30 Nisan 2009, Perşembe 08:41:16

THY Kanada'ya uçmayacak mı?

Sabah Gazetesi yazarı Mahmut Övür, THY'nin Kanada seferlerini köşesinde sorgulamış...
  • FETUŞ NE DERSE O
  • uçuşlar başlamasa da thy kanada ofisi açılmalıdır. organizasyon yapısı olarak sydney ofisi baz alınmalıdır. böylesi yoğun uçuş olan yerler için en az 8-10 personel gerekir.
  • yav hocam aeroflot kim THY kim aradaki o kadar buyuk bir fark varki aeroflot 3 uncu sinif bir sirket THY 1 inci sinif THY ile Aeroflot u kiyaslamak bile buyuk haksizlik. bilmiyorsan soyleyim aeroflot un filosunun buyuk bolumunu olusturan senin cok sevdigin tupolev lere dunyanin hicbir medeni havalimaninda inis izni bile verilmiyor. sen hala makara sar millete burda. iyi sarmalar hocam
  • toronto,ya uygun olursa ucmasi iyi olur,hatta birkac sehrine ucmasi lazim.avustralya,da melborn,ve sidney,ede ucma imkani varsa ucsun.oradaki vatandaslarimiz singapore ve malaysia ile istanbul,a geleyorlar.rahmetli turgut özal avustralyaya ucmak ici izin almisti,uculmayinca avustralya izni iptal etti.
  • seni cehennem zebanisi diye düsünüyorum.sen insanlari kizdirmak,hasta etmek icinmi yaratildin,sanki thy sana yalvariyor.
  • THY Kanada'ya uçmalıdır. Hatta sadece Toronto değil, Montreal'e de uçmalıdır. Saygılarımla..
  • Kanada'ya seferler ivedilikle ama Devlet politikasını zedelemeden konulmalıdır. Ayrıca Toronto'daki "Türk Kolejlerinde" -evet bir değil, birden de fazla- çalışan ve okuyanların bu seferleri sabırsızlıkla beklediğine şüphemiz yok. THY'nin, gurbetteki vatan evlatlarını mağdur etmeyeceğine hiç şüphemiz yok...
  • THY'nın Torontoya uçması gereksizdir. İhtiyaç yoktur. ÇÜNKÜÜ Toronto'da F tipi okul yoktur.
  • moskova da aklını kaybetmiş sayın arkadaşım umarım bakırköy e tedavi için geliyorsundur...
  • sayın moscow_lion' s a....Sizi thy de kaptan olarak görmek istiyoruz, tecrübelerinizle thy de ve bu vatanda gereklisiniz...Thy de görev yapan kaptanlarla siz aynı okullarda okumadınız? onların içinde sizin arkadaşlarınız yokmu? yapmayın bu kadar da karalamayın lütfen...

Türkiye Kanada arasında son 50 yılda atılan en önemli adım "Sivil Havacılık Antlaşması"nın imzalanmasıydı. Geçtiğimiz ay imzalanan bu antlaşma iki ülke arasında yeni bir dönemin işareti olarak yorumlandı.

Bunun en somut adımı da Türk Hava Yolları'nın Kanada'ya direkt uçuş yapma olanağına kavuşmasıydı. Büyük olasılıkla da önümüzdeki Haziran ayında bu uçuş yapılacaktı.

Ancak, araya Maliye Bakanlığı girdi ve yine "Çifte Vergilendirme Antlaşması"nı imzalamadı. Kimseye de neden imzalamadığını açıklamadı.
Bu durum en çok da Türk Hava Yolları'nı zor durumda bıraktı.

Düşünsenize THY aylardır tanıtım yapıyor, müşterilerine Toronto'ya uçacağını söylüyordu.

Peki, şimdi ne olacak?

Son günlerde yine Ermeni soykırımı ekseninde farklı siyasi gelişmeler yaşanıyor. Büyük olasılıkla Maliye Bakanlığı da bu nedenle işi sürüncemede bıraktı.
Oysa tam tersi yapılmalı. İki ülke arasında ticaret, turizm ve ikili ilişkiler geliştikçe bu tür meseleler daha kolay çözülür.

Mahmut ÖVÜR
SABAH

THY Kanada'ya uçmayacak mı?

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Misafir ~ 15 yıl önce
FETUŞ NE DERSE O

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
uçuşlar başlamasa da thy kanada ofisi açılmalıdır. organizasyon yapısı olarak sydney ofisi baz alınmalıdır. böylesi yoğun uçuş olan yerler için en az 8-10 personel gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
yav hocam aeroflot kim THY kim aradaki o kadar buyuk bir fark varki aeroflot 3 uncu sinif bir sirket THY 1 inci sinif THY ile Aeroflot u kiyaslamak bile buyuk haksizlik. bilmiyorsan soyleyim aeroflot un filosunun buyuk bolumunu olusturan senin cok sevdigin tupolev lere dunyanin hicbir medeni havalimaninda inis izni bile verilmiyor. sen hala makara sar millete burda. iyi sarmalar hocam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
toronto,ya uygun olursa ucmasi iyi olur,hatta birkac sehrine ucmasi lazim.avustralya,da melborn,ve sidney,ede ucma imkani varsa ucsun.oradaki vatandaslarimiz singapore ve malaysia ile istanbul,a geleyorlar.rahmetli turgut özal avustralyaya ucmak ici izin almisti,uculmayinca avustralya izni iptal etti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
seni cehennem zebanisi diye düsünüyorum.sen insanlari kizdirmak,hasta etmek icinmi yaratildin,sanki thy sana yalvariyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
THY Kanada'ya uçmalıdır. Hatta sadece Toronto değil, Montreal'e de uçmalıdır. Saygılarımla..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Kanada'ya seferler ivedilikle ama Devlet politikasını zedelemeden konulmalıdır. Ayrıca Toronto'daki "Türk Kolejlerinde" -evet bir değil, birden de fazla- çalışan ve okuyanların bu seferleri sabırsızlıkla beklediğine şüphemiz yok. THY'nin, gurbetteki vatan evlatlarını mağdur etmeyeceğine hiç şüphemiz yok...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
THY'nın Torontoya uçması gereksizdir. İhtiyaç yoktur. ÇÜNKÜÜ Toronto'da F tipi okul yoktur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
moskova da aklını kaybetmiş sayın arkadaşım umarım bakırköy e tedavi için geliyorsundur...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
sayın moscow_lion' s a....Sizi thy de kaptan olarak görmek istiyoruz, tecrübelerinizle thy de ve bu vatanda gereklisiniz...Thy de görev yapan kaptanlarla siz aynı okullarda okumadınız? onların içinde sizin arkadaşlarınız yokmu? yapmayın bu kadar da karalamayın lütfen...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000