sınıfında En İyi İkram
• Premium Ekonomi Sınıfında En İyi İkram
• Business Sınıfında En İyi İkram

©AirportHaber
THY KENDİ HİKAYESİNİ YAZDI: 'AVRUPA'NIN EN İYİSİ OLMAK'

Yorumlar Tüm Yorumlar (37)

Misafir ~ 13 yıl önce
Kabin memuru arkadaslar aldiginiz maasi burda soyleyerek yok pilotlar pesimde diye magazin gulu kizlar gibi konusarak bu kutsal gorevi rezil ediyorsunuz ve bu kendini bilmez hadsiz adamlarla ayni seviyeye dusuyorsunuz tabiki sonr torpille hostes alindi derler aylarca egitim aliyorsunuz tazeleme aliyosunuz cok degerli kontrol kabin amirleri gozetiminde kaliyosunuz ama bu yorumlarla insani dehsete dusuruyosunuz yazik nasil bir beyindir keske garson olarak anilsak sizin gibi gormemis seviyesiz mesleginin ne oldugunu anlamamis insanlar gibi anilmasak garsonluk namusuyla yapilan hozmet sekterunun en onemli baslangic meslegidir Abd de herkes garson olmak icin cabalar bunun nesi ayip evet yeri geldimi garsonuz,itfiayeci,ilkyardimci vs vs

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yaa arkadasım sana yetiyor mü bilmem ama bana 5500 yetmiyor. aldığım audinin kredisi yeni bitti tam rahatladım derken soyakta park apartsta eve girdim yine başladı geçimsizlik. inşallah yeni Donemde iyi bir zam alırız. hepimiz icin hayirlisi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Cok komik ya bu adamlarin hakkaten isi gucu yok ya da bazi sirketler mi saliyo bunlari buraya da assagilayin bu insanlari belki sogurlar islerindende bizde yandaslarimizi toplariz aliriz diye:)ben cok mutlu bir garsonum:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
dostum, iş değiştirirsin garson olarak anılmazsın ama eşeklik bakidir :) ne yaparsa yapsın, eşek yine eşektir.. bilmem anlatabiliyor muyum?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
garson diyen eğitimsiz kişi, sen ne işle meşgulsün acaba? boş işler müdürü olmalısın ki vaktinin büyük kısmını burada bir meslek grubunu aşağılamaya çalışmakla tüketiyorsun. istersen son nefesine kadar 'garson' demeye devam et, o işi yapan insanlar ve yakın çevreleri neyin ne olduğunu gayet iyi biliyor. normal bi insan hayatta şu siteye girip de böyle kendini ispatlamaya çalışmaz. hayır yani garson olsak ne olur ki? garsonluğun nesi kötü? garson diyerek bizleri aşağıladığını ve üzdüğünü mü sanıyorsun? :) burada yaptığın, sadece kendi eğitim seviyeni ve görgüden yoksun kaldığını göstermek. başkalarını aşağılamaya çalışırken aslında kendini aşağılıyorsun, farkında değilsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ne alırsan al naparsan yap garsonsun işte! bu kadar...10.000 al meslegın ne hostessin ..hostes nedir??? eğitimsizlikle suclamayın işte insanları...herkes ne oldugunu biliyor...naparsan sen yine de bana çay kahve yemek getirensin BOŞLARIMI DA TOPLAYANSIN...buralara maaşını yazmakla olmuyor yani...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
burada örgusuzce maaşını yazmıs bir de...işte seviyeniz bu kadar...ama şunu soyleyelim o maaşı arayacaksınız yakında....sizin gibi garsonların maaşı azalınca gorucez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
hakkımızı aradığımız ve doğru söylediğimiz için biz TÜRKÜZ sen ve senin zihniyetindekiler de yalaka,yağcı ve hangi kanı taşıdıkları ve hangi bayrağa,devlete bağlı oldukları belli olmayanlardır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Gercekten anlam veremiyorum neden yorumlarda hep kabin memuru arkadaslarimi cekistiren ve hakaret eden insanlar var?yok ozellessin bilmemne olsun; e sizin bundan ne cikariniz var?:)kimisi surekli assagilayici ve pilotlarla kiyaslayici sozler soyluyor.Cok kabin memuru arkadasimiz su an pilot sonucta hepimiz universite mezunuyuz ve pilotaj egitimi icin 70bin dolarimiz var hemde bilmem kac yilda odeyebiliyosun:)Ha bunada sozunuz varsa kardesim esek gibi calisiyorum coluguma cocuguma ekmek goturuyorum bari buna sayginiz olsun.Saygilar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kardeşim kabin memuru olduktan sonra havacılığa merak saldım. Hemen hemen hergün siteyi ziyaret ediyorum. Mimarım ve 6 yıl Amerika'da yaşadım. Ortalama üstü bir eğitimim var. Kabin memurlarına garson diyen şahıslara da 2 çift sözüm var. 1.)Eğitimsiz insanlarsınız. Nedenini açıklamama gerek yok. Eğitimli kişiler olsanız, garsonluk da dahil olmak üzere hiçbir mesleği aşağılama aracı olarak kullanmazsınız ve kabin memurluğunun dünyada saygın bir meslek olduğunu bilirsiniz. 2.)Hazımsızsınız. Kazandıkları paraya ve gezip-gördükleri yerlere içiniz gidiyor. *Bir de yaptıkları işin zorluğunu bilseniz. Günde size benzer onlarca niteliksiz insanın kahrını çekiyorlar. Ama olsun değiyor, kardeşim benden çok yer gördü dünyada.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000